Djokovič v Dauhá končí v semifinále, světovou jedničku vyřadil Bautista

4. 1. 2019, 19:15
Aktuality 58
ATP DAUHÁ - Novak Djokovič třetí třísetový duel během tří dnů nevyhrál a tak teprve podruhé z posledních devíti turnajů bude chybět ve finále. V semifinále v katarském Dauhá světovou jedničku zaskočil Roberto Bautista, který zvítězil navzdory tomu, že prohrál první set a ve druhém musel dohánět manko brejku. O titul si španělský tenista zahraje s Tomášem Berdychem.
Novak Djokovič

Nejlepší hráč minulé sezony Novak Djokovič minulou sobotu vyhrál exhibiční turnaj v Abú Dhabí a výborně vstoupil i do nového roku, když v katarském Dauhá odstartoval suverénní výhrou nad Damirem Džumhurem. 

V dalších kolech se však srbský favorit nečekaně trápil. Proti Maďaru Martonu Fucsovicsovi i Gruzínci Nikolozi Basilašvilimu musel otáčet nepříznivý vývoj, aby si dnes mohl zahrát semifinále. V něm už ale další třísetový duel nezvládl. 

Jednatřicetiletý Djokovič přitom začal proti Robertu Bautistovi mnohem lépe než v předchozích dnech a vedl 6-3 a 4-3 s brejkem v zádech. Vzápětí ale poprvé přišel o servis a právě při podání se začal podobně jako včera a předevčírem trápit. 

Roberto BautistaZa stavů 4-5 a 5-6 sice srbský favorit odvrátil celkem tři setboly a další pak v tie-breaku, načež byl dva míčky od vítězství, ale sadu vybojovat nedokázal. Naopak hned v úvodu rozhodujícího dějství přišel podruhé o servis a do zápasu se už vrátit nedokázal, neboť na returnu uhrál pouze pět míčků. 

Třicetiletý Bautista tak po jednom ze svých nejlepších výkonů v kariéře zvítězil 3-6 7-6 6-4 a v devátém vzájemném střetnutí si připsal teprve druhou výhru. Hráče Top 10 porazil teprve počtvrté, ovšem už podruhé se mu to povedlo právě proti aktuální světové jedničce Djokovičovi.

"Tenhle zápas si budu pamatovat až do konce života. Byla tu neuvěřitelná atmosféra," řekl nadšený Bautista na kurtu.



Srbský tenista v Dauhá prohrál poprvé po sérii třinácti výher a nenaváže tak na své triumfy z let 2016 a 2017. Od loňského French Open hrál na devátém turnaji a jen v srpnu v Torontu a nyní v Kataru se nedostal do finále.

"Prohrál jsem s lepším hráčem. Já teď musím otočit list a jít dál," uvedl Djokovič.

24. hráč světa Bautista letos znovu potvrzuje, ze v přípravě na Australian Open se mu daří. V letech 2016 a 2018 triumfoval v Aucklandu, kde bude titul obhajovat příští týden, předloni nenašel přemožitele v indické Čennaí. Celkově se dnes probojoval do svého 16. finále, v nichž má bilanci 8-7.

O 9. titul si Bautista zahraje proti Tomáši Berdychovi (h2h 2-4), který v druhém semifinále porazil Itala Marca Cecchinata.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.386.665 dolarů
páteční výsledky (04. 01. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Berdych (ČR) - Cecchnato (4-It.) 7-6(6) 6-3
Bautista (7-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 3-6 7-6(6) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Goffin/Herbert (Belg./Fr.) - Haase/Middelkoop (Niz.) 5-7 6-4 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
Herbert_Hoover
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/49693387_240545200174852_9156691986684575744_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=b36efbea10bce97e5568eb01ec39df95&oe=5CCAD07B

Roberto hit the ball pretty well, no? :))
Reagovat
mahycek
TEDY Mám Je nachystané !!!!!!
Reagovat
mahycek
Tak 3x v řadě, to by byla bomba !!! Vlastně ani ne, když
bude mít servis 80% tak to AO může udělat !!!!
Nebojte ty typláky má ze sklepa nachystané.
A Tomík super !!!!
Reagovat
Pe3k
Novak ví jak potěšit... bídná forma, rychlý povrch znamená jediné Roger je favorit navic je v nejlepších letech a bylo by pěkné dát 3 AO v řadě ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Bez ztráty setu :)
Reagovat
Pe3k
AO bez ztráty sety vyhrál naposledy v roce 2007, tak uvidíme jak to bude letos ;)
Reagovat
Mayo
Roger je proti Djokovičovi bez šance. Max 1 set
Reagovat
Pe3k
Kde se píše, že budou hrát proti sobě? Asi na Mayo klinice...
Reagovat
No-le
Všechno co tady píšete je velmi trefné. Já bych chtěl jen podotknout, že si myslím, že Nole už byl trošku unavený,vyšťavený ... hrál teď hodně zápasů v řadě,přijel rovnou z AD, hrál i debla a včetně posledních dvou třísetových bitev. To ho stálo hodně sil. A španěl byl jak motorová myš,to bylo hrozně frustrující viz.rozbití rakety ((:uhrát fifteen byl někdy neřešitelný problém
Reagovat
Nola
tak mu treba.... Novak nepotrebuje hrat stvorhru do noci, netvrdim, ze dnes by vyhral zapas, ale milosrdna sestra rodinny krb chrani....hlavne, ze je spokojny jeho brat :D
Reagovat
ipko
ja by som túto prehru nebral vôbec tragicky, veď je to len Doha a Bautista je stena, keď mu vyjde zápas.. Novak bude najväčší favorit na AO tak či tak, takže možno sa len trochu chcel zbaviť prehnaného tlaku, ktorý je naňho vyvíjaný..
Reagovat
smazaný uživatel
To je to o čem jsem tady psal po TM. Hrací ATP cítí, ze je big3 hratelna a tak to přesně potom vypadá. Jak jsem říkal odpoledne. Finále Bautista Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
A vidí to i sazkovky. Kurz 5 na bautistu proti Nolemu snad nikdy nebyl.
Reagovat
Nola
no a? pis a pis a pis.....
Reagovat
ipko
akože to je nízky kurz?
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Nolemu je standardně 10
Reagovat
Mayo
Agut prekvapil. Azda zvíťazí na turnaji.
Reagovat
gigin
Ježíšikriste jenom to ne. Princezna ufňukaná.
Reagovat
Nola
radsej Princezna ,ako Ceccinato, snad to zvladne Tomas
Reagovat
gigin
Počkáme raději až co řekne turista.
Reagovat
Kozoroh
Novak doplatil na svou pasivitu, nechal se Bautistou přetlačovat a nenašel na to odpověď.

Alarmující na této prohře je to, že Novak působí zranitelně a konkurenti cítí krev. No1e tak do svého obýváku míří v ne zrovna ideální pozici :-\
Reagovat
turista
Je to blbý, když Novak už potřetí za sebou odjede z turnaje s nepořízenou. Tak snad příště to dopadne líp. Pozice světové jedničky je těžká. Pro Berďu bojujícího o finále je Bautista příjemnější soupeř než Djoker. Musí ale nejdřív zdolat Cecchinata což není nic lehkého. Slabší soupeři už na okruhu neexistují protože se do hlavních turnajů neprobojují.Takže Berďo jedeme!
Reagovat
Marduch
Alarmujici je hlavne to, ze kdyz uz se rozhodne do uderu poradne oprit, leti to nekam do pr dele. Takze hraje opatrneji. Hlavně z bh by dřív v klidu ukončil výměnu, kdyz si předtím otevre kurt.
Reagovat
Nola
prosim hodnotenie, dakujem :D ty, kokso, ale Bautista, to je silna kava, na harde :D
Reagovat
SwissMaestro
Agut už Djokera na tomto povrchu porazil- Šanghaj 16
Reagovat
Nola
od teba si hodnoenie neprosim :D, iba od tych dvoch:D Novak hral s.acky cely turnaj, hlavne, ze hral stvorhru so svojim bratom :D, lebo treba podporit rodinu , hrat do noci a vlastne aj tak hral sra.ky cely turnaj
Reagovat
EllNino
Bautista je na hardě lepší než na antuce ...
Reagovat
Nola
ano, vzdy bol.....
Reagovat
Herbert_Hoover
To ovšem Novak taky..
Reagovat
Nola
na travicke je najlepsi.... co mi hlava nebere :D
Reagovat
Kozoroh
Snad s Vajdou zapracují na důraznosti, na svou pasivitu dnes Novak dojel.
Reagovat
turista
Asi se projevila i únava, když hrál navíc ty debly s bráchou.
Reagovat
Marduch
Tech ryb baští ocividne malo..kdyz si člověk pustí nejaky zapas z pred par lety, cumi, jakej to byl atlet.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer starý a bezmocný, Djokovic nedôrazný, Nadal zranený nerozhraný, hŕstka mladých nestabilných. Víťaz najbližšieho GS je úplne vo hviezdach.
Reagovat
milik254
Saša
Reagovat
milik254
Nebo Stan
Reagovat
blax
Stan těžko, takhle po zranění. To samé Murray.
Reagovat
blax
Jako jestli se téhle šance už konečně nechopí někdo z mladejch a zase vyhraje někdo z TOP 3, tak ať se jdou všichni mladí zahrabat.
Reagovat
Kozoroh
Pokaždé, když No1e vyhrál Wimbledon a USO, tak v následujícím roce vyhrál AO.
AO ovládl pokaždé, když se ho účastnil jako No. 1.

Ale vážně, Dauhá potřeboval vyhrát, aby si spravil chuť po kolapsu ve finále TM a ideálně se naladil na AO. Tento úkol se nezdařil a na AO tak míří sice jako největší favorit, ale jeho pozice je křehká.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam to statisticky overené, ale Nole vyhrával GS najma ked hral dobre aj predtým...Neviem kedy naposledy vyhral GS po tom, co tri turnaje predtým nedokazal vyhrat...Mimo W18..
Reagovat
Kozoroh
Před AO 2011 měl šňůru 4 neúspěšných turnajů - Šanghaj, Basilej, Bercy a TM 2010.
Reagovat
smazaný uživatel
To bol este ucho a necakalo sa to.

Neznamená to vsak, ze nevyhrá. Stále je najvacsim favoritom. Navyse tenis na 3 vitazné je iný sport..
Reagovat
No-le
Přesně. AO má mnoho faktorů,které ovlivní celkový vývoj. I los. Tady v Dauhá byla třeba ta horní polovina pavouk a mnohem těžší než ta Berďova..
Reagovat
smazaný uživatel
Los je extremne klucový, pre legendy po 30ke o to viac. Nole, ukazalo sa má tiez problem s udrzanim standardu, ked odohra 2-3dlhé zápasy v rade..

Ale nemyslim si, ze mal Djokovic tazky zreb..

Fuchovisz, Basilashvili, Bautista je úplne okej...

Urcite o triedu lahsie akoby mal Rafa v Brisbane...Tsonga, De Minaur, Medvedev, Nishikori. To je az smiesne, dobre ze sa odhlasil...
Reagovat
Nola
preco myslis? radsej neprehrat zapas, vzdat, odstupit je lepsie? to je alibi, lebo Rafa neprehral vlani vlastne s nikym, iba s Thiemom a Novakom, ja mam Rafu rada, ale uz ma fakt nebavi citat nazory fanusikov dokola, ze on vlastne kvoli zraneniu nehral turnaje, Novak vlastne ziskal No1, lebo Rafa nehral, za mna ubohe, ved aj ten Novak bol zraneny a pol roka ho porazal hocikto, to by Rafa neprezil.....
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre ze sa odhlasil, lebo by sa akurat zodral pri tom žrebe..To je celé..

Zranený zrejme bol, ked nehral turnaje, iné spekulácie su smiešne.
Reagovat
Nola
? Novak porazil toho Andersona az v 3 setoch, s ktorym Rafa prehral, nasledne siel hrat Dohu, kde podla teba schytal schodny zreb, omg... ty fakt zasluzis metal za obranu tvojho favorita.... dnes nemozes tvrdit, ze je lepsim hracom Tsonga, De Minaur - Nikoloz, Fucovic, myslim, ze Nikoloz je najvyssie v rebricku a zasluzene
Reagovat
smazaný uživatel
Nehovorim, ze zreb bol lahky. Pisem, ze zreb nebol tazky. Dzumhur, Fuchovisch, Basilashvili, Bautista proste neni pre svetovu jednotku ziadny problém. Dufam, ze presne týchto styroch dostane Nadal do prveho tyzdna v Melbourne a budem skakat 2m od radosti..

Celá Doha sa podla mna kvalitou na Brisbane vobec nechyta.
Reagovat
No-le
Papírově to neměl být problem, ale v reálu hráli mnohem líp než se čekalo. Zvlášť Gruzinec. Noleho hra je ale místy plochá, stereotipní (x Federer), jakoby mu chyběl plán b. Není možné hrát neustále výměny o 15-20ti úderech, které pak nezřídka ukončí chybou...
Reagovat
No-le
A tak mým největším favoritem na titul na AO je Roger. Není to můj člověk, ale viděl jsem par jeho zápasů na HC a jak vyškolil třeba Tiafoeho... kočka - myš.. Jeho čtení a variabilita hry i servisu je neuvěřitelná. Jestli vydrží ten turnaj fyzicky, je jistým finalistou. Na 3 vítězné ho nikdo nedá.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tiafoe se školu i sám teď..ten kluk je úplně mimo, snadná kořist :)
Reagovat
ipko
no, zrovna Basilashvili na USO Nadalovi dosť zatápal a jeho úroveň hry sa vyzerá to tak odvtedy nezhoršila, skôr naopak.. a Rafa toho po zranení zatiaľ moc neukázal, takže radšej by som si práve jeho do žrebu až tak moc neželal..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Basi, samozrejme. Ten bol tazky.

Ale hovorime o zrebe, balicku 4 superov, nie konkretne o Basilashvilim
Reagovat
gigin
Anderson, Kačanov nebo Cipcypas.
Reagovat
GaelM
Federer je všechno jen ne bezmocný :D Bohužel, už by to chtělo trochu změnu...
Reagovat
GaelM
Neodepisoval bych Berdycha. Celou kariéru dojížděl na to, že nedokázal dostát vysokým očekáváním a prorazit proti top 3 (dejme tomu, na Murrayho aspoň ze začátku celkem uměl). Teď už nemá co ztratit, i když jako finalista z Dauhá taky bude určitě sledovaný. Může samozřejmě vyletět hned v prvním kole a ani to nemusí být jen smůlou na los, ale pokud se na začátku dobře chytne a favoriti mezitím vypadnou, může se Berdych dostat daleko. Na titul mu nevěřím, ale nějaké QF-SF? Proč ne...
Reagovat
janek_da
ale tenis to byl moc pekny, dokonce z obou stran
Reagovat
Fandina
Byl, Berďulka s Cecchinatem mi teď připadají proti nim slabí :-/.

Nicméně doufám, že Berďulka ještě nevytahl všechno co umí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist