Djokovič ve čtvrtfinále vzdal. Trápila ho alergie

7. 5. 2010, 22:58
Aktuality 5
ATP BĚLEHRAD - Srb Novak Djokovič loni turnaj kategorie ATP 250 do rodného Bělehradu za pomoci rodiny přivedl. Premiérový ročník vyhrál, letos však kvůli problémům s dýcháním vzdal už čtvrtfinálové utkání s talentovaným krajanem Krajinovičem.
Novak Djokovič

Novak Djokovič během prvního ročníku na cestě za titulem ztratil dva sety. Letos zahájil výhrou nad Fogninim, se kterým hned čtyřikrát ztratil podání.

Ve druhém utkání však měl hned od úvodu viditelné problémy. Proti Filipu Krajinovičovi se špatně pohyboval a působil unaveným dojmem. Vše se vysvětlilo po prvním setu, který Djokovič prohrál 4-6 a oznámil, že kvůli alergii musí vzdát.

Na jeho úkor tak mezi nejlepší čtyři postoupil poprvé v životě na okruhu ATP aktuálně 319. hráč světa Krajinovič. Osmnáctiletý talent z Bollettieriho akademie na Floridě startuje v srbské metropoli díky volné kartě od pořadatelů a vůbec poprvé zde postoupil přes úvodní kolo. 

Krajinovič se v semifinále utká s třetím nasazeným Američanem Samem Querreym, který i na méně oblíbené antuce ve třech setech zdolala Rusa Andrejeva.

Druhou dvojici obstará jeho krajan, turnajová dvojka Isner, se čtyřkou  Wawrinkou.

John Isner se dostal z nepříznivého stavu v duelu s bývalou světovou sedmičkou Richardem Gasquetem a poprvé postoupil do semifinále antukového turnaje. Dosud sbíral úspěchy jen na podnicích konajících se na kurtech s rychlým povrchem. Letos získal premiérový titul v Aucklandu a v Memphisu si zahrál finále. 

Švýcarský tenista Stanislas Wawrinka dnes odvrátil dva mečboly domácímu Viktoru Troickému, byť s ním ani jednou neztratil podání. Souboj trval tři hodiny a 24 minut. 

"Byla to obrovská bitva," komentoval Wawrinka. "Bylo to pro oba náročné, hráli jsme více než tři hodiny. V tie-breaku třetího setu jsem měl trochu štěstí, Viktor byl těžký soupeř." 

S Isnerem má ze dvou zápasů bilanci dvou výher a v Srbsku bude mít navíc výhodu povrchu. "Ale nebude to jednoduché. On skvěle podává, Bude to zajímavé hrát proti němu na antuce. Asi budu favoritem, ale on s tím svým servisem může porazit každého. Budu potřebovat podat dobrý výkon," uvědomuje si 23. hráč světa Wawrinka, jenž už letos na antuce vyhrál turnaj v Casablance.

- ATP 250 BĚLEHRAD (Srbsko, antuka, 424.950 eur) -
páteční výsledky (07. 05. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Krajinovič (Srb.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 skreč D.
Isner (2-USA) - Gasquet (Fr.) 2-6 7-6(6) 6-3
Querrey (3-USA) - Andrejev (Rus.) 6-3 2-6 6-4
Wawrinka (4-Švýc.) - Troicki (6-Srb.) 7-5 6-7(3) 7-6(6)

Semifinálové dvojice: Krajinovič - Querrey, Wawrinka - Isner.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten tvůj příspěvek byl pokus o moravštinu, polštinu, maďarštinu nebo ''vapetštinu''? Kdybych já byl tvým učitelem, tak bych tě bil od rána do večera. Ta špatná interpunkce a slovosled se dá ještě přežít, avšak copak netušíš, že slovo nesmysl se skloňuje podle vzoru hrad?

PS: Mimochodem jsi prokázal, že jsi správný elegánovec, kterému jde jenom nadávání na jeho soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
kdybych já byl tvůj otec bil bych tě od rána do večera
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič vzdal trápila ho alergie ))) ty vole to jsou nesmysli já se musím smát ..... dám hlavu na špalek že bude hrát v Madridu v úterý bo za ty prachy co tam dostane jen jako zápisné ho i alergie přejde chuja . Doufám že vypadne z druhého místa bo to je druhý hráč světa jak cip ....
Reagovat
weak
38 kravin ve dvou radcich, to umi napsat jen jediny... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
až se naučíš gramatiku, tak pak tu kritizuj Djokoviče... jen pro tvoji informaci, Djokovičův start v Madridu je nejistý... a mimochodem, tobě tady za kompem může být úplně jedno, jestli tam bude hrát nebo ne... chuj jsi maximálně ty...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist