Djokovič začal na antuce vydřenou výhrou nad Kohlschreiberem

16. 4. 2019, 18:27
Aktuality 35
ATP MONTE CARLO - Novak Djokovič vstoupil do antukové části sezony vydřenou výhrou. Na Masters v Monte Carlu první hráč světa udolal až po více než dvou a půl hodinách boje Němce Philippa Kohlschreibera a oplatil mu měsíc staré vyřazení z Indian Wells.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič v lednu ovládl Australian Open a vyhrál tak třetí grandslam v řadě, následné březnové turnaje Masters 1000 se mu ale nepovedly. Naposledy v Miami podlehl v osmifinále Španělu Robertu Bautistovi, předtím v Indian Wells už ve třetím kole prohrál s Philippem Kohlschreiberem

A právě německému soupeři dostal příležitost oplatit měsíc starou porážku dnes v Monte Carlu a v prvním zápase sezony na antuce se mu to povedlo. Jednatřicetiletý Srb se však na vítězství nadřel, když zvítězil až po 2 hodinách a 27 minutách boje 6-3 4-6 6-4.

Djokovič zpočátku na kurtu rozhodně nebyl lepším hráčem, spíše naopak. První hráč světa příliš chyboval a musel likvidovat celkem čtyři brejkboly, přičemž jeden odvrátil s velkým štěstím, když Kohlschreiber minul jasně nalitý míček. V osmé hře se Srb dostal k vůbec prvním brejkbolům, druhou šanci proměnil a úvodní dějství dopodával čistou hrou.

Ve druhé sadě Djokovič čtyřikrát po sobě neudržel podání, a byť se mu třikrát povedl rebrejk, počtvrté už šanci nedostal a musel ve třetím duelu po sobě do třetího dějství. V něm se dokázal zkoncentrovat, začal brejkem, vzápětí po zlikvidování tří brejkbolů odvrátil hrozbu pátého prohraného podání v řadě a nakonec po využití až pátého mečbolu slavil vydřené vítězství.

"První zápasy na antuce jsou vždycky těžké a dnes se to potvrdilo. Navíc jsem hrál s velmi dobrým soupeřem a já nepředvedl ideální výkon. Důležité ale je, že jsem našel cestu k vítězství a mám možnost v dalším kole posunout svou hru o level výš," komentoval Djokovič.



Ještě téměř o hodinu déle bojoval na antuce v Monaku o postup devátý nasazený Borna ČoričDvaadvacetiletý Chorvat v letošním nejdelším utkání na dva vítězné sety udolal po 3 hodinách a 29 minutách boje 6-7 7-6 6-4 Španěla Jaume Munara, když v tie-breaku druhého setu přežil mečbol. 

Ve třetím kole, v němž se v Monte Carlu představí poprvé, se Čorič střetne s Japoncem Keiem Nišikorim, nebo s Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem. Ten si dnes v utkání prvního kola připsal na čtvrtý pokus skalp Španěla Fernanda Verdaska.


Dvaadvacetiletý Karen Chačanov už na šestém z osmi letošních turnajů nezvládl svůj úvodní zápas. Osmý nasazený Rus se nechytil ani na úvod antukového jara, když na Masters v Monte Carlu podlehl 6-7 4-6 Italu Lorenzu Sonegovi.

Šampion z roku 2014
Stan Wawrinka ve druhém kole podlehl Italu Marcu Cecchinatovi, přestože v prvních osmi gamech soupře 'drtil', ztratil jen 12 míčků a vedl 6-0 a 2-0. Když ale za stavu 5-4 podával na vítězství, poprvé přišel o servis, během utkání neodvrátil ani jeden ze tří brejkbolů a nakonec prohrál 6-0 5-7 3-6.



Antukový fenomén Rafael Nadal, jenž bude v Monte Carlu útočit na 12. titul, vstoupí do turnaje ve středu zápasem proti španělskému krajanovi Robertu Bautistovi. Dvaatřicetiletý Mallorčan nehrál od Indian Wells, kde kvůli zranění pravého kolena odstoupil před semifinálovým duelem proti Rogeru Federerovi.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 5.585.030 dolarů
úterní výsledky (16. 04. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Fritz (USA) - Tsonga (Fr.) 6-4 2-0 skreč T.
Norrie (Brit.) - Mannarino (Fr.) 6-4 6-3
Herbert (Fr.) - Verdasco (Šp.) 6-4 6-4
Auger-Aliassime (Kan.) - Londero (Arg.) 7-5 7-6(5)
Simon (Fr.) - Popyrin (Austr.) 7-5 6-1
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 4-6 6-4
Pella (Arg.) - Čilič (7-Chorv.) 6-3 5-7 6-1
Sonego (It.) - Chačanov (8-Rus.) 7-6(4) 6-4
Čorič (9-Chorv.) - Munar (Šp.) 6-7(3) 7-6(7) 6-4
Cecchinato (11-It.) - Wawrinka (Švýc.) 0-6 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
Kozoroh
https://youtu.be/c6wbwzM3Yp8
Reagovat
smazaný uživatel
Je to první zápas antukového jara, ten je vždy těžký. Nicméně si stále stojím za svým názorem, že letošní sezóna je přelomová a Djokovič určitě není favorit na všech GS a Nadal neobhájí celou antuku a nevyhraje RG. Éra BIG3 pomalu končí.
Reagovat
Mayo
Je jedno či sa trápil netrápil , favorit antuky je jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko je nezastavitelný, po triumfe v Parizi po nom premenujú dvorec P. Chartiera..A nielen to, dokonca po nom pomenuju aj dvorec S. Lenglen.
Reagovat
smazaný uživatel
Není. Nikdo neví, kdo bude favorit antuky. Nadal ještě nehrál a neví se, zda je zraněný, nebo ne a Nole je hotový. Od AO se hledá, hraje tužku, rozčiluje se, ztratil rytmus. Nečekám, že by se zázračně spravil a vyhrál všechny turnaje do konce roku.
Reagovat
Patik
kto tam robí tie kurzy ? 1.06 na Rafu a 10 na Roberta ..jak keby bol nejaký šmatlavý chrchmák z druhej stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si to podaj, easy money. Ze Roberto uhra napriklad 7-8g, mozes navysit svoj majetok o dve tretiny..
Reagovat
Pe3k
Má zraněnou nohu :( a to jsem mu na Zvereva věřil.
Pěkně Babrinka, pěkně :D
Reagovat
Patik
6:0 2:0 tuším bolo ? hovorím si že Stan má tréning moc sa nezapotí dobre zregeneruje na ďalší zápas ..odídem nachvílu preč vrátim sa a pozeram že Cecchinato má matchbally..naozaj sa toto deje ? :O
Reagovat
spaniel
Dzizs krajst Stan! To je tele.
Reagovat
sojka1
to bylo jiste tema trenkama.. :-) Videla jsem az zaver, prilakal me ten "velkolepy az vypravny" muzsky vysledek.. ;-)
Reagovat
sojka1
pardon, to jsi nebyl ty, to Brutvan.. :-)
Reagovat
spaniel
Co mel s trenkama? :)
Reagovat
sojka1
vsadil na cervenou.. :-)
Reagovat
Kozoroh
Je to holt Babrinka ;-)
Reagovat
steve79
Aspon je to zajimavejsi.
Reagovat
Nola
omg
Nole dnes spatenka, kopa DF, BH po ciare nechal v satni, nastastie Kohli dnes nechal asi hlavu v satni...
Stan dnes dopadol ako Novak s Bautistom v Miami, po skvelom uvodnom sete a brejku v tom druhom, prehral zapas obdobnym sposobom, pripada mi ako jeho brat, na brejkbol dvojchyba, pritom bol v tretom sete lepsim hracom....
Reagovat
com
tak wawrinka ve tretim setu urcite lepsi nebyl :D ..samej out a tusim tri dvojchyby za sebou.. A ten nedoservirovanej druhej set, to uz bylo fakt moc :D ..Nahodou Marko pekna otocka :)
Reagovat
Patik
No neviem či ho Diego nepošle domou s takýmto tenisom..dnes nebol veľmi presvedčivý ale dúfam že to bol len deň blbec..lebo až takú zlú formu a prístup Nole myslím že nemá aby si prehrával podanie ako ženy.
Reagovat
No-le
Pošle
))))):
Reagovat
turista
Snad nepošle. Vzpomeňte si na to jak v Dubaji Kohli dusil pozdějšího vítěze Federera nebo jak se Roger trápil v Miami v úvodním zápase s Albotem a nakonec oba turnaje vyhrál. Snad jen Nadal začíná turnaje jako dokonalý válec.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je otazník, nikdo neví, jak je na tom fyzicky. Zázračná léčba hvězdného Fuenteze nemůže fungovat navěky.
Reagovat
Mayo
Nech žije dr. Fuentes
Reagovat
smazaný uživatel
Povráva sa, že Dr. Fuentes je natolko šikovný, že dokáže vyriešiť aj otázku Kamilosovych varlat.

Kto vie, držíme palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám rodinu, ty si platíš prostitutky. Takže otázka varlat je spíše na tebe.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku, varlata nemáš, rodinu áno. To sa navzájom nevylučuje. Každý máme maminku a tatínka :)
Reagovat
rybicka
Bere si z nich potřebné na výrobu zázračného séra, pro léčbu svého zázračně se zdravotně hroutícího a poté zázračně se ozdravujícího klienta? :-)))
Reagovat
rybicka
To má tedy Kamilos obdivuhodné zdroje a také asi příjmy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilos ma predovsetkým obdivuhodné prújmy.

Posr.ty az za usami z antukovej sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem posraný z antuky? Proč? Mě je u zadnice kdo vyhraje MC, Madrid, nebo RG. Posraný jsi spíše ty, protože na antuce stojí kariéra tvého idola.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to najprenikavajšie, čo sa kedy v tenise dosiahlo. A nikto nikdy sa tomu inde nepriblizil..

Je lichotivé na tom postavit karieru?...Na com inom by si to chcel stavat?..

Na atp250?...Alebo rekordnom pocte prehier so svojimi rivalmi?..Prosim ta
Reagovat
Patik
Fyzicky ..ako natom môže byť už len Rafa počas antukovej časti ..110 percentný.
Reagovat
turista
110% nepotřebuje. Často dokáže být válec i se zdravotními problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
A když neválcuje, tak skrečne, simuluje, nebo odstoupí preventivně z turnaje.
Reagovat
No-le
Na servisu zoufalství. Uz mě to chvílemi připadá, jako bych se díval na Kvitovou. A to se Petre teda omlouvám...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist