Djokovič začal v Tel Avivu kanárem a hladkou výhrou nad Andújarem

29. 9. 2022, 22:16
Aktuality 7
ATP TEL AVIV - Největší hvězda soutěže Novak Djokovič na úvod nového turnaje ATP 250 v Tel Avivu nezaváhal. Srbský favorit v Izraeli smetl 6-0 6-3 Španěla Pabla Andújara a postoupil do čtvrtfinále. V něm na něj čeká Kanaďan Vasek Pospisil (h2h 5-0).
Novak Djokovič

Novak Djokovič zvládl na turnaji v Tel Avivu úspěšně první soutěžní zápas od červencového triumfu ve Wimbledonu. Vítěz 21 grandslamových titulů, jenž měl v Izraeli coby nasazená jednička na úvod volný los, porazil ve druhém kole Španěla Pabla Andújara hladce 6-0 6-3. Jeho dalším soupeřem bude Vasek Pospisil z Kanady.

Šestatřicetiletý Djokovič musel po Wimbledonu vynechat sezonu na amerických betonech včetně grandslamového US Open, protože bez očkování proti koronaviru nesměl přicestovat do USA. Na kurty se vrátil minulý týden v Londýně při exhibičním Laver Cupu, kde si ve dvouhře připsal jednu výhru a jednu porážku. Po turnaji si postěžoval, že ho na kurtu omezovaly problémy s bolavým zápěstím, které podle něho zřejmě vznikly z přetížení po dlouhé herní pauze.

Proti Andújarovi dnes ale začal aktuálně sedmý hráč světového žebříčku suverénně a soupeři za necelou půlhodinu nadělil kanára. Druhý set byl vyrovnaný jen do stavu 3-3, poslední tři gamy ale získal srbský favorit.

Už čtvrtou porážku v řadě utrpěl 17. hráč světa Diego Schwartzman. V Tel Avivu třetí nasazený Argentinec podlehl po nevyužití mečbolu 3-6 6-2 6-7 Francouzi Arthuru Rinderknechovi.

• ATP 250 TEL AVIV •
Izrael, tv. povrch, dolarů
čtvrteční výsledky (29. 09. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Andújar (Šp.) 6-0 6-3
Rinderknech (Fr.) - Schwartzman (3-Arg.) 6-3 2-6 7-6(7)
Broady (Brit.) - Van de Zandschulp (5-Niz.) 6-4 4-6 6-3
Lestienne (Fr.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-4 6-2
Pospisil (Kan.) - Lešem (Izr.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
turista
Novaku gratulace k výhře nad Pospisilem. Běž si pro 89.titul! Je to reálné.
Reagovat
turista
Konečně je Novak Djokovič zase zpátky na kurtech. Bylo to nekonečné čekání. Dočkali jsme se. Super!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
opravdu stojí za to:
Frantík se popral s Bulharem
Cameron vypadl s covidem
Casper rupnul s Nishiokou
a Shapovi stačily 2výhry na postup do SF
smile wtf
Reagovat
EllNino
Co je na tom poslednim divneho?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já nepsal, že divného, ale je to na těhlech turnajích fofr, dva zápasy a seš mezi nejlepší čtyřkou. Zrovna Shapo ale tohle docela potřebuje, nesmile
Reagovat
Kozoroh
Na Novakovi bylo vidět, jak moc mu tenis chyběl. Od baseline tradičně skoro bezchybný, často chodil na síť a úspěšně, zvládal zahrát voleje i v těžkých situacích. Říkám to pořád, že na síti se oproti minulosti zlepšil. smilesmilesmile
Reagovat
baba
souhlas, ale v současné době je rychlá a dobrá hra u saka nutnost, pokud chcete vyhrávat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist