Djokovič ve finále zdolal Federera a získal 17. titul z turnajů Masters

17. 3. 2014, 00:24
Aktuality 207
ATP INDIAN WELLS - Novak Djokovič znovu po třech letech vyhrál turnaj v Indian Wells. Ve finále srbský tenista zdolal čtyřnásobného šampiona Rogera Federera a v Kalifornii navázal na své triumfy z let 2008 a 2011. Celkově zaznamenal už 17. titul z podniků série Masters 1000.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© bnpparibasopen.com)

Z dosavadních 32 vzájemných duelů vyhrál Roger Federer o dva více včetně letošního semifinále v Dubaji a lépe začal i finále v Indian Wells, kde dosud v boji o titul neprohrál. Servisem a agresivnější hrou dostal Novaka Djokoviče pod tlak, jenže Srb získal druhou sadu po klíčovém brejku v osmém gamu a vynutil si třetí set.

V něm sice Djokovič zápas zastavu 5-4 nedopodával, nakonec však zvládl lépe tie-break a po dvou hodinách a 12 minutách odešel k nelibosti publika jako vítěz. Oba finalisté zápas zakočili s vyrovnanými statistikami winnerů a nevynucených chyb - aktivnější Federer s bilancí 34-34, Djokovič 28-28.

"Byl to zajímavý konec zápasu, o tom není pochyb. Povedlo se mi Novaka zatlačit a ukázat mu, že když poleví, budu na to připraven a ještě to dokážu zdramatizovat, Ale myslím, že Novak hrál dobře, hlavně na konci dokázal udržet míček ve hře a já naopak udělal příliš chyb v momentech, kdy na tom záleželo," komentoval poražený Federer, který přišel o sérii 11 výher.

Novak Djokovič"Jak už jsem řekl před zápasem, že o vítězi rozhodne jen pár míčků, a také se to tak stalo. Roger hrál tenis na vysoké úrovni, hrál lépe, než v posledních 13, 14 měsících. Potřeboval jsem hrát opravdu na maximum a být velmi soustředěný, abych vyhrál. Povedlo se mi to a jsem velmi pyšný na mé úspěchy na tomto turnaji," řekl po zisku celkově 42. titulu Djokovič, který ve světovém žebříčku sníží náskok na světovou jedničku Rafaela Nadala, jenž neobhájil titul.

Šestadvacetiletý Srb v prosluněném Indian Wells zvítězil potřetí v kariéře, čímž navázel na triumfy ze sezon 2008 a 2011, a dočkal se prvního letošního titulu, z Masters v pořadí sedmnáctého. Tím vyrovnal Andrého Agassiho, Federer těchto turnajů vyhrál 21, naposledy se radoval v létě 2012 v Cincinnati. Ještě o pět trofejí více má na kontě lídr statistik Španěl Rafael Nadal.

"Způsob, jakým jsem tu vyhrál, mě dělá šťastným a dává mi psychickou spokojenost, protože jsem tu odehrál tři velmi těžké zápasy a byl jsem ve velmi napjatých a emotivních situacích," uvedl Djokovič, který se na výhru nadřel v semifinále proti Isnerovi i ve 4. kole proti Čiličovi. Cestou za titulem ztratil celkem čtyři sety. "V těžkých situacích jsem zůstal psychicky silný a to mě hodně povzbuzuje do dalšího období," dodal svěřenec Mariána Vajdy a Borise Beckera.

Dvaatřicetiletý Švýcar v Indian Wells zůstává se čtyřmi tituly z let 2004, 2005, 2006 a 2012 rekordmanem. I přes finálovou porážku se v novém žebříčku ATP posune z osmého místa na páté před Tomáše Berdycha.

V této sezoně, kterou začal s novou raketou a trenérem Stafen Edbergem, byl na třech ze čtyř turnajů ve finále a už tak vyrovnal bilanci z loňského roku. Navíc přidal semifinále na Australian Open, v Dubaji finále proměnil v titul.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 6.169.040 dolarů)
nedělní výsledky (16. 03. 2014)
Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Federer (8-Švýc.) 3-6 6-3 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

207
Přidat komentář
Rafaeoli25
Ty se ve svý mýtyzaci Rogera taky nezastavíš před ničim jak je vidět, jinak bys tu netvrdil, že s Rogem na vrcholu by si Nole ani neškrt..pokud si dobře pamatuju, tak v r.07, kdy byl Rog na absolutnim vrcholu, ho Nolda porazil v Montrealu a na USO s nim tehdy odehrál taky zcela vyrovnanej zápas, jen když kecáš a urážíš ve svý zaslepenosti..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on fakt bude hrát. Supeeer!

http://www.bernardtomic.com/news/2014/bernard-to-make-comeback-in-miami
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. před začátkem turnaje v Miami. Všem hráčům v něm už byly odečteny lonský výsledky z Miami tzn. že všechno co letos v Miami uhrajou se jim bude do žebříčku započítávat bez dalších odečtů.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč v Miami startuje (z top-20 chybí pouze Youzhny):

1. Nadal 13130 (+8770) *
2. Djokovic 10810 (+6450) *
3. Wawrinka 5650 (+1290) *
4. Federer 5045 (+685) *
5. Ferrer 4550 (+190) *
----------------------------------
6. Berdych 4360 *
----------------------------------
7. Del Potro 4260 (-100) *
8. Murray 3795 (-565) *
9. Isner 2625 (-1735) *
10. Gasquet 2545 (-1815) *
11. Raonic 2530 (-1830) *
12. Tsonga 2525 (-1835) *
13. Fognini 2250 (-2110) *
14. Youzhny 2090 (-2270)
15. Dimitrov 2085 (-2275) *
16. Haas 2075 (-2285) *
17. Robredo 2050 (-2310) *
18. Anderson 1895 (-2465) *
19. Almagro 1705 (-2655) *
20. Janowicz 1705 (-2655) *
...

Tomáš Berdych se před Miami posunul na šestý místo v žebříčku ...
Pokud uhraje v Miami nějakej slušnej výsledek tak by se moh dostat i před Ferrera ...
Zezadu se na něj naopak zase tlačí Del Potro ...

Nahoru se opět posunul Federer, kterej je už čtvrtej a v případě zisku titulu by se moh dostat až na třetí místo před Wawrinku ...

Až na osmý místo se naopak propad Murray ...
Reagovat
steve79
Tyto žebříčky jsou zajímavé. Nadal a Federer neobhaují téměř žádné body, takže si myslím že hodně získají. Murray zatím hraje v letošním sezoně špatně. Čekal jsem od něj lepší výsledky. V Miami se mu vždy dařilo.
Reagovat
Pe3k
Ty jim sice body odečteš, ale na oficiálním webu jim je nikdo neodečetl, takže ten tvůj výpočet prakticky neplatí a nový žebříček vyjde až po konci turnaje, ne?
Reagovat
tommr
můj žebříček je samozřejmě neoficiální. Je to jen taková informace o tom jakou mají top-hráči před začátkem Miami výchozí pozici ... :)
Reagovat
tommr
Tomáš Berdych má velice těžkej los a jsem opravdu zvědavej jak se s tím vypořádá. Obhajoba lonskýho čtvrtfinále bude nesmírně těžká a vůbec bych se nedivil kdyby Tomáš dopad stejně neslavně jako v IW ...
Ve druhým kole nejspíš narazí na Roberta se kterým v roce 2011 senzačně vypad v prvním kole FO i když tenkrát ved už 2:0 na sety ...
Ve třetím kole ho s největší pravděpodobností bude čekat další nebezpečnej Francouz Simon se kterým má H2H 3:5 a jehož hra mu dělá nesmírný obtíže ...
A už ve čtvrtým kole ho nejspíš bude čekat první soupeř z první světový desítky Isner, kterej je ted ve formě a v USA je vždycky mimořádně nebezpečnej ...
A pokud by všechny tyhle nástrahy nějak přežil tak ho ve čtvrtfinále čeká Wawrinka se kterým prohrál poslední 4 zápasy ...
Reagovat
makro99
tak bát se Roberta....
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že čeští tenisté a tenistky by to měli pomalu zabalit, protože pokud nebudou mít "zameteno", nemají žádné šance. A už vůbec bych jim neradila, abych chodili na TP číst prognozy, protože pak už by vůbec nemělo cenu na turnaje nastupovat. :)
Reagovat
kada.tom
tvl, jdi s tímhle brekotem někam ... to jsou prognózy tohle ... ano, má tam Simona, má tam Isnera, v ČF Wawrinku ... já si naopak myslím, že ČF by měl dát celkem v pohodě
Reagovat
VlS
každýho člověka je narodit se, protože následkem toho musí umřít. Celej život je jen cesta ke smrti, tak se z ničeho neradujte, na nic se netěšte a v nic nedoufejte, protože stejně umřete ;-)
Reagovat
tommr
Bautistu Aguta měl Tomáš taky jasně porazit a jak nakonec v IW dopad. Ted ho v Miami čekají samý nepříjemný soupeři se kterejma má ty nejhorší zkušenosti a vy si myslíte, že je přejede jako nic? Tomu já říkám v lepším případě naivita, v horším naprostá nesoudnost. Doufám, že Tomáš má na rozdíl od vás dost rozumu, aby soupeře nepodcenil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Tomáš bude mít dost rozumu a celý to projede... jinak je to o ničem...:D:D:D
Reagovat
makro99
tak jo:
2. kolo - týpek, co je 90. na žebříčku a ve svých 33 let zvládl vyhrát 19(!) zápasů na ATP... bez komentáře;
3. kolo Simon - nepříjemnej hráč; nicméně to samý s "nejhoršíma vzpomínkáma" se dá napsat o Monfilsovi, Lopezovi nebo Pospisilovi; poslední vzájemnej zápas 2013 Berďa vyhrál, 2012 mu to pustil v Paříži před Masters, další zápasy jsou 2009 a starší - tzn. před Miami/Paříž 2010; a co Simon letos? bilance 4:5, tři porážky s hráči z 2. stovky, Copil, Gicquel a naposledy v IW s Dominikiem Thiemem... z té formy jde strach;
4. kolo Isner - nepříjemnej hráč ve formě, možný alternativy? Raonic, Dimitrov, Gasquet... bilance? Berďa 3:2, naposledy na podzim v Číně 7:5 6:2...
čtvrtfinále? jasný, radši Djokera nebo Nadala...
Reagovat
Jan
Děláš si z tommra srandu, ale jeho pohled je velice realistický. Nechci tady tommra podporovat, jako že to tak vypadá, ale vidím to reálně také tak, a kdo ne ? H2H mluví samo za sebe :) Tvůj head ale ne, to chápu :) Což je pozitivní přístup, který oceňuji :) Ale v momentě, kdy se tommrovy vize naplní, co budeš dělat ? Sesypeš se ? Kdybys to viděla realisticky, tak budeš v klidu :)
Reagovat
tommr
ad 2.kolo - vsadím se, že to samý si o Robertovi psal i před FO 2011 ...
ad 3.kolo - Simon ted sice není v nejlepší formě, ale na Tomáše si věří a určitě ho potrápí. Srovnávání s Monfilsem, Lopezem nebo Pospisilem je úplně mimo mísu - tihle hráči mají úplně jinej styl a s Monfilsem má Tomáš aktivní bilanci ...
ad 4.kolo - Isner je doma o třídu silnější než jinde - obě vítězství nad Tomášem vybojoval v USA ...
ad čtvrtfinále - Wawrinka v letošní formě je pro Tomáše přinejmenším stejně nepříjemnej soupeř jako by byli Djokovic nebo Nadal ...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych se měla hroutit? Tenis je pro mě odreagování a ne že se z toho sesypu, když můj hráč nebo hráčka prohraje. A o můj klid se rozhodně nemusíš bát.
Reagovat
VlS
Ty nemáš trauma z toho, když tvůj kůň prohraje? Ty si myslíš, že prohrál on a ne ty? To jsi divná! Stejně jako já :-)
Reagovat
Jan
No podle tvých komentářů před zápasem a po zápase Berdycha, Petry Kvitové, Del Potra apod. mám dojem, že to docela prožíváš :) Řekni, že ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
aby to ale jeste byl rozum.. a ne jen uz emocionalni vycpelost.. ;-)
Reagovat
makro99
Robert, samozřejmě, nepsal, ale čekal bych to u každýho zápasu s č. 91, 93 nebo 97 protože Berďova kvalita proti těmto hráčům je úplně jinde. A Berďa 19 z 20 takovejch zápasů vyhraje.
Monfils, Lopez, Pospisil jsou hráči z třetí desítky žebříčku, tudíž Berdychovi potenciální soupeři pro 3. kolo turnaje typu Miami, a se všema Berdych loni prohrál... takže aplikujíc tvůj argument "prohra s Roberetem=strach z hráče", předpokládám, že bys v jejich případě psal stejně tak o příšerným losu...
Já píšu, že Simon je nepříjemnej hráč, a Isner teď ještě víc, ale jen jsem zas jednou poukázal, že ty z těch 10 možnejch charakteristik vždy vytáhneš jen tu negativní. Isner - bilanci s Berdychem má negativní, ale má formu, tak vyzdvihneš formu. U Simona forma mizerná, ale bilance s Berdychem pozitivní, vyzdvihneš bilanci.....
Reagovat
smazaný uživatel
Sice nechápu, proč se tady řeší nějaká Lunej, nicméně i když tenis prožívám, nevím, že bych se tu někdy sesypala.. kdybych měla brát všechno podle komentů, co se tady píšou, tak jsme tady blázni pomalu všichni ne? :)

VIS - ty jsi taky divný, to už jsem si všimla dávno :D:D:D
Reagovat
VlS
No kdyby prohrála třeba Sojka, tak bych to bral hluboce osobně. Stejně jako když se ztratil Pes :-)
Reagovat
tommr
opravdu Tomáš s Lopezem loni prohrál? Nebylo to náhodou obráceně? Pokud vím tak s Lopezem prohrál naposledy v roce 2011. Mám hrozně rád diskutéry jako ty co si cucají argumenty z prstu jak se jim to právě hodí ...
Co se týče Isnera tak tam nijak nepopírám, že s ním má Tomáš celkově aktivní bilanci. Jen upozornuju na to, že Isner je jako typickej Američan mnohem silnější v domácím prostředí kde má s Tomášem bilanci 2:0. A protože se hraje na tvrdým povrchu v Miami je to pro mě mnohem směrodatnější než Tomášovy výhry nad ním na antuce v Dusseldorfu nebo na FO ...
Reagovat
Jan
A nejsme ? :))
Reagovat
Jan
Měl jsem to spíš na mysli tak, že když máš ten superpozitivní přístup a nerealistická očekávání výhry, tak jsi pak více zklamaná v případě prohry. Protože jako nerealistu tě to musí víc zasáhnout, protože to nečekáš. V tomhle to sesypání.
Reagovat
Jan
Ale jinak jo. Optimista má velmi významné místo na tomto světě. Jinak by to tady (nejen na TP) bylo strašné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kde mám superpozitivní přístup? Že před každým zápasem neřeším, kdo má vypadnout aby to můj hráč (ka) měl lepší, s kým smí nebo nesmí prohrát nebo raději ať tam vůbec nejezdí a v případě neúspěchu to tady ještě pěkně opepřit? Mám, myslím, přístup normální. A pokud ty bereš tommrův a svůj pohled jako realistický, v tom případě máme na pojem "realista" každý jiný názor. Toť vše, není potřeba to dál rozebírat.
Reagovat
Jan
Luneji ! Srovnej se :) tommr přece neřešil, jestli má někdo vypadnout, aby to měl Tomáš snazší. Řešil, že když potká ty hráče, co asi potká, že to asi nedopadne dobře podle posledních výsledků resp. H2H. Toť vše. Jinak vy optimisti - hurá, vyhraje ... A po prohře - bléé, béé ... Zatímco my pesimisti - asi prohraje ... a po výhře - no vida ... :) Nebo po prohře - vždyť jsem to říkal ... :)
Reagovat
Jan
Po výhře ale vaše radost nebere konce, to je jasné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč bych se měla srovnávat, neřeš mě. Nepíšu jen o tomto příspěvku, ale celkově. A už tu nebudu spamovat.
Reagovat
Jan
Já bych to nazval nereálný optimismus a realismus spíš než pesimismus. Pokud se to nepřežene a není z toho pesimismus. Když mám pocit, že třeba Tomáš vyhraje, tak bych to také napsal, ale není to moc často :) Kromě nějakých prvních kol. Ale i tam se stalo, že :)
Reagovat
VlS
A jak si svůj " realismus" srovnáš třeba u Tomáše s faktem, že letos z 20 zápasů vyhrál 16, tedy 80%?
Srovnej se svým textem : Když mám pocit, že třeba Tomáš vyhraje, tak bych to také napsal, ale není to moc často.
Myslel jsem, že se držíš reality a fakt, to realisté většinou dělají :-))
Reagovat
makro99
ok, je třeba být zcela doslovný "Monfils, Lopez, Pospisil jsou hráči z třetí desítky žebříčku, tudíž Berdychovi potenciální soupeři pro 3. kolo turnaje typu Miami, a se všema Berdych loni prohrál ""resp. má s nima dlouhodobě problematickou bilanci"" - Pospisil ala tvůj postrach Robert (nečekaná prohra s níže postaveným hráčem, vloni), Lopez ala tvůj postrach Simon (dlouhodobě problematická bilance)...
podstata je ale jinde...
Reagovat
Jan
Neprošel jsem tvým testem :) Prostě mám obavy i když to pak dopadne dobře. Přitom ale je "reálné", že to Tomáš projede :)
Reagovat
VlS
No vidíš, tak nejsi realista, ale sejček.
Reagovat
Jan
Někdo vidí sklenici napůl plnou, jiný napůl prázdnou. Mnohé zápasy Tomáše i jiných našich tenistů a tenistek mohly dopadnou opačně než dopadly. Někdo je přílišný optimista, někdo je opatrný. Já osobně nikdy neříkám, že to vyhraje, dokud nepadne poslední míček. Pokud třeba nevede 5:2, ale i to se dá ztratit. Přílišný optimismus se mi nikdy nevyplatil ani v životě.
Reagovat
smazaný uživatel
Fans RF sa môžu tešiť Federer v Miami hrat bude.
Reagovat
Pe3k
Ty si blesk :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja som to len dnes cital,že to oficialne potvrdil D.-
Reagovat
a.magerova
No raději od nicku marco snesu staré zprávy než jeho pindy z konce ledna, kdy psal - kopie:
24.01.2014 08:02 Od: marco
Federer akurát môže dufať,že sa mu tento rok snad podarí daká 250tka. aj to neviem ako bude hrať ked sa mu narodi ten treti potomok.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer bude hrát už v pátek.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatial hrá dobre,no sezona ešte len začala a uvidime čo sa stane ked narazí na Nadala,,,
Reagovat
smazaný uživatel
jej... nase Humen Resources opet v akci;DDD)

Jenze to nase HR nejak uvada smerem jednosmernym zajmum helvetu, cimz provozni a pracovni predpisy dostavaji obcas vazne trhliny...a hlavne to obcas zacina smrdet ruznymi pracovnimi urazy, kdy HR proste nereaguje;) a reaguje jen jednosmerne.;)

proto zadam urychlenou Rekvalifikaci:
A doufam, ze se pod to podepise co nejvice uzivatelu TP;)

Chapu, ze pokud neziskam pro rekvalifikaci HR, alespon 20 podpisu...tak jsem v koncich, a HR se mne vysmeje.....
ale ja ti vezmu ihned potencialni vitr z plachet...

Jak nebude potrebny pocet podpisu na rekvalifikaci, tak ihned zakladam odborove hnuti Solidarita...ktere bude slozeno pouze ze clenu mimo tzv. top4...a my si uz na to HR pekne doslapnem...;DDD)))
Reagovat
Pe3k
Koukám, že jsi další pacient co neunesl Nadalovy prohry...Takových tu je jak máku...Jen pro tvé info, Roger s velkou pravděpodobností s Nadalem prohraje, jenže Nadal může prohrát s kýmkoliv, kdežto Rogerovi nesedí jen hra Nadala :)
Reagovat
nitrotaj
Jen hra Nadala, Hewitta a Djokovice.
Reagovat
Pe3k
Djokovicova hra mu sedí, jde jen o to, že Rogerovi táhne na 33 a Novak je na teoretickém vrcholu. Když si představíš situaci obráceně. Novak by na žádném povrchu neuhrál proti Rogerovi ani set. Co se týče Hewita Roger ho porazil 15 x v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď narazí na Nadala, tak ako obvykle prehrá..

Ale prehrá si to samozrejme sám, vlastnými chybami, vyberie si svoj najhorší zápas na turnaji, bude mať viac winnerov, len kazil, Rafu zachráni prasa..
Reagovat
a.magerova
Kopla jsem si do vlastních řad, takže jinostrancům nemusím skládat účty :-P
Reagovat
Pe3k
Tak Nadalova hra je celá založena na tom, že soupeř udělá chybu...
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo by som nezniesol Nadalove prehry? Nechápem.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to presne ako píšeš.Ja nehovorim,že Federer s Nadalom nemože hrať vyrovnaný zápas ano môže,ale ako sa bliži koncovka zápasu,tak Nadal Zabere a Federer sa pos,,,,platí to skoro vždy.
Reagovat
Roger_Federer
Mam posledni dobou pocit, ze se tvoje uvazovani smrsklo na jednu vec.. (hlavne at hraje z Nadalem, at muze prohrat) dva hrace..Federer muze uz do konce kariery z Nadalem jen prohravat, nic to neukazuje..aby se k zapasu s nim dostal musi porazit vzdy dalsi 4-6 hracu..

Ps: nemyslim ze Nadal uvazuje tak smesne jako ty a potrebuhe si ted hinit ego na dobre hrajicim Federerem.Pokud sis nevsiml Federer uz 3 roky neni jeho nejvetsim souperem, ale ty ses trosku zasekl v letech 2008-2010..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že si nepochopil základnú myšlienku. Otázka bola, čo sa stane, ak narazí Roger na Rafaela. Všetko čo píšeš sú de facto omáčky.
Reagovat
Matti
Na zápasech s Rafou a Nolem si sebevědomí opravdu nezvedne, to trochu plácáš.
Reagovat
Roger_Federer
Myslim si, ze tak jak v mladem veku byly oba radi za kazdou vyhru nad RF (krom antuky-RN), se karta otocila a oni dva jsou ti co musi a Roger( a dalsi) muze prekvapovat..Ono se to tady velmi bagatelizuje, ale tak to proste je..
Reagovat
nitrotaj
Minulá sézóna ti od těch dvou nepřišla dostatečně dominantní? 9 Masters z 10 když počítám Londýn. To, že se jim nedaří herně natolik, je dle mě jen otázka času a Murray, ten půjde brzo nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne ten los príde celkom vyrovnaný. Veľa ľudí vraví, že Nole má ťažký žreb, no nemyslím si to. Prvé dva zápasy sú piánko, v treťom sa Gulbis ani nemusí objaviť, to isté platí v ďalšom priebehu o Andym.

Rafa má nevyspytateľných súperov, no žreb má zrejme o niečo ľahší, než v IW. Je tam síce Del Potro, no nemyslím, že je vo forme, rovnako ako Jerzy. Semifinálový súper by mu dokonca mal celkom sadnúť, Berdych, Wawrinka a spol.

Federer má pravdepodobne žreb najľahší, no cítiť z neho zradnosť, nemá to úplne piánko..
Reagovat
spaniel
Los je jedna vec, realita často jina. Ani nevim kolikrat uz se rozebiralo, jak ma nekdo těžký los a nakonec se to uplne obrátilo.
Reagovat
gigin
Přesně tak. Z těžkého losu se stávají pak brnkačky a naopak.
Reagovat
Mayo
hlavne by som chcel už aby Rafa vyhral konečne Miami, celkom prekvapivé, že odtiaľ nemá ešte titul
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Novaka celkem pekelný los. Za odměnu za výhru v IW to teda moc není.
Roger má krásný los, měl by bez větších potíží dokráčet do semi a tam si to rozdat znova s Novakem. Největší soupeř pro něj je Ferrer s kterým to celkem umí.
Každopádně zde hrajou ještě možná zranění (Rafa, Murray, Ferrer). Uvidíme, Miami je vždycky peklo hned po IW ještě v těch vedrech to musí být neskutečně náročné. Rafa má výhodu delšího odpočinku, stejně jako Tomáš. Takže good luck, have spin. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Objektivne musim uznat jednu vec... Federer by nikdy neprehral v primem souboji Rafu v tenise nebo ve fotbale..... ale myslim si, ze ve squashy ano ... vzhledem k jeho jednorucnemu BH. ...Alespon nejaka utecha pro elegofanatiky. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
kdo potrebuje utechu?? :D 17 GS, pres 300 tydnu No. 1....
Reagovat
Bob
Další co vytahuje čísla a statistiky :D
Reagovat
VlS
bohužel s Jankou prohrála. Sice ve třech, ale prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen Nova, ale i ČT udělala velkou chybu.
Dívám se na branky, očekávám reportáž o Djokerově triumfu v IW a co místo toho: atlet Maslák u zlínského primátora!
Pamatuji si, jak loni referovali o triumfu Rafana. Proč letos nevysílali o vítězství Djokera a Pennetaové? Proč nám místo toho ukazují politika ve společnosti sportovce?
ČT jsem už podal stížnost a očekávám, co mi odpoví.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutecny. Take jsem Nove psal.
Reagovat
malchar
Legenda je prostě Legenda :)
Reagovat
Bob
Určitě natočí nové BBV, kde se ti veřejně omluví...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta NOVA si dela prdel???
Ve sportovnich novinach, misto toho aby udelali reportaz o vitezstvi Djokovie, zacalo mluvit bulvarne o zivote federa, rodine, deti, uspechu v Dubaji a ke konci reportaze ukazali zaber jak si v IW na konci zapasu podali ruku s Djokovicem a jen stroze rekli, ze prohral. Konec reportaze. Ku*vy
Reagovat
gigin
Jo no, a nedávno tam byl "borec nakonec" Gulbis. Postřílat to tam. Všechno. To je jas.
Reagovat
smazaný uživatel
O cem to bylo?
Navic, ze zacatku, kdyz ukazuji, o cem reportaze budou, byl popisek 'Djokovic porazil Federera' se zabery z KHL. Ani jedno vitezne gesto Djokovice. Ale vylo tam vitezne gesto Federera z Dubaje. Neskutecny.
Reagovat
Nola
zo strany NOVY, jej dcérka NOVASPORT odignorovala pár zápasov v priamom prenose, ranný Djokerov z 2.kola, namiesto toho v zázname pustili prehraný zápas Toma z 2.kola, netuším koho láka sledovať zo záznamu prehru najlepšieho českého tenistu, strihli zaujímavý zápas Raonic vs Murray v tom najlepšom, 1. semifinále a finále neodvysielali celé :D , to uvádzam iba pár príkladov, možno NOVA nemala poruke potrebný materiál k reportáži :D ,našťastie na Slovensku si vedia Djokera oceniť, na Markíze odvysielali peknú reportáž z finále aj s pozápasovými rozhovormi oboch aktérov
Reagovat
smazaný uživatel
Nestacim se divit. Vim, ze prvni set neodvysilali, ale konec meli urcite, k podavani rukou u site urcite. No od ted na ne ser*u. Dekuju za tip. Budu to sledovat na Markize.
Reagovat
J.M.
Tak u České televize by se člověk divit mohl, ale u Novy se spíš divím, že se někdo diví. Nova už nedělá zpravodajství mnoho let, celé jejich Televizní noviny jsou převážně sbírkou publicistických reportáží (nijak nesouvisejících s aktuálními událostmi dne) a lokálních krimizpráv z českého venkova, navíc velmi amatérsky, až komicky lacině provedené, a sportovní "zpravodajství" nakonec je celé dlouhé roky cíleně vedené ve stejném duchu. Tedy v duchu hesla, že jakákoli zpráva o čemkoli je pro cílovou skupinu Novy příliš intelektuálně náročná, a tedy pokud už se někdy do sportovních zpráv nějaká ta sportovní zpráva musí dát, tak jedině zaobalená do nějakého bulvárního příběhu (zpravidla o životní dráze dotyčného sportovce), který je ve skutečnosti hlavní náplní zprávy, a sportovní výsledek je jen nepodstatnou kulisou reportáže, která je zmíněna buď jen okrajově, nebo vůbec. Infotainment tady dávno postoupil už i do sportu - podle Novy dnes diváci nejsou duševně schopni sledovat skutečné zprávy nejen politické, ale už ani sportovní, je to podle nich příliš těžký žánr pro okrajové publikum.

Jelikož takhle Nova funguje již tolik let, je mi divné, že si toho někdo všímá až u IW 2014. Podle mě je to dobře známá věc a vnímavější divák už dávno takto úpadkovou, šestákovou, dlouhodobě tvrdohlavě amatérskou televizi přestal sledovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevěřil bych, že se to někdy stane, ale musím se Novy trochu zastat. Myslím, že problém není ani tak za obrazovkou, jako před ní. Nova prostě uspokojuje většinovou poptávku, aby se uživila. Že je ta většinová poptávka taková, jaká je, je jiný problém.

Česká televize, která mimochodem hospodaří s rozpočtem sorvnatelným s rozpočtem města Brno a z principu svého financování skrytou daní nemůže zkrachovat, je v úplně jiné situaci. Pohříchu se ale nesnaží cílit na výběrovější diváckou skupinu, naopak se neustále snaží od Novy "opisovat".
Reagovat
J.M.
Speciálně co se týče zpravodajství a Televizních novin, tak již léta naopak Nova opisuje od ČT. Akorát neumětelsky, amatérsky, a hlavně se zpožděním. A tak zatímco ČT už chystá jinou koncepci, Nova kopíruje to, co ČT zavedla kdysi. Televizní noviny na Nově v posledních letech prošly řadou změn, které jednoznačně kopírují novinky v Událostech na ČT.

Jinak s tou poptávkou, to už jsme řešili dřív, a v tomto se rozhodně neshodneme. Jsem přesvědčený, že současnou podobu zpravodajství na Nově nikdo z diváků nežádal, že by diváci rozhodně snesli daleko profesionálnější pořad na daleko vyšší úrovni (tam nejde jen o tu obsahovou stránku, ale i tu řemeslnou, která je na Nově dlouhodobě tragická), a že jeho podoba je z převážné části dána hlavně tragickou profesní i lidskou úrovní jejích tvůrců. Nova jednoznačně, již nějakých 15 let, těží ze setrvačnosti. Z toho, že její vysílání kdysi mělo nějakou základní úroveň. Kterou sice už dávno nemá, ale lidi si dávno navykli automaticky na tento kanál (v obou významech slova) dívat jako první, zhusta i jediný. A tak se na to dívají, ať je to jakékoli. To je věc, která se mnoho let potvrzuje prakticky ve všech směrech, ve všech druzích pořadů, v ohledu ke konkurenci. Která naopak může vysílat co chce a jak chce, ale až na několik extrémních výjimek za posledních 10 let prostě nemá šanci. Je to oblast, kterou jsem posledních 10 let trochu sledoval, a něco málo o tom vím.
Reagovat
J.M.
Jinak co se týče speciálně Televizních novin na Nově, tak to je dlouhodobě pořad, který patří k nejsledovanějším vůbec. Novácké Televizní noviny mnoho a mnoho let vévodily na prvním místě sledovanosti týdne už odedávna, v době, kdy to bylo skutečné zpravodajství, které dělali ještě lidé profesně zdatní, a kdy to mělo nějakou obsahovou i profesní úroveň. Rozhodně tedy tou radikální změnou nešlo o to, jak vyjít vstříc divákovi, který si žádá něco jiného.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nikterak nezpochybňuji tu nízkou kvalitu (z našeho pohledu), ale v tom, co je příčina a co následek, se opravdu neshodneme. Podle mne je pro diváka jedinou bariérou v přechodu ke konkurenci tlačítko na dálkovém ovladači, což je překážka tak nepatrná, že ji můžeme s klidem zanedbat. Takže televizní trh je dle mého názoru "consumer driven". Kdyby divák opravdu chtěl vyšší kvalitu, na vybranou rozhodně má... je to jako s Troškovými filmy. Ty lidem také nikdo nenutí, a přece jsou Babovřesky s přehledem divácky nejúspěšnějším filmem, stejně jako před nimi Kameňáky a ještě dříve Slunce, seno...
Reagovat
smazaný uživatel
JM: Velmi dobře napsáno. Pamatuju, že ještě před zhruba pěti lety (možná více) mělo zpravodajství na Nově velmi dobrou úroveň (v rámci možností). Byli tam tehdy kvalitní reportéři typu Tůma, Keblůšek, J. Železný atd.
Ten úpadek v posledních letech je až neuvěřitelný viz reportáže typu paní zdeňka pod kořenem ohřívající se močí, co udělá voda při mínus 20 stupních apod. Nebo Láďa Hruška, kvalitní žurnalisté by ho měli přivázat na skřipec a nepouštět ho odtud, dokud neodpřísahá, že s tím svým inspektorem sekne. Neosuhlasím s tí, že ten úpadek začal kvůli snižující se sledovanosti. Tu měly zprávy na nově vždy nejvyšší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak já jsem na TV zpravodajství (žádné) už nekoukal ani nepamatuju, takže nevím, jak to na Nově vypadá dnes a jaký úpadek tam nastal. Ale ani za Železného to nebyla žádná velká sláva, ten důraz na černou kroniku v kombinaci s pavlačovou publicistikou tam byl odjakživa...
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, lidi mají tlačítko, ale jsou straně konzervativní. Takže nic jiného než ČT, Novu a Primu neznají a jen tak neopustí. Takže ten argument, že se musí uživit trochu padá. Ze setrvačnosti budou sledovat tady zprávy hlavně na prvních dvou stanicích, Prima je vhodná stanice na filmy a seriály. Kdyby Nova nezačala s bulvarizací, podle mého skromného názoru by o mnoho diváků nepřišla. Kam by šli?
Reagovat
Mayo
markíza dáva hej v športe takéto ale aj tak je markíza hnoj
Reagovat
J.M.
Slyšel jsi někdy pojem "Nova efekt"? To je v televizní branži mnoho let dobře známý pojem. Tady opravdu normální konkurenční prostředí není, respektive je z historických důvodů stále silně narušeno. Ne, Nova se opravdu tradičně neřídí tím, co diváci žádají. Diváci nic nežádají. Nova prostě nějak funguje, mnoho let už skoro výhradně ze setrvačnosti. Mnoho lidí je historicky navyklých sledovat téměř výhradně Novu. Snad jen ČT, díky zmiňovanému rozpočtu, to poslední roky nabourává velmi úspěšnou vlastní, hlavně seriálovou tvorbou.

To s tím, že diváci přepnou, je hodně naivní, a opravdu to tak nefunguje. Sledovanost desítek vysokoprofilových pořadů, rozebíraných mnoho let specializovanými médii, to jasně ukazuje. Stejný pořad nasazený na Nově má nesrovnatelně vyšší šanci jen tím, že je na Nově. A naopak. Samozřejmě, v posledních letech se situace trochu mění. Nova je v čím dál větší krizi, a obecně od zavedení digitalizace se televizní trh trochu rozmělnil, takže doby nějaké totální dominance a rekordních čísel už jsou pryč. Někdo by možná dokonce řekl, že doby televize už jsou pryč... A mnohé pořady fungují čím dál méně.

Ale ozvěny Nova efektu pořád znějí dost silně na to, abych si byl celkem jistý, že současná podoba zpravodajství na Nově je věc, kterou Nova zavedla ze své iniciativy, nikoli na žádost diváků. Nova klidně mohla mít vyšší úroveň bez negativního dopadu na sledovanost i na intelektuální vývoj populace. Tyhle tradiční řeči "lid si to žádá" jsou jen populární výmluvy a zástupné kecy lidí, vzdávajících se zodpovědnosti za své činy.
Reagovat
J.M.
Tak možná to je tím, že to nesleduješ. (Já tedy taky ne, ale jednou za čas se na to kouknu jen kvůli tomu, abych byl v obraze. Tedy jen chvíli, déle to nevydržím kvůli intenzivnímu pocitu, že mi to rve mozek z hlavy.)

Já jsem taky neříkal, že za Železného to mělo vysokou úroveň. Ale mělo to aspoň nějakou. Aspoň základní. Ale současná podoba, to opravdu nemá ani tu nejzákladnější. To tedy zlatý Železný i s jeho zvířátky na konec.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak jestli si v televizní branži všichni vyprávějí tyhle pohádky o Nova efektu a podobně, tak není divu, že to vypadá tak, jak to vypadá a že se většina hráčů pohybuje v červených číslech :-)

Samozřejmě, že na televizním trhu, stejně jako na každém jiném, funguje určitý sentiment, ale úplně stejně jako na každém jiném trhu na něm platí, že pokud někdo příjde a za srovnatelnou cenu nabídne spotřebitelům produkt, který lépe uspokojí jeho potřeby, drtivá většina jich přejde na produkt nový. Televizní divák to má o to jednodušší, že nikam nemusí chodit, nic objednávat, stačí jen zmáčknout to tlačítko. A nejde o to, že by diváci něco "žádali". Oni mají prostě své potřeby a ty uspokojuje televizní trh. Pokud je na něm Nova nejúspěšnější, pak svým produktem nejlépe uspokojuje tyto potřeby. To je přece marketingová malá násobilka...

"Vyšší cíle" a tak podobně můžeš mít, když si na ně vyděláš. Nebo když máš za zády neomezený zdroj peněz - jako Česká televize.

Mimochodem, nevysvětlil jsi ten "Troška efekt". To je podle mne úplně to samé - v podstatě čím větší sračky (z mého pohledu) Troška točí, tím víc lidí na ně kouká. Kdyby jen pasivně koukalo, dokonce vstane z gauče, absolvuje kratší či delší cestu někam, kde si za nemalé peníze na jeho film koupí lístek!
Reagovat
Stan_Borowitz
... uspokojí jejich potřeby... samozřejmě
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/198323/s-beckerem-djokovic-tapal-pod-slovakem-vajdou-vyhral-hned-prvni-turnaj.html
Reagovat
Pe3k
Zajímavý los. Rogera tam asi straší Karlovic. Jinak až do semi celkem dobré. Nole to celkem schytal - Mrhač, Můra...Nadal má až do 4. kola volný průchod, ale pak Janovic/Fonini, Del Po/Raonic. Těžko říct, kdo je vzhledem k losu favorit, asi Nadal.
Reagovat
babolat.cz
favoritem je jednoznačně Fedex, pokud mu hráči světové 50 odstraní z cesty hráče první 10.
Reagovat
Stan_Borowitz
To už předem omlouváš vyřazení Nadala Hewittem?
Reagovat
babolat.cz
Rafu může vyřadit jen Rafa.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já myslel, že zranění :-)
Reagovat
babolat.cz
to každého, ale Rafu jen a jen Rafa
Reagovat
VlS
Zapomínáš na Rosola a další. A taky rozházený flaštičky, umpire, kterej chce "necitlivě" dodržovat pravidla .........,,,,
Reagovat
nitrotaj
V případě, že nepotká v cestě za titulem jediného hráče top10.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak opravdový šampion přece musí umět vyhrát i tam, kde ostatní špičkoví hráči vypadávají v prvních kolech...
Reagovat
smazaný uživatel
To je mi novinka, že Nole nepatří do top 10.
Reagovat
nitrotaj
A jak to taky s Nolem dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrál rozdílem jediného míčku. Navíc na nejoblíbenějším povrchu Djokoviče.
To zas taková tragédie není :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Novakovi k zisku 17. titulu ATP Masters 1000 (čímž v historických tabulkách vyrovnal třetího Andreho Agassiho, první je Rafan (26) a druhý Fedex (21)). Dále bych chtěl Djokerovi poblahopřát k zisku 42. titulu ATP a prvnímu v letošní sezóně!
Když jsem porovnával výsledky Djokera na IW 2014, vybavilo se mi, že zpočátku to byl nejistý, "beckerovský" Djoker a to až do zápasu s Čiličem (málem prohrál set proti Haneskovi, ztratil sadu s Gonzálesem a Čiličem). Od druhého setu utkání s Čiličem je to však ten pravý, "vajdovský" Djoker. Smázl Bennetaua, poradil si s Isnerem a vyzrál i na rozjetého Federera.
Jen tak dál Djoku!!!!!!!!!!!!
Reagovat
gigin
To je aspoň gloska!! Z tebe by měla Sonja radost.
Reagovat
smazaný uživatel
predpokladala bych, ze pro normalni radost je snad samotna hra a ne nejake reci okolo.. :-) Reaguju ale na jinou zvlastnost, zaujala me - totiz to presvedceni, ktere se tu tak casto variuje: Za par tydnu Boris stahl Djokovice na samotne tenisove dno, ale Vajda ho za par dnu dostal zase nad hladinu.. :-))
Reagovat
gigin
Ano v tomto připadku s tebou souhlasím, ale přece jenom je rozdíl v jeho hře na koncu loňského roku , dejme tomu od USO a na začátku roku letošního, kdy se začalo skloňovat jméno Becker. To nepopřeš....
Reagovat
smazaný uživatel
A ja to popru;D)))

Na AO predvedl s Denisem tenis, ktery mne treba nadchl, a nejen mne... a to mam Djokera proste na haku, a ani mne ten styl neni nejak blizky... a tady mne dokonce zacal i vic zajimat, a to je uz co rict v mem pripade, teda... pak prisel Wawros, prvni set super, pak se vic vratil ke sve BL a slo to do haje ....nebo nevim jak to nazvat...jako by se v tom zacal ztracet...

Uprimne musim rict, ze uplne nevim, co sojka mela na mysli, ale ja mam takovy pocit, ze nez se vubec Boris k necemu dostal, tak populisticky byl fandami nejen Noleho uz odsouzen k neuspechu... a kazdy krok, ktery se Nolemu nepovedl byl hned tzv. beckerovan...

Jako nejsem nejakej odbornik, ale nekteri tzv. odbornici, o ne bych si uz ani kolo neoprel, jako napr. Patrick McEnroe... to je jeden s tendecnich populistickych zvastalu, ktery se povazuje za nej odbornika na tenis...ale ne teda pro mne...

...chci tim rict, ze jak zacal "trenovat" Lendl, tak to mu vetsina davala pul roku a rok...ze to potrebuje cas, nez se to projevi na Andym... a takovy ty reci a kidy, vsichni opatrni, neskutecne, ..krom toho jeho situace byla fakt jina...a i cil trochu jiny...analogicky ....rozhodne spis by to melo byt naopak v porovnani s Beckerem... jenze Beckerovi, vcetne nekterych tech odborniku typu Patrick nedali ani den...sorry, ale to bylo uz na samem zacatku diky masazi populismu odsouzeno k neuspechu...

...a opravdu neverim, ze tahle podivna situace nemela vliv na hrace a na jeho klid k praci a hre...se vubec opravdu vnitrne rozhodnout, kam to dale smerovat a rozvijet...

Nechci tim rict, ze boris je urcite dobrej, ale nikdo mu vlastne ani nedal ten cas...

...ale skoda mluvit... tendecnost ATP tahne se jak smrad uz nekolik let...takze ani se nedivim...ze v tom je potom dost podivny i nazorovy chaos...vcetne nas, kteri treba radeji nez tlacit jak "fanatik" jednoho hrace, proste mame radi i tenis obecne...
Reagovat
gigin
Proboha. Já jsem nikde nikdy netvrdil, že je Becker příčinou nějakého úpadku Djokárny. Jen se to prostě nabízí. Lacině nabízí. To je celé. Sojka má pravdu, je to směšné. Nakonec mi je to asi už úplně jedno......
Reagovat
smazaný uživatel
ale uplne jedno ti to neni;)))
Reagovat
gigin
Po dnešku aj jo....
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
zas to ozivis... neboj;)
Reagovat
gigin
Tak pokud mi někteří jedinci z Djokolandu nebudou předhazovat nesmysly, jaký jsem Djokobarbar, tak možná jo.
Reagovat
Roger_Federer
Ti rikam uz po nekolikate..pod knam.Hrajem kozistentne uz 10 let, jsme nejlepsi ze vsech, elegantni, umime mluvit.
Reagovat
smazaný uživatel
ano, rozumime si, slo mi opravdu jen o tu zkratkovitou a lacinou myslenkovou jalovinu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
náš Veselka má znovu celkem kliku na los. První kolo Volandri, který letos vyhrál jenom jeden zápas z osmi. Druhé kolo zase až poslední nasazený hráč, stejně jako v IW, no a ve třetím kole možné repete s Andym :-)
Reagovat
smazaný uživatel
další zajímavost. Volandri je antukář. Na tvrdém povrchu vyhrál naposledy v roce 2008! A to jenom jeden zápas, stejně jako v 2007.
Jestli ho Jirka nedá, tak to bude ostuda jak sviňa :-D
Reagovat
Denis92
2.kolo Karlovic,3.kolo Verdasco, 4.kolo Anderson/Gasquet
stvrtfinale Ferrer/Dimitrov a semifinale Djokovic.
celkom tazky zreb. Snad spravi semifinale.
Reagovat
Nola
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/403/mds.pdf
Nadal/DelPo, Wawrinka/Berdych, Federer/Ferrer. Djokovic/Murray :D
Nole má v pavúku Gulbu, a v prípadnom semi zase Rogera :D
Reagovat
Denis92
Nadal ma lahku cestu do finale,naopak Djokovic dostal najtazsie ako mohol.
Reagovat
Nola
pre Novaka to bude skúška ohňom, ale kto vie.... Roger má postup na 4.miesto v rankingu celkom iste na svojej rakete,
Reagovat
Denis92
Verim,ze po Miami bude Roger na 4.mieste..bude to dolezite najma aby bol v TOP 4 pred RG a najma Wimbledonom.
Reagovat
gigin
Doufám, že už se konečně potkají. Budu to mít pořešeno jednou provždy.
Reagovat
gigin
I když, Benetka, Robredo.. to neprojde prostě...
Reagovat
Nola
Budu to mít pořešeno jednou provždy...nerieš, možno sa to vyrieši samo
Reagovat
smazaný uživatel
Co dělá v pavouku Bernie? On se asi nestihl odhlásit. :D
Reagovat
Mayo
no Rafa DelPa, Dolgoša och :D ...Djoki vychytal Andyho a Rogera...no oukhá nech to už začne..vamos
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju oběma hráčům k hezkému turnaji. Novak se i po nepřesvědčivých výkonech dokázal zvednout v pravou chvíli. Je vidět, že spolupráce s Vajdou mu nesmírně svědčí, tvoří spolu opravdu silnou dvojici.

Roger mě velmi potěšil postupem do finále, dokázal využít toho, že nasazení hráči odpadávali a tak došel mnohem dál, než jsem očekával. Titul by byl krásný, ale nevyšel. Škoda. Věřím, že bude v nastoleném tempu pokračovat i nadále. Teď jsem zvědavý, jak si povede v Miami. Já bych sice tenhle turnaj na jeho místě vynechal, ale snad se rozhodl správně.
Reagovat
steve79
Já si myslím, že Roger udělal správný krok. Turnaj v Miami začíná pro Fedexe až v Sobotu, takže bude mít pár dní na odpočinek. Při jeho formě by to bylo chyba.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/LenchikaGorby/status/445397999368556544/photo/1
Reagovat
steve79
Bude hrát Roger v Miami?
Reagovat
Pe3k
Jo, hraje :)
Reagovat
steve79
Tak to je fajn. V soboto jsem četl, že zvažuje svou účast v Miami kvůli Davis Cupu. Myslím si, že by byla škoda kdyby té formy nevyužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vasekafe
Vajda = titul
Becker = prohra
Smutné, ale pravdivé :'(
Reagovat
gigin
Hra, projev stejný.
Reagovat
woody
Roger hrál velmi dobrý zápas, udělal potom více chyb v důležitých momentech, ale BH údery měl jistější než dříve. Navíc má Roger obrovskou výhodu v tom,že ať hraje téměr kdekoliv (mimo Španělska) hraje téměř před domácím publikem,úžasné jak ho lidé po celém světě milují. To my fanoušci Noleho můžeme jen závidět! Novak se postupně zlepšuje od začátku roku, Vajda v pozici h. kouče a hned turnajová výhra. Doufám,že spolupráce s Beckerem rychle skončí, do Djokerovy hry přinesl akorát nejistotu z BH, který je od začátku roku nejistý stejně jako na tomto turnaji. Hlavně na antuce s Nadalem bude BH obrovsky důležitý!
Reagovat
smazaný uživatel
připadá mi, podle debaty níže, že někteří mají stejný problém: :D

http://www.imagehosting.cz/?v=vkend.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne Monday morning
Reagovat
smazaný uživatel
Já ten problém nemám, ale soucítím se všemi, co vypadají jako na tom obrázku :D:D
Reagovat
Jan
Jako tak mladě a hezky ? :) Mám dojem, jakoby to byla stejná blondýna, kterou jsi tu dávala ohledně žen a pití, kdysi. Vidím, že si platíš stejnou modelku :))
Reagovat
rod_laver
http://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/federer-jako-jagr-vek-je-jen-cislo-tenis-se-nezapomina_301332.html
Reagovat
UnrealTom
koště srbský Roger měl wins:)
Reagovat
VlS
Jak jsi to napsal, tak je Roger srbský koště a měl nějaký wins. Jestli jsi myslel, že měl Roger vyhrát, tak to z té věty neplyne.
Jinak srbský koště v konečném důsledku Rogera skutečně zametlo, byť ne příliš přesvědčivě a jen o kočičí chlup.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to pochopil tak, že Roger měl podle něj vyhrát.
Reagovat
UnrealTom
asi máš dlouhé vědení, no nic přemejšlej určitě na to přídeš :)
Reagovat
VlS
Jak asi vidíš, tak jsem pochopil co myslíš, jen tě upozorňuji že píšeš něco jiného, takže se spíš zamysli ty.
Reagovat
J.M.
Tak ona je známá věc, a mnoha lety na tisících případů jednoznačně potvrzená, že anglicky v českých diskusích píšou výhradně ti, kteří to neovládají. Ten, kdo anglicky umí, nemá potřebu ji do českých vět tahat, zatímco ti, kdo neumí, se tím, že to neumí, rádi veřejně pochlubí. Je to v lidské přirozenosti, chlubit se tím, co neumím. Ale chtěl bych umět. Abych byl cool... Pochytím pár výrazů, kterým sice nerozumím, ale šup s nimi ven. Mnozí to znají z dětských let, tam je to normální. Těm méně šťastným to vydrželo i do vyššího věku.
Reagovat
UnrealTom
já napíšu wins a chlubim se AJ?? se prober ty jokere :) :D
Reagovat
babolat.cz
"Ten titul mel vyhral Roger za to, co cely tyden predvadel."
no jo, porazil Mathieu,Tursunova,Haase,Andersona a Dolgopolova. To je velice trnitá a složitá cesta :-)
Reagovat
Pe3k
Někteří neporazí ani toho Dolgopolova...Tak od pasu třeba Nadal :D
Reagovat
smazaný uživatel
ano ale ti vyradili Nadala, Wawrinku
Reagovat
Roger_Federer
Bolgopolov porazil v turnaji svetovou 1 a 12..
Reagovat
Amputace
K čemu mu je, že porazí Dolgopolova, když už nikdy neporazí Nadala :) Ve finále nedokázal porazit bídného Djokoviče. Ovšem škoda. Včera jsem mu to upřímně přál.
Reagovat
Roger_Federer
Nadalovi fans(z vyjimkou Forhenda) nevylezly od ostudy tyden z domu..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som vyšiel a čo teraz prehral ta prehral čo sa mam posrať teraz život je o inom ne len fandiť hlava nehlava šak oni z toho maju veľke prachy ja nič :DDD
Reagovat
dappe
...bídného Djokoviče... :D
Reagovat
smazaný uživatel
No bídný teda na svoje poměry byl, set a půl byl úplně mimo, necharakteristické chyby.
Reagovat
Pe3k
Mrzí mě, že to Roger nedotáhnul, protože byl jasně nejlepším hráčem na tomto turnaji. Až do finále neztratil ani servis a ani jeden set. Ale i tak je to velmi dobrý výsledek a start sezony.

V prvním setu Roger Novaka přejel. Ve všech herních aktivitách byl lepší a zaslouženě vyhrál. Novak v prvním setu působil úplně bezradně, připadal mi, že je psychicky i herně úplně na dně. Ve druhém setu přišel velký obrat, Rogerův první servis odjel na dovolenou a Novak se velmi zlepšil ve všech herních činnostech, hlavně na returnu a backhandu. Kdyby Roger nepolevil, tak tento zápas mohl dohrát ve dvou setech. V druhém setu, ale začal být nervozní, dělal mnoho špatných rozhodnutí, asi se leknul, že vyhraje :D

3. set byl asi nejzajímavější a nejlepší z celého utkání. Novak v něm měl na vrch a zaslouženě vyhrál. Ten tie break byl z Rogerovy strany tragický.

K Nova sport se asi ani nemá cenu vyjadřovat. Zaplatím si upc sportovní kanály, abych mohl konečně sledovat tenis jinde než na pc a tam celý týden běží reklama, že budou dávat Indian Wells atp masters 1000 a ve výsledku vynechají celý úvodní set finálového zápasu, k vůli hokeji...Zlatý Brož s tím jeho satelitem.

Gratulace Novakovi k titulu. Snad ho to nakopne k lepším výsledkům, protože mi připadá, že ty prohry z minulé sezony a prohru na AO 2014 nese velmi těžce. Asi si myslel, že po sezoně 2011 už bude jenom vyhrávat, no a pak ta srážka s realitou, kdy ho přehrává brzy 33 lety Federer je pro ego takového hráče asi dost velká rána.

Jiank bylo IW 2014 díky Dolgopolovi, Isnerovi a Federerovi zajímavý turnaj. Už se těším na Miami.
Reagovat
babolat.cz
mě to tedy nemrzí.
Reagovat
smazaný uživatel
Prišiel Vajda a hned titul
Reagovat
dadaft
gratulace Djokerovi.
nicméně Rogerovi fanoušci vyhlížejí Wimbledon s příjemným mrazením.
Reagovat
kranyz
Nole měl v IW koukám Vajdu, Boris je kde? Že by návrat ke starým pořádkům? Zase tak ho nesleduji, takže nevím jak mají rozdělené úlohy jestli to byl scénář předem domluvený, nebo na základě jeho výsledků povolal Mariána. Nějak mi tam ten Becker prostě nesedí :-)
Reagovat
firestarter
Dobrý je, že po dlouhej době jsem Rožerovi fakt věřil.

Ovšem Djokovič není jen tak někdo...
Reagovat
smazaný uživatel
Bol to velmi vyrovnany zapas a zasa ten Federer nebol o tolko horší ked sa to tak vezme len o TB3-ho setu,ktory odohral mizerne.No čo už taký je šport.Dufam že Federer bude v tomto trende pokračovať a hrat dobre.Podla pozápasoveho rozhovoru,ktorý som cital by v Miami hral mal uvidime,Djokovičovi gratulujem.Zas raz dokázal že aj ked cely turnaj hrá na p..tak je schopný vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidim, ze se zde spoustu fanousku nechalo trosku unest emocemi. :)

Nole ten titul vyhral naprosto se stestim. Cely turnaj hral nejiste, nemel servis a delal zbytecne chyby z BH.
Finalovy zapas nevyhral tim, ze by byl buh, nebo jasny favorit. Ten titul mel vyhral Roger za to, co cely tyden predvadel. Bohuzel tohle je sport a nekdy ten lepsi prohraje.
Federer se vychyboval v dulezitych momentech. To rozhodlo zapas. Nole muze byt rad, ze ma titul. Slava vitezum, cest porazenym. A mene emoci a vice objektivity Noleho fanouskum. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky napsané.Sláva vítězi,čest poraženému! Tak to mám radost, že bude hrát v Miami.
Reagovat
gigin
"Ten titul mel vyhral Roger za to, co cely tyden predvadel."...

Co je na tom hezkého?
Reagovat
smazaný uživatel
Skvely hrac vi, kdy si ty chyby ma vycerpat. Mas co mluvit o objektivite. Naznacujes, ze mu to daroval? K titulu potrebujes hlavu a um. Oboji mel lepsi Nole. Je chyba koukat se na vysledky v turnaji. Kazdy zapas je jiny. Cely turnaj byl lepsi Federer. Ve finale byl lepsi Nole. Beru to jako krec Rogerovo fanousku. Presne tak gratulace vitezovi, cest porazenemu.
Reagovat
Roger_Federer
;)..bylo to vcera na rakete pana boha Federera..
Reagovat
gigin
ano hrál dobře, mohl vyhrát. Ale prostě nevyhrál. Nebyl to extra tenis od obou, v Dubaji to byl lepší mač. Ale psát takové kraviny jako Kamil.... sorry..
Reagovat
Roger_Federer
Ale sak jo..mohl vyhrat, nevyhral..ja jsem ovsem spokojen, vnimam realne z kym to finale hral..Doufam, se ten blaznivy Srb konecne chytne
Reagovat
smazaný uživatel
No vidim, ze se zde spoustu fanousku nechalo trosku unest emocemi. :)

Vzhľadom na to, čo si potom dal to vyznieva dost komicky.
Reagovat
gigin
RF hraje fakt moc dobře. Novak mi přijde vyhaslý. Jistota úderů je fuč. Já vím, co chceš říct, chápu, rozumím... nic no, hybaj do Miami, doufám, že tam Gulbis něco uhraje, loni mu nedali divošku, tak letos může něco nahrabat.. i když.. no uvidíme :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý hráč ví, kdy si ty chyby má vyčerpat?!

Tak to asi na okruhu ATP nenajdeme žádného skvělého hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ano, budou to ti, co vyhraji tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
I přes to, že je někdo fanoušek Noleho (kterých je tady dost), tak je jedno jasné, pokud vyhraje, tak jste totálně zaslepení vítězstvím a neřešíte nic jiného.
I největší milovník Noleho musí uznat, že tento turnaj byl z jeho stránky velmi, ale velmi slabou ukázkou jeho právěho já...
To, že vyhrál titul podpořila z velké části neschopnost jeho soupeřů ho vyřadit.
Roger ho měl totálně na lopatě, ale potom zase začal dělat stupidní chyby z jasných pozic v důležitých výměnách. Proto Nole vyhrál a Roger prohrál, nic víc na tom není.
Jinač samozřejmě pro Rogera perfektni výsledek, tato sezóna mu zatím velmi dobře vychází i přes našlapanou konkurenci.

Co se týče Noleho nehraje od začátku roku nic moc, tak snad se vrátí k Vajdovi a svým dobrým výkonům.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak rikas, to ze vyhral Nole titul, byla neschopnost souperu ho prehrat a to plati i o finale. Nic jineho jsi nenapsal. :)
Cennejsi pro Novaka je zismat titul v obdobi, kdy se mu moc nedarilo. V obdobi, kdy hraje svuj slabsi tenis. A presto ziskat titul, proti dobre hrajicimu hraci po cely turnaj. To je dobre pro jeho psychiku. Ja jsem objetivni. Popravde jsem Nolemu moc neveril, ale prekvapil me. Je to bojovnik a tohle ho miso nakopnout.
Reagovat
smazaný uživatel
A neschopnoat prehrat hrace v prekladu znamena, nemit na nej. To ze ho mel na lopate, mel, mel, mel. Kazdy mel koholi tolikrat na lopate, a stane se to jeste tolikrat.. pokud z toho neni vitezstvi, vyhraje prosts lepsi hrac, ktery z te lopaty sleze a protivnika rozdrti. A mluvim vseobecne.
Reagovat
smazaný uživatel
No to by mohlo, protože Murray nic moc nehraje, kvůli zranění předpokládám. Nole vypadá unaveně na začátkus sezóny a Rafa kdo ví jak to teďka bude mít. Nicméně tento turnaj je taky těžko hodnotit, protože ani jeden z finalistů neměl de facto pořádného soupeře až do finále. Kde to bylo vyrovnané, ale jeden set měl na vrch Roger, pak Novak a dohrál to.
I přes ty chyby byl zápas o jednom míčku. Pro Novaka skvělý úspěch, i když se ani moc neradoval z vítězstí mi přišlo.
A pro Rogera to je super úspěch po tom co předváděl před rokem. Takže je možné, že se tihle dva chlapíci budou letos potkávat častěji. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ted souhlasim s tvym komentarem. Oba se muzou kdykoli porazit. A vitez si to proste potom zaslouzi. Muzeme jen fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem chtěl říct úplně ze začátku je to, že tenhle zápas nenabízel takový náboj jako ten v Dubaji. Roger se sice hecoval, ale pak zase zbytečně chyboval, Nole se rozčiloval. Ale je to za námi. Pro mě je příjemné a pro Rogera určitě taky, že je schopný konkurovat těm nejlepším a hlavně, že mezi ně stále patří.
No a Nole by měl zrzka vykopnout, protože mu je k ničemu. :)
Reagovat
Amputace
Souhlasím s tebou. Je třeba brát, že v tomto je Novak mistr nad mistry. I v případě, že se nedaří, dokáže zahrát dva tři fenomenální míče v důležitých momentech a zápas zvrátit na svoji stranu. K tomu všemu ta jeho obrana (momentálně jasně nejlepší na okruhu). Někdy mu stačí jenom vracet (třeba když se nedaří a úderová jistota chybí) a soupeř znervózní. Včera to bylo vidět. Mnohokrát měl Roger Novaka na raketě, ale výměnu přesto zakončit nedokázal.
Reagovat
Bob
Jsem nesmírně rád, že to Nole dokázal, i když ve třetím setu, kdy se zbytečně nechal brejknout a Rožírka nechal srovnat na 5:5, jsem měl trochu obavy. Gratulace!!
Reagovat
svetova.dvojka
Tak to je šokující titul pro Djokoviče, před turnajem by si na něho málokdo vsadil. Byl to teda vyrovnaný zápas. Celkově získané míče Federer 98, Djokovič 99...
Reagovat
spaniel
Ja si na nej vsadil. A byl na nej nejmenší kurz, takze by si na nej vsadilo asi hodne lidi.
Reagovat
Mayo
čo je na tom šokujúce, že vyhral hráč , ktorý je na každom turnaji počas celého roka najväčší favorit :D
Reagovat
spaniel
Roger zacal excelentne, Novak spatne. Bohuzel v druhem setu se Roger hodne pohorsil, 1.servis šel ze 74 na 54%, zacal delat hodne chyb, a i kdyz servis ve tretim postupne zas zlepšoval, chyby delal porad. Navic uplne zapomel na sit a nekolikrat zabil micek presne k Nolemu. To plus zlepšena hra Novaka znamenala obrat. Mrzí me hlavne to, ze nechodil vic na sit, hrat to s nim zezadu nezvládají mnohem mladsi hraci.

Věřil jsem z ano ak bude mit problem dopodavat zapas, ale byl jsem překvapený, ze si k tomu brejku dopomohl hlavne Roger sam agresivni hrou. Bohuzel ho to nenabudilo a TB zahrál hodne mizerne na hrace s nejlepšími vysledky v TB v historii.

Ted jsem jen zvedavy, jestli prvni letošní titul Novaka probudí z letargie, protoze to nebyl on od AO.
Reagovat
spaniel
P.S. Prosim dementa, aby nereagoval.
Reagovat
Fandina
spaniel ty na tom zjevně nejsi dobře, když takové poznámky musíš psát pod svůj komentář ne?
Reagovat
spaniel
Vidim ze jsi se o svuj titul přihlásila. Jsem rad ze i ty to tak vnimas.
Reagovat
Fandina
spaniel ... nejsem si jistá, že bych něco psala o sobě, psala jsem o tobě.
Reagovat
Roger_Federer
Fandino..jsi ty vubec uz plnoleta? ;)
Reagovat
Fandina
Roger ... a ty jsi plnoletý?
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovska gratulace Nole!! Je to super, super, super. Jen ta hlava, 3x za sebou nedopodavat. To musis zmenit. Pres to vlak nejede.
Gratulace Federerovi k jeho vykonum, necekal jsem to, asi nikdo. No, dela fanouskum radost.
Sakra ja mam radost
Reagovat
Denis92
Pokial by dnes Roger vyhral,tak by som mu doprial oddych a vypustenie Miami. Teraz by vsak mohol ist ponahanat nejake body do rebricku. Uvidime ako sa rozhodne.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
tak takovou reakci po triumfu Novaka sem ani ja necekal. To vlastne ani reakce nebyla...... jinak obrovksaaa skoda, slo to vyhrat, do toho tiebreaku sel roger ve velke pohode a nakonec byl zahrany katastrofalne. Sice start do sezony skvely ale mohl byt jeste lepsi...sem opravdu zvedavy jak to vyresi s turnajem v Miami
Reagovat
a.magerova
U nás doma byla ta reakce stejná ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je v poradku da se rict, samozrejme je jasne ze tlacili rogera ale takove ticho se necekalo si myslim. Je to fakt SKODA, z toho comebacku se dala vyhra vytezit
Reagovat
smazaný uživatel
O to je to sladsi, ze porazil nejen soupere, ale i stadion, ktery nebyl na jeho strane.
Reagovat
spaniel
Cim bude Roger blíž ke konci kariery, tim bude publikum jednostrannejsi. Navic lidi vzdy chteji videt co nejnapinavejsi zapas, takze byli nadšeni kdyz Novak ztratil servis.
Reagovat
smazaný uživatel
ano chteji videt vyrovnany zapas,ale toto nebyl ten pripad...lidi vyhrkli radosti a pri novakove dvojchybe..coz by za opacne situace bylo nerealne
Reagovat
smazaný uživatel
i pri novakove dvojchybe*
Reagovat
Mayo
tak RF je RF darmo
Reagovat
smazaný uživatel
Uffff, tahle prohra by mě hodně štvala! Sice po špatném začátku a až v tajbrejku, ale titul z tisícovky má Novak, nikoli Rožírek. A to se počítá.
Rafa na masters zůstává s náskokem v čele historického pořadí s 26 tituly, Novak je už na 17 titulech a elegána hezky rychle stahuje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A co z toho máš, že ho dotahuje???
Reagovat
smazaný uživatel
Ach joooo..... :-((( Pral jsem Federerovi... :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist