Djokovič znovu vyzrál na Nadala a ovládl i 7. turnaj sezony!

15. 5. 2011, 21:31
Aktuality 90
WTA ŘÍM - Sezona 2011 má stále svého neporaženého Novaka Djokoviče. Srbský tenista i ve čtvrtém letošním finále proti světové jedničce Rafaelu Nadalovi nezaváhal a na antuce v Římě vyhrál i sedmý turnaj v tomto roce. Celkově neprohrál už 39 zápasů v řadě, letos 37.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič turnaj v Římě vyhrál už v sezoně 2008, Rafael Nadal zase vládl všem zbylým ročníkům od roku 2005. Dnes na sebe nejlepší tenisté současnosti narazili v této sezoně již počtvrté a znovu ve finále. A i tentokrát se z vítězství radoval třiadvacetiletý Srb, který o rok mladšího Španěla porazil 6-4 6-4.

Zápas začal kvůli dešti s tříhodinovým zpožděním, což uvítal Djokovič, který se ze včerejšího semifinále proti Murraymu dostal až po tříhodinovém boji, navíc necelou hodinu před půlnocí. Žádnou únavu na sobě ale znát nenechal a v osmé hře jako první získal soupeřův servis. I když brejk nepotvrdil, při Nadalově následném podání využil hned první setbol a byl na koni.

Lepší psychické rozpoložení navíc přetavil ve druhé sadě ve vedení 2-0, španělský tenista však zpřesnil svou hru a vyrovnal. Oba tenisté pak předváděli skvělý tenis o dlouhých výměnách plných agresivních úderů a drželi si své servisy. Až do stavu 4-5, kdy byl na podání Nadal; Djokovičovi nabídl 3 mečboly v řadě, ty nejprve smazal, ale při odvracení čtvrtého mu nepomohla ani dvě 'prasátka' a po 2 hodinách a 12 minutách padl 4-6 4-6.

Nejdelší série bez porážky:
46 - Guillermo Villas (07-09/1977)
44 - Ivan Lendl (09/1981-02/1982)
42 - John McEnroe (01-05/1984
41 - Bjorn Borg (10/1979-04/1980)
41 - Roger Federer (08/2006-03/2007)
39 - Novak Djokovič (12/2010-05/2011*)
35 - Bjorn Borg (05-08/1978)
35 - Thomas Muster (04-06 1995)
35 - Roger Federer (06-11/2005)
32 - Rafael Nadal (05-08/2008)
* - stále aktivní série

Djokovič tak Nadala porazil i ve čtvrtém letošním finále, navíc už podruhé na antuce, a získal sedmý titul. Přemožitele nenašel na Australian Open, v Dubaji, na Masters 1000 v Indian Wells a Miami, domácím podniku v Bělehradu a antukových kláních Masters v Madridu a Římě. Od začátku roku tak vyhrál všech 37 zápasů, v součtu s loňským Davis Cupem neprohrál už devětatřicetkrát v řadě.

Lepší vstup do sezony zaznamenal pouze v roce 1984 John McEnroe, který od 1. ledna odehrál 42 zápasů bez jediné prohry. Žebříčku sérií neporazitelnosti vládne Guillermo Villas se 46 výhrami v řadě. Na legendárního Argentince Djokovič ztrácí sedm výher - tedy triumf na blížícím se Roland Garros.

"Je neuvěřitelná čest být součástí tenisové historie a členem elitní skupiny hráčů jako Federer, Nadal, Lendl - hráčů, kteří vyhráli tolik zápasů v řadě. Je skvělé, že to dokáže také někdo jiný než Federer a Nadal, dělá to tenis zajímavějším," myslí si Djokovič. "Jsem moc spokojený se svou hrou, kterou letos na antuce předvádím - jak s trefováním míčků, tak se sebevědomí. Vždycky jsem věděl, že bych mohl porážet ty nelepší hráče, ale až teď si na to i věřím," pokračoval svěřenec Mariána Vajdy.

Djokovič: Agresivní hra na riziko
Už od 22. května na French Open bude bělehradský rodák útočit na post světové jedničky, z čela může sesadit právě Nadala. Vše má ve svých rukách - pokud si v Paříži zahraje poprvé ve finále, posune se poprvé v kariéře na první místo žebříčku. Nadala v čele udrží případná úspěšná obhajoba titulu a navíc musí doufat, že Djokovič nepostoupí do finále.

"Předvádí úžasné věci. Každý jeho zápas je těžký fyzicky i psychicky. Já dělám co můžu, jsem na tom velmi dobře. Ale jeden hráč je na tom ještě lépe než já. Každý týden se snažím najít řešení, jak ho porazit," uvedl Nadal a dodal, že je nemožné, aby Djokovič vítězil donekonečna. "Musím čekat na svou chvíli a vyhrát, to vím."

Předchozí triumf v Madridu Djokovič přičítal vysoké nadmořské výšce a rychlým podmínkám. Podmínky na římském stadionu Foro Italico jsou podobné těm v Paříži, kde se bude konat grandslamový turnaj, proto si srbský tenista triumfu hodně váží. "Ale bez ohledu na podmínky, musel jsem chodit krok do kurtu, riskovat a být agresivní. Jinak proti Nadalovi nemáte šanci," komentoval Djokovič. Jeho slova potvrdil i samotný zápas; zatímco on hrál agresivní ploché údery těsně nad síti, Nadal míčky často vracel topspinovými údery, aby se udržel ve výměně. 

"S tím, co jsem dnes předvedl, jsem maximálně spokojený. Míčky jsem netrefoval špatně, ale on se dostával do lepších pozic. Hrál jsem agresivněji než minulý týden, nebyl jsem tak pasivní jako v Madridu," hodnotil se rodák z Mallorky, který ve druhé sadě míčky vracel vysokými oblouky. "Ano, snažil jsem se cokoliv změnit. Zkoušel jsem různé věci. Mám toho hodně, co na něj příště můžu zkusit," dodal Nadal.

Navzdory tříhodinovému zpoždění se na večerní duel přišel podívat takřka vyprodaný stadion pro 10.500 diváků, kteří podporovali oba tenisty.

Djokovič byl rád, že mu počasí dopřálo více prostoru na odpočinek. "Všechno je možné. Pokud věříte, že můžete síly znovu nabrat, pokud pracujete se svým týmem a snažíte se myslet na svůj cíl a být fyzicky připravený... Udělali jsme skvělou práci, dnes jsem byl schopný předvést maximum svých schopností," pochvaloval si Djokovič rychlou rekonvalescenci po semifinálovém maratónu s Murraym.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 dolarů) -
nedělní výsledky (15. 05. 2011)

Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
Isner/Querrey - Roddick/Fish (všichni USA) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

90
Přidat komentář
smazaný uživatel
O koncentraci to není! Nadal je v tomhle extratřída, nevypustí jedinej balon a nic ho nerozhodí, takže o koncentraci bych pomlčel. Jedinej problém, proč Nadal Djokoviče neporáží je proto, že Nadal každýho porazí svou neskutečnou defenzivou, jenže...Djokovič a jeho defenziva? Jestli jeho defenziva není dokonala a učebnicová tak už nevím, kdo by měl hrát jakej tenis, aby byl dokonalejší, než to co teď hraje Djokovič. Takovej tenis, co hraje Djokovič jsem v životě neviděl, neskutečnej, učebnicovej a hlavně jeho beckhand je nejlepší v historii tenisové éry, o tom žádná! Takže rozdíl, proč Nadal nehraje, to co vždycky hraje je fakt, že Djokovič má prostě ještě lepší obranu než on...
Reagovat
Teo
Tak ona defenziva bez koncentrace není dost dobře možná...
Reagovat
tito
Asi většina tenistů potvrdí, že v zápase hrají o dost hůře než v treninku. Odchází údery, hrají na jistotu, zdaleka si nedovolí to, co v přípravě. Novak díky svému aktuálnímu sebevědomí hraje na 90-100% svých možností. Bohužel Rafa je na tom při utkání s ním procentuelně podstatně hůře bez ohledu na to, jak to tlačí vůlí a koncentruje se. Myslím si, že hlavní rozdíl je v tom, co který z nich v daném zápase umí prodat. Ale k tomu by spíše se měl vyjádřit profi tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
pro Teo - gratuluji ke tvemu včerejšimu chladnokrevnemu odhadu...

take se mi zda, ze Rafael v posledenich zapasech s Djok je nahlodan psychicky (vyjimečně ! ) ale je to dano opravdu dokonalosti soupere. V jejich zapasech Španel nemuže uplatnit svoji domenu prohozu...!!!! Jsem přesvedcen, ze Novakovo uroven není jen o formě...je to o chuti a pohodě. Je to až bláznive co předvadí a dokazuje, jsem nedočkavy na průbeh Roland.

Očekavam s nervozitou pavouka a doufam v rozlosovani větev semifianal Nadal-Federer
Reagovat
taffer
Nevím jak většině diskutérů zde, ale mě se tenhle obranářský styl nelíbí. Když ho hraje jen jeden, tak to ještě jde (Nadal-Federer apod.), ale oba? Jsou to momemtálně 2 nejlepší tenisti světa, ale já se raději podívám na útočný, variabilní tenis. Tak asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer není agresivnější než Nadal !!!! zeptej se na to třaba Wilandra-Španěl je jeden z nejagresivnejsich hraců...třeba se na to zaměř. A Djokovič ???? Všude se zminuje jeho agrese a přímé udery. Ano, servis-volej to není a 40 Es za zapas take Ne
Reagovat
smazaný uživatel
Federer není agresivnější než Nadal !!!! zeptej se na to třaba Wilandra-Španěl je jeden z nejagresivnejsich hraců...třeba se na to zaměř. A Djokovič ???? Všude se zminuje jeho agrese a přímé udery. Ano, servis-volej to není a 40 Es za zapas take Ne
Reagovat
Teo
Děkuji, ale vidím to zkrátka tak, že Djokovic je momentálně nejlépe fyzicky a psychicky připravný hráč na světě. Tipuju ho i na vítěze RG.
Reagovat
Vojtaakk
Koncentrovaní jsou oba... Problém Nadala je v tom, že z bekhendu je neškodnej, jakmile hraje bekhend po lajně, je to kopec, z kterýho ho navíc Novak často pošle křížem úplně ven z kurtu. Jde o to, že Djokovič si počká na okamžik kdy si Nadal např. oběhne forehand, odkryje si větší část kurtu a v tu chvíli tam má winner z backhandu Djoka. Jinak jak tu někdo napsal, Djokovič má svělej backhand, skoro silnější než forehand. Nemyslím, že by djokovič byl takovej defense hráč, jen s Nadalem nepotřebuje nikam spěchat, protože Nadal ho k žádným chybám skoro nenutí, stačí si počkat.
Taky bych řek, že pro Djokoviče je daleko nebezpečněší nějakej útočnější hráč s formou. Murray nebo Ferrer ukázali, že ho lze potrápit, zaskočit ho může i Federer, pokud se trochu potká s formou...
Reagovat
steve79
To jo Djokovic, je dost hubenej a jekoh úděry jsou fakt neuvěřitelné. Podle mě se stane světovou jedničkou právem. Jedině kdo by ho mohl zastavit na antuce je jeho zdraví. Taky bych se nedivil, kdyby vyhrál i Wimbledon a taky si myslím, že může Fedexe poražet i už i na trávě.
Reagovat
Chandler
Jsem na spojení Nole a tráva zvědav, ale rozhodně na Wimbledonu věřím víc Rafovi než Fedexovi, který už minulý rok nestačil na Berdu.
Reagovat
Teo
Jinak moc nechápu, proč všichni spoléhají na to, že Novak vypadne na RG. Bude se hrát na 3 vítězný a přijde mi velmi nepravděpodobný, že by Novak při současné formě nedokázal z kteréhokoli zápasu včetně finálového dostat jako vítěz, byť za cenu pětisetové bitvy, na kterou má v současnosti nejlepší předpoklady...
Reagovat
Chandler
Djokovič mě příjde čím dál víc hubenější a jeho údery jsou silnější a silnější. Nechápu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nehraje špatně to by se nedostal tolikrát letos až do finále. Vůbec nechápu proč nedokáže letos toho NOVÁKA dostat, nevíte někdo? Když koukám na Rafovi zápasy s kýmkoli jiným tak hraje ten svůj tenis. Jen co nastoupí proti sporákovi tak chyba za chybou a agresivita krom začátku je tu tam. Vím, že na výkonu se odráží i výkon soupeře, ale Rafa už přece takových nekonečných a nevyhratelných duelů zažil už s Rogerem tak si přece nemůže už takový blok vypěstovat. Nebo tedy může, ale myslíte, že je to blok a nebo jej srb prostě tak přehrává?
Reagovat
Teo
Víš proč? Protože Rafa, dosud mistr koncentrace, koncentraci v rozhodujících momentech ztrácí, zatímco Novak si ji udržuje konzistentně. I když přijde o servis, nijak ho to nerozhodí - v tom vidím jeho největší sílu. Na rozdíl od takového Rogera, který ztrací koncentraci velmi často a velmi snadno. Na Rafovi už taky nevidím tu dravost, která mu byla vlastní. Na slabších soupěřích si smlsne, takže budí dojem skuteřného "King of Clay", ale jakmile přijde Novak, je poloviční...
Reagovat
Stan_Borowitz
s Teem, je to skoro všechno o koncentraci a koncentrace se odvíjí od sebedůvěry. To jsou věci, které rozhodují o vítězství a porážce, když spolu hraje absolutní špička. Například Federer v jedné z letošních porážek s Djokovičem na začátku třetího setu měl velkou jasně navrch, ale pak ztratil koncentraci a projel to. Právě na Federerovi je to viděl nejlíp, to psychické opotřebení. A to přichází u každého v jiném věku, u Nadala to může být dřív, i s ohledem na to, že se fyzicky i psychicky nadře daleko víc než třeba Federer.
Reagovat
freeteepek
A nevíte někdo, proč to Nolemu letos tak jde? Věřící byl vždycky, ale na Nadala s Fedexem si dost nevěřil. Ale prohrával i jiné zápasy. Letos neporazitelný týden za týdnem turnaj za turnajem. Není za tím nějaká baba? Taková forma samozřejmě není způsobená jednou věcí a je to vždy souhra řady faktorů, ale na startu musel být nějaký silný impuls, který stále trvá...
Reagovat
smazaný uživatel
Hradecká hraje ve Strasburku. No první soupeřky by měla dát. a pak Bartoli to bude těžké...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace... proti Federerovu jednoručnímu backhandu je Nadal smrtící. Ale Djokovic tuhle leváckou výhodu svým výborným obouručákem naprosto neguje... Novaka moc nemusím, ale klobouk dolů. A na FO už ho někdo sejměte:)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Třeba opět pan Melzer
Reagovat
smazaný uživatel
Melzer se podle mě ani tak daleko nedostane, aby jej mohl potkat. Nejdřív na sebe mohou narazit ve ČF, protože jakkoliv se to může zdát šokující, Melzer je momentálně osmý na světě. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je šok :) nepočítá se mu to loňské FO dvakrát? :)
Reagovat
smazaný uživatel
A je tam zaslouženě. Podle mě až tak moc bodů ztratit nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako asi nelze říci, že je tam "nezaslouženě", ale v letošním roce je zatím 20. v "Race" (se ziskem 835 bodů) a má bilanci 12 vítězství / 10 porážek (a to ještě těžil z relativně vysokého nasazení).
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, trocha historické statistiky:

Djokovič je první tenista, kterému se před Roland Garros podařilo vyhrát 7 turnajů, od roku 1994, kdy se to povedlo Petu Samprasovi (Sydney, AO, Indian Wells, Miami, Osaka, Tokio a antukový Řím).

Federer se něčemu podobnému nejvíce přiblížil v roce 2005, kdy měl před RG 6 turnajových titulů, ale chyběl mu přitom titul z AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Podotknem, že Federer prehral prvýkrát práve s Gasquetom, ako tento týždeň, potom obligátne na Roland Garros, lenže ďalšia porážka prišla až v poslednom zápase sezóny ... Čo myslíte, koľkokrát prehrá Novak tento rok ?
Reagovat
smazaný uživatel
nejspis ja, ale to mi budou muset dat divokou kartu na RG
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se poštěstí, tak Novak vydrží do trávy možná neporažen, takže porážku bych tipoval Queens nebo Wimbledon. Ale podle mě prohraje už i na Roland Garros.
Reagovat
smazaný uživatel
No, řekl bych, že jich bude více než čtyři, poněvadž v Nadalovi, federerovi a Murrayovi + některých dalších má rozhodně těžší soupeře, než tehdy Federer v roce 2005 (po Safinově zranění byl jeho největším konkurentem Roddick a Hewitt + Nalbandian; s nadalem se ten rok střetnul jen dvakrát, jednou horko těžko vyhrál, jednou prohrál).

Tomasinho: předpokládám, že pokud vyhraje RG, z Queen´s se odhlásí.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesněji řečeno, poprvé v roce 2005 prohrál v semifinále AO se safinem. Pak už jen s Gasquetem, Nadalem na RG a Nalbandianem na "Turnaji mistrů"; celkově se dá říci, že ač co do zápasové bilance to byla Federerova nejlepší sezona, tři prohry z oněch čtyř byly nejbolestivější možné, protože přišly na těch 5 nejdůležitějších turnajích, tj. grand slamech a ve finále Turnaje mistrů.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, pokdu by se odhlásil s Queens, prohraje ve Wimbledonu. Na trávě nemůže prostě vydržet bez porážky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu si pomoct, ale mi prostě přišel Nadal až moc pasivní, z bekhendu, to je škoda mluvit, to byla hrůza, již tady byly zmíněny ty kopce. Z forhendu pár dobrých míčů, ale taky nic moc, málo spinů ven z dvorce do bekhendu Djokoviče. Ale Djokovič opět výborný, oproti včerejšku pozvedl úroveň své hry. No, po dlouhé době se těším na RG opravdu moc, zápletka bychom tu konečně měli. Po letech, kdy to bylo jen o tom, zda bude zastaven Nadal, je to příjemná změna.
Reagovat
smazaný uživatel
...aby to prase Švycarsky z té druhé řady na RG zas....bože to né-už to tady jednou bylo. 5x v řadě jsem navštěvoval turnaj v Paris(osobně proklinal-aby neuspěl, jednou v roce 2009 vynecham a stal se nevratny pruser !!!
Reagovat
smazaný uživatel
však se ještě budeš divit co Federer dokáže.... Na Wimbledonu a RG obhajuje jen čtvrtfinale....
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi stejně šoumen
Reagovat
taffer
Téměř stovko, nenapomínal jsi tu nedávno příznivce Rogera, že se vyjadřují arogantně? Co potom je ten tvůj slint nahoře? Ty seš ale dobrej magor :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi neskutecny chudak a zoufalec, tridevitko. Jiste, neni to nic noveho, ale pokazde, kdyz napises nejaky ten svuj "skvostny" slint, musim ti to napsat, abys vedel, co jsi zac.
Reagovat
smazaný uživatel
se mi líbí, jak Djokovič leze všem krkem, proto doufám, že bude vyhrávat ještě hodně dlouho:-) dneska opět zasloužené vítězství, letos na něj prostě nikdo nemá a sám jsem překvapen, že na antuce ho Nadal neporazil... když už ho neporazí na své královské disciplíně, pak musí Djokovič hrát už hodně dobře... uvidíme, kdy přijde první porážka, fakt je to neskutečný stroj na výhry, Murray byl včera první od začátku roku, kdo se výrazně přiblížil jeho porážce...
Reagovat
smazaný uživatel
prosim rozlisovat. Mne vubec nevadi Noleho tenis, ale jeho kariera dramatickeho umelce mi prijde velmi poklesla a fakt mi "leze krkem".
Reagovat
LuA_luA
Buduci rok bude pre Noleho extremne narocny co sa tyka obhajoby uz doteraz nazbieranych bodov, kazdopadne uvidime kam to dotiahne tuto sezonu :))
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečný stroj ten srb. Ale až teď se bude lámat chleba. Pokud získá i FO, tak uznám, že je nejlepší. Zároveň však přestanu sledovat tenis, protože ho opravdu nemám rád a zbytečně si ničím nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
: )) dobře vám tak
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by vesmírné a doporučoval bych mu při případné celoroční neporazitelnosti ukončit karieru. Novaku, nevzdavej to - MÁŠ NA TO !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Už se těšim na RG a ted je podle boomejkru asi nej favorit Novak, ale podle mě Noleho serie bude ukončena ve finale a nebo jak řikate nejakym outsidrem(minulý rok na RG prohral s Melzrem,tak třeba se najde nekdo další)A ubec nejhorší je že už vypada že prohraje a on najde jeste zbytky sil a nakonec soupeře PORAZÍ(viz. SF s Andym)Ale podle výkonosti nyní nemá konkureci...RESPEKT!!!
Reagovat
a.magerova
Oprava info v článku: "A i tentokrát se z vítězství radoval třiadvacetiletý Srb, který o rok mladšího Španěla porazil 6-4 6-4."

Novak bude mít příští neděli 24 let (*22.5.1987)
Rafa bude mít 25 let 12 dní poté (*3.6.1986)
Jo a dnes má narozeniny (24 let) Andy Murray - tak vše nejlepší !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak je potřeba samozřejmě uznat, že Djokovic je bezkonkurenční letos, takový hrdina no. Navíc hraje atraktivní tenis, umí na všech površích a jednoznačně si zaslouží být jedničkou, ale fandit mu nikdy nebudu.
Reagovat
l00bor
Rafa má z Djokera blok a je to cítit v důležitých momentech.To pro něj není vůbec dobrý.Jsem zvědavý na obhajování bodů příští rok.Tenhle dobře hrát on nevydrží.Jako fanoušek Federera jsem byl flustrovany takzvaným Nadal.blokem,nebýt jeho Roger by měl daleko víc titulů.Nechci být špatným prorokem,ale Nadal si projde něčím podobným,škoda jen že to je Djokovič,nemám ho rád.
Reagovat
tito
Místo kopance od Federerova fandy objektivní názor . Díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to potřebuje, aby na sobě ještě zapracoval a vybičoval se k lepším výkonům. Aspoň to teď bude zajímavé, když elegán hraje tužku
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič: nevidané, neslychané, mimořadné ! Rafaela poraží jenom až v cílové stanici a to značí, že Španel hraje take absolutní kvalitu. Nekdo se mi zde vysmal, kdyz jsem vlastnosti Novaka zveličoval v Historickem měřitku... .Možna, ze by byla lepší pro nasledujici Paris dnešní poražka ! Dá se dokonce označit za momentalniho krale Antuky.

Nadal: Ma neskutečnou touhu po vitězství, poražky zvlada s gracií a uznaním soupeře. Myslim, ze tyto sprchy ho ještě více povzbudí.

Každopadně rozhodujicí bude RG
Reagovat
smazaný uživatel
až na to, že mu po druhý za sebou sotva podal ruku no.:DD Jinak s tou vyrovnaností to neni tak úplně pravda, oba antukové souboje vyhrál Djokovic docela jednoznačně.
Reagovat
smazaný uživatel
já o žadne vyrovnanosti nepišu !!! Novak je vysoko nad všema. To podani ruky si namlouvaš
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo, to zklamání musí být obrovský. Jenže já tohle u Nadala nikdy neviděl a najednou dvakrát po sobě.
Reagovat
Rogers
Tak znovu velké blahopřání hbitému DjokoMitičovi. Tak to se máme v Paříži na co těšit. Tenisový Manitou je letos na straně rudého bratra. Dokáže s tím "Čokoládová tvář" něco udělat? Howgh
Reagovat
baggik
Tak hlavně aby něco ukázala taky N´Šoči Ivanovičová a Kheki - Petra Federer spokojeně odejde do věčných tenisových lovišť. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to zatím vypadá, že Rafa našel dalšího velkého rivala...
Reagovat
smazaný uživatel
... tak Nadal už je celkem zoufalý - to bekhendové nahazování vysokých balónů odkoukal od Jankovičové asi ... no - naštěstí mu to nebylo nic platné a k 1. fleku je zas o kousek blíž ;)
Reagovat
baggik
Gratulace Novakovi, to co letos předvádí je fantastické!!! Je to frajer. Nikdo to nečekal a rázem neporazitelní Rafa s Rogerem jenom kroutí hlavou co se to děje. Pro nás fanoušky, kteří už měli dost jejich nadvlády je to balzám na duši. Nikdo nezpochybňuje jejeich um a úspěchy, ale čeho je moc je příliš a Novakovo tažení je něco na co se bude dlouho vzpomínat - takové povstání na vsi. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
...pěkny přispěvek
Reagovat
UnrealTom
nemam ho rád, ale co předvádí klobouk dolu
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole už mam ve snech Djokoviče jako černou můru co potom Rafa je mi ho líto, ku..a už musí někdy prohrát!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Opět pěkný, agresivní tenis -- a opět mohl vyhrát jednoznačnějším skore, kdyby si nedopřál drobný mentální výpadek v prvním setu za stavu 5:3 (první zrtráta podání) a v druhém setu za stavu 2:0 (druhá ztráta podání).

Jsem zvědav, zda bude schopen vyhrát i RG.
Reagovat
darek.vrana
Kdyby... Jaky vypadek? To bys taky mohl napsat, ze Nadal mohl klidne vyhrat, kdyby si nedovolil 2x vypadek za stavu 4:5. Na tomhle povrchu a pri stylu hry, ktery oba hraji, je podani jen malou vyhodou. Je to v podstate uvedeni do hry, po kterem nasleduji dlouhe vymeny, takze automaticky predpokladat, ze brejk se musi udrzet, je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale v prvním případě začal dvouchybou a byly tam myslím ještě dvě nevynucené chyby, v druhém případě mi přišlo, že trochu "jančil" a snažil se zahrát příliš mnoho extrémně riskantních (a kdyby vyšly, extrémně super) úderů. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, to se pleteš. Sledoval jsi te zápas vůbec?
Na začátku měl Nadal 82% úspěšnost prvního servisu a pak to šlo pěkně dolů (od koncovky prvního a celý druhý). Bez servisu se nedá hrát ani antuka ...
Reagovat
darek.vrana
Mne se to porad sekalo, takze si ty situace zas tak nepamatuju. Ale zvlast proti Nadalovi zapas nikdy neni vyhrany, dokud se nepromeni mecbol, takze jeden brejk me jeste vzdycky nechava klidnym. Kdyby to tam udrzel, stejne by treba prisel brejk pozdeji. Nikdy se hrac nevydrzi koncentrovat na kazdy mic stejne po cely zapas a mne se zda, ze Djokovicovi se to posledni dobou prave dost dari. Driv mival velke vykyvy, ale ted vyhrava vetsinou dost suverenne, skoro jako prave Nadal. Takze sazkovky budou brzo taky na nej vypisovat hcp -7,5 apod.:).
Reagovat
smazaný uživatel
.. máš pravdu, že na Nadal bojuje až do proměněného "mečbolu", jenže letošní zápasy s Djokovičem jsou jiný kafe ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to me taky na nadalovi mrzelo, jak zacal poustet svoje loby z bH...jsem si rikal, co dela boze? ..jinak djoki je fakt hustej...bude ho tezke porazit..ma to v hlave hodne moc srovnane a nevim kdo mu dal to kouzlo byt tak odolny..RESPEKT !
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Djokovič v Paříži narazí na Federera tak poprvé v životě fandim Federerovi. Toho jugoše už mám plný zuby. Už ho musí někdy zastavit.
Reagovat
smazaný uživatel
* někdo zastavit
Reagovat
smazaný uživatel
jj nekdo ho musi zastavit jen proto ze je nejlepsi:D.. btw. ty jeho gesta lezou krkem snad kazdemu, ale pokud je herne lepsi, at vyhrava co to jde.)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič je Srb. Jugoslávie se postupně rozpadala mezi léty 1991 - 2003. Jugoslávskou národnost si od té doby drží jen několik vykolejených zbloudilců ...
Reagovat
smazaný uživatel
Začíná to vypadat, že Nadal tím hráčem asi nebude. Dneska před zápasem pro něj hrálo úplně všechno, dost sem mu věřil. Pomalá antuka, počasí, možná únava Djo a stejně Djokovic vyhrál, dá se říct bez problemů. Federer by se musel hodně dobře vyspat a předvést něco jako loni na konci sezony, aby mohl mít šanci. Je to zvláštní, ale věřim spíš, že ho porazí Roger než Nadal no. Nejpravděpodobnější, ale stejně je, že někdo jinej naprosto překvapí.
Reagovat
tito
A co třeba Andy Murray? Moc se o něm t.č. nemluví a v SF to bylo 50 na 50.
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayovi bych spíš věřil, že jej porazí ve Wimbledonu. Na RG to není úplně vyloučeno, ale považuju to spíš za nepravděpodobné.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu. Taky myslím, že spíš má šanci nějaký outsider. Třeba jako když Federerovu serii v roce 2007 ukončil Caňas.
Reagovat
darek.vrana
Neco mi rika, ze ho prvni porazi Kohlschreiber:).
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Bellucci byl poměrně blízko.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten je dobrej hlavně na trávě... Tam Djoka dvakrát dřív porazil...
Reagovat
smazaný uživatel
to byla reakce na Vránu...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Poražte někdo konečně toho Jugoše, tohle mě už nebaví!
Reagovat
Ananas
O tom neporazitelnym Srbovi mi už ani nemluv. Porazit Rafu 4 krát v řadě je už vážně na pilulku. :D :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Šakale, dopřej taky někomu jinému jeho chvíli na výsluní a možnost zapsat se do historie: Federerovi i Nadalovi se to již podařilo, teď je (možná) řada na Novakovi.

A spoustu lidí nepochybně podobně lezla na nervy Federerova dominance v letetch 2004 - 2007 nebo Nadalova dominance na antuce. Vezmi si, že zatímco ty tyhle pocit prožíváš zatím jen pár měsíců, my nebozí jedinci jsme tím trpěli čtyři a více let. :-))
Reagovat
tito
Máš pravdu :).
Reagovat
Pe3k
Djokovič? Gratulace. Respekt.
Nadal? To jeho bekhendové nahazování se hodí tak pro hráče druhé světové stovky, ale pro světovou jedničku je to ostuda. Je skutečně dobře, že opět útočný a konstruktivní tenis vyhrává nad pasivním vracením míčku.
Reagovat
smazaný uživatel
... Zas jenom primitiv zoufalej Federerovec špiní a nadava....
Reagovat
smazaný uživatel
...v předchozím članku...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hraje hrozne, vubec se me jeho hra nelibila az asi na 2 gemy, kdy to vypadalo, ze se pokusi to zvratit.:(
Jinak Nole zase super vykon, gratulace od fanouska z druheho tabora.
Reagovat
Ananas
Bohužel musim s tebou souhlasit. Je moc pasivní a nepřišel mi poslední 2 finále v kůži. Tak snad všem na FO ukáže kdo je "king of clay". :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Rafa rozhodně nehrál hrozně, kromě těch několika nahozených bh, ale jednoduše Nole hrál zase neuvěřitelně, minimum ue, všechno k lajnám, vysoký procento 1. servisu, dlouhý returny. Jednoduše když to Djokerovi takto chodí nemá Nadal moc zbraní! Nicméně pěknej match a snad djokera někdo někdy sestřelí...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist