Djokovič zdolal Deliče ve čtyřech setech

23. 1. 2009, 06:18
Aktuality 11
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Srbský tenista Novak Djokovič ztratil v cestě za obhajobou titulu na Australian Open první set, když ve třetím kole porazil Amera Deliče ze Spojených států 6-2 4-6 6-3 7-6. Dohrál už nejstarší účastník letošní dvouhry mužů Santoro, kterého zastavil Andy Roddick.
Novak Djokovič

Novak Djokovič neztratil během loňské jízdy do finále Australian Open jediný set. Letos mu ho sebral už ve třetím kole Amer Delič z USA, kterého držel především servis. Přesto se jednadvacetiletý Srb dokázal prosadit a po více než třech hodinách postoupil do osmifinále.

Přitom nechybělo moc a zápas se rozhodoval v pátém dejství. Djokovič totiž ve čtvrté sadě za stavu 4-5 čelil dvěma setbolům, ale i díky esu je odvrátil, v tie-breaku prokázal více kvality a hrozbu pětisetového maratonu zažehnal.

"Byla to skvělá bitva. Takový zápas mi zvedne sebevědomí," byl spokojený Djokovič. "Amer hrál dobře, především skvěle servíroval. Bylo velice náročné se po jeho servisu dostat do hry. Ale zůstal jsem trpělivý a to mi přineslo postup," dodal Srb po utkání.

Deličova podání létala rychlostí v průměru 206 kilometrů za hodinu a nasázel 16 es. Udělal sice dvojnásobek nevynucených chyb než Djokovič, ovšem připsal si také výrazně více vítězných úderů. Favorita porazit nedokázal, i tak je ale pro šestadvacetiletého Američana třetí kolo největším grandslamovým úspěchem.

Zápas provázely násilnosti diváků. U obří televizní obrazovky v areálu se porvalo několik srbských a bosenských fanoušků. Obě skupinky sice zápas sledovaly bez jediného konfliktu, ale po něm po sobě začaly házet lahve s vodou, židle a nakonec se do sebe pustily kopanci a pěstmi. Policie zatkla dva mladíky ve věku 18 a 21 let, dalších třicet lidí bylo vyvedeno z areálu.

Veterán Santoro skončil na raketě Roddicka
Drobné potíže měl dnes také dvacetiletý Argentinec Juan Martin Del Potro. V souboji dvou čtvrtfinalistů loňského US Open sice zdolal po setech 6-7 7-5 6-3 7-5 Gillese Müllera z Lucemburska, ovšem utkání mohl ukončit daleko dříve. Nicméně ze 24 brejkbolů využil pouze každou šestou příležitost a o postup tak bojoval téměř tři a půl hodiny.

O čtvrtfinále si zahraje se stejně starým Chorvatem Marinem Ciličem. Tomu se v Melbourne podařilo vyrovnat svůj loňský výsledek, když ve třech setech porazil bývalou světovou pětku Davida Ferrera. Cilič bude proti Del Potrovi usilovat o první postup do grandslamového čtvrtfinále.

Sedmnáctá účast na Australian Open skončila pro šestatřicetiletého Fabrice Santora ve 3. kole, v němž podlehl nasazenému Andymu Roddickovi 3-6 4-6 2-6. Pro francouzského veterána to byl poslední zápas v Melbourne. "Jezdím sem už od roku 1991 a to je pořádně dlouhá doba," řekl nejstarší muž letošního turnaje. "Melbourne Park je jedno z mých nejoblíbenějších míst, mám na něj krásné vzpomínky," dodal Santoro, který v Austrálii nastoupil ke svému 66. grandslamu v kariéře a po utkání dostal od ředitele turnaje Craiga Tileyho láhev šampaňského.

Sedmého nasazeného Američana čeká v osmifinále Španěl Tommy Robredo, který dnes smetl přemožitele Davida Nalbandiana Lu Yen-Hsuna z Tchaj-wanu.

AUSTRALIAN OPEN - páteční výsledky mužů:

Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (3-Srb.) - Delič (USA) 6-2 4-6 6-3 7-6(4)
Roddick (7-USA) - Santoro (Fr.) 6-3 6-4 6-2
Del Potro (8-Arg.) - Müller (Luc.) 6-7 7-5 6-3 7-5
Cilič (19-Chorv.) - Ferrer (11-Šp.) 7-6 6-3 6-4
Robredo (21-Šp.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6-1 6-3 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vobec neviem kto tu vlastne na koho reaguje... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jen tak dal nole, jeste ctyri zapasy a triumf je tvuj
Reagovat
Mercury
Ja ti nevim, ale letos Novakovi prilis neverim. Ackoliv je lonsky sampion a na hardu hraje vzdy vyborne, favorizuju nekoho ze zbyvajicich tri. Nedivil bych se ani tradicnimu finale Nadal - Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajkeď ho mám rada, príliš veľké šance mu nedávam. Už stratil set proti takémuto hráčovi... Ešte mu to nejde s novou raketou.. tá za všetko môže. Z jeho krásnej agresívnosti sa toho veľa veľa stratilo. Ja buď ním popálim rakety HEAD, zničím zmluvu a idem šupito rýchlo k starému dobrému Wilson.....
Reagovat
smazaný uživatel
jenomže Delic má celkem slušnou formu, takže bych tímto Novakovo vítězství nijak nesnižoval. Myslím, že má Djoko rozhodně větší šanci než Roger...
Reagovat
carolyn
Říká kdo? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vetsi sanci asi nema, ale sanci ma a verim mu, i kdyz to bude hodne tezke, hlavne uz ve ctvrtfinale, kde narazi pravdepodobne na roddicka, uvidime no
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nescházelo a ztratil dokonce dva sety, ty rozumbrado raketo. Víš na koho reaguju?
Reagovat
smazaný uživatel
Já viem, že skoro dva.. také nervy to boli.. :P a pročo rozumbrado? Nepovedala sem s tou raketou pravdu si myslíš?? Nač tak ironicky??
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná ironie, jen mě to pobavilo. Ale v porovnání s tím, co občas píšou ty straaaašně moc fandící Noletky, je tohle aspoň nějaký text.
Reagovat
smazaný uživatel
No... myslím si, že nieje zase až tak úplne pekný a úžasný, jak si to možno myslia "notetky":) .. ale páči sa mi jeho hra, a humor a tá chuť do hry.. ale teraz sa trápi a to je potom aj premňa ako faninku utrpenie.. :-( jááj keby som len mohla ty rakety spálitt... mám takú chuť to urobit!! :-) na deniksport.cz písali, že zmenil rakety kvôli peniazom.. nechce sa mi to veriť, ale v podstate žiadne iné vysvetlenie neexistuje.. bola to od neho strašná blbosť. Ale ako to naozaj bolo to vie už asi len on..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist