Djokovič vyhrál třetí letošní grandslam, znovu porazil Nadala

13. 9. 2011, 06:03
Aktuality 128
Novak Djokovič poprvé v kariéře vyhrál US Open a po triumfech na Australian Open a ve Wimbledonu získal třetí letošní grandslamový titul. V dnešním finále v New Yorku porazil suverén sezony v souboji dvou nejlepších hráčů světa pošesté za sebou Španěla Rafaela Nadala po setech 6-2 6-4 6-7 6-1 a oplatil mu porážku z loňského finále.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Čtyřiadvacetiletý Novak Djokovič se mohl radovat ze svého čtvrtého grandslamového vavřínu v kariéře. Ke třem letošním triumfům přidala světová jednička před třemi lety vítězství na Australian Open. 

Rafael Nadal a Novak Djokovič"Vyhrát tři grandslamy v jednom roce, to zní neskutečně. Můj úžasný rok pokračuje," zářil Djokovič štěstím při slavnostním vyhlášení. "Každý zápas s Rafou je pro mě velkou výzvou. Doufám, že spolu v budoucnu sehrajeme ještě hodně dalších zápasů," dodal bělehradský rodák, který už ve finále US Open dvakrát hrál - loni však nestačil právě na Nadala a v roce 2007 na Federera.

Djokovič je šestým hráčem v 'open éře', který získal během jednoho roku tři grandslamové tituly. Naposledy to dokázal loni Rafael Nadal, jemuž chyběl pouze triumf z Melbourne. Roger Federer třikrát triumfoval v letech 2004, 2006 a 2007, když mu titul z French Open vyfoukl Gaudio a dvakrát Nadal. Trojnásobným grandslamovým vítězem byl v roce 1988 Mats Wilander ze Švédska a v sezoně 1974 Američan Jimmy Connors. V roce 1969 získal Rod Laver zatím jako jediný Grandslam, neboť ovládl všechny grandslamy sezony.

Suverénní Srb letos letos vyhrál už 64 z 66 zápasů a na 12. turnaji si připsal jubilejní 10. titul.

Rafael Nadal vysekl Djokovičovi velkou poklonu. "Novak předváděl na kurtu neuvěřitelné věci. To, co dokázal v této sezoně, je pravděpodobně nemožné zopakovat," uvedl Nadal, který s letos s Djokovičem prohrál i ve finále Wimbledonu a na Masters 1000 v Indian Wells, Miami, Madridu a Římě.

Souboj Djokoviče s Nadalem byl čtvrtým nejdelším finále mužské dvouhry na US Open od roku 1980. Tenisté na dvorci bojovali čtyři hodiny a deset minut, když bylo k vidění hned 17 brejků.

Djokovič dominoval v pohybu, obraně i agresivitě
Novak DjokovičV repríze loňského finále US Open, které i nyní odložila nepřízeň počasí až na pondělí, začal lépe Nadal. Vzal světové jedničce hned první servis, jenže brejk vzápětí ztratil a od té doby ve vyprodané aréně kraloval Srb. Stejně jako v předešlých pěti letošních vzájemných utkáních deptal rodáka z Mallorky jeho dřívějšími pověstnými zbraněmi - strojově přesnými údery, bleskurychlým pohybem a téměř dokonalou obranou.

Nadal sice za stavu 2-2 vyhrál úchvatnou přestřelku u sítě, ale pátý game nakonec stejně ztratil, a když přišel i o svůj následující servis, bylo o osudu první sady jasno. Rozjetý Djokovič získal šest her v řadě. 

Druhý set dlouho do puntíku kopíroval první. Španělský tenista znovu ihned obral Djokoviče o podání, ale stejně rychle ho zase prohrál. Maratonský třetí game vydřel Srb při šestém brejkbolu, při němž doběhl několik takřka ztracených balonů a ukázal, proč je momentálně považovaný za nejlepšího obranáře světa.

Rafael NadalDalší servis daroval Nadal soupeři sám dvojchybou a až teprve za stavu 4-2 podobnost obou setů skončila. Španěl bekhendovým prohozem srovnal a rozbouřil natěšenou arénu. Bojovná gesta mu ale vydržela jen chvíli. Při svém servisu trefil na brejkbol míč rámem rakety daleko mimo dvorec a Djokovič už druhou šanci k zisku druhé sady nepohrdl.

Nadal ale nesložil zbraně a ve třetím setu se vybičoval k velkému výkonu. Oba tenisté zvedali úžasnými výměnami diváky ze sedadel a především španělský hráč měl velkou podporu nadšeného publika, když za stavu 5-6 dokázal sebrat Djokovičovi servis a díky vyhranému tie-breaku oddálit konec utkání. 

"Snažil jsem se bojovat do posledního míče, při těchto zápasech si sáhnete na vaše limity. Snažil jsem se hrát agresivně, ale Novak vždy našel odpověď," podotkl Nadal.

Ve čtvrté sadě už znovu vládl Djokovič. Po prvním gamu si nechal ošetřit záda a na kurt se vrátil ve velkém laufu. Stále unavenějšího Nadala drtil vítěznými údery, nechytatelným forhendem proměnil hned první mečbol a po čtyřech hodinách bitvy mohl začít slavit. V semifinále se Švýcarem Rogerem Federerem byl přitom krok od vyřazení, když musel odvracet dva mečboly.

Naposledy vyhrál grandslamový titul po odvrácení mečbolů Rus Marat Safin. Před šesti lety na Australian Open utekl z lopaty rovněž v semifinále Federerovi, aby si v následném finále proti Hewittovi připsal svůj jediný grandslamový titul.

Nejlepší momenty finále US Open 2011 mezi Novakem Djokovičem a Rafaelem Nadalem:

- GRANDSLAM US OPEN MUŽI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
pondělní výsledky (12. 09. 2011)

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 6-2 6-4 6-7(3) 6-1
Esa: 7-2
Dvojchyby: 1-3
Vítězné míče: 55-32
Nevynucené chyby: 51-37  
Využité brejkboly: 11/26 - 6/14  
Celkem získané míče: 146-122 
Čas: 4:10 hod.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

128
Přidat komentář
smazaný uživatel
vsetci ste taky mudry.....ako mozete Djokovica stavat na uroven Federera alebo Nadala... ma za sebou iba zatial jednu krasne vydarenu sezonu! Odpisujete kazdeho pri slabsom naznaku nezdaru. Nikto nie je stroj a nie je dokonaly... ani Novak, ani Rafa, ani Fedex.Len prosim vas nikoho nehadzte do stareho zeleza a nehovorte o skonceni kariery... ak Nole vsetko obhaji na buduci rok, potom nieco hovorte.... Inak si mudre reci nechajte pre seba!(o com silne pochybujem) dlhe roky bol len tien Rogera a Nadala.
Reagovat
taffer
100% souhlas
Reagovat
ladka
pekne povedané diky
Reagovat
smazaný uživatel
ten Pe3k musi opravdu bejt priteplenej fanatic.

co tady ty krretene stale zminujes mladych 30 let . pokud federer svuj posledni grandslam zaznamena ve svych 28 .....tak karieru ukonci jak zpraskanej pes
Reagovat
spaniel
Hele, ja jsem velky fanda Federera, ale ve finale nebyl, pokud jsi si nevsiml. Tak nevim proc ho sem tahas. Ty bys o nem a Nadalovi zacal snad i pod clankem WTA. Finale bylo kvalitni, Novak Rafu prehral. Tecka.
Reagovat
Pe3k
Tahám ho sem jako uznání, že i ve 30-ti letech hraje prvotřídní tenis. Ale máš pravdu je to off topic.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez nesmyslu -ti by čtenář tu číslovku správně nepřečetl? Takhle patláš i dopisy v zaměstnání?
Reagovat
Matti
teď jsi mě, teda překvapil svým postojem. Měl jsem tě zařazeno ve skupině - petřík. Omluva z mé strany k tobě.
Reagovat
Pe3k
Dělám to pro vás, ať vám alespoň něco dojde.
Reagovat
Pe3k
Každý je tu snad sám za sebe ne? Potřebuješ snad někoho, abys věděl, že tvůj názor je ten správný?
Reagovat
spaniel
Dik, ale mam i stinne stranky, forehand vi sve :) Federer navzdy ma jednicka, ale mam velky respekt k vsem hracum a dokazu je uznat.
Reagovat
Pe3k
První koukatelné highlights, které obsahuje většinu těch nejlepších výměn.

http://www.youtube.com/watch?v=s_19j5kxLVI&feature=feedu
Reagovat
Pe3k
http://www.youtube.com/watch?v=qqfYHP-OZRU

Tentokrát i v HD kvalitě.
Reagovat
Pe3k
Zdejší předzápasové prognózy (jestli se tomu tak dá říkat) hovořily zcela jasně pro Nadala. Jako obvykle jsem se musel smát a držet, abych zdejšímu tupému stádu jeho fanoušků nepsal komentáře a raději jsem si počkal, až zápas skončí, co se bude dít.

Po prvním setu, kdy Djokovic smetl Nadala z kurtu 6-ti gemy v řadě, šla asi polovina z nich spát (tomu říkám fandění). Djokovic celý zápas dominoval (krom prvních dvou gemů) a hafík se zmohl pouze na nekonečné vracení míčů. Nebýt bolesti zad, vyhrál by Novak 3:0 za 3 hodiny. Nakonec zápas skončil 3:1 a poslední set Novak rozdrtil a vyškolil Nadala rozdílem 6:1.

Bilance Djokovic Nadal za rok 2011? 6:0 na zápasy, 14:4 na sety pro Djokovice! Naprostá dominance. Federer vs Djokovic? 4:1 na zápasy, 11:6 na sety. Navíc Federer porazil Djokovice na antuce a to poměrem 3:1. Kdežto Nadal s Djokovicem letos nevyhrál na antuce ani 1 set!

Nemusím nikomu připomínat, že Djokovic vyhrál letošní semifinále US Open s obrovským štěstím. Federer má i ve 30-ti letech lepší bilanci proti nejlepšímu hráči světa, než 25-ti letý Nadal, který by měl být na vrcholu kariéry. Federer je jediný na světě, kdo Novaka může opravdu porážet. Druhá Djokovicova prohra s Murraym se nedá počítat kvůli zranění...

Pamatuju si, když jsem zde četl komentáře typu:"Nadal si z Federerem pohrává jako kočka z myší". Komentář se týkal zápasu - Wimbledon 2008 finále. Pokud je nejtěsnější možný výsledek v 5- ti setech přirovnáván k hrátkám kočky s myší, opravdu by mě zajímal komentář tohoto typu na pohrávání si Djokovice s Nadalem...

Pro vyznavače španělského hekání a obranné hry bych doporučoval sundat si růžové brýle a čelit faktu, že Nadal má to nejlepší za sebou. Příští sezónu může max. bojovat o setrvání na druhé pozici, ale dlouho to nevydrží a půjde jen dolů...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Fedex rozhodně nemůže a nebude porážet Noleho (o Nadalovi ani nemluvě), ano porazit ho může, ne porážet. No tomhle příspěvku je krásně vidět, jak tě štve, že je Rafa daleko před Rogerem, ukájíš se statistikama H2H proti Nolemu, avšak když někdo namítne H2H Fed vs Rafa, ihned to shazuješ. OK, ale jestli tvrdíš, že Nadal bude příští rok max. hájit 2. místo (jestli bude Djoko hrát jako letos, tak to tak opravdu bude!), tak tvůj oblíbenec bude rád, když max. uhájí 3. místo před Skotem...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebylo to zase tak jednoznačné jak vypadá výsledek. Nechápu taky proč by měl mít Nadal to nejlepší za sebou. Djokovičovi se vydařila 1 sezona, kde na něj opravdu nikdo herně neměl, no a co. Nikde není napsané, že bude takto hrát i příští rok. Uvidíme jak se vyrovná s obhajobou tolika bodů. Přijde prohra, třeba zranění...nebude to mít určitě jednoduché.
Takže nechápu co tady píšeš, že bude Nadal mít problémy se udržet na druhém místě, možná bude, ale možná to bude právě Novak, který bude mít problémy uhájit No.1
PS. Aby se Novak vyrovnal Nadalovi, stále mu ještě chybí 6 GS :)
Každopádně, bude to hodně zajímavé ale nikoho bych předem neodepisoval, protože všechno se může velice rychle otočit. Viz. Del Potro a jeho zranění, kdo ví kde by teď byl.
Reagovat
Pe3k
Rafa je daleko před Rogerem? V čem jako? Ničím se neukájím, jen píšu fakta. H2H jsem nezmiňoval pouze letošní bilanci. Federer může být i čtvrtý a nestane se nic. Dokázal toho nejvíce v historii a Nadal se akorát přiblížil a tím to hasne. Nikdy nedominoval tenisu, staví svůj úspěch na antukové části sezony a jeho tenis taky tak vypadá. Loby, oblouky, nahazované míče, nekonečná obrana. Kam se to hrabe na Federerův dokonalý útočný a variabilní styl. Nadala nemám rád a netajím to. Realistická kritika Nadalovy hry je na místě.
Reagovat
Pe3k
Proč? Nadal stárne, už není tak rychlý, není tak agresivní. Jeho prohry přibývají a tituly ubývají. Prosadil se brzy a proto také i brzdy spadne.
Nole to budem mít těžké, ale v pohodě uhájí post světové jedničky. Jediné co ho může zabrzdit je zranění, ale to bych spíš spojoval s Nadalem. Nadalovi chybí 7 gs 6 mu stačí jen na vyrovnání, ale on chce Federera překonat...
Reagovat
W.G.M.
A nechteji to spis media :-). Ja si moc nevybavuji, ze by Rafa nekdy rekl, ze chce Rogera prekonat. Mam ale mozna jen kratkou pamet...
Reagovat
Pe3k
Dobrá připomínka. Neslyšel jsem Nadala mluvit přesně o tomhle, ale je to tím, že je tomu ještě hooodně daleko a uvědomuje si, že Federera nepřekoná. Rafa, narozdíl od jeho zdejších fanoušků, nikdy netvrdil, že je lepší než Federer. Dokonce říká cituji
"Lidé co říkají, že jsem lepší než Federer neví o tenisu vůbec nic" a tím také dokonale vystihnul většinu svých fanoušků...
Reagovat
smazaný uživatel
No s tou Nadalovou rychlostí nevím, mně včera přišel hodně rychlej! Je mu teprve 25 let a pořád vidím v jeho hře progres, rozhodně letos na US nehrál hůř než před rokem, jen Djoko se zlepšil asi o 1000%...možná ho právě ty prohry s Nolem nakopnou do další sezony. Jo a jestli si myslíš, že Rafa není daleko před Rogerm, prosím, podívej se na výsledky posledních 2 sezon, resp. stačí jen tahle
Reagovat
Pe3k
Nepochopil jsem, jak to myslíš. Už chápu, že myslíš tuto sezónu a to samozřejmě souhlasím. Rafa má na Rogera solidní náskok. Bral jsem to historicky. Za poslední 2 sezony je Nadal nepochybně lepší než Federer, ale o tom se nemusíme ani bavit. Každopádně bych Rafu pochválil za bojovnost a hodně zlepšené čopy, ty mu šly včera krásně.
Reagovat
tito
Hele něco jiného je objektivní hodnocení - i když u tebe většinou hodně subjektivně zkreslené ale budiž, každý má právo na svůj názor a něco jiného jsou invektivy typu "tupé stádo fanoušků", "rafík", "španělské hekání" atd na úrovni petitřídky. Měl by jsi si už vybrat- obojí dohromady nejde.
Reagovat
Pe3k
Smiř se s faktem, že ste to nejtupější co se tady nachází. Viz Bárny, 99.9 (milacek), forehand, potkan.maly.zku.w a jiní. Neříkám, že přímo ty a celé to nemyslím nijak zle, jen je to prostě fakt. A co se týče moje subjektivního hodnocení - je pořád více než přátelské, oproti tomu co jste vy psali na adresu Federera, když nedej bože prohrál...
Reagovat
Matti
ach Armstrongu, teď jsi opravdu pobavil a rozesmál. Když nestačí Roger na Rafu, tak vytáhneš Djoka a tohle ti stačí. :-):-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)) slušný bláboly
Reagovat
Matti
a to jak píšeš o Nadalově hře - kopce atd. Chlape, ty jsi asi opravdu neviděl wimbledon, kde Roger horkotěžko zachraňoval svou kůži v tiebrecích, aby pak stejně padnul. Tam se podívej, kdo z ních hrál agresivněji.
Reagovat
Matti
divím se, že od někoho takového jako je petřík, čekáš něco objektivního. Asi jsi zapomněl na jeho nadávky a vyjadřování.
Reagovat
tito
V čem jsi jiný než Barney? Ten byl občas alespoň vtipný, ty jsi jen zapšklý. Nicméně pokud myslíš tupým stádem urážlivé přispěvatele/ nevím proč např. Forehand- aha fandí Nadalovi/, tak nevím z čeho se vyčleňuješ- ty si v té stoce přímo lebedíš. A tohle fakt opravdu je.
Reagovat
tito
Už s tím končím. :)
Reagovat
Matti
no a že jsi tak drzý , že tady házíš frázi- hra kočky s myší - co takhle výsledek ve finále French Open 6-3 6-1 6-0 pardon jestli jsem se někde sekl, píšu to z hlavy. Tam to opravdu byla hra kočky s myší a veliká ostuda Rogera.
Reagovat
Pe3k
Ten zápas byl pro Rogera naprosto bez šance. Není o čem debatovat.
Reagovat
Pe3k
Jestli ti já i Bárny přídeme stejní, tak tě upřímně lituji. Nikdy sem v žádném internetovém fóru nedostal ban za vulgarismy ani za nic podobného, ale naprosto chápu, že bezmozek Bárny je ti bližší, máte toho totiž dost společného :)
Reagovat
Pe3k
Wimbledon jsem viděl, ale o něm nebyla řeč. To hrál Nadal ještě obstojně. Federer měl více vítězných míčů tzn. větší agrese...
Reagovat
tito
....přídeme stejní, Nikdy sem .... Má smysl tento grafomanský pasvil komentovat? Vcelku spolehlivě to vystihuje Wikipedie - výňatek ke grafomanii : V lékařském smyslu jde o chorobný stav mysli, pro nějž je typické psaní nesmyslných, nesouvislých shluků slov, v obecnějším slova smyslu termín označuje chorobné nutkání psát texty literárního charakteru......Ano. Pakliže jsem dle tebe v něčem stejný s Barneym, tak tedy -DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bych osobně nechal bez komentu. "Přídeme stejní a nikdy sem" jsou nespisovné nebo hovorové výrazy, které se na diskuzích vyskytujou.
Něco jiného by bylo, pokud by dotyčný napsal například toto (uvedu věty z jeho textu s vloženou chybou):
"Nadal jsi z Federerem pohrává..." nebo "prosadil jse brzy a proto také i brzy spadne".

Ano, i tak neskutečný stupidity jsou občas na netu k vidění. Stejně tak totálně vyšinuté je např. i psaní Ti, Tě, Ty, Vám atd. na anonymních diskuzích.
Reagovat
tito
Já vím.:) Když pominu lingvistickou stránku a budu se věnovat obsahu předchozích sdělení, tak ta esence nejstupidnějšího ražení a ambivalence mi leze na nervy. Ale za chorobným nutkáním psát texty literárního charakteru si stojím :).
Reagovat
smazaný uživatel
U tohoto článku to ještě šlo, urážky Nadala si tentokrát výjimečně odpustil. Na neobjektivní fandy až fanatiky je lepší nereagovat. Nejlepší tenista všech dob prožívá neveselé období, což je vidět i na hláškách jeho příznivců.
Reagovat
smazaný uživatel
CITÁT:
Naposledy vyhrál grandslamový titul po odvrácení mečbolů Rus Marat Safin. Před šesti lety na Australian Open utekl z lopaty rovněž v semifinále Federerovi, aby si v následném finále proti Hewittovi připsal svůj jediný grandslamový titul.

-------------------

!!!!!

Safin má samozřejmě DVA grandslamové tituly, ještě vyhrál US Open 2000, když ve finále převálcoval Samprase.
Reagovat
Matti
jj SAfin tehdy myslím dokonce prohlásil, něco v tom smyslu, že ikdyby hrál proti němu pánbuh, tak by v ten den nad ním stejně vyhrál, tak se mu dařilo.
Reagovat
smazaný uživatel
No je fakt, že Safin hrál tehdy naprosto fantasticky, líp snad už potom nikdy jindy nezahrál, ani při tom legendárním SF AO s Federerem (tam hrál velmi dobře až výtečně, ale přece jenom, první servis atd. mu zdaleka nechodil tak, jako tehdy na US Open).
Reagovat
Matti
tehdy hrál opravdu neporazitelně. Ten jeho backhand byl nechytatelný.
Reagovat
Teo
Taky jsem včera tipoval Rafu, ale když jsem viděl, co předvádí v prvním setu (další jsem neviděl), bylo mi předem jasný, že tudy cesta nepovede. Zápas jako přes kopírák, kdy Novak stojí na středu, hazí to Rafovi k lajně ze strany na stranu a ten mu to jen vrací zpátky na střed.
Reagovat
steve79
No výsledek je pro mě překvapivý. Myslel jsem, že Nadal už Djokoviče porazí, ale opak je pravdou. Pro Rafu to musí být hrozný prohrát s někým šeskrát a ještě ve finále. Djokovič si titul nezasloužil svým chováním za to co udělal, když odvracel dva matchbally proti Federerovi, prootože jsem přál titul Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež som tipoval, ze rafa ho teraz porazi.
Reagovat
smazaný uživatel
Co jako prosim tebe udělal? Sundal si kšiltovku a hned to šlo líp. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlas, nic extra hrozného nebo nesportovního v tom nebylo. Ostatně i Federer prohlásil, že to na výsledek nemělo vliv a že mu to nevadilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ani nevím, na co konkrétně Steve naráží. Na to, jak si Djokovič řekl o ovace publika po tom podařeném forhendovém returnu?

Já navíc chápu, že byl z předchozích reakcí publika trochu frustrován, páč rozhodně není OK, když publikum začne mohutně tleskat poté, co dá v klíčovém okamžiku dvojchybu. :-(((

A včera taky: v druhé půlce třetího setu, kdy u nechodil první servis, část publika aplaudovala každé jeho zkažené první podání. To by si myslím fanoušci Rafy mohli odpustit. :-(((
Reagovat
VlS
Tak teď nevím, jak si tvou větu vyložit:
Djokovič si titul nezasloužil svým chováním za to co udělal, když odvracel dva matchbally proti Federerovi, prootože jsem přál titul Nadalovi.
Rozumím správně, že si Nole titul nezasloužil, protože ty jsi ho přál Nadalovi? Aha
Reagovat
l00bor
Gratulace Djokerovi.Očekávaný výsledek,Je to takový začarovaný kruh.Federer je schopen porazit Djokera,ale neporazí Nadala a Nadal neporazí Djokoviče.Je škoda že Murray nemá na to porazit ani jednoho z nich a zamíchat s kartami.Příští rok bude zajímavý.Nole tolik bodu nemuže obhájit a Roger by mohl zabrat bude to poslední rok co bude schopen hrát na vysoké urovni.Myslím že by to mohl být pěkný boj o světovou jedničku,mezi těmi třemi hráči.
Reagovat
a.magerova
Gratuluji Novakovi, krásný zápas stálo za to nejít spát a v klidu (protože nehrál můj oblíbenec - takže žádné nervy a infarkt za dveřmi) se na něj dívat a obdivovat skvělý tenis z obou stran.

Jo a dnes má 40. narozeniny Goran Ivaniševič - tak vše nej.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Goran_Ivani%C5%A1evi%C4%87
Reagovat
tito
Tenkterýnadivokoukartuvyhrálwimbledonpředodchodemdodůchodu má dnes narozeniny? Tak také vše nej:)
Reagovat
W.G.M.
Jo, ten, ktery porazil prave meho milovaneho Pata :-). To byl match, tenkrat jsem hrozne brecela :-).

Pripojuji se ke gratulaci :-).
Reagovat
a.magerova
Jo a se dívám podle toho jména ... nehrál on náhodou v Opeřeném hadovi od Cimrmana ?! :-))
Reagovat
tito
Pustil jsem si to....dobré:)
Reagovat
smazaný uživatel
No Jo Djokovič musel zafilmovat že ho bolí ramínko a vyhodit Nadala zkoncentrace to je světová jednička když už normálně nedokáže vyhrát bez různých nafilmování jen aby rozhodil soupeře.Beru to že zas Nadal musí být na to připravený ale aby musela filmovat světová jednička to je moc i na mě .
Reagovat
smazaný uživatel
Jestly sis nevšim tak mu masírovaly záda a ne rameno takže klidni hormony.To bych chtěla vidět tebe kdyby tě něco bolelo a musel jsi přitom ještě hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
tak rameno pardon , je zajímavé že ho to chytlo když se Nadal dostával do laufu že !
Reagovat
smazaný uživatel
I tak se to dá vysvětlit. Ale objektivnější v tomto případě je, že se Nadal dostal do laufu právě proto, že Djokovič byl limitován. Kdyby to nebylo tak se vsadim, že by to skončilo 3:0 pro Novaka!
Reagovat
VlS
Taky bych to viděl tak. Pokud se nechal namasírováním zad soupeře rozhodit tak, že další set projel 6:1, tak to by tedy byl pěknej labil :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je jedním z nejvíc psychicky vyrovnaných hráčů ty troubo.
Reagovat
VlS
sám (sama) jsi trouba. Přečti si, znovu, co jsem napsal, je to podmiňovacím způsobem a ironicky. Rafa rozhodně není labil.
Reagovat
baggik
Nezbývá než smeknout a pogratulovat Novaku Djokovičovi k neuvěřitelné sezoně!! Bravo Novak! Zápas měl očekávaný průběh, Nadal absolutně nemá čím by ho přehrál, v pohybu a obraně jsou na tom podobně, ale Novak dokáže mnohem lépe přitvrdit a přesně zaútočit, chvílemi to připomínalo hru kočky s myší, Novak ztratil nevynucenou chybou výhodu brejku aby si ho vzápětí zase v klidu vzal zpátky. Teď by klidně mohl ukončit sezonu, ale má ještě jednu metu - obhájit Davis cup. Myslim si ale, že by se nad tím kalendářem mohl někdo zamyslet - 2 master turnaje, pak US open a hned semi Davis Cupu, to je pro ty nejlepší hroznej zápřah.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafík ukázal jak velkej blok má z Novaka. První dva sety bez servisu, nervozita, nepřesná hra, frustrace, až mi ho bylo líto. Ve třetím si vybral špatnou chvilku Novak a další set jsem už neviděl. Z výsledku hádám, že na Rafu padl útlum zase. Jednoznačná záležitost v režii Djoka. Nadal neměl žádné zbraně. Ten první set úplně zahodil navíc.
Reagovat
ladka
gratulacia Djokovičovi vyhral zaslužene nad Nadalom aj Fedexom...
Reagovat
smazaný uživatel
V čem přesně byl tenhle zápas tak strašně vyrovnaný nevim, asi jsem koukal na něco jinýho. Nadal hodně bojoval, fakt hodně a asi si ten set zasloužil. Ale je potřeba říct, že celý 3.set hrál Djokovic úplně bez servisu a nedokázal 3x potvrdit break. Celkově to byl výborný zápas, ale určitě ne vyrovnaný. Djokovic vyhrál naprosto suverenně, mohl si dovolit i nekoncentrovanost na začátku 1. a 2.setu(především ve 2.setu udělal v prvních dvou gamech 7 UE) a Nadala předčil úplně ve všem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vidím to úplně stejně. Chápu, že to fanoušky RN bolí, ale je to tak.
Reagovat
Vojtaakk
Taky s tím souhlasím... Novak byl ten, kdo tvořil hru, Rafa vracel a čekal co se stane...

Na druhou stranu má ale můj velkej obdiv za to, jak strašně dřel a bojoval i přesto, že cítil že to nejde a že nemá moc zbraní jak Novaka porazit. Každej jinej by to vzdal, ale Rafa dřel jak mezek a vydřel aspoň ten set. Tomuhle já říkám pravej sportovní přístup, bojovat i když se nedaří!!!
Reagovat
Vojtaakk
Jak se říká: "Když se daří a padá to tam, to umí každej blbec!"
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že hrali spolu 29. zápas a práve ten bol najdhlší, takže logicky dostal prívlastok "vyrovnaný"..Argumentovať tým, že Nolemu v treťom sete odišiel servis nie je moc fér, keďže Rafa ho nemal celý zápas..V treťom sete to bolo najmä o povstaní Rafu z popola, bohužiaľ nedokázal ten výkon zopakovať aj v sete štvrtom.
Reagovat
Stan_Borowitz
zase plácáš nesmysly neopírající se ani v nejmenším o realitu. Stačí se podívat na statistiky zápasu - RN měl v zápase celkovou úspěšnost prvního servisu 68%, dokonce o 2% vyšší než ND. Takže se rozhodně nedá tvrdit, že Nadal "ho nemal celý zápas". Naproti tomu Djokovičovi statistiku silně pokazil právě třetí set, kdy první servis vůbec netrefoval a měl úspěšnost pouze 49% oproti 65% Nadala.
Reagovat
tito
Proč tak zhurta. Něco jiného je statistika a něco jiného je, jak jde první podání při výhodě soupeře nebo shodách. Ale to by jsme museli koukat na ty zlomové gamy, kdy Rafa nedokázal potvrdit brejk v úvodu prvních dvou setů. Tam jsem na tom s Forhandem stejně. Opravdu první nešlo. Z daného pohledu se jednalo o zlomové okamžiky celého utkání a kdyby Rafa potvrdil, nebyl by celé utkání pod dekou a třeba by se to vyvíjelo jinak. Ale na kdyby se nehraje.
Reagovat
tito
Navíc v prvním setu měl opravdu 58%. Ale zase jsme u problému sebedůvěry.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, já ti nevím, ale o úspěšnosti prvního podání ten zápas jako celek rozhodně nebyl. Marně přemýšlím nad herní činností, v níž by byl NAD v tomto zápase lepší než DJO. Snad jen ve hře nad hlavou, tam DJO zbytečně kazil. Problém NAD není v podání a podle mne ani tak moc v sebevědomí, jako v herním stylu, na který DJO jako jediný současný hráč našel účinný recept.
Reagovat
tito
No já mám na paměti minulý rok, kdy Rafa rozhazoval údery k lajnám jak z forhendu, tak z bekhendu. Letos se mu to vedlo tak ve třetině, možná polovině zápasu ale víc rozhodně ne a s hrou na kříž by jej rozstřílel nakonec kdekdo. Je pravda to, že tomu často předcházel skvělý return Novaka a že sám Rafa naopak nedokázal pořádně zreturnovat 2 podání Novaka a navíc z pozic, kdy postupoval na podávací čáru a měl nalité bekhendy přišel čop a nechal hrát Noleho. To minulý rok nekompromisně proměňoval. Za vším je psychika.Nepřehrával jej v ničem, v tom máš pravdu. Přidal jsem se do diskuse jen s tím, že mu opravdu v klíčových momentech prvního a druhého setu nevycházelo podání. Viděl jsem hodně utkání, které rozhodlo pár zlomových fiftýnů. Ty jistě taky. Viděl jsem utkání, kdy se jednomu po jednom neuhraném gamu rozpadla hra a druhý naopak získal větší jistotu a vyhrál. Koneckonců v SF se jednalo o jeden brejk ve třetím a 2 neproměněné mečboly. A když ve finále proti Nolemu při potvrzení svého opakovaně Rafa odvracel brejk ze druhého tak je to pech. Prostě v prvních 2 setech, kdy nejvíce se potřeboval chytit, chyboval. Asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
omg, to si fakt taký krátkozraký a prvoplánový, že sa riadiš akýmsi číslom?..Aha, vlastne si.
Reagovat
Stan_Borowitz
ne, riadim sa - na rozdíl od tebe - rozumem. Zápas jsem viděl a servis byl opravdu to poslední, co by způsobilo Nadalovu porážku. Zejména když vezmeme v potaz, že Djokovič má nejlepší return na světě a Nadalovo podání není nic extra, ani když mu "chodí".
Reagovat
Stan_Borowitz
a to číslo tuto - pro každého jiného než ty logickou - úvahu jen doplňuje.
Reagovat
Stan_Borowitz
k tomu bych dodal snad jen to, že každý hraje hlavně tak, jak mu protihráč dovolí. A Djokovič hrál natolik dobře, že Nadalovi prostě téměř nic nedovolil. Co se týče těch čopovaných bekhendů, podle mne zkoušel Nadal použít taktiku měnění rytmu hry, kterou úspěšně aplikoval Dolgopolov v prvním setu svého zápasu s Djokovičem. V prvních několika případech skutečně Nadal Djokoviče tím čopem rozhodil, ale Djokovič se rychle přizpůsobil a pak mu to už nedělalo problémy. Dlužno dodat, že Nadalovy čopy zdaleka nebyly tak dobré a přesně umístěné jako ty Dolgopolovy (v prvním setu). K servisu jsem se vyjádřil výše, určitě nebyl tím, co by rozhodlo zápas. Každopádně díky za zajímavou diskusi. Je příjemné pokecat s inteligentním a normálně uvažujícím fandou Nadala. Kéž by vás takových bylo víc...
Reagovat
Stan_Borowitz
ještě jsem si, epický metaforo, uvědomil, že jsem vlastně na začátku reagoval na tvoje tvrzení, že "Rafa ho nemal celý zápas" (míněno servis). Což je samozřejmě nesmysl, což to "akési číslo" jednoznačně dokazuje. Ona čísla jsou dost důležitá a vypovídající, alespoň pro někoho, kdo vychodil minimálně základku a umí s nimi pracovat. Správně to řekl tito, že podle něj Nadalovi nevycházel servis v klíčových momentech. I když ani s tím úplně nesouhlasím, je to rozumný názor inteligentního člověka, který není v rozporu se statistikami. Kazdopádně děkuji vám oběma za názornou ukázku rozdílu mezi inteligentním fanouškem a blbcem.
Reagovat
smazaný uživatel
Alečo epické hovienko znova úraduje..Popravde najprv som si myslel, že tú stupiditu iba hráš, no momentálne pochybujem, že by dokázal byť niekto tak presvedčivý..Neviem, či má vlastne zmysel sa vyjadrovať na tvoju schátralú adresu, no skúsim to spôsobom jednoduchším, teda prijateľnejším aj pre teba..V prvom rade sa ťa chcem spýtať..Vieš čo je tenis?..Ak hovorím, že Nadalovi nefungovalo podanie, tak mu proste nefungovalo..Prehral si ho 11krát a vyhral iba 7!..To že trafil vyznačený štvorček v 68% neznamená, že mu fungovalo, keďže účelom servisu je zatlačiť súpera a začať výmenu vo výhodnejšej pozícii..O tom je servis môj milý nevedomý kolega..Tvrdiť na základe 68ky že Nadalovi fungoval servis môže len absolútne tenisový analfabet a diletant..To že má Djokovič najlepší return je jedna vec, no aj s kozmickým returnom si Nadal nemôže prehrať 11krát servis.Takže mu rozhodne nefungoval..Kapišto?..dúfam, že prvá lekcia tenisu s názvom "servis" je vysvetlená..Na druhú stranu už teraz vyjadrujem pochybnosť nad absorbovaním jednoduchého textu tvojou osobou..Veď čo iné môžeme čakať od zúfalca, životom zatrpknutého jedinca, ktorý má španielsku triesku v zadku, a pri každom počutí "Nadal" sa mu vyhodí vyrážka..Veď ako inak si možno vysvetliť masturbáciu nad semifinálovým zápasom Federera vo finálovej diskusii, kde dotyčný bez toho, aby sa vyjadril k zápasu len lakonicky škonštatoval, že Djokovič bol najbližšie prehry práve s Federerom..samozrejme úplne mimo misu, keďže obaja protagonisti najlepšieho finále v roku jasne ukázali vyššiu výkonosť, než je tá Federerova.. Svojim plytkými a účelovými postojmi jasne ukazuje svoju tendenčnú "objektivitu" a inteligenčný suterén. Ak sa už nemá čoho chytiť, z celého obsahu si vyberie detail a začne chytať za slovíčko, podobne ako to bolo s bájnou Epikou :)..Aj preto sa Stan Borowitz stal jednoduchým epickým hovienkom. Hoci zdrobnenina je pomerne lichotivá, epické howno je na mieste..Bozkávam.
Reagovat
Stan_Borowitz
jako mimořádně tupé, arogantní a sprosté hovado. Čím víc slov, tím víc hlouposti a sprostoty. Holt, když chybí argumenty, přicházejí trapné pokusy o urážky. Tebe by měli ukazovat na poutích pro zábavu, šašku.
Reagovat
Pe3k
Djokovic nedal Nadalovi žádnou šanci. Nadal nemá žádné zbraně, kterými by Novaka mohl přehrát. Servis má žalostný, jeho útočné údery Nole hravě vrací a jediná šance jak získat body pro Nadala je, že Novak zkazí. Atmosféra byla fajn, ale zápas roku to nebyl ani náhodou. Rafa může děkovat bohu, že uhrál set.

Absolutní dominance Djokovice. Jediný kdo jej může porazit je Roger Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
ale Roger Federer hrající na absolutní hranici svých možností a musí se sejít vše dohromady (jako na RG) a tady na USO něco málo chybělo.
Reagovat
smazaný uživatel
*svých současných možností
Reagovat
Stan_Borowitz
tak porazit jej může samozřejmě kdokoli, ale pravděpodobnost, že se tak stane, je zřejmě nejvyšší u Federera, pokud bude hrát na 100% svých možností a nebude mít své oblíbené psychické výpadky v kritických momentech.
Reagovat
ladka
suhlas...
Reagovat
ladka
suhlas...
Reagovat
shit_happens
myslím, že Andy má stejny šance, jako Federer....
Reagovat
baggik
Myslim, že ani náhodou. Murray na grandslamu nemá mnoho šancí ani na jednoho z té "svaté trojice", prostě nemá psychiku vítěze. Navíc je to spíše obranář a s těma Djoker nemívá problémy. Na něj platí Federer, který dokáže fantasticky servírovat a zároveň je silný i na returnu a dokáže ukončovat výměny přesnými míči k lajnám. Hráči jako Nadal nebo Murray třeba dokážou Novakovi vzít podání trpělivou obranou, ale on je v klidu protože ví, že nebude těžké vzít si ho zpátky.
Reagovat
VlS
Petříku, a proč to tedy Roger neudělal?
Reagovat
VlS
Novak ani zápas proti Fedexovi, ani proti Rafovi nehrál s prstem v nose a o výsledku, jako vždy ve velkých zápasech rozhodlo pár míčů. Tím nijak nesnižuji Novakovu hru a úspěch, ale nedělejme z něj neporazitelného. Třeba taky párkrát prohraje (protože mu nevyjde skvělý return proti match ballu) nebo naopak soupeři dva, tři big pointy vyjdou a sebedůvěra se otočí. Ani to z něho neudělá žádné "béčko". Prostě se mu sešla forma se štěstím a ve vyrovnané první trojce to stačilo. Může mu to vycházet i dál, ale taky nemusí a v zájmu tenisu doufám že do nekonečna nebude. Není nic nudnějšího, než sledovat zápas s předem jasným výsledkem.
Reagovat
UnrealTom
a pak tady pište že se Roger před někym klepe když prohraje se stejnym hráčem 2x za sebou :D:D:D Rafa už je z Djokoviče zoufalý letos 0:6 vše ve finále nevim kdo se z koho klepe :D jinak finále bylo pěkný ale řikam nemam rád ani jednoho takže doufám že ve finále už budou taky jiný hráči :)
Reagovat
VlS
Tak to byl zápas roku, oboustranně fantastický tenis a senza podívaná. Řekl bych, že rozdíl od jiných hráčů byl viditelný a hmatatatelný, to byla hra jiných dimenzí. Ne snad každý jednotlivý míč, ale konzistentní fantastické míče výměnu za výměnou. Novak byl nakonec přece jen o kousek lepší a o kousek víc si věřil a proto vyhrál právem.
Reagovat
spaniel
Rekl bych, ze to bylo o poradny kus.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vecer jsme rikali, ze to skonci 3:1 a je to tu..nezklamal NOLE :) Moc pekny zapas a oboum gratulujeme za hru..Nole je letos neskutecnej..jen tak dal...
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas skvělý a Novak si zasloužil vyhrát, nicméně jsem doufal, že ho Rafa konečně udolá, protože jsem tuto sezónu předjokovičovaný :-) Tak snad příště Rafo
Reagovat
smazaný uživatel
velka skoda, uz by si konecne zasluzil za takuto hru - podla mna najlepsi vykon v tejto sezone - vyhru....teraz bude pekne frustrovany a som zvedava, ci sa dokaze rozhybat a dostat sa z takejto psychickej facky.... drzim palce do dalsieho roku...
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze oba dva si zaslozi poklonu, nebyt porazeneho neni ani vitez. skvely vykon z obou stran i kdyz vysledek tomu moc nenapovida.uz od prvnich gamu to bylo celkem maso :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostá spokojenost. Krásný tenis. Novak je prostě ďábel! Mimochodem - nikdy jsem neviděl Nadala tak rozhozeného - ty průpovídky sama k sobě - to je nějaká novinka :D
Reagovat
W.G.M.
Svedci to o tom, ze si proste neveril na tech 100 %, kolik by bylo potreba, jak zminoval v interview po zapase s Murraym, a ze jeho psychicka odolnost ma jiste trhliny :-/. Skoda, no, snad se do pristi sezony vrati jako poker face :-).
Reagovat
smazaný uživatel
... mě to přijde na docela slušný mindrák už. Ale je fakt, že příští sezónu bude mít Novak ohromně těžkou - ale i tak si myslím, že teď se tím vůbec nezabývá ;)
Reagovat
W.G.M.
Jo, taky se mi zda, bohuzel... Vsak jo, ted si to uziva, asi sice neslavi, na to byl podle me navzdory endorfinum unaveny, a sezona jeste pokracuje, takze ma pred sebou dalsi vyzvy, treba Turnaj mistru... Sezonu bude resit, az prijde :-). To resim ja a mozna par dalsich, kteri uz chceme mit tuhle pro nas spatnou sezonu za sebou :-).
Reagovat
tito
No v porovnání s minulou je letošek zklamání...Ale zase tak strašné to letos pro Rafu nebylo:). A jak bude úspěšný příští rok záleží pouze od formy jediného hráče.
Reagovat
W.G.M.
Vysledkove to sice opravdu nebylo tak zle (az na toho Dodiga v 2. kole :-) ), prakticky vsude byl ve finale, ale spis me mrzi, ze vidim, ze zacina mit opravdu komplex z Novaka a ze se mu trochu hrouti psychika...
Reagovat
tito
Rafovi nelze nic vyčíst. Hrál dobře. Na Novaka v jeho nynějším laufu to sice nestačilo ale nebyla to žádná procházka. 4:10 je dostatečně vypovídající. Komplex určitě má, kdo by ho neměl, ale nic neskládá a bojuje. A rvát se bude i v budoucnu.
Reagovat
Stan_Borowitz
no, já bych řekl, že to bude záviset na formě minimálně tří až čtyř hráčů.
Reagovat
tito
Jasně, to jsem přehnal. Kdoví, třeba se Andymu M. podaří jedno utkání a chytne fazonu jako Nole..
Reagovat
smazaný uživatel
letosni tenisovy rok je tenisovy rok NOVAKA, klobouk dolu
Reagovat
Chandler
Už se těšim na jejich další finále a hlavně na motlitby fanoušků Rafaela "tentokrát už ho porazí" Nadala. :)
Reagovat
W.G.M.
Mozna se nebudeme muset modlit :-), pristi rok se ukaze, jestli Novak je opravdu tak dominantni... Bude v kazdem zapase favorit, bude se od nej ocekavat, ze porazi vsechny, nejlepe rozdilem tridy. Jsem zvedava, jak se s tim vyrovna. Rafa mel vloni take skvelou sezonu, a letos?
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo neni stroj a nikdo neni dokonaly, vsechny body urcite neobhaji, zatim se to nikomu nikdy v zivote nepodarilo :) coz je ale prece logicke nebo ne?
Reagovat
W.G.M.
No rekla bych, ze Roger sveho casu obhajoval docela solidne, zejmena GS ;-).
Reagovat
smazaný uživatel
no prave, ted je to kapanek slozitejsi, obhajovat body, ROGER je extrida na kterou se samozrejme nazapomina, vim ze dokazal 5x obhajit WIMB a US, ale v dnesni dobe to bude cim dal vic tezsi :(
Reagovat
tito
No nevím komu fandíš, ale pokud tomu tak ještě nebylo, tak věř, že i ten tvůj favorit / pokud již nedostává / bude jednou dostávat na prdel od někoho lepšího. Takový je vývoj nejenom v tenise. Bylo pravděpodobné, že takto nastavená laťka jako byla za Federera a Nadala vyprodukuje někoho ještě rychlejšího a lepšího. Nole měl včera více ze hry, dominoval v prvním setu, od druhého se hra již vyrovnala ale vyhrál lepší. Nebo ten, který si v daném zápase více dovolil a hrál uvolněněji. Minulý rok to byl Rafa, letos Novak. Rafa se dostal podruhé za sebou do finále USO, což je pro hráče, kterému se předvídalo vyhrávat pouze na antuce veliký úspěch :). A kdyby neprohrál opět s Novakem, tak to byl úspěšný turnaj. Rafa hraje svůj standart dlouhodobě a dá se předpokládat, že tak bude i příští rok. Jak bude hrát Novak, je otázka. Jinak až na neustálé okopávání kotníků od fanoušků Rogera slušná diskuse. Gratulace fandům Novaka, máte být na co pyšní.:)
Reagovat
Chandler
Nepatřím mezi ty fanatiky, kteří se neustále přou o to, kdo je tenisový král. Fandím hlavně skvělýmu tenisu. :) Tím, že se ty prohry s Novakem hromadí, tak se začaly věty o tom, že tentokrát už ho Rafa dá, přeci jen dost opakovat. Menší rýpnutí. Musel jsem. :P
Reagovat
tito
A co ode mne jako od fandy lze čekat? Přeci jej / jak je bohužel u nás zvykem/ neodepíši. Naopak, dokud budu vidět, že Rafa bojuje, tak se nebudu vzdávat naděje, že Novaka porazí. Ale modlit se kvůli tomu nebudu.:)
Reagovat
tito
Jo ještě ty poslední dvě věty...trvalo mi to ale pochopil jsem.:))
Reagovat
Chandler
:)... Tak se pozná správný fanoušek. Někteří jen přelítnou k tomu, který je zrovna nejlepší a pomlouvají ty ostatní. To nemám rád.
Reagovat
Stan_Borowitz
samozřejmě, že jej jednou porazí, to je bez debat. Ale pokud si Djokovič udrží svou stávající výkonnost, tak jej Nadal už nebude porážet často a jejich vzájemná bilance se brzy obrátí. Na WB a USO se jasně ukázalo, že pokud oba hrají na 100% svých možností, nemá Nadal na Djokoviče zbraň.
Reagovat
W.G.M.
Mne pripada, ze se ale docela opomiji zalezitost psychiky. Ja jsem skutecne presvedcena, ze kdyby Rafa nebyl nalomeny kvuli te snure porazek, tak by ten zapas vypadal rozhodne jinak. Netvrdim, ze by stoprocentne Rafa vyhral, ale bylo by to rozhodne vyrovnanejsi.Stejne jako by podle me vypadalo jinak i semifinale, kdyby se Roger take skladat. Pro Novaka hraje mocne jeho soucasne sebevedomi a sebeduvera.

Ano, jsou to jenom kdyby, jako co by se stalo, kdyby Rafa nemel problemy s koleny :-), ale skutecne si myslim, ze psychicka pohoda je hodne dulezita a zapasy ovlivnuje (viz Murray napr.).
Reagovat
W.G.M.
ma tam byt, kdyby se Roger nezacal skladat... Aby tu zase nekdo nepsal, ze jsem asi tatar a mela bych se vratit na hodiny cestiny :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Buď v klidu, v tamtom případě nešlo rozhodně o lekci češtiny (ostatně šlo o slovenštinu a tam bych si rozhodně nikoho o gramatice poučovat netroufal), ale o to, že přece není demonstrace a menstruace to samý, i když při obojím (obvykle) teče krev. V každém případě je dobré umět uznat chybu a opravit ji, to se cení :-)
Reagovat
tito
Tak to je zcela jasné. Herně byl Rafa úplně někde jinde než minulý rok ve stejném finále.
Reagovat
ladka
Keby sa Roger neposkladal bolo by finale Federer -Nadal,a tam by bol jasný vitaz nadal,ale z djokoviča sa stal psychycky odolný hrač.....tak je zaslužený vitaz djoker...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě, že jsem se na to nedíval.
Reagovat
W.G.M.
Ja jsem vedela, ze to tak dopadne :-(, videla jsem jenom prvni set, protoze jsem musela jit spat, ale Rafa proste odchazi psychicky. Nevidela jsem sice kazdy jeho zapas kariery, tak je mozne, ze to je prehnany soud, ale nikdy jsem ho nevidela takhle rozhozeneho. Vetsinou je kamenny a neni na nem videt prilis emoci, tentokrat se vztekal, pred podanim se porad divne osival a vubec se tvaril hrozne nesoustredene, nastvane... Doufam, ze pristi sezonu se da do kupy.
Reagovat
smazaný uživatel
2 set za stavu 2:0 pro rafu, podani rafa, shoda, vyhoda, shoda, vyhoda..... uzasnej gem :) myslim ze trval tak 18 ,minut :) hlavne ty NOVAKOVY RYTERNY :) to je radost se na to pohledet
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist