Djokovič v Paříži kariérní grandslam nezkompletoval: Mrzí mě to, ale život jde dál

8. 6. 2014, 20:37
Rozhovory 59
Novak Djokovič ve finále Roland Garros nestačil na Rafaela Nadala a kariérní grandslam tak v Paříži nezkompletoval. Srbský tenista po utkání neskrýval zklamání, ale zároveň uznal kvality španělského soupeře. Mrzí mě to, ale život jde dál, není to poprvé a ani naposledy, co jsem prohrál, řekl na pozápasové konferenci druhý hráč světa.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Jak to šlo po první sadě? Co se odehrávalo v průběhu dalších tří setů?
Start byl velmi dobrý, ve druhém setu jsem držel krok, mohl jsem ho dostat do tie-breaku, ale bohužel jsem za stavu 5-6 ztratil podání a potom už to šlo na jeho stranu. Začal jsem dělat chyby a nehýbal jsem se už tak dobře, jako na začátku zápasu. Ve třetím setu jsem byl dole i psychicky, snažil jsem se najít něco pozitivního, ale moc se toho nenaskytlo. Ve čtvrté sadě už jsem se cítil trošku lépe, ale všechny klíčové body vyhrál on. Ve druhé části zápasu jsem bohužel nedokázal hrát na takové úrovni, abych ho porazil.
Je to sport, ale byla to dnes opravdu velká výzva, snažil jsem se proto hrát to nejlepší, ale vy víte, jak to s ním na antuce je. Patří mu velká gratulace, byl dnes dobrý v klíčových momentech, proto vyhrál. Prohra mě mrzí, ale život jde dál, není to poprvé a ani naposledy, co jsem prohrál.

Už v průběhu turnaje jste říkal, že hrát s Nadalem na centrálním kurtu je zcela odlišné od zápasů na jiných turnajích a na jiných kurtech, připadalo vám to i v dnešním zápase hodně rozdílné?
Je to antuka, na které hraje nejlépe a navíc tady na centrálním dvorci prohrál jen jednou, ostatní utkání vždy vyhrál, proto se tu cítí sebevědomě a pohodlně, je tu skoro jako doma. Teď už vyhrál Roland Garros podeváté, takže hrát proti němu tady je na 100% jiné než jinde.

S jakým očekáváním jste šel do utkání? Naplnilo se aspoň částečně?
Když jdete hrát grandslamové finále, musíte si věřit a mít nějaká očekávání. Chcete vyhrát a ukázat to nejlepší, co ve vás je. To samé chce ale i soupeř na druhé straně sítě. Já jsem hodně emotivní hráč a v takových velkých utkáních je hrozně těžké udržet emoce na uzdě. Byl jsem tam a snažil jsem se vyhrát, ale nepovedlo se to.

Byl jste v průběhu zápasu fyzicky v pořádku? V průběhu druhého týdne jste měl nějaké problémy s rýmou je to tak? Myslíte, že Nadal vyhrál proto, že byl fyzicky silnější?
Jak už jsem říkal, na konci druhého a pak téměř celý třetí set jsem hodně bojoval sám se sebou. Je normální, že mám v zápase chvíle, kdy hraju dobře a pak zase chvíle, kdy se mi tolik nedaří. Ve čtvrtém setu jsem se chtěl vrátit zpátky, začal jsem se cítit lépe, ale odešlo mi to, co jsem k tomu návratu potřeboval.

Co atmosféra a fanoušci, nerozhodili vás potom na konci zápasu právě oni?
Atmosféra byla skvělá, oba jsme měli v hledišti spoustu fanoušků. Snažil jsem se soustředit na ty své. Finále je z pohledu atmosféry vždycky krásné a dav se vždy podílí na tom utkání. Nemůžu ale nikoho z ničeho vinit, to k tomu sportu patří.

Komentáře

59
Přidat komentář
Chrenda
Škoda, docela jsem mu tu kompletaci přál, ale Nadal je fakt neuvěřitelnej. Myslím, že v pohodě Federera překoná v počtu GS. Roland Garros může vyhrát klidně ještě 4x.
Reagovat
woody
Jsem trochu zklamaný ze zápasu,jsem velký fanoušek ND,bohužel za poslední rok se nedaří hrát v GS finále to nejlepši co v něm je!Finale Wimbledonu at mel v kazdej setu brejk nahoru to nedokazal dohrat.Na US open měl nakroceno aby vedl 2:1 na sety,taky nedohral...V australii po dlouhe dobe hral spatne letos,i tak mohl Wawrinku porazit!Naopak na turnajich Masters se posledni dobou dari,coz je dulezite hlavne pro Cinci...Tak uvidime v boji o svetovou jednicku neni nic ztraceno, dulezity bude zaver roku,kde se mu extremne darilo,pokusit se vyhrat Cinci a US open,turnaj mistru a verim ze bude number 1.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud Nole vyhraje Cinci i USO tak nebude co řešit, v takovym případě by Rafovi nepomohla ani výhra ve Wimblu. Jinak ale pro mě jsou důležitější grandslamy, takže mi zas tak vadit nebude pokud přijde o první místo, to člověku samozřejmě taky dělá radost, tituly z turnajů a hlavně gs ale ještě větší, málo platný..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si nemyslím, ze by to nestačilo..Nole má po Wimbledone obhajovat plus/minus rovnaky pocet bodov ako Rafa..Nadal vsetko od Toronta až po USO a Nole vsetko od Pekingu až po Londýn..Rozhodovat moze práve Wimbledon.
Reagovat
Mayo
Djokovič nech si vyhráva masters a nech je jednotka a Rafa nech vyhráva GS a budem spoko :D
Reagovat
Roger_Federer
To rozdelovani zajicu je vzdycky vtipne, osobne myslim ze Novak musi mit solidni depku, precejenom hrac jako on a 18 mesicu neziskal zadny titul na Gr.a je v nejlepsi casti sve kariery..Post svetove jednicky nebude to nad cim by premyslel..
Podle mnoha je aktualne (posledni 3 roky nejbrutalnejsi konkurence ve dvojici Novak, Rafa), Forehend stim casto operuje, kdyz chce zhodi roky 2004-2008, ptam se kde? Jeden ze dvou nejlepsi hracu poslednich 4 let ziskal z poslednich 10 gran.turnaju 2 tituli, jinak selhal, ano vyhral turnaj mistru a nejake tisicovky..no a?Krome roku 2011 kdy Novak valcoval, je to pro Nadala lehci doba nez 2005-2010, protoze dnes nepredvadi zdaleka tenis z te doby,presto mu to staci na 3 finale na 3 granslemech po sobe..o titulech nemluve
Reagovat
smazaný uživatel
No a?..Kto v rokoch 2005-2010 má Djokovicove úspechy..Alebo inak, kto z rokov 2005-2010 má Murrayho úspechy?..Nole vo finále síce neuspel, ale je Rafovi najvacsou konkurenciou kariéry, už len jeho početné skalpy Nadala to dosvedčujú..Sám ho vo finále GS 3xporazil a mimo antuku to má stále 3:2 pre seba, čo sa finále GS týka..
Reagovat
Roger_Federer
Ale no tak, nikdo neresil konkurenci 2004-2010,jde o to ze Novak neni Nadalovi takovou konkurenci jakou se casto snazite udelat, Nadal to ma zatim 2013, 2014 lehci nez z Federerem2005-2008, dkbu ktere ty h rad hanis..Novak proste uz 18 mesicu neziskal GR a to je dlouha doba..na takoveho hrace.
Reagovat
Roger_Federer
Kdyz uz jsi do toho zatahl Murray kolikrat porazil Nadala na Granslemu, nebo ve finele graslemu? Murrayho uspechy jsou schovane v neuspesich Novaka, nikoliv v konkurenci Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray porazil Rafu na GS 2krat, rovnako ako Roger napríklad..Porazil ho na USO 2008, ak by Rafa ten turnaj vyhral, tak by získal 4GS v rade..A porazil ho na AO10, ak by ten GS Rafa vyhral, tak by získal kalendárny GS..Takže tie prehry ho dosť bolia..S Nolem detto.
Reagovat
r.Fever
Hej a ak by pes nesral, tak ho roztrhne..

Ak by Federer vyhral 5.set proti Nadalovi a Del Potrovi mal by kalendárny Grandslam.
Reagovat
Roger_Federer
Pod jeden jediny clanek napises o Novakovi;)...

Vsetko sa to moze zlomit na jednom GS titule, kde opat može odštartovať sériu, no ani tá nedá zabudnúť na tri roky 2012-2014, obdobie velkých a velakrát zbytočnýchprehier..A to obdobie je už o dost dlhšie ako
obdobie velkých výhier..

Nole vo finále síce neuspel, ale je Rafovi najvacsou konkurenciou kariéry, už len jeho početné skalpy Nadala to dosvedčujú..Sám ho vo finále GS 3xporazil a mimo antuku to má stále 3:2 pre seba, čo sa finále GS týka..

Jak se ti to hodi...;); )
Reagovat
Amputace
Mně připadá, že spíše, jak se to hodí tobě. Nechci se do těchto tebou uměle vyvolávaných diskuzí opět pouštět, ovšem toto se těžko nechává bez odezvy. Snad každý trochu soudný fanoušek tenisu vidí, že Rafa má v Novakovi oponenta, kterého Roger (mimo Rafu, který byl v Rogerově top éře teenager) nikdy neměl. Pokud to měl být Roddick (a ten tomu byl asi nejblíže), je to v porovnání s Djokem spíše k smíchu (nic proti Andymu). Pouze to, že se Novakovi nějakou dobu nedaří vyhrát GS, přece neznamená, že není silnou konkurencí. Dle této logiky neměl svého času Roger vůbec žádnou konkurenci (protože vše vyhrával de facto sám), stejně tak Nadal na antuce, protože vše vyhrával sám. Vždyť sám musíš cítit, že to, o co se zase snažíš, jsou nesmysly. Novak rok a půl nevyhraje GS a náhle už není pořádnou konkurencí. On Nadala porazí čtyřikrát v řadě na Masters, z toho jednou v Římě a není konkurencí. Ty jsi zkrátka přední myslitel tohoto fóra.
Reagovat
Amputace
Kdyby Roddick neudělal školáckou chybu na síti v klíčovém momentu, byl by Roger rád za jeden GS v tom roce..
Reagovat
Roger_Federer
Dizkuze se daji vyvolavat jinak nez "umele"??:), nebudu stebou poustet do prestrelek..
Tak jako nebyla konkurence k ziskavami RG.titulu pro jednoho tenistu od roku 2004-2008, dle nazoru nektetych, to ted vypada ze krome roku 2011 Novak neni na Granslemech Nadalovi dostatevnou konkurenci.Duvody a nazor si kazdy udela sam...Ps: nikdy jsem se nepovazoval za myslitele, spise za predniho komika.;)

Kdyby se behem poslednich 8 let povrchy neupravovali smerem k nekonecnym vymenam..mel by Rafa 9 tit z Rg, a byl by nesmrtelnym
antukarem....kdyby.
Reagovat
Amputace
"Tak jako nebyla konkurence k ziskavami RG.titulu pro jednoho tenistu od roku 2004-2008..."
- a u jiných GS než RG snad ta konkurence byla? Komik skutečně jsi. Jaká konkurence byla v letech 04-08 na trávě například? Jako aby byl největší konkurencí antukář Nadal - to je trochu dehonestující, nemyslíš?

Diskuze samozřejmě může přirozeně vyplynout, což se s tebou stává velice zřídka, proto "uměle". Cíleně rýpeš a vyvoláváš tyto "diskuze". Každý úspěch Nadala musíš pokud ne zcela zpochybnit, alespoň zdůvodnit nějakým zlehčujícím faktorem. Tentokrát je to tedy to, že Novak už není konkurencí. Neporazil Rafu na RG, no ovšem, nechápu, co jako dělá.
Reagovat
Amputace
Nevím tedy, kdo jsou ti "někteří", ale je to logika od základu postavená na hlavu, stejně jako tvé dlouhodobé "úvahy" o konkurenci všeho druhu. Novak je jednoduše pro Nadala daleko větší konkurencí, než jakou měl Roger v nějakém hráči v letech 04-07. Novakova neschopnost znovu uspět na GS může být jedna věc, ovšem jeho dlouhodobá úspěšnost v dosahovaných finále je přece impozantní. Komu se tohle - a na všech površích - dařilo v letech, kdy Roger válcoval okruh? Nikomu. Snad na žádném GS kromě Wimbledonu nehrál finále se stejným hráčem dva roky po sobě. Ty napíšeš, že to svědčí o obrovské konkurenci, já napíšu, že to svědčí o neschopnosti prosazení se nějaké výjimečné individuality; o tom, že nějaký hráč prostě nebyl dostatečně dobrý a výkonnostně konstantní, aby dosáhl finále dva roky v řadě. O konkurenci nic nevypovídá, pokud hráč v jednom roce dosáhne finále, aby další rok vypadl na stejném GS v prvních kolech, což se (krom Nadala na RG a nějakým zázrakem i ve Wimbledonu) nedařilo nikomu z té impozantní konkurence, s níž se musel Roger v oněch letech vypořádat. Není to trochu zvláštní? Teď je tu však Djokovič, který hrál z posledních deseti účastí na GS tuším sedmkrát finále, přičemž jednou vypadl v semi s Nadalem na RG, jednou s Federerem ve Wimbledonu a jednou ve čtvrtfinále s Wawrinkou, budoucím vítězem turnaje. Nevím jak tobě, ale mně osobně tohle připadá jako doklad o jeho brutální konkurenceschopnosti přímo maximalistický.
Reagovat
Roger_Federer
Doporucil bych ti se trochu uklidnit, jsi ponekud rozlazen jakmile jsem napsal jen svuj nazor, ktery ti evidentne neni pochuti..V letech O4-08 bylo konkurenci nekolik vynikajivich hracu vcetne samotneho Nadala..Ten smesny argument ze se do finale na jinych povrsich dostaval pokazde nekdo jiny.., je smesne zavadejici.Uplne stejne muzu tvrdit, ze do roku 2011 byl Nadalovou jedinou slusnou konkurenci Federer..Me tvuj nazor ale nezajima, nemam problem stim , ze to vidis jinak..Doporucuju se uklidnit.
Reagovat
Amputace
Uklidnit :) Já jsem nanejvýš klidný. Rafa - čtrnáctý titul, slušný náběh na nedostižnou sedmnáctku, co si přát víc?
Reagovat
smazaný uživatel
A kto napríklad bol teda tou vynikajúcou konkurenciou v rokoch 04-08, menovite??.Kto dosahoval kvalít komplexného Djokovica alebo trebárs aj Murrayho?Kto sa 14krat v rade dostal do SF GS, ako Djokovic?...Bolo tam pár hráčov, ktorí sa vo forme mohli porovnávať s trebars vo forme hrajúcim Berdychom, Tsongom, či Del Potrom, no nikto sa nedokázal povýšiť na vyssiu úroveň..Áno, tá paleta "dobrých" hráčov (druhej vlny) bola možno širšia jak je tomu v súčasnosti, no kategória "výborných" bola prázdna..Aj Nadal bol do roku 2007 na tráve a predovšetkým na harde len hráč druhej vlny..

A áno, do roku 2010 bol Rafovou konkurenciou najma Roger..Na konci tohto roka, kedy Nadal triumfoval na troch GS v rade a ustálil svoju výkonnosť na špičkovej úrovni na všetkých podkladoch sa všeobecne čakalo jeho rabovanie Grandslamov..Lenže dovtedy driemajúci Murray a predovšetkým Djokovic sa vo svojich 23 rokoch dostali na svoju špičkovú úroveň..V kontexte ich veku celkom logicky, toto je čas kedy štatisticky hráč vystúpi z davu..Obaja si už ako 20-roční pripísali skalpy hegemóna Federera v najlepších rokoch a svetu vyslali jasnú indíciu..Takže súčasný obraz, kedy majú vo velkých zápasoch so stárnucim Rogerom navrch je vlastne celkom logický
Reagovat
Roger_Federer
Trosku te vyvedu z omylu me jsou ty pocty granslemu uplne volne a vzdycky byly, pokud Rafa vyhraje dalsich 4-5 granslemu z toho 3 jinde nez na RG, nemam zadny problem rict,, ze je vynikajici hrac.., coz je.
Uz nekolikrat jsem rekl, .ze me vadi Forhendovo a tvoje (samozdrejne se toho postupem casu chytli zde jini), sesmesnovani a dehonestace hracu, kteri hrali vv dobe vasi"slabe ery".
To co si myslim o Nadalovi jako cloveku,(rozhodne ne z doslechu ), nema nic zpolecneho stim jaky je to tenista..tak uz to pochopte a nevkladej mi do ust nejake hovadiny..
Reagovat
Roger_Federer
Rozhine ne z doslechu tenisportalu..abych byl presny
Reagovat
Amputace
Počkej, to si mě musíš s někým plést. Já jsem nikdy nedehonestoval hráče Rogerovy éry. Mnozí z nich patří k mým oblíbeným a byli to nesmírní talenti, bohužel tam nebyl žádný, kterému by se dlouhodoběji vyhýbala zranění a který by zároveň dával naprosto vše tenisu. To, co jsem vždy tvrdil, že v letech 04-07 chyběl Rogerovi oponent, kterého v současnosti nachází Rafa v Novakovi. Nebyl tam žádný hráč (kromě Nadala na antuce), se kterým by se Roger pravidelně střetával ve finále, se kterým by si dlouhodobě navzájem ukrádali tituly z velkým turnajů. Vystihl to Forehand, když napsal, že ti hráči, řekněme druhé vlny byli o poznání kvalitnější než hráči dnešní druhé vlny a bylo tam víc různorodých talentů (většinou však vždy z nějakého důvodu nevyužitých naplno). Ovšem chyběl tam vyloženě fenomenální hráč obdobný Federerovi (krom Nadala na antuce), který by vytvářel nějakou rivalitu. V současnosti je takovým hráčem bezesporu Djokovič, který již třetím rokem v řadě dosahuje pravidelně kvalitních výsledků na všech površích, nemá žádná fatální selhání, žádná vypadáváni v prvních kolech (pokud ano, tak zcela raritně). Co jiného může být zárukou větší konkurenceschopnosti? Skutečně nevím. Ty přesto napíšeš, že Djokovič není tak silnou konkurencí, jak je některými považován, protože rok a půl nevyhrál GS. Jak často vyhrávali GS Roddick, Safin, neřku-li Nalbandian Gonzalez a další?
Reagovat
Roger_Federer
Forehend napsal presne toto:
Bolo tam pár hráčov, ktorí sa vo forme mohli porovnávať s trebars vo forme hrajúcim Berdychom, Tsongom, či Del Potrom, no nikto sa nedokázal povýšiť na vyssiu úroveň..Áno, tá paleta "dobrých" hráčov (druhej vlny) bola možno širšia jak je tomu v súčasnosti, no kategória "výborných" bola prázdna..
zkutecne byl Roger v predu pred ostatnimi, krom antuky, ale to z tech hracu ktere jsi vyjmenoval nedela kompars a nazdarky, jako se zde obcas psava...
Pokud ale vezmu v potas ze Nadala a Djokovice mnozi od roku 2011 stavite na stejnou uroven, tech 18 mesicu bez titulu je strasne dlouho..Nole j bezesporu vxnikajici hrac, ovsem ty vypadky na Gr.jsou na zamysleni, proc selhava.
Reagovat
Amputace
Nikdy jsem nepsal, že to byli nějací nazdárci, stejně jako si to nemyslím o Berdychovi, Del Potrovi, Ferrerovi. Jediné, co tvrdím, že nebyli pro Federera takovou konkurencí, jakou je Djokovič. Co se týče Djokoviče: ano, 18 měsíců je dlouhá doba, ovšem tato mince má dvě strany. V roce 2011 kdy byl Novak na absolutním vrcholu, nikoho ani nenapadlo zpochybňovat formu Nadala. Djokovič byl zkrátka tak dobrý, že všechny válcoval. Nikdo se neptal na to, jak silná nebo slabá je konkurence. Nadal hrál v té době výborně, o tom žádná, přesto prohrával. Nicméně v zápasech s Djokovičem to nikdy nebylo ono. Pokud jsi viděl ty jejich zápasy, víš, o čem mluvím. Nadal dělal necharakteristické chyby, u klíčových míčů chyboval a psychicky neunášel tíhu. Momenty, u nichž jej pravidelně zdobí nezdolná psychika, byly v zápasech s Djokovičem determinovány jeho komplexem ze Srba. Docela by mě zajímala statistika, kolikrát z těch celkem šesti zápasů z r. 2011 dokázal Nadal potvrdit break. Myslím si, že to číslo by se výrazně blížilo nule. Herně byl Nadal dobrý, nic ho nelimitovalo, ovšem psychicky v těch zápasech odcházel, podobně jako nyní Djokovič. Poslední finále hrál Djok opravdu špatně, neříkám, že ne, ovšem finále US13 mi velice připomnělo finále US11 jen z opačného gardu. Rafa hrál dobře, dokázal Srba zatlačit, ale v klíčových momentech (na breakballech, při potvrzování breaku či na shodách) obvykle selhával. Stejně jako Djokovič loni. Tehdy ovšem nikdo neřešil formu Nadala, zatímco nyní - kdy se Srbovi proti Nadalovi na GS tolik nedaří a možná začíná vznikat i nějaký komplex z něj - už začíná být zpochybňována Djokovičova konkurenceschopnost. Připadá mi to směšné.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně napsáno!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Nole zklamal hodně, ale asi nejvíc mě zklamal Mats. Snad se už do konce sezony nesekne.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak i další experti ATP se sekli ne, tipovali 3:1 pro Noleho, já 3:1 pro Rafu když jsem viděl, že je hezky slunečno, jo ti "experti" :)
Reagovat
Marduch
Těsně před zápasem tipoval Mats 3:2 pro Nadala, pokud jsem něco nepřeslechl.
Reagovat
smazaný uživatel
Však říkám, že se sekl. Obyčejně jeho tipy znamenají polibek smrti. Rafa je asi fakt king
Reagovat
smazaný uživatel
V tom finále oba hráli výborně. V prvním setu byl Novak dokonce lepší. Jenomže jeden prostě prohrát musí a Rafa měl na rozdíl od něj ve včerejším zápasu vzestupnou tendenci.
Reagovat
smazaný uživatel
S první větou nejde souhlasit. Se zbytkem ano.
Reagovat
Vojtaakk
Přesně tak, byl to jeden z jejich nejslabších zápasů.
Reagovat
Rafaeoli25
Každej zápas se holt nevyvede, ani Rafa s Rogem nezahráli všechny úchvatně..
Reagovat
Vojtaakk
To je jasný, já se jen přu s názorem, že oba hráli výborně. Ve srovnání třeba s jejich loňským sf to stálo za prd.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní porážka je opravdu škoda. Po prvním setu to vypadalo nadějně, ale nedá se nic dělat. Jinak myslim, ze Wimbledon a US open by Novak mohl vyhrát. Ale nejdůlezitejsim turnajem bude beze sporu Cincinnati.
Reagovat
smazaný uživatel
Najdolezitejsím turnajom bude bezosporu USO, pre Novaka určite...Nejaké Cincinnati je vedľajšie..
Reagovat
Rafaeoli25
USO bude důležitý i pro Rafu, tam bude chtít určitě urvat další titul, nakonec by to mohla být hodně podobná sezona jako byla ta loňská, kdyby se Rafovi opět povedla kombinace FO-USO byla by to paráda :)
Reagovat
r.Fever
US Open bude zrejme posledná šanca pre Novaka zachrániť sezónu, ak nezíska titul vo Wimbledone (kde rozhodne nebude najväčší favorit).

Môže to byť motivácia podobná napríklad Federerovej v roku 2008, kedy sa takisto snažil zachrániť sezónu bez GS, takisto mal 27 rokov :)
Reagovat
baggik
Novaku škoda mrzí mě to. Viděl jsem zápas do stavu 6:3, 4:4 a vše vypadalo optimisticky. Bohužel pak jsem musel jít a zdá se že se mnou odešla i tvoje forma. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se dá dělat. Je dobře, že má pořád odhodlání ho získat. Je tu další část sezony. Pořád do ted nevím, proč Nole vynechává přípravu na Wimbledon. Ve hře jsou ještě další dva GS a jeden s povrchem, který mu sedí.
Snad se zadaří alespon v Cinci. Tímto ziskem, už by byl nesmazatelně v historii na 100% :)
Reagovat
r.Fever
Bilancia 6-7 v GS finále zodpovedá Noleho psychike na grandslamoch. Jedna sezóna legendu nerobí, bohužiaľ. A grandslamy sú kľúčová časť sezóny, nie Masters turnaje. No, maximálne Turnaj Majstrov.
Reagovat
smazaný uživatel
Šest grandslamů ho mezi legendy určitě řadí. Alespoň já to tak cítím.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude tím, že Novak už tou legendou je. I Boris Becker má 6 GS a je legendou, tak nevim proč by Novak být legendou neměl...:)
Reagovat
r.Fever
Ospravedlňujem sa, zle som interpretoval čo som chcel napísať. Myslel som legendou najvyššieho rangu, kam patrí Federer - Laver - Borg - Sampras - Nadal.

Po Australian Open 2012 som si myslel, že Djokovič má na to aby sa zaradil medzi vyššie menovaných, no odvtedy získal len 1 GS a prehral 5 (!) finále. Samozrejme, že legendou je, ale toho druhého sledu tenistov, kam možno zaradiť aj spomínaného Beckera, McEnroa, Wilandera, Emersona, Edberga, Nastaseho, a taaaakto by som mohol aj do rána :) Veď napokon, aj Yannick Noah je legenda.
Reagovat
darek.vrana
Co Lendl?
Reagovat
baggik
Víš kdo porazil Nadala ve finále RG? Nikdo. Zkus to ty, když máš takové velkohubé kecy.
Reagovat
r.Fever
baggik, trošku sklidni hormón.

darek.vrana, aj sám určite vieš, že Ivan je/bol extratrieda, ale tiež ho trošku zráža negatívna bilancia v GS finále. S tými 8 grandslamami je určite legendou, počtom účastí vo finále je myslím historicky na treťom mieste, takže má aj veľmi blízko do spomínaného elitného klubu. Ale v mojich očiach tam nie je.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to tak, fin.účasti po tomto RG: Rog 24, Rafíto 20, Lendl 19..jinak Rog 17/24, Rafa 14/20, Lendl 8/19
Reagovat
Nola
dva krát meraj, raz strihaj tenisový guru...
jedným dychom sa ospravedlňuješ,zároveň staviaš Novaka na úroveň Yanicka Noaha...
Reagovat
r.Fever
Myslím, že tí čo príspevok pochopiť chceli, tak ho aj pochopili. :)

Djoki proste patrí do druhého sledu najväčších legiend, Yannick Noah nie je ani tam, jednoducho však niekde medzi legendy zákonite patriť musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Djokovic este nepovedal posledné slovo..Áno, má 7finálových prehier, ale s kým?..4 od Rafu styri, dve od Andyho a jedna od Rogera..Vsetko super hráči, žiadni nazdárci, ktorým vysiel jeden turnaj a už sa do finále GS nikdy nedostali..Proste Nole dopláca na silnú rovesnícku konkurenciu, vsetci traja (Andy, Rafa aj Nole) sú ňou postihnutí, niekto vo vacsej a niekto v menšej miere..
Reagovat
r.Fever
Tu ale išlo o to, že keď si porovnám, ako mal Nole rozbehnutú sezónu 2012 (bilancia v GS finále 5-2) a teraz, z posledných 6 finále prehral 5. Jednoducho musí z toho byť sklamaný, bez ohľadu na to, s kým hral v tom finále. A ide hlavne aj o spôsoby akými prehral niektoré zápasy.

Iste, možno nemá šťastie na súperov vo finále, ale to nie je determinant úspechu. Niekedy je ťažšie poraziť motivovaného súpera hrajúceho životný turnaj ako hráča užšej špičky, ktorému ten zápas nemusí vyjsť.
Reagovat
smazaný uživatel
Tých 5:2 a hlavne tri za sebou idúce vitazstvá s Nadalom boli obdivuhodné, Nole si na seba ušil trochu búdu, keďže dnes má stále pred očami ako to vtedy išlo a dnes nejde..

Vsetko sa to moze zlomit na jednom GS titule, kde opat može odštartovať sériu, no ani tá nedá zabudnúť na tri roky 2012-2014, obdobie velkých a velakrát zbytočnýchprehier..A to obdobie je už o dost dlhšie ako obdobie velkých výhier..
Reagovat
Cico93
Nole tie finale naozaj nezvláda 6GS Finale a 5 lost:(
Reagovat
smazaný uživatel
Novaka mi bylo celkem líto na konci zápasu, bylo to něco podobného, jako u Rogera v roce 2009 na Australian open. Už během turnaje na mně působil vlažným dojmem a finálový zápas mi to jen potvrdil... Proto ten tip 3:1 pro Nadala.
V dnešním zápase když už se zdálo, že by mohla přijít chvíle pro Novaka, tak Rafa se do toho zakousl ještě víc, byl ohromně sebevědomý, tím Novaka dost zdeptal. Novak začal od 3. setu hodně kazit, v podstatě se neměl o co opřít, maximálně o servis a return ale jen s tím dneska Rafu porazit nešlo. Ve 4. setu se opravdu snažil a bojoval ale těch chyb v mezihře bylo na jeho poměry hodně, zatímco Nadal si držel vysokou konzistentnost. Ukázal, že když má člověk sebevědomí, tak ho nezastaví nic, ani potíže se zády.

Jestli někdy Nole zvítězit na RG dokáže si opravdu netroufám odhadnout. Asi většina jeho příznivců spoléhá na to, že Rafu někdo odstaví ještě před bránami finále, ale to se mi nejeví jako pravděpodobné, protože právě od toho osudového roku 2009 si Rafa dává sakramentský pozor na všechny potenciální Robiny Söderlingy a myslím si že jen s těží se najde někdo, kdo by takovým způsobem dokázal na RG Rafu někdy v budoucnosti šokovat. Djokovičovi zůstává pořád jen věřit. Dneska mu to ve finále vydrželo jen 1 a půl setu, ale já mu to nezazlívám. Chápu, že ta přílišná motivace prostě svazuje.

A jinak, pořád nejsem o Borisovi přesvědčený, že to byl dobrý nápad.
Reagovat
Cico93
s Borisom to je 2nasobny tlak na Novaka!
Reagovat
Hypertac
Pekny rozhovor. Respekt Novaku!
Reagovat
Cico93
Tých GS finále so zlým koncom nejako pribuda.(((
Wimbledon keď nie Rafa tak prajem tebe:)

alebo aj Rogerko by si zaslužil

noo uvidime
nakoniec to urve Murray:DDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist