Djokovič zdolal Federera a na US Open vybojoval 10. grandslamový titul

14. 9. 2015, 04:46
Aktuality 398
US OPEN - Novak Djokovič vyhrál podruhé v kariéře US Open. Srbský tenista ve více než tříhodinovém finále zdolal Švýcara Rogera Federera a získal jubilejní 10. grandslamový titul. Letos vyhrál tři ze čtyř turnajů velké čtyřky, když prohrál pouze ve finále Roland Garros.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Vyvrcholení US Open mezi dvěma nejlepší tenisty světa Novakem DjokovičemRogerem Federerem mělo začít v 16:00 (22:00 SELČ), ale krátce předtím začal kurt Arthura Ashe skrápět drobný déšť. Oba finalisté se museli dlouho udržovat v provozní teplotě, neboť pořadatelé už několikrát vysoušeli kurt, jenže déšť si s nimi dlouho pohrával a hrát se začalo nakonec s až tříhodinovým zpožděním ve chvíli, kdy už se v New Yorku stmívalo.

Dlouhé čekání na start finále posledního grandslamu sezony zřejmě o trochu více uškodilo o šest let staršímu Federerovi. V prvním setu nemusel pouze jednou bojovat o své podání, dvakrát o něj přišel a i když první ztrátu smazal, častěji chyboval a úvodní dějství prohrál. Djokoviče v něm výrazně nevykolejil ani pád ve čtvrté hře, po kterému si odřel loket a koleno.

Statistiky zápasu
Djokovič - Federer
3 esa 11
5 dvojchyby 5
62 % 1. podání 'in' 64 %
66 % úsp. 1. podání 71 %
54 % úsp. 2. podání 46 %
35 winnery 56
37 nevyn. chyby 54
21/32 hra na síti 39/59
6/13 brejkboly 4/23
147 fiftýny 145
čas: 3:20

V druhé sadě se už čtyřiatřicetiletý Švýcar dostal do provozní teploty a diváci, mezi kterými seděli i celebrity David Beckham, Robert Redford, Hugh Jackman, Leonardo DiCaprio či Blake Griffin, mohli sledovat velkou bitvu.

Federer začal aplikovat svou novinku v podobě náběhu při returnu až skoro k podávací čáře a Djokoviče zatlačil. Předvedl tři čisté hry na servisu, při němž nečelil žádným problémům. A i když neproměnil sedm brejkbolů včetně dvou setbolů v dlouhém desátém gamu, tak nakonec přeci jen k obrovské radosti mnohem větší části publika vyrovnal.

Klíčová fáze zápasu nastala v závěru třetího dějství. Federer vedl 4-3 a měl dva brejkboly, jenže je nevyužil a od té chvíle Djokovič mířil za vítězstvím. Osmadvacetiletý Srb získal osm z deseti gamů a za stavu 2-1 na sety a 5-2 na gamy měl výhodu dvou brejků. 

Federer už byl ve svém 27. grandslamovém finále skoro na kolenou, ale za mohutného přispění fanoušků se do zápasu málem vrátil. Měl tři brejkboly na vyrovnání na 5-5, což soupeře mohlo teoreticky hodně psychicky nalomit. Ale Djokovič se postavil touze publika i o šest let staršího soka a o sladký pocit se už připravit nenechal. Nakonec po 3 hodinách a 20 minutách boje zvítězil 6-4 5-7 6-4 6-4 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 21-21.



Finále na US Open hrál Djokovič pošesté v kariéře a vítězstvím navázal na svůj první triumf z roku 2011. Celkově vybojoval jubilejní 10. grandslamový titul a v historických tabulkách se vyrovnal sedmému Billu Tildenovi. Z aktivních tenistů má více trofejí jen Federer (17) a Rafael Nadal (14).

Novak Djokovič"Hrál jsem proti nejlepšímu hráči a musel jsem předvést skvělý výkon, abych mohl držet tuhle trofej. Prožívám nejlepší sezonu, kterou si užívám o to víc, protože jsem se stal manželem a otcem. Je to o to sladší,
" řekl svěřenec Borise Beckera Djokovič. "Tenhle sport miluju a všechna tahle vítězství podněcují moji touhu jít dál a vychutnávat si výhry jako je tahle," pokračoval šampion, který se loni v létě oženil s Jelenou Rističovou a na podzim se mu pak narodil syn Stefan.


Nejlepší tenista současnosti Djokovič letos vyhrál po Australian Open a Wimbledonu třetí ze čtyř grandslamů. Prohrál pouze ve finále antukového Roland Garros, kde neudržel vedení 1-0 na sety proti Švýcaru Stanu Wawrinkovi a přišel tím o kalendářní Grandslam.  Letos Djokovič napodobuje svou životní sezonu 2011, ve které z grandslamů nevyhrál rovněž jen French Open. Tehdy v Paříži prohrál semifinále s Federerem. 

Nejvíce titulů z dvouhry na grandslamových turnajích:
AO FO W US celkem
Roger Federer (Švýc.) 4 1 7 5 17
Pete Sampras (USA) 2 0 7 5 14
Rafael Nadal (Šp.) 1 9 2 2 14
Roy Emerson (Austr.) 6 2 2 2 12
Rod Laver (Austr.) 3 2 4 2 11
Bjorn Borg (Švéd.) 0 6 5 0 11
Bill Tilden (USA) 0 0 3 7 10
Novak Djokovič (Srb.) 5 0 3 2 10
Fred Perry (Brit.) 1 1 3 3 8
Ken Rosewall (Austr.) 4 2 0 2 8
Jimmy Connors (USA) 1 0 2 5 8
Ivan Lendl (Českosl.) 2 3 0 3 8
André Aggasi (USA) 4 1 1 2 8


Vítěze rekordních sedmnácti grandslamů Federera v dnešním finále zradilo proměňování brejkbolů. Využít totiž dokázal jen 4 z 23. A nic platné mu nebylo ani to, že na rozdíl od Djokoviče skončil s aktivní bilancí vítězných úderů a nevynucených chyb (56-54). Srb v celém utkání vyhrál o pouhé dva fiftýny více (147-145).

Roger Federer a Novak Djokovič"Mám za sebou výborné dva týdny. Bylo skvělé si tady zase zahrát finále a ukazuje to, že moje hra je zase dobrá," řekl pětinásobný vítěz US Open Federer z let 2004 až 2008, který byl v newyorském finále poprvé po šesti letech. "Hrát s Novakem je vždy velkou výzvou. Vždy mi to ukáže, jak na tom jsem se svou hrou," dodal Švýcar a Djokovičovi pogratuloval jako letos po finále na londýnské trávě ve Wimbledonu.

Federer, který slavil svůj poslední grandslamový titul před třemi lety ve Wimbledonu, utrpěl první porážku po sérii jedenácti zápasů (včetně jednoho proti Djokovičovi), v nichž neztratil jediný set. Celkem vyhrál 28 setů v řadě, což byla jeho třetí nejdelší série v kariéře. 

Federer: Za rok se uvidíme znovu
Po zápase uklidnil fanoušky, když řekl, že se na US Open vrátí i příští sezonu, která bude olympijská. "Tenhle sport miluju a pořád mi dává spoustu nadšení. Uvidíme se zase za rok," slíbil čtyřnásobný otec, který si pochvaluje svou novou taktickou variantu 'SABR', kdy returnuje halfvolejem a okamžitě přechází k síti.

"Myslím, že to funguje velmi dobře a jsem si jistý, že to budu využívat i v dalších zápasech. Poslední měsíce byly z pohledu taktiky opravdu zajímavé a kdo ví, možná budu téhle varianty využívat ještě více," řekl Federer.

Mužské finále dvouhry poprvé na US Open řídila žena. Eva Asderakiová-Mooreová z Řecka si vedla výtečně, nebála se opravovat lajnové a ani jednou se nemýlila.

Příští rok už déšť finále US Open komplikovat nebude. Nad dvorcem Arthura Ashe totiž bude dostavěna zatahovací střecha, což přijde vhod pořadatelům, ale především tenistům.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 19.852.700 dolarů
nedělní výsledky mužů (13. 09. 2015)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Federer (2-Švýc.) 6-4 5-7 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

398
Přidat komentář
smazaný uživatel
I ten Dominik hrál a furt asi hraje tenis standartní,klasický, který rád učím!
Reagovat
smazaný uživatel
Dominik Hrbtatý nedávno vyhral v modelovom zápase (bez prvého servisu, len s jedným pokusom na servis pre oboch), nad Kližanom i Dzumburom...Je to stále pánes..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale každopádně, když budu učit děcka, nebo vnoučata hrát tenis- mustr bude vždy Roger a nikoliv Novak, Andy a už vůbec ne Rafa, v tom se doufám musíme všichni shodnout!
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne sa hrajte aj na Dominika Hrbatého..Hlavne svojim deťom neklam a povedz im celú pravdu :)
Reagovat
Roger_Federer
Celou prauda zna cely svet..:)
Reagovat
Vojtaakk
Teď jsem teprve viděl highlight zápasu a to co tam Roger doslova vyhodil z okna v koncovce třetího setu je neuvěřitelné. Jeho schopnost ztratit momentum je až k pláči (pro jeho fandy). Koneckonců Wimbas byl to samé.
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=YeGNFq_MMZo

Djokovic a Leonidas this is spartaaa!
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=Xy9Tf1uBpCc

Jak dlouho to museli točit, aby našli tolik Novakových fanoušků?
Reagovat
FulnekUltras
a jedeme dál...ať pokračuje ten dlouhý seriál...

Gratulace Nolemu - potvrdil pozici č.1 i to, že dnes přehrává všechny soupeře nikoliv nějakými bombastickými úderovými momenty či překvapivými taktickými manévry, ale prostě jen vyšší fyzickou kondicí, která mu umožňuje hrát vytrvale, důsledně a přesně po celý zápas to, co potřebuje, a s odpovídající sebedůvěrou překlenout i případné kritické momenty. Roger snad ještě něco v budoucnu urve - možná i jeden GS -, celkově však jeho i Rafova éra už nenávratně končí...
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo, Nole! Zápas nemůžu hodnotit, kvůli dnešní nutnosti budovat kapitalismus jsem to musel po půlnoci zalomit, takže jsem si ušetřil nervy (ty jsem měl jen 10 sekund po probuzení, než jsem na mobilu našel výsledek). Tak to vypadá, že vyhrál zápas v podstatě bez servisu. Je fajn zjištění, že dokáže dobýt GS i v době, kdy není moc ve formě. 10. titul je definitivní vstupenka mezi legendy. Myslím, že po herní stránce má Novak pořád daleko k první polovině sezóny 2011 a dost možná se na tu úroveň už nikdy nedostane, ale kompenzuje to tím, jak dozrál mentálně, což z něj dělá možná ještě lepšího hráče. Nenechá se tak snadno vyvézt z rovnováhy např. nepřejícím publikem a jede si dál svoje. Dřív spoustu zápasů prohrával právě tím, že ho něco rozhodilo a on postupně odpadl. Letos prohrál vlastně jen 2 opravdu důležité zápasy a nemyslím, že by to souviselo s psychikou, ale s tím, že v ten den na daném místě na soupeře neměl (RG, Cincinnati). Ale po každé ráně zareagoval nejlépe, jak mohl - po bolestivém finále RG se vrátil ve Wimbledonu a obhájil titul (kromě této obhajoby letos na každém GS cestu loňského vítěze turnajem ukončil - docela symbolicky), po nevýrazném US Open Series a vlastně i celém průběhu turnaje přišlo finále USO, kde byl opět vzhledem k výkonům na turnaji i dřívější bilanci Djokera ve finále USO asi mírným favoritem Roger. A zvládl to. Neříkám, že se ze vzteklouna najednou stal kliďas, to asi ani nejde:-), ale určitě po téhle stránce dospěl a je to znát. Rodinné zázemí je určitě plus, mimo kurt nemusí myslet na tenis a má čistší hlavu. Jen tak dál, šampione :-) A zítra snad konečně budu mít čas pustit si záznam :D
Reagovat
rod_laver
Ta tříměsíční pauza na AO je celkem krutá :-) Do konce roku zbývají už jenom 2 Masters a možná naposledy TM v Londýně. Snad se letošní podnik vyvede.
Reagovat
Denis92
Podla poslednych sprav co som cital, tak by to v Londyne malo zostat do roku 2018.
Reagovat
rod_laver
Nevím, jestli je to dobře. Už mi připadá trošku Londýn ohraný, povrch pomalý a podíval bych se i někam jinam. Ty se letos chystáš, je to tak?
Reagovat
smazaný uživatel
Preč z Londýna..Celkom iste...Ale silné lobbingové skupiny si turnaj nenechajú vziat..Ten datum presunu sa bude takticky kazde dva roky posúvat, tak o dva roky..
Reagovat
rod_laver
Souhlasím, díval jsem se na seznam míst, kde se WTF historicky konal a nikde tak dlouho nebyl jako v Londýně, další tři roky už mi přijdou hodně. Vzít si ale pořadatelé turnaj nevezmou a ATP protestovat nebude, když je každoročně prakticky už první dny vyprodáno. To ale přece neznamená, že změna není potřeba.
Reagovat
Denis92
Tazko povedat. Mozno by zmena aj prospela. Navyse Londyn ma aj GS, takze mozno by si to "zasluzilo" ine mesto. Na druhej strane, kazdy rok prekonavaju rekordy navsetvnosti, O2 Arena je fakt krasna. Ktovie ci by to inde malo taky cveng a zaujem. Podla vsetkeho by to slo mimo Europy, co by sa mne moc nepacilo..
Povrch mozu zrychlit aj v Londyne, nemyslim ze to ma s tym nieco spolocne. Áno, chystam sa na Rogera aj tento rok :)
Reagovat
rod_laver
Krásná O2 opravdu je, ale... ty už jsem vyjmenoval výše :-) mi se moc nelíbí v O2 to nasvícení, připadá mi, že je tam pak "ospalá" atmosféra.

Vlastně, jsem si říkal, s kým jsem si to o WTF letos psal. Třeba se uvidíme, já jedu bohužel jen na otočku SF + F, tzn. v pátek večer odlet do Londýna a v neděli večer/v pondělí brzy ráno zpět.
Reagovat
smazaný uživatel
mne sa to v Londyne velmi paci a hlavne to osvieteneie,vedel som ze TM predlzili na rok 2016,ale ak to bude do 2018 tak je to bomba,som velmi rad
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych spíš uvítal, aby udělali z Halle Masters :) Období trávy mám velice rád a Masters mi chybí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemajú dosť kurtov v Halle..

Masters podnik má vždy min. 3-4 kurty, z toho dva hlavné..Mám pocit, ze aj to je dovod, prečo na tráve nie je Masters, lebo žiadny areál mimo Wimbledonu nedisponuje takým majetkom :)
Reagovat
smazaný uživatel
Síce, v Monte Carle tiež nie je veľa kurtov, je to malý areál..Tak možno by to aj šlo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě jsem o tom slyšel, že by to v Halle šlo do budoucna. :) Byla by to bomba. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Dedictvi 2 je fakt sila...normalne nevim, co si o tom myslet...par hlasek dobrych...no dokoukam do konce.
Reagovat
Mayo
ja som to radšej ani nepozeral...jednotka je top a toto už bude odvar
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem asi před 14 dny na Markíze a nic moc, ale tak čekal jsem větší propadák. Sněženky mi třeba přišly horší. :) Nicméně i tak dost slabé.
Reagovat
FulnekUltras
nastavení Sněženek po 25 letech se podle mého docela povedlo...
Reagovat
FulnekUltras
Přes slibných úvodních pár minut ;) nakonec s přibývající stopáží oproti původní práci Chytilové stále víc jen vyloženě chabá sedláčkovská slátanina bez sebemenší ambice tepat současnost na dřeň; snaha navázat zde zůstala pouze v rovině jakýchsi gagových rádoby reminiscencí na první díl, plus odraz stárnutí starých Mistrů ;) (nárazovitě pronásledovaných ;) věčně mladou Vlastou - div, že přes svůj původní "korektní" odpor ke snižování Vlastního ;)majestátu se nakonec zjevně přece jen za patřičný obolus nechala k několika štěkům přesvědčit), to vše poněkud mdle dochuceno reálným pesimismem klauna-alkoholika na hraně životní potažmo majetkové exekuce...celkově pochybuju, že se podívám ještě někdy podruhé...
Reagovat
mahycek
Všechno už jste tady řekli. Djoko nehrál nijak skvěle, ale Roger mu to skoro daroval. Ty nevyužité breakboly a laciné chyby. 3 set byl lepší a měl to vyhrát a pak by to už dotáhl. Ach jo, zrovna ve finále. A ta hlava, jako kdyby se mu tam vkrádali pochybnosti, během vývoje utkání. Taková šance. Viděl jsem to už dvakrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to symbolické..Novak vyhrál 10. GS titul a Fedex prohrál 10. GS finále :) 6x s Rafou (4FO, 1W, 1AO), 3x s Novakem (2W, 1USO) a s JMDP (USO)..docela úspěch na to, že 9 z 10 finále prohrál se světovými jedničkami, legendami které byly a jsou schopny dominovat tenisu, konkrétnímu povrchu na "svých" GS. Je taky symbolické, že dvakrát bylo znemožněno získat kalendářní slam a dvakrát se o to zasloužil švýcarský rytíř. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, jestli i v následujících sezónách "přispěchá" na pomoc švýcarský tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Symbolické je aj to, že Nole vyhral 10GS..3x s Rafom, 3x s Andym, a už aj 3x s Rogerom..Plus jeden Tsonga..Zaujímavé, že Nole si každý GS musel vyslovene vytrpieť, uspieť so svetovými hráčmi..
Reagovat
smazaný uživatel
Má to pěkně rozvrstvené Novak no, klobouček. Rafovi chybí skalp Andyho..a zároveň Andymu chybí skalp Rafy :D Jinak Rafovo 6x Fedex a 4x Nole je taky pěkné :)) + Ferrer, Berdych, Soderling, Puerta :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten jeden Ferrer je v podstate tiež po finále s Djokovicom, len sa stretli uz v SF vdaka atypickému nasadeniu..S Puertom detto, SF bolo s Rogerom..Rafa má zo 14GS len 2 získané, ktoré vyhral bez stretu s Nolem, ci Rogerom..Djokovic dokonca ani jeden..
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastne Nole má tiež dva bez stretu s Rafom, Rogerom..No v tomto prípade sa objavil vzdy Andy..
Reagovat
smazaný uživatel
Finále s Marianem je psycho no, Davyděnko to dobře prokaučoval v semi :) ale nedivím se, Kolja a GS je na dlouhé povídání no :) Jasné, pokud bychom měli brát tahle SF-F tak je to jinak :) jsou to borci
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Pe3k
Tak Novak už má 5 rok zakončený jako světová jednička, čímž vyrovnal Federera a před ním už jen se 6 jen Sampras, kterého srovná příští rok. Z Novaka se stává mašina na rekordy a vzhledem k jeho psychické i fyzické odolnosti, může ty rekordy překonávat dalších 5 let a pokud se neobjeví nějaký nový velký soupeř, tak se 17 bude otřásat v základech.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak má 4. rok ako jednotka..
Reagovat
smazaný uživatel
A co teprve až se doučí smeče a forhendové voleje ...
Reagovat
Kozoroh
Zaprvé Djoker může mít teprve 4. rok zakončený jako jednička a zadruhé Murray ho stále může (teoreticky samozřejmě) předběhnout o 460 bodů.
Reagovat
Kozoroh
Ne o 460, ale o 250 bodů může Andy předstihnout Novaka. Body z DC, které už má Andy připočítány do race-žebříčku, jsem počítal ještě jednou.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezký, dík za info :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je v pohodě, Petřík s Rafou nikdy moc nepočítal, tak na něj zapomněl i nyní. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka for prezident.

V RG Djokoviče úplně vymazal a od zadu. Snad bude i nadále dělat tenis zajímavějším ...
Reagovat
Haitik
Díky bohu za něj!
Reagovat
Kozoroh
Kazisvět Wawrinka.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/_irenka23_/status/643153009199980545
Reagovat
Roger_Federer
Pokud by podal vykon jako ve finale v Cincinetti, z prehledem by vyhral, ted jsem sjel cely zapas a nechapu.Tolik moznosti, co mu Novak nabidl a on to odmitl.
Reagovat
smazaný uživatel
Uplně v klidu. V opravdu důležitých chvílích na GS Roger s Novakem nezvládá situaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže v Belehrade vsetko po starom..Taxikarovi som povedal, odkial som, ten prikývol, ze jasne CeskoSlovensko a spýtal sa, ci som z Prahy :))..
Reagovat
gigin
Měls říct, že si z Dubrovníku.
Reagovat
smazaný uživatel
A bylo by o jednoho Nadalovce míň, ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je neuvěřitelné, jak jsou někteří lidi zabednění a ignoranti. Pochybuju, že si v Praze ještě někdo myslí, že je Jugoslávie. No tohle prostě nechápu. V Americe budiž, ale v Srbsku?
Reagovat
babolat.cz
A Náhorní KArabach je Ruska, Arménie nebo Azerbajdžanu?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to i trochu chápu. Když se "dělila" Jugoslávie, tak kolem toho dělali takový kravál, že to věděl celý svět. Zatímco tady se podepsalo pár papírů, tak kdo by to ve světě řešil? Jsme prostě nudné národy :D
Reagovat
rod_laver
Uff, předpokládám, že pracovně :-)
Reagovat
ipko
s odstupom času tu prehru prehltnem podobne ako tie posledné dve GS finále vo Wimbledone.. proste ak ešte bude hrať GS finále s Novakom, tak už asi nikdy nebude favorit.. môže len prekvapiť a tomu môže lwn pomôcť.. ale je pravda že Roger mal včera veľkú šancu, stačí ak to porovnám s tohtoročným wimbledonským finále, tak hral Roger včera o dosť lepšie.. aspon hral útočne, ale ako sa ukázalo Novakova obrana je taká účinná, že to bolo pre Rogera kontraproduktívne.. mal dosť šancí, nedokázal ich využiť, Novak ho vyškolil z efektivity.. podla mna Roger ešte por GS finále bude hrať ale hlavne treba veriť a on aspon 1GS ešte pridá.. čo sa týka Djokoviča aktuálne získal 10.GS titul, môže ich pridať ešte veľa, ale v budúcej sezone sa toho môže stať ešte veľa.. uvidíme, čo nám prinesie budúcnosť.. :)
Reagovat
ipko
*len
Reagovat
steve79
Nevim kdo ten muze djoka porazit. Mozna parkrat federer. Ale jinak?
Reagovat
Mayo
tak prehrá aj s inými hráčmi o tom potom, to je normálne ale ide o to na akých turnajoch a ako často
Reagovat
steve79
Stejne je zazrak, ze dokaze hrat federer hrat takovy tenis ve 34 letech. Opravdu nechybelo mnoho a mohl vest dva jedna na sety.
Reagovat
Frick
byl někdy zápas 6:0 6:0 6:0? Na netu jsem nenašel. A kde je myslíte problém? Myslíte si, že by třeba Djoker to zvládl proti nějakému kvalifikantovi ze druhé stovky - kdyby se na to plně soustředil a nehrál jen to, co potřebuje?
Reagovat
smazaný uživatel
1968 RG Nikola Spear d. Daniel Contet
1987 RG Karel Novacek d. Eduardo Bengoechea
1987 WM Stefan Edberg d. Stefan Eriksson
1987 US Ivan Lendl d. Barry Moir
1993 RG Sergi Bruguera d. Thierry Champion
Reagovat
Mayo
ne ale taký Federer by to zvládol
Reagovat
Kozoroh
Mám velkou radost, že No1e zvítězil :-) Konečně se mu povedlo zopakovat triumf v New Yorku a dosáhl přitom několika milníků - stal se pátým hráčem v open éře s dvouciferným počtem vyhraných GS turnajů, v žebříčku nejúspěšnějších hardařů vyrovnal Samprase se 7 majory z tvrdého povrchu, jako teprve druhý hráč v open éře dosáhl dvou sezón s třemi vyhranými grandslamy (Federerovi se toto povedlo dokonce třikrát)...
Tato sezóna ho napumpuje velkým sebevědomím, my jeho fanoušcí (tady na TP já, Nola, 4steeet, baggik, James a další) se tak můžeme těšit na budoucí turnaje.

Co se týče Federera, čím dál víc se ukazuje, že během turnaje může hrát vynikající tenis, ale ve finále proti Djokovičovi ho nedokáže prodat. Před finále US Open jsem to tak trochu tušil, ale říkal jsem si, že letošní Wimbledon mohl být úlet a v New Yorku tentokrát Roger předvede to nejlepší. Tušení mělo pravdu. Pro Federera a jeho fandy je to tak velká komplikace pro dosažení dalšího grandslamového titulu. Na zisk GS titulu stále má, ale někdo mu bude muset "odklidit" No1eho a zároveň doufat, že se nikdo "neutrhne ze řetězu" (loňský Čilič).
Reagovat
Mayo
Kozorohu, o rok môže zopakovať tie 3 GS znova, čo myslíš. Možno aj 4.
Reagovat
Pe3k
No letos ho vlastně Wawrinka připravil o kalendářní grandslam. Nevím kam by to řadilo Novaka, pokud by se mu to povedlo...Už teď je hodně vysoko, dotahuje se na Nadala, kterého už v mnoha ohledech překonal. Neuvěřitelné, že 3 hráči, kteří překonali hranici 10 gs hráli takhle spolu v jedné éře.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nejlíp to vynikne, když se to sečte - dohromady mají teď tři aktivní hráči 41 GS titulů - to je deset let v kuse a jeden bonusový titul navíc. Neuvěřitelné.
Reagovat
Kozoroh
" No letos ho vlastně Wawrinka připravil o kalendářní grandslam. Nevím kam by to řadilo Novaka, pokud by se mu to povedlo..."

No kam, po bok velkého Lavera!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak, to by byl kvantový skok...
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud si udrží letošní standard, tak určitě. Tak nějak nevěřím, že by se Rafa zvedl natolik, aby mu byl důstojným soupeřem, ani na antuce. Roger bude hrát plus mínus to co letos a to, jak jsme viděli, na tři vítězné nestačí. Na operaci hlavy taky asi už nepůjde. Andy zatím nenaplňuje má očekávání, spíše naopak. Stan je také otázny, ale ten jediný by snad mohl Novaka potrápit na kterémkoli GS, bo Novak má vůči němu respekt.

Ostatní budou zase víceméně kompars.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja zas neverím, že by so včerajším výkonom ešte raz vyhral..Bolo to skor silou vole, vydreté..Tipujem Nolemu 1-2GS maximálne :))...A možno príde opat prekvapujúci vítaz, ale nemam na mysli Wawrinku, skor nejakého premiérového šampióna typu Nishiho...Noleho finálová séria je obdivuhodná, taktiež tipujem, že 4 finále nezopakuje a aspoň raz vyhučí skor...Chcel by som jeho stret s Kyrgiosom v Melbourne..

Rafa bude motivovaný, určite hlavne na RG bude vážnym súperom..Dovtedy by už mohol byť aj v štvorke, tak snáď bude mať lepšie žreby..Uvidíme...

Teraz prichádza pre mňa nepopulárne obdobie..4 mesiace do ďalšieho GS..Kto má tak dlho čakať?.:)..Hlavne keď za rovnakú dobu sme mali GS hneď tri...Kazdopádne je to dlhá doba a veľa sa zmení...
Reagovat
Kozoroh
Zapomínáš na "pátý grandslam" TM :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja viem len o 4 GS :)
Reagovat
Kozoroh
Ale zápasy tam bývají parádní (vyjímkou z pravidla je loňský rok).
Reagovat
darek.vrana
Na papíře se to zdá snadné, ale je tam vždy 127 soupeřů a někdo z nich se vždycky zblázní. Serena to taky měla mít ložené.
Reagovat
Kozoroh
Pro mne je v příštím roce podstatné, aby Nolda konečně opanoval Paříž. Velká škoda, že se mu to nepovedlo letos :-\
Reagovat
smazaný uživatel
To je určitě poprvé v historii, co budou v pavouku (od Šhanghaje) tři desetinásobní grandslamoví šampioni. Neskutečné.
Reagovat
smazaný uživatel
minimálně desetinásobní. :D
Reagovat
Kozoroh
To máš pravdu, skutečnost, že jsou tu ode dneška tři tenisté s alespoň 10 GS tituly nemá v tenisové historii precedent...
Reagovat
smazaný uživatel
A myslim, ze nakoniec ten sucet bude atakovat aj 50ku....
Reagovat
Stan_Borowitz
Bohužel se to nesplní, ale 51 by bylo takovou krásnou tečkou za touhle možná neopakovatelnou dobou. Nebo raději 54 :-)
Reagovat
Pe3k
No ten součet už prakticky záleží jen na Novakovi. Roger přidá max 1 příští sezonu, Rafa ten bude rád, když vyhraje ještě jeden masters a Novak může dalších 5-10 ještě přidat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden berie GS druhému, Federer by uz mal 20, ak by tam nebol Novak..Takze to neni iba o Djokovicovi..Rogera moze stvat, ze premrhal minuly rok, Noleho mal z hry von a vypadol s Cilicom..To sú veci, ktoré sa nesmú stávať :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čert ví, kolik by mohl mít Fedex GS, protože Novak ho porazil i v nějakých SF GS, takže teoreticky ten počet mohl být ještě vyšší nebýt Novaka. Ale mohl tam být zase Rafa třeba, takže to je těžko.
Reagovat
smazaný uživatel
Strašné zklamání, Srb ani neví jak k tomu poháru přišel. Rogere, další prohrané finále hlavou, doprdele, začni s tím něco dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Nolemu k vítězství :-)
Reagovat
woody
Tak kdo má radost,že Djoker vyhrál jako já? Nebo i celej tenisportal jako celej stadion Arthur Ashe fandí Rogerovi? Já Novakovi fandím od roku 2006 a musím říct,že posledních pár let je to velká pohádka! Držím palce dál, nicméně gratulace i RF, velmi dobrý turnaj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ;)
Reagovat
kada.tom
Já :-)
Novaka jsem ještě před pár lety vůbec nemusel, ale postupně si mě docela získal jak svým tenisem, tak hlavně tím jak se chová mimo kurty a jak prostě obecně vystupuje - dejme tomu, že takové 2 roky už mu docela fandím :-)

... takže jsem mu rozhodně v noci nefandil jen pro to, že nesnáším Federera ... ten mi je úplně kdesi :-) ... ale Novakovi to opravdu přeju :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak řekněme to diplomaticky, ty jsi fanda každého hráče, který hraje pro ti Federerovi nebo Wawrinkovi. Když hrajou spolu, tak jsi fanda Wawrinky.

Omáčku klidně vynech...
Reagovat
Kozoroh
Já taky :-)

Za tuto pohádku můžeme vděčit kromě mnoha dalších i dr. Četojevičovi, který u Novaka diagnostikoval celiakii. No1e začal dodržovat bezlepkovou dietu a pomalu se z něj začal stávat jiný hráč - z vítěze jednoho grandslamu na multinásobného šampiona. Díky pane Četojeviči!!!
Reagovat
woody
Díky,díky :-)
Reagovat
Roger_Federer
2006 jsem poprve videl Djokovice na turnaji v Chotvatskem Umagu, cestu az do finale, kde nakonec podlehl Wawrinkovi.
Uz tehdy mi kolega z kterym jsem byl tvrdil, ze tenhle borec vyhraje minimalne 5 granslemu.Vsecka cest, mel vynikajici odhad a to nemohl cekat co za zvire se z nej stane 2011.
Reagovat
Kozoroh
Jen tě doplním, Nolda v tom finále neprohrál "normálně", nýbrž skrečnul (zkolaboval na kurtu a měl problémy s dýcháním).
Jj ten tvůj kolega měl výborný odhad.
Reagovat
sprchon
Djoker ještě spoustu titulů přidá a Rogerovi se minimálně přiblíží. Ale doufám, že Roger taky ještě nějakej ten GS udělá. Včera mi v půlce 1. setu přestal jít net, tak jsem šel spát... Jdu kouknout na highlighty, ať mám představu, jak to probíhalo.
Reagovat
babolat.cz
se už moc nenosí. Už jen Rafa, Nishi, Gael a možná Tsonga, ostatní jen do toho buší. Buď to vyjde nebo ne. Fedex si hraje na Delpotrovi forhandy, ale má úspěšnost 50%.Vyběhne na síť a buď to trefí nebo ne. JAk píšou dole, Kvitová to samé...no jo. Snad se RAfa sebere a příští rok bude vyhrávat (tenis).
Reagovat
smazaný uživatel
UF... ty to slízneš.
Reagovat
gigin
Tak jako Gael mi přijde celkem kreativní. Ale Rafa?? Zalezlý tři metry za BL? Nevím no. Nishiho a Tsongu bych taky řadil do běžných bejzlajnových hráčů. JWT je zajímavý tak na trávě možná. To spíš Dolgo mi přijde "jiný", Lopéz lozí na síť často, Gulba mění netradičně rytmus hry, viz naposledy s Novakem. Ale tak, každý to vidí asi jinak. Cajk.
Reagovat
babolat.cz
nejde o to, měnit rytmus hry,ale myslet.Každý jeho míč má myšlenku.
Reagovat
Roger_Federer
Narozdil od tvoji hlavy...;)
Reagovat
babolat.cz
o mě v této diskuzi nejde...
Reagovat
Stan_Borowitz
Hmmm...tak kam se ty myšlenky najednou vytratily? Tenista hrající chytrý tenis by snad neměl být tak závislý na výkyvech formy a prohrávat každou chvíli s kdejakým nýmandem.

Podle mne hraje momentálně chytrý tenis Nole a proto je tam, kde je.
Reagovat
woody
Komentář naprosto k smíchu,zrovna Tsonga je jeden z největších ranbijců!! A zbytek Tvého kometáře nebudu brát vážně...
Reagovat
George_Renel
Jestliže ty sis dovolil mě nazvat volem, nezbývá mi než replikovat v podobném tónu.
Ty jsi vůl korunovaný.
Reagovat
Kozoroh
???
Reagovat
smazaný uživatel
Kozrohu to neres, to tve psani No1e proti myslenkam tehle francouzske firmy je jeste hravym a zabavnym zavanem divokych vetru TP...;)
Tady si prectes veci...
...ja se tu napriklad docetl, ze Karolina Pliskova je neinteligentnejsi hracka na okruhu...sou to supy proste;)))
Reagovat
smazaný uživatel
...jako ja jsem vcera po tom prvnim setu vytuhl...Nole by Rogera podle mne v tom prvnim uplne smaaazl, kdyby se tam na tom betonu nerozsvaaacnul...dva gemy byl mimo;) Jinak drticka...ale potom uz nevim, co se delo, ale asi to zacalo byt zajimave...dle mistnich komentu.

V kazdem pripade tady pomalu atmosfera houstne...a neco visi ve vzduchu...
dost mne to pripomina tenhle vyjimecny kousek z jedneho songu...
ty to myslis ocenis...proste jakoby neco viselo ve vzduchu;D)

https://www.youtube.com/watch?v=uOWmiqtBLiI&feature=youtu.be&t=24m14s

Jinak gratulace k tve famooozni jizde ve Fantasy, priste te sejmu...;D)))
Byl jsem celkem uz blizoucko;)
Reagovat
gigin
Já jsem se díval až ráno na záznam. Moc mne ten zápas nenadchnul no. Díky za odkaz na song, ale Mejdny moc nemusím. Pro mne jsou to takoví spíš kolotočáři :DDD Jinak mi to tu nepřijde nějak extra hustá debata. Pohoda. Bývá hůř :DD

Jo a jinak teda:

7 days till St.Petersburg. Who cares about USOpen

https://pbs.twimg.com/media/COefOs6UwAAAymU.jpg

:))))
Reagovat
smazaný uživatel
zapas jsem nevidela, po vzoru dadafta jsem (natesena na predpokladany koncert maestra, nezastiram) usedla do kresla, ze promyslim tu destovou pauzu.. a kdyz jsem se probudila, byl Djokovic v brejku a stav 2:4 ve ctvrtem. A sila jen na livko, Djokovicova hra a jak znamo ani on sam me nicim neobohacuji a zbrkle kiksy stareho pana nelakaly. Sama pred sebou jsem delala, ze se ani na livko vuuuubec nekoukam, ale 4:5 a 40:15 mi prohnalo zilou notnou davku nadeje. Marnost nad marnost, vsechno je marnost! Dobre, takze Djokovic je "kral NY", gratulace, ovsem jak EFEMERNI (to mam zas od blixy), :-)) ale Roger, Roger je "kralem lidskych srdci", NAVZDY.. :-)))

Gulbis ma fakt hezky tvar hlavy.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jiste,,, ale zapas IzzY x Fedex si doufam sledovala...:) Tam se usnout nedalo;)
Maestra jsem nevnimal, ale ten pekny kousek s backspin dropem, ktery mu tam chytry Janek prichystal jsem vnimal velmi dobre...dokonce i na chvili mistr ztratil glanc ve tvari;)
Ale byl to takovy maly moment vlciho stesti...
...no ale NY asi Izzymu patrit nebude...
ale coz takhle zkusit Pariz?:)
Reagovat
smazaný uživatel
zkusime, musime.. ;-) jinak, John dobre rozjety, libil se mi, proklinala jsem los a divala se zas jen po ocku, mam to tezsi nez ty, rvalo se ve mne srdce s rozumem, fuj, to byla ale bolest! Nakonec jsem se zachovala jako otec v tom slavnem dramatu a nechala utopit oba sve syny - nez bych dala prednost jednomu z nich.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No ja si v noci na tebe vzpomnel...jsem si rikal, copak asi sojka, to bude rozhodne jeste vetsi vnitrni dramo, nez to co se deje na kurtu...
...No a taky ze jo...;) To jen potvrzujes...

Ale ja si stejne myslim, ze ve vysledku to mas lepsi...sice dramo se prozije, ale potom se i raduje;)
...Tak mne Roger nejak nevadi...lepe receno, s nim se to vzdycky lepe zkousava;D)
Reagovat
smazaný uživatel
...ikdzy tenhle zapas...
Janek v satne nechal prvni servis,
a take jsem se behem hry nachytal, ze si preji at ten prvni serv radeji zkazi...;)
Reagovat
gigin
Ty sa mu vysmíváš :-(
Reagovat
smazaný uživatel
ale prave, ze vubec ne! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a to si dokonce myslim, ze jsi tentokrat historii zkazil ty - jak jsi stopl anketu na 17:10.. ;-)
Reagovat
gigin
:-D ale napsal jsem se do vašeho sloupce!
Reagovat
smazaný uživatel
za kaprika.. :-( .. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, co si pamatuji, tak ty ses spec. zapsal do sloupce se sledovanim Vlka na Nove;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, da se rici, ze ne na kurtu, ale tady se to rozhodlo!!! A rozhodl to gigin...!!!
To bylo opravdu osudove;)
Reagovat
smazaný uživatel
a pritom za chvilku naskocila osmnactka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, ale zname giginka, obcas je zbrkly...;)
Jenze v tomhle pripade se to jinak nedalo, nebo 18:10 proste neslo;)
Jedine, zeby prselo tyden, a v NY by se rozhodli delit pohar;)
Reagovat
smazaný uživatel
klidne si to oddelim sama, me desitka nezajima, pro me je dulezita jen ta osmnactka.. ;-) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No jooo, ale tady to musi byt vsechno tipt top dohrane, jeste presneji nez udery Fedexe...to tak nejde, ze si neco smaznes;)
Osud je osud;) Tam se nada kalkulovat;) Giginek to jen zpecetil;)
Reagovat
babolat.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mayo
Fuj
Reagovat
smazaný uživatel
:D

to řval Nole s Butlerem po výhře v boxu :))))
Reagovat
Mayo
Kto je to Butler?
Reagovat
Cico93
Sám proti všetkým - toto je Sparta! Slávny herec Gerard Butler bol jedným z mála v 23-tisícovom hľadisku Arthur Ashe Stadium, ktorí povzbudzovali Novaka Djokoviča. Muž, ktorý sa ako Leonidas preslávil výkrikom Toto je Sparta, oslávil nakoniec víťazstvo s najlepším tenistom na svete.
Reagovat
Mayo
Aha Gerard to mi uz daco hovori
Reagovat
smazaný uživatel
:D vole
Reagovat
Mayo
Tak ja ked sa spomenie Butler si vybavim Jimmyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Fušuješ do více sportů jo :))
Reagovat
Mayo
Samozrejme.
Reagovat
babolat.cz
mě spíše napadá Ctihodný občan :-(
Reagovat
babolat.cz
Tak to je krásné,to by ty intelektuální fanoušky Rogera nenapadlo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik lidí se tady nemůže vyrovnat s porážkou svého oblíbence. Vyhrál prostě ten který byl lepší.Kolik tady je vlasně kvešů???????
Reagovat
Nola
ja ich chapem, tiez by som tazko niesla porazku, pekne to finale zhodnotil Pat Cash :
http://sport.sme.sk/c/8001549/federer-moze-byt-spokojny-tvrdi-po-finale-us-open-mcenroe.html

Pat Cash (bývalý austrálsky tenista, semifinalista US Open 1984): "Gratulácia, Novak Djokovič! Stále podceňujeme húževnatosť tohto chlapca. Musel zdolať aj 17 000 fanúšikov Federera, z ktorých mnohí boli veľmi neúctiví."
Reagovat
smazaný uživatel
Hovada vožralí
Reagovat
gigin
??? Píše tu někdo, že vyhrál horší hráč a toho horšího zařezali sudí?
Reagovat
gigin
*lepšího
Reagovat
smazaný uživatel
tvl, klidni hormon, jeden nick to neunesl, tak tu nešiř hoaxy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si přečti diskuse ,mudrlante.
Reagovat
Kytka
Vyhrál ten lepší. Ačkoliv se mi hra Rogera dříve líbila, ale nemá už tu rychlost jako dřív, snaží se výměny co nejvíc zkracovat. Včera jsem si připadala jak na zápase Petry Kvitové (její příznivci prominou). Prostě prásk do balonu a někam to spadne, buď do kurtu - většinou na lajnu - nebo homeran. Tak tohle už se mi přestává líbit. Ale Novak je taky sympaťák. Nejsem skalním fanouškem ani jednoho z nich. Takže dobrý.
Reagovat
gigin
Děkuji organizátorům za fajnu hru. Dopadl jsem nad očekávání dobře, jsem na sebe pyšný a hrdý. Děkuju Bohu, rodině a mému týmu za podporu.
Reagovat
gigin
*Fantasy
Reagovat
Cico93
Federer opäť zlyhal! Dva týždne hral na US Open tenis blížiaci sa k perfektnosti. Potom prišlo finále a Novak Djokovič sa opäť zlepšil. New York dúfal, New York sa bál, New York jasal a New York tŕpol. To všetko pre Rogera Federera, s ktorým si potom mohol poplakať. Keď už 17-násobný grandslamový šampión nebude svetovou jednotkou, zostane aspoň jednotkou v srdciach fanúšikov.
Reagovat
Denis92
+1
Reagovat
Denis92
Akurat by som upravil tu druhu vetu, ze "potom prislo finale a Roger Federer sa opat zhorsil" Vcera to fakt nebolo o Novakovi, ale o tom, ze Roger mu to "daroval.
Reagovat
Denis92
Je tazke sa zmierit s touto prehrou este aj s odstupom casu..rano sa tazko zaspavalo, zaverecny ceremonial som este nevidel ale neskor si to predsalen pozriem. Ako pisal vcera FH, tak toto je jedna z najbolestivejsich poraziek Rogera v kariere. Pre mna osobne najtazsia od roku 2009. Tie predchadzajuce dve Wimbledonske finale ma tak nemrzia, ale vcera..vcera to mal Roger na svojej rakete a trestuhodne to odovzdal Novakovi.
Od 2.setu bol lepsim hracom, ale v dolezitych momentoch a na BB bol este tragickejsi ako inokedy..to je obrovska skoda ako to nezvladol po psychickej stranke. Celkoov Roger mohol mat uz minimalne 20GS, ale tu psychiku ma fakt zlu.
Celkovo ked si spatne pozrieme vsetky jeho GS 5setove bitky tak ich absolutne nezvladol. Uspel len vo W 07 a 09, ked sa zosypal este labilnejsi Roddick. Aby som mu nekrivdil, tak este RG 09, kde zvladol obrovsky tlak proti Haasovi, DelPotrovi a aj vo finale.
Potom je tu vsak vela tazkych porazok od Nadala (W08, AO09, RG11), DelPO (USO) ci Djokovic (W12, USO 10,11,15)..
Je to fakt skoda, Roger vcera premarnil podla mna jednu z najvacsich vyhier svojej kariery..vyhrat v 34r GS proti totalne dominujucemu hracovi poslednych rokov by bol obrovsky uspech. Chybalo malo a predsa vela..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, pekne napísané...
Reagovat
Denis92
Ten Wimbledon s Novakom ma byt samozrejme 2014
Reagovat
Vojtaakk
Taky souhlas. Psychika nikdy nebyla jeho silnou strankou, narozdil od Rafy. Vyjimku skutecne tvořilo FO 09, kde to s Haasem vytah z prd.le a pak semi s Del Potrem, kde podle me nebyl lepsim hracem.
Reagovat
Ondra979
JA jen dodam, že tech tesnych poražek ve velkych zapasech na 3 vizezne ma jeste o dost vic - zacalo to na AO05 v SF se Safinem, kde mel mecbol, dale finale Masters s Nalbadianem - neudrzel 2:0 na sety, potom urcite Rim 06, kde prohral s Rafou z MP, tady asi zacal komplex Rafa, dale W11 a prohra s Tsongou z 2:0 a jeste AO13 s Murraym. Takze suma sumarum je tech tesnych proher na takoveho hrace prilis mnoho, ale co se da delat, ted uz se asi nepredela. Hlavne je na nic, ze 3 finale za posledni dva roky vypadaji super, ale jeden titul to proste nevyvazi...
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Pe3k
Federer: tak špatně jsem ho už dlouho neviděl hrát, byl to z jeho strany jeden z nejhorších zápasů v sezoně, tak na úrovni výkonů z roku 2013. Přitom Rogerovi o nic nešlo, neměl co ztratit, mohl jen získat, přesto šlo vidět jak je nervozní, dělal neustále špatné rozhodnutí a ty chyby, to bylo chvílemi až neuvěřitelné. Ten třetí set si budu pamatovat dlouho. Novak bez servisu, několikrát nabídl Rogerovi break, ale Roger to x krát školácky zahodil. Chvílemi mi připomínal Dimitrova - běhal zmateně po kurtu a nevěděl co má vlastně hrát. Velká škoda, kdyby zahrál svůj letošní standart, bylo by to 3:0 por něj.

Novak: možná jsem zaujatý, ale přišlo mi, že hrál mizerně. Servis nikde, zaútočit pořádně neuměl a na returnu taky nic moc. Z jeho strany to byl srovnatelně špatný výkon jako na US Open 2013.

Celkově dost podprůměrní finále. Celkově asi jejich nejhorší vzájemný zápas na US Open. Navíc o 3 hodiny zpožděný a se špatným výsledkem. Ale s tím se nedá nic dělat. Roger bude mít solidní šanci vyhrát Wimbledon či US 2016, chtělo by to do finále Murrayho...
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, Petříku, teď jsi právě zalichotil Rafovi a sice, že Novak předvedl výkon srovnatelný s tím z USO 2013.

USO 2013 Rafa easy ve 4
USO 2015 Djoker ve 4

Je od tebe milé, že už nejsi tak zaslepený.
Reagovat
Cico93
Presne.
Až mi srdce zajasalo, keď som si spomenul, aký bol Rafa vtedy silný.
Reagovat
Pe3k
To byly časy, škoda, že už jsou to jen vzdálené vzpomínky :(
Reagovat
Mayo
Mali by mu davat tie trofeje uz pred začiatkom GS. Nadalej hlada superov.
Reagovat
gigin
Včera byl Berďa se svojú na hokeji ve Zlíně.

https://pbs.twimg.com/media/CO0ioNuWsAEKxDG.jpg

Nejsem si jistý, jestli ten borec úplně vlevo dole není Dominik.
Reagovat
smazaný uživatel
Šafi byla v pátek na Kometě zas. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Má Novak zajištěný post #1 do konce roku, nebo musí ještě něco vyhrát?
Reagovat
Nola
Nole obhajuje 3 360 bodov
Fedex okolo 2750
Andy okolo 1 600

myslim, ze este nema nic iste, ale asi Johna McEnroe preskoci v pocte tyzdnov na 1. mieste, chyba mu 6. tyzdnov
Reagovat
smazaný uživatel
psalo se to tu. Sakra. Už jsem to zapomněl. po wimbledonu, že mu chybí něco přes 3 tisíce bodů. Už nevím přesně... taky nevíš asi vid :)
Reagovat
Nola
v race ma momentalne 12 785, Fedex 7.370, Andy 6.725, ale neviem ci je to spravne, pockame na tomra
Reagovat
gigin
http://live-tennis.eu/race

Mělo by to tak být, Nolo.
Reagovat
Nola
co myslis?
Reagovat
gigin
Jen ten race.
Reagovat
tommr
musíme počkat až ATP vydá oficiální Race žebříček k dnešnímu dni.
Jistý je jen to, že Djokovice už nemůže předstihnout nikdo jinej než Murray a i ten by to moh dokázat jen nějakým zázrakem: Djokovic by už až do konce roku nesměl uhrát žádný body a Murray by naopak musel vyhrát úplně všechno ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nema nic iste?,matematika nie je asi tvoja silna stranka
Reagovat
smazaný uživatel
pardon-pocty
Reagovat
SwissMaestro
Veliký úspěch pro Federera dostat se do finále. Zápas jsem si parádně užil a nezbývá doufat, že to příští rok konečně vyjde. Dva roky zpět bych nevěřil, že se Roger dostane do takovéto formy - velmi inspirativní. Obávám se však, že Federer ve svém věku už nikdy nedokáže porazit Djokoviče (hrajícího životní tenis) na GS. Bude to chtít využít zaváhání soupeřů což by dle mého případnou hodnotu 18. titulu rozhodně nijak nesnižovalo.

Je neuvěřitelné, že od Pekingu proti sobě budou nastupovat tři hráči s 10 a více GS.

Osobně si přeji aby v příštím roce začal GS vyhrávat i Andy Murray. Ten kluk má rozhodně na více než 2 GS. Co do počtu GS trofejí Murray začíná být tvrdě pozadu. Tak snad příští rok.

Na závěr "střípků" velká gratulace všem místním fandům Novaka. Vyhrát může jen ten lepší :( Jako fanda Federera věřím v titul "alespoň" na TM. Chum jetze!
Reagovat
Cico93
To hey 2 GS na Andyho mi tiež príde málo, na to aký perfektný tenis dokáže predvádzať.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten se měl narodit o pět let později a byl by legenda...
Reagovat
Cico93
tak tak
Reagovat
smazaný uživatel
Ted když nad tím přemýšlím, tak to RG mrzí o to víc :))))
Reagovat
gigin
Ale v klidu. Už by měl všechno. Příští rok. RG a OH. Dočkaj času, jak husa klasu.
Reagovat
Cico93
Presne ten bronz na OH mu doprajeme.
Reagovat
Nola
ten uz ma :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda :))) příští rok bude nabitější :)
Reagovat
Roger_Federer
Tento Rafa?OH jsou nachystane pro Rogerka.
Reagovat
Roger_Federer
Prvni veta tam nemela byt..
Reagovat
smazaný uživatel
a zas ten samý kolotoč...
Reagovat
smazaný uživatel
To nemusí, jsem skoro přesvědčený, že kdyby vyhrál French Open, kaléndářní grandslam stejně nezíská. Stačí se podívat na Serenu, která dominuje světovému tenisu ještě mnohem více železnou rukou než Djokovič. Prohrála s Vinciovou semifinále.... Ten tlak na jeho osbu by byl enormní a v kombinaci s ne právě oblíbeném grandslamu jsem přesvědčen, že by nevyhrál. Víme, že Nole má poměrně chatrnou psychicku, což potvrdil jak letos, loni, či předloni na French Open, tak v Cinncinati.
Reagovat
Nola
v Cincinati? to snad nemyslis vazne? tak hral cely turnaj velke houvno, napriek tomu preliezol az do finale
Reagovat
smazaný uživatel
To hrál i v Miami, kde skoro vypadl s Dolgopolovem, nebo v Římě, kde ztratil set první tři kola s každým. Ostatně ani tu na US Open to nebylo dlouho pravé ořechové, Djokovič dokáže v pravý čas vyladit formu a v Cinncinati se mu to nepovedlo, byl pod tlakem.
Reagovat
Nola
Cincinati mu nesedi odjakziva, hral tam otrasne, ten turnaj sedi Fedexovi, porovnas neporovnatelne, Miami a Rim uz vyhral viackrat, tie turnaje mu sedia, tam sa postupne zlepsoval, na rozdiel od Cincinati
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Cinci mu nesedí vůbec, schytal tam kdysi kanára ve finále a obecně celkem průšvihy od něj dlouhodobě. To není náhoda a nemá to s psychikou moc společného.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo určitě nehraje psychika prim, je jasné, že trošku do toho promlouvá, když tolikrát vyhučel ve finále, ale nehrál špatně jen v něm, takže je to rezervní vliv psychiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Golden slam :O
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2015/09/14/usm.jpg

http://imgup.cz/images/2015/09/14/usw.jpg
Reagovat
gigin
Jako já vím, že to víte, jen mi jde o ty úsměvy :DDD
Reagovat
turista
Nole si to zaslouží. Nemá v současnosti rovnocennou konkurenci. V semifinále navíc téměř nechyboval. Fedex ve finále hrál někdy zbytečně zbrkle.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos..

Ak Nole vyhrá AO, tak na RG nielenže bude pod tlakom chýbajúceho víťazstva, ale aj pod tlakom možného skompletizovania štyroch GS v rade, čo sa tuším v open ére nikomu nepodarilo..To by bol obrovský historický miľník..
Reagovat
Stan_Borowitz
Rodovi Laverovi se to povedlo, jeho druhý kalendářní GS byl už v open éře.
Reagovat
smazaný uživatel
Už v open ére?..Tak potom áno..Ale už je to nejaký ten piatok..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, dost to připomíná ten legendární Beamonův skok do dálky... už několik generací tenistů si na něm vylámalo zuby.
Reagovat
smazaný uživatel
To asi ne no, Fedex byl blízko na přelomu 2009/2010 :)) Vamos Delpo :D
Reagovat
Cico93
Bolo by fakt na nezaplatenie, keby sa Delpo vrátil.
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě, patří na tour a jeho posláním je ztrpčovat bytí těm nejlepším. Chybí jeho dělový FH, pro mě je to osobně po Rafovi největší sympaťák. Působí velmi skromně a přátelsky, prostě takový obyčejně neobyčejný člověk. :)) Jeho tenis byl nezbytným kořením světového tenisu, zápasy na GS s Fedexem, na OH, s Novakem..na Masters s Rafou v jeho top sezoně, na TM..paráda to byla :) akorát měl v těch zápasech kus smůly a pětiseťáky často prohrával..
Reagovat
gigin
Djokovic has reached 15 of last 20 Grand Slam finals, and won 9. Opponents in finals:
Nadal (3-3)
Murray (3-2)
Federer (3-0)
Wawrinka (0-1)
Reagovat
smazaný uživatel
Stanimal král :D :))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hajzl :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na Andyho taky docela good bilance :)) Ale Rafa prostě..klobouček :)
Reagovat
smazaný uživatel
A dopodávat Rafa AO 2012 tak vede v bilanci 4:2 :/
Reagovat
Cico93
To mohol aj Novak na RG 13.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, to Djoker shořel psychicky jako sádrový ježek :) musí si dávat bacha na doteky se sítí :))
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho vyplýva, že je naozaj v záujme vsetkých, aby sa Nadal vrátil..On je totiž schopný ho porazit, porážať...Alebo aspoň bol..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak-věřme :)
Reagovat
Cico93
Nič iné nezostáva, ono ho zatracovať určite nebudem. Stále verím, že v sebe ešte nájde toho býka.
Reagovat
Roger_Federer
Tento Rafa?
Reagovat
smazaný uživatel
Očividně máš problém porozumět psanému textu :))
Reagovat
dadaft
ten má vše zautomatizované do naprostého šílenství, nebude schopen změnit hru jako Roger, a se svým zdravím už na to, aby tu svou předváděl na nejvyšší úrovni, nemá.
podle mě doba Nadala skončila.
Reagovat
Pavol
Asi bol pomalsi povrch na kurte. Vyuzit tak malo brejkbolov to je trestuhodne. Djokovic si to zasluzil za tu mentalnu silu ked to zvladol aj po tom pade. Nepustil ho do psychickej vyhody a Federer sa utopil vo vladstnych chybach. Aspon ze neohlasil koniec kariery ako Penetaova.
Reagovat
peRFect
Tenis to byl dobrý, sice plný chyb, ale dobrá podívaná a nakonec i výsledek naznačil, že Roger stále umí Novaka prohnat (jako jeden z mála?!), každopádně titul měl být jeho a doslova si ho prohrál sám.
Nicméně, co mne zarazilo a samozřejmě z titulu mého nicku asi není ani překvapením, byla srbova "oslava" vítězství . Generalisimus Jugoslavovič s totálně přeegovaným xiftem .... no a to bylo vše. Domnívám se, že tohle je jeden z faktorů, proč ho spousta lidí nemusí. Já ho nesnáším jen proto, jak se chová, když vidím jeho namistrovaný výrazy, nafuněnou famíliii v lóži tak je to otřesná vizitka a dnes to jen potvrdil. Oslava ve stylu "další zářez na pažbě, kdo bude dál", je mi po vyhraném GS cizí. Omlouvám se všem fanouškům ND, nechci Vás prudit, ale z mého pohledu je to zneuctění titulu, vůbec faktu, že tak náročný turnaj vyhrál. Neočekávam teatrální oslavy, ale tohle ?!...
Reagovat
smazaný uživatel
:D první co to neunesl! paráda :D
Reagovat
peRFect
Nerozumím tomu, co bych neměl unést. Sledoval jsem Rogera ještě v době, kdy Jugoš běhal jen po Jugošce a svět o něm nevěděl. Nicméně jsem se jen vyjádřil k tomu, jak moc dal najevo radost z výhry. Zklamaný jsem, mám svého koně co nevyhrál, ale po zápase jsem si dal svůj raní půlitr vody a na sedmou vyrazil normálně do práce. Myslím, že infarkt už z toho nebude. Takže promiň.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě zas přijde přeegovaný RF. Naprosto nesympatické fandění Mirky. Ani jsem to nechtěl vytahovat. Většina diváků, opilý kreténi, co se neuměli při výměnách chovat. Stádo debi*ů. Ten vzkaz na konci byl pro ně, i pro tebe. A zabral! Mám radost. Užij si to ;)
Reagovat
babolat.cz
také jsem chtěl zmínit, že Mirka si v té loži vystačí sama, nikdo jiný by se tam stejně nevešel...
Reagovat
smazaný uživatel
Stavbu těla vůbec nemyslím. Nejsem pokrytec, tohle já u lidí neposuzuji. Spíš je mi svým vystupováním nesympatická. A asi kazí můj dojem na Fedexe. Což může být všem totálně u pr*ele. Je to jen můj názor. Jen když už začal o té nafuněné famílii
Reagovat
babolat.cz
ano, stavba těla podružná
Reagovat
smazaný uživatel
Amerikanci su nevaspitana goveda a Nole je lepo vaspitan dečko i nece da reaguje na to.Zato je bio tužan zbog pobede!!!Ali uinat je pobedio!!!Onako urlati na svaku Noletovu grešku to mogu samo Ameri!!!Ne svidja im se što je Nole iz Srbije a pobedjuje!!!!Bravo NOLE!!!
Reagovat
gigin
Koji ti je kurac?? Idi više v pičku materinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Meni niste dali da u textu napišem da su Ameri idi...oti a dozvoljavate ovakve gnusne psovke!!!GOSPODINE SVAKO IMA SVOJE MIŠLJENJE!!!!
Reagovat
gigin
Sretni sme, što te tu imame.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale blbost, Američani serou na to, jestli je ze Srbska. Šlo o to, proti komu hrál. I kdyby byl z Tramtárie, tak to probíhá stejně. Dokud se nezbavíte tohohle mindráku, že vám všichni ubližujou proto, že jste Srbové, nikdy si žádné velké sympatie nezískáte.
Reagovat
smazaný uživatel
pa eto i vi sami kažete da ne zaslužujemo nikakve pohvale a uopšte ne znate da objasnite ZAŠTO????Propaganda je čudo!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Co to plácáš za hovadiny? Dej si mokrý ručník na čelo, horká hlavo.

Chování diváků tady odsuzují snad všichni, stejně jako to, jak to Nole bravurně zvládl. Možná by se on sám styděl za to, co tady předvádíš za ubrečený cirkus.
Reagovat
gigin
Ty, Stane, to bude nějaká srbská sestřenica Fulneka.
Reagovat
Stan_Borowitz
:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
... stejně jako oceňují to, jak to Nole bravurně zvládl...
Reagovat
peRFect
"Mě zas přijde přeegovaný RF". Zajímavé, že v obhajobě této citace popisuješ jen Mirku...
Reagovat
smazaný uživatel
O vystupování RF jsem toho napsal už dost. tam ta tečka byla schválně.

Mirka byla za to o té rodině. Tak jsem si taky přisadil.
Reagovat
gigin
Tak, že klepne Rogera už mu asi tolik radosti nepřínáší no. Bere to jako samozřejmost. A ta nafuněná familíe, koho myslíš? Rističku, nebo strýca, co tam byli? Mamu, tatu ani bráchy jsem tam neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Čime su pokazali da su ,,nafunjeli,,???Ili ti tako samo misliš ili ih poznaješ???
Reagovat
smazaný uživatel
Holka ty ses uplne mimo, nejen, ze tam mas chyb jak maku, ale ani nerozumis textu a nevis na co reagujes ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty mluvíš o egu, podívej se na svůj nick. Egoisto ;)
Reagovat
Nola
zneuctenie titulu....chapem si sklamany, aj ja som bola viackrat, ale tie nenavistne kecy si si mohol odpustit, hlavne tie smerom k jeho rodine...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tohle je úplně zbytečné rozdmýchávání vášní, vidíš tam to, co chceš vidět, podobně jako to dělají hateři Federera.

Já jsem to gesto viděl úplně jinak, něco jako "Opravdu jsem to vyhrál já?". Novak si totiž jistě taky byl vědom toho množství šancí, které Fedexovi nabídl a on je nevyužil.

Úplně celé jsem to neviděl, ale Novak mi připadal zcela v pohodě, zejména s ohledem na chování diváků. Klidně a naprosto soustředěně si šel za svým.
Reagovat
Nola
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Myslím, že to uzná i každý normální fanoušek Fedexe, že to gesto nebylo nic egoistického.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky v tom gestu vidim to co pises.
Reagovat
darek.vrana
Mně přišel úplně v pohodě. Naopak se mi líbí, jak přijímá, že mu skoro nikdo nefandil. Místo, aby byl zhrzený, ještě řekne, že diváky chápe, že fandí takové legendě jako je RF a že snad si jejich podporu časem vyslouží taky. Musí to pro něj být dost těžké. Djokovič je férový a dokáže uznat kvalitu soupeře, dokáže i přijímat porážky... Dnes jsem byl na vážkách, komu fandit. Sice RF moc nemusím, ale zase jsem si na něj vsadil a říkal jsem si, že by to bylo fakt něco velkého, kdyby dokázal vyhrát. Takže jsem mu docela i přál, resp. měl jsem to 50:50. Až do 4. gamu. Když RF proměnil brejkbol prasetem a neomluvil se, převážilo to u mě na stranu Djokoviče, plus to jak byli diváci proti němu a chovali se leckdy jak dobytek. Takže jsem rád, že je to, jak to je.
Reagovat
darek.vrana
Ale Federer zaslouží uznání za to, jak se snaží vymýšlet nové prvky a tlačí se do útoku. Hrál na turnaji tak dobře, že jsem myslel, že tentokrát spláchne i Djokoviče. Ten je ale prostě neskutečný.
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo za komentar!!!!
Reagovat
Cico93
Tak Almagro aspoň dačo, a spamätaj sa už konečne!
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/TrollTennis/photos/a.392343637550971.1073741826.222913534493983/811515182300479/?type=1

:-((
Reagovat
babolat.cz
:-)
Reagovat
babolat.cz
ještě chybí dohoda, jak Rafa nabízí Nolemu FO za získání 3 GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Počet získaných GS za poslední dva roky:

ND: 4
RN: 1
RF: 0
AM: 0
Reagovat
smazaný uživatel
A za poslední rok:

ND 3
RN 0
RF 0
AM 0
Reagovat
smazaný uživatel
schválně jsem tam dal ty dva roky, protože to už je takový dlouhodobější trend. A ten ukazuje, že velká čtyřka už není, co bývala. Fakt jsem zvědavý, kam se vše posune za rok. Pořád to omíláme, ale po roce 2011 by taky nikdo neřekl, že Nole další rok vyhraje jenom jeden GS, nebo, že Rafa po roce 2013 vyhraje jenom jeden GS. Každopádně škoda, že na další grandslam teď budem čekat čtyři měsíce. No aspoň ten Turnaj mistrů a challenger v Bratislavě to jistí. :D
Reagovat
Cico93
Kam sa hrabe TM na BA:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej až bude TM v Bratislavě, to budou teprve věci, to snad i Hrbatý obnoví kariéru, aby se mohl pokusit kvalifikovat aspoň v deblu, s Mertiňákem nebo Zelenayem :))
Reagovat
smazaný uživatel
Challenger v Blavě je fajn (mají tam i jestřábí oko, chápeš to? Na challengeru) Vidíš tam, jak se ti hráči opravdu chovají na kurtu, myslím, že na challengeru se spíš projeví jejich povaha, než na grandslamu, kde jsou všichni maximálně koncentrovaní a hrají pod kamerami před stovkami tisíc diváků, kteří čučí za obrazovkami. Ty hráče tam máš jako na dlani, prakticky jak bys na ně sahal. Je to celkově takové uvolněné, hodně. :D Letos se chystám i do Vídně, tak budu mít srovnání.
Reagovat
Cico93
Inak ta osmička na TM už je asi uzavretá, čo mysliš Venco?
Reagovat
smazaný uživatel
Sedmička už je asi jistá, budete tam mít svého pánese. :) Ale to osmé místo se ještě může změnit. Kdoví v jaké formě bude hrát Ferrer a Gasquet se zdá být v dobré formě, ztrácí sice skoro tisíc bodů, ale doma v Bercy klidně může být jeden z favoritů vzhledem k tomu, že ostatní na to před Turnajem místrů kašlou a pak klidně ještě může Španiela ohrozit. Navíc jsou před námi ještě dva a půl měsíce plné turnajů a Richard pro to určitě udělá maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
Richarda bych tam viděl rád, ne na úkor Rafy samozřejmě, ale viděl :)) Bylo by to osvěžení a vzhledem k jeho potenciálu alespoň jakás takás slušná vizitka.
Reagovat
turista
Gasquet do nejlepší světové desítky nepatří. Kromě výborného bekhendu a pohledné celodvorcové hry nemá nic čím by ohrozil ostatní členy první desítky. S Ferrerem má vzájemnou bilanci 3:9 a s Rafou 1:13 a to navíc Rafu nikdy normálně neporazil. Podařilo se mu to pouze skrečí Nadala na challengeru v roce 2003. S Federerem to má 2:15 a s Djokovičem 1:14. Richard však bezvadně umí zahrát na Dimitrova, Andersona a také na všechny Australany. Ti jsou však na žebříčku níže než on. Ale Ferrer a zvláště Nadal jsou úplně na jiném levelu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi ty brepto :) Podívej se, kdo všechno je v top 10. Jsou/byli tam hráči, kteří tam nepatří víc než Richard nebo jsou tam hráči, kteří tam patří, ale mají s Richardem negativní bilanci. Top 10 není jen Rafa, Novak, Andy a Fedex. I vzhledem k Richardově možné budoucnosti a potenciálu, jaký v sobě skrýval coby teenager, je desítka to nejmenší, co by mu měl tenis vrátit. To máš pravdu, Richard Rafu porážel naposledy v juniorských letech, to si ho vodil, ale rozdíl následný byl obrovský. Richard, i když ty zápasy vyhrál, tak paradoxně Rafa byl ten, co připomínal vítěze (odcházel sebevědomě, fyzicky vypadal diametrálně jinak než Ríša). Rafa rychle a sebejistě dokráčel k síti a Richard se tam sklesle sotva doplazil. Už to věštilo mnohé o jejich budoucích kariérách.

Jen tak pro zajímavost bilance s některými z členů top 10:

Gasquet-Wawrinka 2:1
Gasquet-Nishikori 5:0
Gasquet-Berdych 7:6
Gasquet-Cilic 2:0
Gasquet-Simon 6:1

Tož tak :)) Víc než Gasquet do top 10 patří jedině Tsonga v dlouhodobém kontextu :) pominu-li Del Potra.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky se mi nelíbí to shazování hráče, který byl letos na dvou GS v semifinále a na jednom v osmifinále, přičemž na FO a ve WB vypadl až s Novakem a na USO s Rogerem...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to je další věc, díky. :) Taky jsem na něj celkem naštvaný, co předvedl proti Rogerovi, jak ustrašeně hrál. I když pokud vezmu v potaz dva faktory-Rogerovu formu a Richardovo sebevědomí, tak se až tak nedivím. Přesto hodil až moc přehnanou zpátečku. Jinak je to ale jeho povedená sezona, takže mu to i prominu. Dřív jsem ho měl dost rád.
Reagovat
smazaný uživatel
No, mně přijde konkrétně zajímavé i to srovnání dva roky-rok..Novak za dva roky 4 GS a za rok 3 :)) Ale jinak jo, hezky to ukazuje, že big4 už není úplně co bývala, na druhou stranu pokud srovnáme aktuální big4, tak za poslední dva roky:

ND 4
RF 0
AM 0
SW 2

:))
Reagovat
dadaft
tak rozhodně ještě China Open v Pekingu.
turnaj, který miluji.
pro mě je "pátý grandslam" jednoznačně ChO.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray Open v Šanghaji taky ujde :))
Reagovat
smazaný uživatel
No, jenom škoda, že to je pětistovka. Proto tam nehraje vždy úplně ta špička.
Reagovat
EllNino
Gratulace Nolemu, pěkný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vinci je teda mega crazy ženská, ale tento rozhovor je moc sympatický :)) https://www.youtube.com/watch?v=Nb9pP-lxjZE
Reagovat
smazaný uživatel
Počítám správně, že Novak bude mít v žebříčku přes 16.000?
Reagovat
Cico93
16145
Reagovat
smazaný uživatel
Masakr.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to masakr no. Fedex měl roku 2006 touhle dobou lehce přes 7 tisíc bodů. Rafa roku 2010 lehce přes 12 tisíc. Novak roku 2011 14700. Tenis se posouvá dál a dál. :)
Reagovat
smazaný uživatel
a čím to je? nesleduji tenis tak dlouho. Změnilo se bodování? větší počet turnajů?
Reagovat
Cico93
Od nejakého 09 sa tie body zdvojnásobili, takže keď zdvojnásobíš Rogerove body napr.za rok 06, tak bude mať viac ako Novak súčasne.
Reagovat
smazaný uživatel
momentálně ano, ale až zaktualizují žebříček, nikoli. ?
Reagovat
Cico93
Aj teraz aj potom.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste na ty rekordy nějak přecitlivělí :))) na konci roku měl Fedex, když to zdvojnásobím, což ani nevím, jestli je to fakt, že se úplně vše zdvojnásobilo. Máš to nějak podložené? na konci roku měl něco kolem 18,600. Ještě není konec sezony, že jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/tenis-2009-novy-format-soutezi-do-zebricku-se-bude-pocitat-i-davis-cup-110-/tenis.aspx?c=A090105_123320_tenis_bur

máš pravdu, tak dobře, dvojnásobný počet. Takové info mě úplně minulo. Zajímavé změny se děly :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Posouvají se možnosti tenisu..obecně je teď zlatý věk ale konkrétně je Rogerova sezona 2006 taky obdivuhodná stejně jako Novakovy, Rafovy sezony, byť v žebříčku se zrcadlí méně bodů.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je fakt, ale budoucnost už bohužel nijak růžově nevypadá. V době kralování Fedexe už bylo jasné, že mu v Rafovi, Novakovi a Andym vyrůstají důstojní konkurenti, první dva ho pak dokonce přerostli (i když zatím ne v kontextu celé kariéry, ale prostě od něj postupně převzali nadvládu).

Dnes jasně kraluje Djokovič, z dálky mu sekunduje odcházející Fedex, z ještě většího odstupu jeho vrstevník Andy a případně o rok starší Rafa, pokud se vrátí. Nikdo o pět, šest let mladší, ho neprohání, jako tomu bylo před deseti lety...
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, myslím, že s naší dohodou to vypadá teď celkem dobře. :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Padouch nebo hrdina, vždyť jsme jedna rodina...
Reagovat
Cico93
Celková bilancia Rogera v GS finále proti (RN+ND) nic moc teda.
Reagovat
dadaft
na slabší soupeře to zřejmě bude zabírat naprosto spolehlivě.
Reagovat
lars
na Esovice asi ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Psal na slabší.
Reagovat
smazaný uživatel
Však Karlovič je slabší ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to velka škoda, ale Roger se rval jako lev. Jeho nejlepší US Open za posledních šest let se počítá. Po AO a FO to vypadalo, že už to na GS není ono, pak přišel Wimbledon, v němž jsme doufali ve finále, takže tým se to čekalo, ale US Open je vzhledem k situaci v červnu příjemný bonus.Uvidíme, kdo zastaví Djokovic, další dva roky budou klíčové a ukáže se, jestli může dostihnout ,nedostiznou, dvojici v počtu GS. V roce 2012 vyhrál jen jeden po té snové sezóně, jenomže to byla BIG 4 asi nejvyrovnanejsi v historii bych řekl, teď to tak nevidím. Roger starý, Rafy za zenitem a Murray, který na něj poslední dobou neumí. Fakt bude zajímavé sledovat, kdo ho zastaví, bude to asi muset být někdo nečekaný jako Wawrinka na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se ještě vrátí a vypráší jim kožich. 8) V opačném případě Rafu Novak určitě dorovná v GS a nejspíš i předstihne. Když si vezmeme, že už podruhé během 5 sezon sahal Novak po kalendářním GS..tak si myslím že 4 tituly v dalších dvou sezonach zvládne. AO má předplaceno, pokud nebude mít Wawřinec svůj den a už kurňa by měl udělat to FO, ne? :)) Samozřejmě tohle je scénář se současným Rafou. Pokud se dá Rafa do kupy, v což doufám každým dnem, tak je FO jasně naše a Novak ať si vyhraje další USO třeba, ale nezlobil bych se kdyby nic. :))
Reagovat
smazaný uživatel
"Tvoje" není a nebude ani zrníčko antuky ty mysliteli
Reagovat
smazaný uživatel
Paní učitelka tě už hledá, netoulej se jí pořád, chybí jim jedno dítě na "schovku". :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale stejně si myslím, že i když se Rafa dá do kupy, už nic jiné než Roland Garros nevyhraje, čiže pořád máš tři grandslamy, ve kterých může Djoko klidně triumfovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasné, i to vyhrané FO je momentálně krajně nerealistické = přání otcem myšlenky. :) Jak jsou ted karty rozdány, tak to vypadá na těžkou dominanci Djokera, pokud to půjde dle toho, jak se to ted jeví. Jsem taky zastáncem toho, že v následujících dvou sezonach může Novak Rafu předjet v GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná bude klíčový faktor Djokoviče věk, v květnu mu bude 29 a po tomto věku už i špičkoví hráči ubírají. Fedex šel dolů, vyhrál už jen dva grandslamy, Rafovi se tento věk stává zatím taky osudným.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoka není zatím tak náchylný na zranění jako Rafa, přestože hrají podobným stylem. :) U Fedexe si nemyslím, že by šel nějak dramaticky dole on sám, ale spíš mu vyrostla konkurence. Ti hráči byli na okruhu už předtím, ale museli vyspět. Del Potro, Djokovic, Murray ho pak byli schopni porážet na velkých turnajích. Takže už tu nebyl jen Rafa jako jediný přímý konkurent. Dole šel Fedex významně až 2013, kdy měl zdravotní problémy, ale udělal změnu. Novak může jít taky stejnou filozofií, až ho bude dožene konkurence jako Fedexe nebo zklame zdraví. :) Zatím ale jsou to starší ročníky nebo vrstevníci, kteří jsou schopni Novakovi přidělat vrásky na čele. Momentálně se neklube pro Novaka nové potenciální ohrožení. Kyrgios, Coric, Thiem...možná, ale je to hodně na vážkách. :)
Reagovat
Tornes
Nešel výrazně dolů... To je hodně odvážné tvrzení. Federerovi nejdominantnější sezony byly 04-06, 07 ještě držel dobyté pozice, ale už ztrácel, a od 08 a dál už to zdaleka nebylo takové, jako dřív.

V letech 04-06 měl Fedex průměr 5 proher za sezonu, přičemž pouze 3 byly s hráči, které obvykle porážel (Berdych, Gasquet, Safin), zbytek, tj 12, byl s hráči, kteří na něj umí (Nadal, Murray, Nalba atd) a mají cca vyrovnanou bilanci. V roce 07 už proher přibylo, celkem 9, ale stále se ještě držel a neprohrával jen tak s někým, koho jinak neustále porážel. Jediná výjimka byl Gonzales, s ostatními opět má cca vyrovanou H2H.

A pak je tu rok 08. 4 prohry s Nadalem, 3 prohry s Murraym a 1 s Djokerem. Dobře, řekněme, že prostě byli lepší, zlepšili se.
Ale pak tam jsou Blake, Karlovič, Simon a Fish. Všichni tihle hráči ho v té sezoně porazili. Hráči, kteří ho neporazili nikdy potom ani předtím.
Dále tam je Štěpánek, který ho porazil celkem 2x - jednou v roce 02 a pak po dalších asi 7 prohrách v roce 08, a Roddick, který ho porazil poprvé po x letech a deseti prohraných zápasech v řadě. To se najednou všichni tak nebetyčně zlepšili? Nedává trošku větší smysl, že se Fedex spíše zhoršil?

A když už jsme u toho, i u tria Nadal, Murray a Djokovič tohle byla přelomová sezona vzhledem k Rogerovi. Nadal prolomil Fedexovu dominanci nejenom na Wimblu, ale i v Hamburku, ve finále FO ho takřka zesměšnil. Pro Murrayho je to doteď jediná sezona, ve které s Federerem odehrál více než jeden zápas a má kladnou H2H (3:1) a pro Djokera to byla první výhra nad Federerem na GS. Mohly se všichni tři najednou zlepšit, čistě teoreticky je to možné... A co ti ostatní, ti taky?

Takže v podstatě máme dvě možnosti. Buď přijmeme premisu, že se celé startovní pole výrazně zlepšilo a Federerovi ani stejně kvalitní hra nestačila na to, aby vyhrával.
Anebo se na to podívám logicky a usoudím, že Federer asi začal hrát hůře.
Reagovat
Tornes
A když už jsme u toho, možná nejvýmluvnější je porovnání jeho H2H s hráči jeho věku, jeho éry, kteří s ním hráli jak předtím, než se Fedex dostal na vrchol (před 04), tak poté, co z něj spadl (08 a později), s jeho velkými rivaly. Mám na mysli hlavně Hewitta a Roddicka. Před rokem 04 ho v součtu porazili celkem 8 (1x Roddick, 7x Lleyton). V letech 04-07 s ním prohráli 10, respektive 11 zápasů, celkem tedy 21, a nevyhráli jediný. Ovšem po roce 08 už tu najednou opět máme jejich výhry - 2x Roddick, 2x Hewitt. Znamená to teda podle vás, že zatímco Federer hrál konstantně, tak Roddick a Hewitt hráli dobře před rokem 04, 04-07 hráli houby a po roce 07 se najednou zase zlepšili? To jste opravdu tak neschopní uznat, že se Federer zhoršil?

btw, úplně stejný případ je i třeba Haas a de fakto i výše zmiňovaný Štěpánek.
Reagovat
smazaný uživatel
Logická je aj prvá varianta..

Apropos, nemohli mimo prehier s AM, RN, ND pribúdať prehry s ostatnými aj preto, lebo prišli prehry s RN, ND a AM?..Veď prehra principiálne nabúra psychiku, sebavedomie, vieru vo vlastne sily..Mne to príde úplne normálne a prirodzené, ze zacal prehrávat aj s ostatnými..Bol to len dosledok stratených pozícií..

Veď sa pozri na Rafu..Jedna prehra strieda druhú..Kazdá prehra cloveka posúva vzad a v dalsom zápase je slabší a slabší..
Reagovat
Tornes
Není logická. S hráči, na které to neuměl, prohrával Fedex pravidelně. Henman, Nalba, Murray, Nadal, Djoker... A ty prohry nepřišly jen tak z ničeho nic. S nimi prohrával i ve svých nejlepších sezonách, třeba 05 s nimi měl 5 proher. Proč by ho to teď najednou mělo položit a začít prohrávat s každým druhým na potkání (prohrál na 15 z 19 turnajů)?

Ale v podstatě i kdybys měl pravdu, tak bys tím pouze potvrdil, že jednoduše hrál hůř, byť bys jako příčinu označil psychiku.
Reagovat
stopan
Federer mal asi najlepsie sezony 2006-2007, vtedy mal herne aj na to Nadal porazit na French open (V Rime 2006 si napriklad prehral zapas s Nadalom s dvom matchbalov), ale ta hlava a nepremenene breakbaly nepustili, odvtedy clovek moze pozorovat pribudajuce UE pocas zapasu Rogera s hracmi ako Nadal, Djokovic, Murray, a akasi miestami neistota, niekedy zbytocnu stratu koncentracie. DO roku 2006 mal 100% uspesnot grendslamovych finale, Nadal mu to cele zbural, obral ho o rekordny siesty titul na Wimbledone 2008, ked mesiac predtym ho "znemoznil" na French open, aj ked celkovo Federer sa vyhadzoval pocas celeho zapasu UF 36-8 cca vravelo za vsetko pri tych par gemoch co stihli odohrat. A tu niekde sa sebadovera Federera nastrbila, AO 2009 nevyuzite sance, uplne spackany posledny set, trapnei s Roddickom vo wibmledone, nebol shcipny zahrat backhand po ciare ani schopny kvalitne returnovat andyho podanie, s cim dovtedy nemal problem. Na US open vo finale schytal Del Potra, ktoreho pustil do zapasu, a nevedel sa z tlaku vymanit, posledny set bola parodia. Na Andyho Murryho to vedel voiacmenej vzdy, az na nejlepsiu sezonu Andyho v roku 2012 (Wimbledon OH hry) , resp. AO 2013, na Djokovica na grandslame dlhodobo neviem zahrat(vynimka bol iba wimbledon 2012, ci semifinale FO 2011, inac je bezradny) , jeho hru s Rafom je skoda komentovat, wimledon a AO 2009 bola pre neho konecna, odvtedy je to kazdym rokom od Rogera herne horsie a horsie ak tito spolu hraju.
Reagovat
smazaný uživatel
S hráčmi, s ktorými to nevedel, prehrával s nimi pravidelne..

No ale neprehrával s nimi na GS..To je jasné, že strata pozícii na GS s clovekom zamáva..Pozri sa na Djokovica..V roku 2011 a v roku 2015 vyhral 3GS a suverénny bol aj na masters..V rokoch 2012, 2013, 2014, kedy zaznamenal viacero neúspechov vo finále GS, v tých rokoch zaznamenal aj viaceré senzačné prehry s hráčmi, s ktorými normálne neprehráva..

Roger postúpil do finále W08 bez straty setu, predtým vyhral bez straty setu prípravný turnaj na tráve..Nečudujem sa, že po finálovej prehre svojho oblubeneho turnaja, ktorá mala priam historický charakter vzápätí vybuchol na severoamerických masters..Formu však mal pred W. finále úžasnú..Forma ako taká sa vždy hodnotí skor vysledkami dosiahnutými tesne pred finále, než výsledkami po finále..

A tie severoamerické prehry..Jedna so Simonom, ktorý to na neho vzdy vedel, viackrát ho porazil a 2x prehral na GS len 2:3, a prehra cez 2 TB s Karlovicom..To nemá velkú výpovednu hodnotu..
Reagovat
stopan
no ale uprimne si treba priznat, Novak ma tento rok daleko od vykonu zo sezony 2011 aj ked vyhral 3 grandslamy, byt tam Nadal z roku 2011 tak nema ani jeden, vykon Djokovica padol po uvode do priemeru, Roger hral miestami este horsie, najma to premienanie breakbalov je u neho v takych zapasoch obohrata platna.
Reagovat
stopan
Roger prepasol sancu opat prepisat statistiky, podobne ako na wimbledone 2008 a US open 2009, ci poslednych dvoch finale wimbledonu, tento rok opat mal sancu na US open ziskat rekordny siesty titul a ma na to idealne podmienky.
Reagovat
smazaný uživatel
A preco by nemala byt prvá varianta logická?..V com nie je logika, ze 18-19 rocny Djokovic a Nadal sú výkonnostne slabší než v 21rokoch?.. Naopak Roger bol v roku 2008 stále v zdravom veku, 26-27..Vtedy hral Rafa najlepší tenis napr..Výkonnostný rozdiel medzi 24 a 26 ročným je v podstate minimálny, kdežto medzi 19 a 21 rocným hráčom je už pomerne markantný..Takze logika v tomto preferuje skor prvu variantu..

Tu sa naozaj možeme baviť donekončna..Toto je diskusný labyrint..Určiť správnu mieru..Zrejme bude pravda niekde medzi, ty sa domnievaš, že Federer šiel výkonnostne hore, ja že výkonnostne hore šli jeho protivníci..
Reagovat
Tornes
Můj argument není Nadal a Djokovič. Můj argument je těch 7 dalších hráčů. Nejde o to, že by měl být lepší Djokovič a Nadal. Ti byli lepší. Jde o to, že zároveň byl i Federer o poznání horší, což dokládám dalšími zápasy. A pokud chceš říct, že Federer je pořád stejně dobrý, tak by to muselo znamenat, že všech těch 9 hráčů (a tím v podstatě celé startovní pole) je najednou, po jednom roce, mnohem silnější, než bylo.

Simon porážel? Pokud dvou výhrám říkáš porážel, tak ano. A hlavně obě jsou ze sezony 08, čímž jen potvrzuješ moji hypotézu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm..zrovna teď kauza Simon, nechce se mi reagovat na všechno, bylo by to na dlouho..

1) Simonova životní sezona
2) Simon na Rogera uměl a třeba by s ním měl trable Roger i 2006 kdyby se potkali
3) Simon r. 2008 porazil i Rafu na antuce
4) pokud by platilo, že se Fedex horšil, tak by se nestalo, že pak Fedex Simona najednou několikrát porazil
5) jednoznačně případ, kdy soupeř vystřelil nahoru a pak zhasl
6) několikrát jsi tam kdesi uváděl, že někdo prohrával s Fedexem, pak ho najednou porazil a pak už s ním Fedex nevyhrál, to není tento případ
7) Fedex prohrál se Simonem, Karlovičem, Blakem po prohraném W 08, kdy mu Rafa ukázal, že Fedex ztratil na všech površích pevnou půdu pod nohama=mocná ztráta sebejistoty

Sebejistoty, u Novaka včera byl třeba problém spíš herních rezerv, než sebejistoty a starý Rafa by ho porazil, dost možná i Andy. To je ten rozdíl. Fedexovi klesla sebejistota, protože se objevili noví borci co ho byli schopní porazit na GS + staronový Rafa. K tomu se přidali dědoušci z dob největší slávy Fedexe, kteří zdaleka neřekli poslední slovo a byl z toho mocný koktejl.
V tomto ohledu jako Fedex tedy Novak ani ve svých 29 letech mít problém nebude, protože nová konkurence, co by mu roztříštila zeď sebejistoty, není na obzoru. Snad jen třicátník Wawrinka je toho schopen. A Rafa pokud najde svou ztracenou sebejistotu.
Reagovat
Tornes
1) Ano. A?
2) Uměl, ale porazil ho pouze v tom roce 08.
3) Ano. A? V podstatě rozvinutí bodu jedna.
4) Ne nutně. Za prvé to byla jeho nejlepší sezona. Za druhé, ve skutečnosti byla sezona 08 (minimálně dle měřítka proher) Federerovou nejhorší od 04 do 12. A i 14 a (zatím) 15 jsou lepší.
5) Rozvinutí podu jedna a tři.
6) To jsem nikde neuváděl.
7) I kdybych vzal tvou premisu, pořád je tam Fish, Roddick a Štěpánek (jakože ji neberu). Ty si vysvětluješ jak?

Ale je pravda, že Simon není ten typický příklad, na kterém jsem to chtěl ukázat. To je Roddick, Štěpánek, Fish, Karlovič a Blake - všechno hráči, které vždy porážel a najednou ne. Stejně jako důležitost a přelomovost v soubojích jak s Murraym, tak Djokovičem, tak Nadalem.

Fakta jsou takováto: V sezonách 04-07 prohrál průměrně 6 zápasů za sezonu, v roce 08 15 zápasů, v následujících sezonách se držel na většinou na 12 (1x 13 a 1x 17 (v roce 13)). Takže ještě jednou - Federer hraje pořád stejně (až na řekněme rok 13), jen celá tour najednou, z roku na rok, hraje mnohem dokonalejší tenis?

Po roce 08 se ještě dokázal částečně vrátit, ale jak ukazují další data, už nikdo to nebyl ten Federer, co býval.
Reagovat
smazaný uživatel
Stepánek bol na antuke..Rok predtým mal Roger lepsiu sezónu a prehral s Pipom Volandrim...:))

Proste, pisat o jeho forme a neforme a argumentovat nejakými dvoma prehrami s hracmi mimo uplnu spicku..To celé stojí na vratkých nohách.:Ak by ho porazili na GS, tak budiš, to by malo význam..Ale keď s tymito hracmi v sezóne 30x uspeje a 2x neuspeje, to je fakt zanedbatelné..
Reagovat
Tornes
Neargumentuji 2 hráči nebo dvěma prohrama. Oproti předchozím sezonám měl celkem o 9 proher víc, to ti přijde málo? A z toho 7 bylo proti hráčům, které jinak přehrával.
Reagovat
smazaný uživatel
Opat..Kolko z tych 9 prehier bolo s Nolem, Rafom, Andym?..
Reagovat
smazaný uživatel
1) Heh. Tak když měl Simon životní sezonu 2008, tak logicky na tom musel být oproti Fedexovi líp než poté, kdy už šel s výkonností dolů. Sem se ti snažil demonstrovat fakt, že Simon byl krásnou ukázkou toho, že se konkurence zlepšila.
2) Ano, protože měl životní sezonu, v podstatě bod 1.
3) Další snaha o demonstraci, jak na tom byl Simon r. 2008.
4) Je pěkné, že jsi najednou po třech bodech, které jsi nepochopil nebo ignoroval uznal, že měl Simon životní sezonu.

Takže se vlastně bavíme jen o roce 2008. Tak to jsi měl říct hned, to bylo Rogerovi 26 (27) let, tak to jsme nemuseli ani řešit, protože s vencapem jsme řešili výkonnost hráče 29+ a z toho vše vycházelo. :D Takže je pěkné, že Fedex 28+ byl lepší než 26-27letý. :)

Fishe si vysvětluji poměrně jednoduše. Bavíme se tedy o IW 2008, na kterém Fish dokráčel až do finále a vzal set Novakovi, že? No tak asi tak si to vysvětluju. :))) Na začátku roku prohrál Fedex po letech v Melbourne s Djokovicem 0:3, chvíli na to ho porazil Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick, s tím to, chlapče, měl Roger málokdy easy-peasy i ve své top sezoně. V roce 2006 na něho měl Roddick mečboly na TM a spoustu jejich duelů rozhodly malé velké věci, zejména Andyho labilita. Andy ho tuším porážel zejména v Miami, kde mu to svědčilo a to i v těch pozdějších lepších sezonách, jak jsi psal. :)) Úplně zanedbatelná ale může být ta úplně poslední Andyho výhra, která přišla na závěr kariéry, tu brali všichni celkem s rezervou.

Karlovič součást po wimbledonského zklamání + s Karlovičem to taky neměl nikdy ložené, bylo to o TB, které rozhoduje zejména psychika, takže tím si lze snad nejlíp vysvětlit jeho prohru s Karlovičem. Karlovič s ním hrál ale povedené zápasy i v Rogerovo top sezoně nebo v jedné z lepších. Blake na OH, OH a Fedex..plus Blake perfektní turnaj, sahal po postupu do finále.

Prorazení Djoky, Murrayho přišlo no..a co s tím? Chceš zaměnit důsledek za příčinu..jako že Fedex jim to umožnil? Byl to prostě vývoj, přirozený, jelikož náznaky byly už roku 2006, kdy Fedexe trápil Djoker a Murray ho dokonce porazil, jako jediný s Rafou v té sezoně. A právě v té sezoně se mohl i ten Roddick k nim přidat na TM. Neměl k tomu daleko. Djoker i Murray prostě museli vyzrát, 2006 bylo ještě brzy na větší ohrožování Fedexe. O tom jak to měl Fedex těžké nejlépe svědčí vizitka těch tří, co mu znepříjemnili rok 2008.. (ND+AM+RF = 26 GS) :)
Reagovat
Tornes
Ne, nezaměňuji příčinu za výsledek. Nepopírám, že se samozřejmě postupně zlepšovali.

Ale nepřijde ti to trošku zvláštní, že všichni tři Fedexovi mladší konkurenti v jednu a tutéž sezonu proti němu prorazí? A zároveň v sezonu, kdy zaznamená od 04 do 12 nejvíce proher v kariéře? Dva a půlkrát vyšší počet, než byl jeho roční průměr v minulosti? Opravdu chceš říct, že Federer hrál pořád stejně? A ano, ani jsem nezmínil takové věci jako mononukleozu, o níž píše stopan, protože tyhle zdravotní "výmluvy" moc nemusím. Snažil jsem se vám to ukázat na tvrdých datech.

A btw, i kdyby Federer hrál hůře z psychických důvodů (porážky), na faktu že hrál hůře to nemění vůbec nic. A celá debata je o tom, jestli hráje hůře, než hrál ve svých vrcholných letech.
Reagovat
Tornes
Andy Rogera tak "porážel", že ho porazil celkem 3x. Z čehož jsi ty jedno vyloučil (moc nerozumím proč?). 2x Miami, jednou Kanada. A Federer vyhrál 21x. To, že to občas bylo těsné, nic nemění na tom, že to nezvládal. Stejně jako to, že Roger dává zabrat Nolemu nic nemění na tom, že od roku 10 je to na GS 7:2. Přes všechny mačboly a x vyhraných setů. A to jich má Fedex v poměru mnohem víc, než Andy...
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřipadá mi to zvláštní, byli v ideálním věku na to, aby prorazili, navíc to byla logická posloupnost. R. 2006 Djokovič už trápil Fedexe, r. 2007 přidal na síle, když ho porazil na Masters a zlobil ho i jinde. No a r. 2008 to logicky muselo být lepší, Nolemu bylo 21, to je nejlepší věk. Na tvrdých číslech se zpravidla nic nepostaví. Je třeba odvozovat, zapojovat věkové rozdíly, koukat na průběh sezony atd..v které části sezony přicházely prohry..

Celá debata byla o tom, že klesl výrazně ve výkonnosti kvůli věku. Že to tak u hráčů 29+ bývá. No a to jsem se snažil vyvrátit lepšící se konkurencí. Že kvůli věku to určitě nebylo. Nebýt těch dvou (Novak, Andy) plus toho, že Rafa porazil Fedexe ve W, dost možná by byl teď v historických tabulkách úplně jinde a tu sezonu měl výrazně lepší.

No třikrát = porážel. Cokoliv co se stane více než jednou má v sobě kontinuitu. Protože ta poslední výhra Andyho přišla r. 2012 kdy končil kariéru a tou dobou nic nehrál. Z pohledu Fedexe tam byla poměrně velká dávka milosrdenství, bylo to poslední Andyho Miami v kariéře..Miami, které bylo pro něj něco jako Cincinnati pro Fedexe, Šanghaj pro Murrayho..+hrál doma.

Ano,Andy nezvládl velmi vyrovnané zápasy s Fedexem=málokdy dostal úplně na zadek, z čehož vyplývá, že tyto zápasy rozhodovala mentální odolnost, kterou Andy tou dobou neměl a naopak Fedex ano. Což znamená, že zlepšený Andy měl na to, aby Fedexe porazil v sezoně, kdy Fedex ztrácí sebejistotu (prohra s Novakem v Melbourne, s Rafou ve Wimbledonu). Já na tom fakt nevidím nic moc zarážejícího. :))
Reagovat
Tornes
A pokud by šlo o prohry na GS, skončil by už v roce 05. Z pěti nejdůležitějších turnajů vyhrál pouze dva, a z těch tří proher 2 měl na raketě.

Dokázal bych ještě vzít ten Wimbl a otřes po něm - ale jak pak vysvětlíš, že už do Wimblu, tj. za polovinu sezony, měl na kontě 8 porážek? O dvě víc, než průměrně míval v předchozích 4 celých letech?
Jakv vysvětlíš, že do Wimbledonu vyhrál pouhé dva turnaje a obě pouze 250, přičemž nejvýše postavení hráči, které musel porazit, byli 23. respektive 68. hráč světa? Za to může Wimbledon? Nikoli, Wimbl byl až vyústění celé sezony, sezony, která byla mnohem horší než kterákoli z předchozích čtyř. Sezony, kde prohrával s každým druhým.
Takže se ještě jednou zopakuji: To najednou všichni až na Federera hráli o level výš? Za ten rok se zlepšili?
Podívejte se na fakta a argumentujte mi, že Federer v roce 08 hrál stejně jako v předchozích letech. Ale fakt netuším, čeho byste se mohli chytit.
Reagovat
stopan
Ten rok 2008 uplne nahlodal Rogerovu sebadoveru pre dalsie finalove zapasy na grandslamoch s huzevnatymi hracmi vdaka Rafovi, ktory najednou ho porazil v piatich setoch na wimbledone a potom o pol roka na AO 2009, finalove zapasy ktore boli dovtedy dost vyrovnane (ak nepocitame zapasy s Nadalom na antuke)dokazal dovtedy Federer urvat aj ked dlho to vyzeralo kto z koho, mentalne bol odolnejsi, vid zapas s Roddickom vo wimbledone 2004 ci US open 2006, pripadne s Nadalom wimbledon 2007, dokonca este v roku 2008 vo finale wimbledonu sa dokazal pozviechat, ale ta prehra mu jeho sebavedmie o dost naburala coho vysledkom bol predvedeny vykon prave na AO 2009, kazde obhodenie, kazdy nevyuzity breakbal ho zrazal dole, piaty set proste povolil, dalsie prehrate finale na grandslame boli podobne vykonu Federera prave na AO 2009, to nahoda nie je.
Reagovat
stopan
Naviac mu ten v tom roku 2008 nepridala do pohody diagnostikovana mononukleoza, co tiez malo iste stopy na vykone. Treba to zhodnostit celkovo, Federer hral v tom roku 2008 o trosku slabsie oproti roku 2007-2006 ,ale zas Nadal sa zlepsil a Novak sa zacal drat dopredu, Murray bol podla mna vtedy vybusnejsi, dokazal porazat Nadala, co potom v rokoch 2011-2014 herne uz nedokazal s pohladu grandslamov.
Reagovat
Tornes
Řekl jsem snad někdy někde, že by se nezlepšili? Ne! Dokonce jsem i výslovně napsal, že se zlepšili. Ale že zároveň se Federer o něco zhoršil. Což někteří odmítají uznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko z tych 8 porazok bolo od Rafu s Nolem?..To ten pocet vysvetluje..S inými hracmi bol na tom podobne..

Vyhral 2x 250..Opat preto, lebo celú antuku vyhral Rafa a Australiu Nole..V IW a Miami sa mu nedarilo ani pred rokom, kedy 2x prehral s Caňasom..
Reagovat
Tornes
Ano, s Caňasem, který na hardu vede v bilanci s Federerem 3:2. To je trošku rozdíl oproti Roddickovi nebo Fishovi, se kterýma má bilanci hooodně kladnou. Podobně i Volandri, byť je obecně méně kvalitní hráč, nepatří mezi ty hráče, které by Federer porážel na běžícím pásu a najednou konec (dva zápasy, jedna výhra ve třech setech a jedna prohra ve dvou).
A jistě sis všiml, že jsem konstatoval, že už v roce 07 začal ztrácet pozice. To se samozřejmě prvně projeví na turnajích na dva vítězné sety, kde stačí menší zaváhání. Na GS se případně ještě dá napravit, ve dvou setech často ne. A o rok později se tato zaváhání projevila už i na GS.

Jestli si to správně pamatuji, tak souhrná bilance s těmi hráči, které jsem vypsal, je cca 60-70:10... A z těch deseti proher jich 7 přišlo v sezoně 08. Jestli to opravdu vidíte jako čistou náhodu, tak asi nemám co říct.

K Simonovi - já nepopírám, že to byla jeho životní sezona. Ale to nic nemění na tom, že je to hráč, jehož kvality jsou daleko za Federerovýma a i v jeho nejlepší sezoně by ho měl porážet. Proto jsou tvé body zdůrazňující, jak měl dobrou sezonu, celkem zbytečné. Simon je hráč kvalit řekněme Ančiče - a s hráči jeho kvalit Federer o pár let dříve neměl nejmenší problémy. I s těmi, jejichž hra mu nevyhovovala. A dokonce ne ani s hráči kvalitou mnohem výše, jejichž hra mu nevyhovovala, jako třeba s Hewittem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tornes, prepáč..Ale Pipo Volandri bol challengrový hráč...Caňas ani náhodou nedosahoval úroveň Fisha, či Roddicka na harde..Takže prehry s tymíto hráčmi boli pre Rogera ovela menej lichotivé..Bez ohladu na match up..

V roku 2007 vyhral tri GS..Ako možeš napádať výkonnosť hráča, ktorý vyhrá 3GS?..Veď má mimo antuku, kde dominoval Rafa v podstate podobnú úspešnosť ako Nole v roku 2015, Pre ktorého je to top sezóna..

Opat.:To, ze sa to prejavilo na GS bol logický dosledok..Uz v roku 2007 mal s Rafom vo W. namále, ani v roku 2006 to nebolo suverénne..Nole detto..Hrac, ktorý hral v 20 rokoch finále GS, je jasné, ze neskor ho bude vyhravat..
Reagovat
Tornes
Tyto prohry jsou možná méně lichotivé, ale lépe vysvětlitelné. Je rozhodně logičtější prohrát s horším hráčem, který mi nesedí, než s lepším, kterého roky porážím s prstem v nose.

A já neříkal, že Federer hrál špatně. Pouze jsem říkal, že už v roce 07 nedominoval, jako dříve. Podívej se na data a rozporuj mi to. I pro něj to byla vrcholová sezona a dle mého soudu 4. nejlepší (3. nejůspěšnější), ale prostě tři roky před tím hrál lépe. Takže už tehdy hodně mírně ustupoval, o rok později zase mírně ustoupil... A k tomu se zlepšili mladí.

Za další... Bez ohledu na příčiny (tj. jestli to bylo sebevědomím nebo věkem/psychickou únavou) - chceš mi říct, že Roger hrál v roce 08 a později stejně kvalitní tenis, jako v roce 05? Pokud ano, nemám co dodat a končím debatu. Pokud ne, tak vlastně taky končím debatu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Áno..V roku 2008 hral rovnako dobre. Veď na GS platilo to isté, čo platilo aj roky predtým..Keby nebolo Nadala, resp. už aj Nadala s Djokovicom, tak vyhrá 4 zo 4 Grandslamov. To je do očí bijúci argument a nič na tom nemenia ani nejaké prehry s Roddickom, či Fishom, ktoré majú na celkové hodnotenie výkonnosti naozaj menej, než kozmetický vplyv. O relevantnom poklese výkonnosti sa môžeme baviť v roku 2010, kedy Roger zaváhal na GS so Soderlingom a Berdychom, čo bolo predtým nepredstaviteľné. V tom čase mal už 28 rokov, takže logický ústup z pozícií..

Prehra s Pipom Volandrim sa rozhodne nedá vysvetľiť jednoduchšie a rozhodne sa to nedá zvaliť na fakt, že na neho Volandri vedel. To, že s ním Roger prehral, neznamená, že na neho Volandri vedel. ROger občas prehral aj preto, že hral proste zle.
Reagovat
smazaný uživatel
No v tom je právě ta logika, kterou přehlížíš, nevím jestli záměrně..když budu vycházet z tvé premisy, že tato sezona byla nejhorší pro Rogera, čili ty poté byly lepší, tak Simon Fedexe trápil i v těchto sezonách, na GS kde se to počítá nejvíc s ním šel dvakrát do pětiseťáku. S Ančičem před rokem 2008 prohrál, naopak toho roku s ním sehrál řadu jasných zápasů. Simon x Ančič ne zrovna vhodné srovnání. Mario měl potenciál, ale nepodařilo se mu ho naplnit ze zdravotních důvodů, navíc hráli oba jiným stylem...Simonův našel na Fedexe uplatnění výraznější. Nejde hodit dva rozdílné hráče do jednoho pytle, s jiným herním projevem a argumentovat vůči Fedexovi. Co měli společného bylo snad jen to, že měli podobné žebříčkové maximum. Jinak nic, Ančič kvalitní deblový plejer, Simon by se ve čtyřhře plácal jako kapr na suchu. :)) Spíš bych čekal srovnání třeba s Monfilsem, s tím má Simon toho víc společného.
Reagovat
Roger_Federer
Tady mate jasnou ukazku toho, jak vedete vetsinu diskuzi.
Torres Vam predkkada cisla a fakta.
Vy nato reagujete, oponujete svymi pocity a domenkami.
A takto to byva velmi casto.
Reagovat
smazaný uživatel
Čísla jsou pěkná, ale musí se umět použít v kontextu a vidět skrz ně. :) Tornes je bere jen jako čísla a přijde mi, že nevidí dál nebo vidí to, co si myslím, že tak není. Však je to diskuze.
Reagovat
Roger_Federer
Uz jsme to resily stim Fabiem.Neshodneme se.
Podle me maji cisla vypovidajici ukazatel 1.
Potom uz jaou to uhly pohledu, jedince.
Napriklad by me vzivote na napadlo naosat, ze Roger je leosi antukar nez aRafa.Cisla by me rozbila.(priklad)
TORRES pouziva cisla, doklada snimi realny stav.
Reagovat
smazaný uživatel
Čísla jsou sama o sobě jen čísla. Záleží na každém, jak k nim přistoupí, sama o sobě neumí nic. Podobné jako když čteš knihu. Taky by se mohlo říct, co je psáno, to je dáno, ale každý si při čtení může ten příběh dokreslovat jinak. Není to úplně přesné, ale snad víš, kam tím mířím.
Zrovna jsi použil ne úplně vhodný příklad pro argumentaci, dle mého. Tohle je jasné, že Rafa je lepší antukář. Nehovoří za to jen čísla, ale Rafa na antuce Rogera přehrával v různých dobách, formách, existuje mraky vypovídajících videí, zápasů..
Třeba když vezmu v potaz toho Henmana, kterého Tornes zmínil, že uměl zahrát na Fedexe. Ano, head to head (čísla) hovoří jasnou řečí, jen 6:8 pro Fedexe..jenže když pronikneš dál, odkryješ ten příběh v pozadí, tak zjistíš víc nebo ne, to je na každém. A tak je to v mnoha případech. Někdy to není tak jasné, přestože čísla hovoří "jasně". Rafa x Roger na antuce je nezpochybnitelné, ale tohle je kontroverzní.
Reagovat
slacker
cisla jsou cisla a interpretace je dezinterpretace
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu asi není, co napsat. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Fakta?..A fakt, že sa Djokovic a Nadal vyrazne zlepšili..To nevieme dolozit cislami?..alebo to, ze Federer este v roku 2007 vyhraval 3GS ročne?..To sa nedá dolizit cislami?..

Tornes mi tu predkladá akési prehry s Fishom, ci Roddickom, Stepankom, pritom rok predtym prehral s Pipom, 2x Canasom..To sú naozaj kozmetické rozdiely..
Reagovat
Tornes
A ty porážky byly 4 od těch dvou a 4 od jiných hráčů.
Reagovat
Olympiada
takže ty rasistíčku ! to byl vas definitifni konec - je ti to doufam jasny. Rafael samozrejme zustava nejuznavanejsim hracem vsech dob .... a Novak, pripominam vsem - je to muj kluk, ktereho jsem si ja vychoval ! tak nazdar
Reagovat
smazaný uživatel
já mám teda Rafu radši, ale tohle jsou hrozné bláboly, pane =))
Reagovat
smazaný uživatel
Petřík si je zaslouží :))
Reagovat
dadaft
tak jsem to dal až ráno.
dobré finále, ze kterého bylo místy trochu moc cítit, že jde o hodně.
na druhou stranu byl to skutečný boj -- jak se soupeřem, tak se sebou.

Rogera může litovat ztraceného třetího setu, tam MĚL jít do vedení 2:1 a celý zápas by vypadal jinak.
(neříkám, že s jiným koncem)
Rogera jeho ztráta docela rozložila a začátek 4. sady byl v čudu natotata.
dramatická koncovka zápasu byla ovšem skvělá ,,,,,,,,,,,, škoda, že Roger nešel na 5:5, mohlo to být ještě skvělejší. ))

bekhend se mi víc líbil Djokovičův, Roger lepší servis.

celkově bych řekl, že aby byly poměry s Djokovičem na kurtu aspoň vyrovnané, musí hrát Federer s vyšší mírou rizika než Novak.
což asi dnes rozhodlo.

možná se od zápasu čekalo víc, ale dopadlo to jak to dopadlo a zas tak špatné to nebylo. ))

Novak Djokovič dokázal, kdo je momentálně No.1.
Reagovat
gigin
Finále jsem nemohl sledovat, páč jsme v noci stavěli ploty proti muslimům.

http://imgup.cz/images/2015/09/14/plot.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
bubak
.. sice nejsem muslim, ale kde se dá takový plot zdolat? vydám se tohle cestou :D
ps - budou se dělat ve velkým? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš překonávat ploty? :))
Reagovat
bubak
pomalu, opatrně, aby chvíli vydržel a hned nespadl :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))) Dobře cype.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu taky dojít na plot? :D
Reagovat
gigin
Kuwa ogaři!! To je na obranu, né na žrádlo :DDD

Ale dojděte, co už s vama :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Však já se ochráním sám, vo to strach nemám.
Reagovat
bubak
obrana žrádlem taky ujde ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že si nemají co vyčítat. Nole mu dával sakra moc šancí, hrál téměř neustále přes 2 servis. Ve výsledky, oba hodně chybovali. Vyhrál ten, kdo se z toho neposral.
Reagovat
UnrealTom
velká škoda Roger na to měl, ale pořát věřim že když bude trpělivý tak to dokáže a vyhraje GS, letos z jeho strany parádní sezony, Djoko je prostě světová number one :)
Reagovat
stopan
Federer na to nema mentalne, zacne hrat zbrklo, nepripravene, neviem ci sa dostatne do finale este, ma svoje vek a ten nezastavis.
Reagovat
steve79
Skvělý tenis. Federer s Djokovičem hráli úžasně. Roger měl více šancí než ve Wimbledonu. Tolik breakballu co měl a nevyužil to rozhodlo. Kdyby se dostal do vedení ve třetím setu 5:3 a měl podání, tak by vedl 2:1 na sety a vyhrál by i ten čtvrtý. Federer a Djokovič jsou momentálně o třídu lepší než ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně myslíš poslední měsíc jo?
Reagovat
steve79
Myslím celkově.
Reagovat
babolat.cz
myslíš pouze USO a nesnaž se moc analyzovat.
Reagovat
Roger_Federer
;), pokud bychom se meli bavit o teto sezone, jsou natom Andy a Roger zhruba podobne, roger +jedno finale granslemu navic.A v poslednich zapasech snim narozdil od zapasu s Novakem nema zadne problemy.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukam ted na zaznam a Novak ukazal pevne nervy na servisu v poslednim gamu.
Koho, ze ma za psychologa?...ze by Rafa zaskocil na kus reci :-)

Smutny pohled na Rogera :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ten psycholog by se hodil určitě a nejen Rafovi, i když tomu bych ho přál snad i víc než sobě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on ho potrebuje jako sul. Kolikrat uz letos nedopodaval set nebo nepotvrdil break? Silene...a to je prave o te hlave...
Jak dopad pohovor? Nebo se teprve chystas?
Reagovat
smazaný uživatel
Vim jak se federovci ted citi, je mi to lito.
Pripada mi, ze Novak nehraje nic moc tenis, nechapu jak se dostava s timto az do finale. Ale je znat, ze nechybuje...proste se souper proti nemu vyhazi, viz dnes Rog.
Kolik byly UE na Rogerove strane?
A samozrejme ta hlava.....ale zase ho dal v Cinci,tak by nemel mit komplex....
Taky mozna, ze to nechce skutecne, proste doopravdy...rika si, uz jsem toho vyhral dost, nemusim nikomu nic dokazovat....zkratka Nole hladovejsi po vitezstvi.
Reagovat
vaclavsubrt
Novak cca 50 a rodger asi 54...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo dá. To mi dává naděje, že i já mohu jednou GS vyhrát. Až na to, že já podávám rovnou už jen druhý servis.

Diváci, banda opiček. Slovy SPANIELA, gratuluji k takovým fanouškům.

Nole. Jsi pašák.
Reagovat
stopan
tak podobne vyhral Murray finale olympiady 2012 prave proti rogerovi, prave casto siel cez druhy servis, bohuzial return a hra zo strany Rogera bola oda na UE.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále jsem bohužel neviděl, páč jsem musel brzy vstávat, čtyři sety jsem tipoval, výsledek vypadá docela pohodově, ale když jsem si prošel průběh zápasu, tak nic moc. Zase se holt potvrdilo, že to Fedex nedává hlavně hlavou ta finále s Novakem. No a když jsem to tu psal během turnaje, tak jsem byl vysmán. Protože poskytnout tolik brejkbolů a minimum z nich využít, to už je takový folklór a nevypovídá o ničem jiném než o mentální stránce. Je zřejmé, že bude výjimečné, kdy Fedex nepotká ve finále GS Noleho a dost možná tam třeba potká ještě Rafu někdy, takže oba match-upy pro něj nesmírně těžké čili šance na zisk 18. GS rapidně klesá. Ale pokud pustí před sebe Andyho v žebříčku, tak může na Noleho narazit v SF, kde jeho šance zase o něco stoupnou. :)) Jenže po takových ošemetně smolných prohrách bude Fedex hledat horko těžce sebejistotu a klid v duelech s Novakem. Novakovi gratulace ke krásnému 10. GS a i všem fandům. :)) Teď asi ještě přijde titul z Paříže a TM. Pak další sezona snad s nově rozdanými kartami pro celou top ten a hlavně pro členy tradiční big 4. :) VAMOS RAFA!
Reagovat
vaclavsubrt
Rodger byl lepší tenista. Bohužel rozhodla hlava. Hrál agresivně a celkem i přesně, nepočítaje první set. Ale jakmile se dostal do šance, najednou se začal bát ukončovat. Rozhodla hlava, troufám si říct, že blíž GS trofeji už nebude. Nole nebyl soupeř, ale byla to hlava. Stejně ale obdiv že v jeho letech je stále tam kde je a jediný konkurent je Djokovič.
Reagovat
babolat.cz
a co? co to znamená, že nebýt hlavy byl by vítěz? Vždycky se říkalo o Nolovi, že je labil a že fedex je psychicky v pohodě. Teď najednou zase něco jiného? Prostě už na to nemá,tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole nebyl soupeř. :D Možná kdyby tam byl sám, tak by to vyhrál, vid :)
Reagovat
Frantz
Nole nebyl souper...boze muj, to jsou perly :-D
Reagovat
babolat.cz
Roger se může třást, myslím že v Noleho silách je těch 17 a Rafa snad také něco přidá.
Reagovat
babolat.cz
to musí být frustrující...
Reagovat
janek_da
Gratuluji Novaku k titulu a díky Rogere za pěknou podívanou. Ty halfvolejové returny byly boží.
Škoda těch spálených BP. I ve druhém vyhraném setu jich bylo příliš mnoho.
Reagovat
rod_laver
Usnul jsem a probral se až ve třetím setu za stavu 4:4 40:15. Forehand má pravdu, velmi bolestivá prohra, ale takový tenis je, pro toho ho sledujeme.

Přesto jsem rád, že jsem se finále v tomto obsazení viděl, po sezóně 2013 jsem v něco takového nedoufal.

Gratulace fandům Noleho.
Reagovat
pockerface
Já to prospal a možná jsem udělal dobře. Pořád jsem si přetáčel budíka, ale v 1 hod. jsem to vzdal šel v klídku spát a dobře jsem udělal, protože hoši hráli až do 5 hod. což jsem vstával do práce, takže kdybych koukal, tak bych celou noc nespal a to nevím jak bych fungoval. Tento víkend Rogera i Serenu zradila hlava, věřím, kdyby oba byli mladší o 10 let, tak by to dopadlo úplně jinak, ale v těch svých hlavách prostě mají to, že je jim 34 let a čas na další velké úspěchy se krátí. No nic, stejně jim budu fandit dál. V jejich věku finále je úžasný, ale........
Reagovat
MartinPa
Fandil jsem Rogerovi, aby ještě alespoň jednou pozvedl nad hlavu GS trofej, ale bohužel opět zaúřadovala jeho neuvěřitelná "schopnost" neproměnit nabízené šance, jejichž výhrou by se miska vah přemístila na jeho stranu - naopak jejich odvrácením se dostal na koně soupeř.
Docela by mě zajímala statistika neproměněných BP - věřím tomu, že i v této disciplíně je RF bezpochyby GOAT :-) Také se potvrdilo, že ten kdo je nucen tvořit hru je nakonec udolán svými chybami - samozřejmě při skvělé obraně soupeře.
Reagovat
Frantz
všem nevyspalým a krásně nasraným elegánovcům a taky zároven velká gratulace k titulu největšího paliče BB všech dob! :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) dobrý a vtipný... z GOATa se včera stal GBBBOAT, svatá pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Idemo! Podle očekávání, zase velké oči a prd z toho. Nole je král :-))
Reagovat
SubOptikT
... no nevím, já se dočetl, že měl jen kupu štěstí a Federer že byl jasně lepší :-) ... samozřejmě, že Nole je král.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo měl velké oči?? Napiš mi kdo? Nevšiml jsem si, že by někdo počítal s Rogeriem jako favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Fucking fuck.
Reagovat
Frantz
Tentokrat uz to vyjde!!! :-D A labilek dostal opet narezano ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ojojoj, tak toto asi nidko nečekal. Vskutku nepředvítaelný výsledek...17 je konečná, říkal jsem to už hodně dlouho dozadu a je to fakt.
Reagovat
a.magerova
Rogera si pozvu na kobereček ;-)
Reagovat
stopan
on ma problem v hlave evidentne, neveri si, alebo je mu scasti aj lahostajne, nedava do toho vsetko, Nadal mu nabural jeho grandslamovu sebadoveru, od wimbledonu 2008 ma na grandslamoch problemy s hracmi, ktory sa dokazu udrzat v kurte vdaka skvelej obrane.
Reagovat
George_Renel
To je tak blbé, jako kdybych napsal, že Rosol naboural sebevědomí Nadalovi a od té doby to jde s Rafou od deseti k pěti ( v žebříčku obráceně).
Reagovat
smazaný uživatel
Ale s tou obranou je to pravda.
Reagovat
stopan
porovnavat Nadala s Rosolom pri vsetkej ucte je dost mimo, bavim sa o top hracoch(Djokovic, Nadal, sem ta vyskocil na Federera Tsonga, Soderling, raz Berdych..). Federer mal do roku 2006 100% finalovu bilanciu, co je horsie podla vyjadreni Roger sa akoby zmieril s tym ze Nadal je lepsi na antuke, zial nabural jeho doveru aj na trave vo wimbledone, pamatam si na tie zapasy, dost ho drzalo podanie, inac herne sa dost trapil, prehra vo wimledone 2008 mi nepovedz ze neotriasla jeho sebadoverou, pretoze AO 2009 finale bolo toho dosledkom a pokracovanim ustrachaneho vykonu a nevyuzitych sanci, priemerneho Rafu na podani vyrovnal rovnakym vykonom a v poslednom sete UE, nepremenenymi breakbalmi. S ROddickom , ktoreho dovtedy presiel na grandslame mal problem vo finale wimbledonu porazit, bolo to herne trapenie, s del Potrom to nezvladol, takze dovtedy na jeho pomery nevidenae veci aby sa herne trapil(a tenis je hlavne o sebadovere a hlave), aj ked superi hrali dobre, Roger posobil pod tlakom miestami ako ziak, ktory dostal pocas pisomky okno.
Reagovat
smazaný uživatel
Obecně souhlasím s poklesem sebedůvěry, ale nemyslím si, že se projevila globálně, spíš v konkrétních zápasech. A-Rod odehrál perfektní turnaj, porazil travařského mága Lleytona a dalšího skvělého travaře Andyho. Ve finále hrál parádně a byl krůček od kýženého GS titulu, když neproměnil 4 setboly v TB 2. setu v řadě a Fedex otočil z 2:6 na 8:6. To už by Fedex neobrátil v případě, že by to projel. Vlastně ho Fedex mám pocit ani nebrejknul, až do 30. gemu deciding setu, takže A-Rod musel předvést velmi kvalitní výkon. Bilanci měl s Rogerem sice hrozivou, ale byly zápasy, kdy ho měl A-Rod na lopatě ale mentálně vytuhl. V Rogerovo nejlepší sezoně v kariéře se mohl právě Roddick přidat k Rafovi a Murraymu, kteří dokázali Fedexe porazit jako jediní. Andyho nepodceňovat! :P :)) Na tom zápasu mi vadila jediná věc v jeho půrběhu. Měl jsem vsazeno na esa, tedy že Andy nastřílí více es než Fedex, no a projel to na plné čáře. Jinak to byl famózní zápas a já ho osobně řadím mezi tři nejlepší GS zápasy v mužském tenise, jaké jsem kdy viděl.
Reagovat
George_Renel
Já je přece tenisově neporovnávám. Jen poukazuji na tvou zaujatost.
A těd tedy vysvětli, proč je Rafa od té ostudy poloviční. To není jen zraněními. To je prostě tím, že Lukáš ukázal cestu a teď si na něm brousí ostruhy kdejaký čičmunda.
Reagovat
stopan
Co to taras, aku cestu ukazal Rosol :D :D :D, na Nadala vzdy platil doraz, kvalitne podanie a psychicka odolnost, uz v roku 2009 ho porazil na french open Soderling, ci predtym na AO 2008 ho rozsekal mlady Tsonga, kecas uplne nezmysly , ze odvtedy je polovicny, akurat je menej rychly a obratny ako ked bol mladsi, v roku 2013 dokazal vyhrat 2 grandslamy, v roku 2014 bol este vo finale AO a vyhral french open, neviem o akej polovicnosti to tvrdis, mimo je akurat tento rok, ked nepocitam predosle vypadky v dosledku jeho zraneni, a je skutkom, ze na Nadala vedie len supery v tom forme, resp. ti co z jeho hry nemaju hnede trenky.
Reagovat
George_Renel
Vy zaslepenci máte v podstatě jednoduchý život. :-b
Reagovat
babolat.cz
to je vůl...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, s tou obranou je to určitě pravda, není náhoda, že Roger dostkrát prohrál proti hráčům s nejlepší obranou a když hraje obzvlášť dobře a stejně ten hráč zpátky vrátí tolik míčů, z nichž dost je stejně kvalitních nebo i kvalitnějších jako jeho ofenzivní úder, tak to prostě psychiku nahlodává jako veverka oříšek nebo bobr kmen stromu. :)) Proto to budí iluzi, že Roger musí Novaka smáznout, když přece hrál na turnaji tak skvěle proti všem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Svatá pravda. Navíc - i když se to na první pohled nezdá - je ten útok v případě kvalitně vracených míčů fyzicky strašně náročný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist