Djokovič znovu zvládl svůj první zápas na Turnaji mistrů, letos si poradil s Isnerem

12. 11. 2018, 23:14
Aktuality 16
TURNAJ MISTRŮ - Novak Djokovič podesáté v řadě vyhrál svůj úvodní zápas na Turnaji mistrů. Letos první hráč světa odstartoval hladkou výhrou nad americkým debutantem Johnem Isnerem, kterému nenabídl jediný brejkbol.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič za posledních dvanáct let chyběl na Turnaji mistrů pouze loni kvůli zranění. A pouze v roce 2007 při své debutu nevyhrál úvodní zápas. Dalších deset účastí odstartoval vítězně. 

Letos si největší favorit poradil s Johnem Isnerem, který ve 33 letech prožívá premiéru na Turnaji mistrů. Američanem, který se do Londýna kvalifikoval jako poslední až díky omluvenkám zraněných Juana Martína Del Potra a Rafaela Nadala.

Djokovič neměl s více než dvoumetrovým soupeřem, jemuž nepomohlo ani 13 es, žádné potíže. Po svém podání ztratil pouze šest míčků, zaznamenal tři brejky a po hodině a čtvrt zvítězil 6-4 6-3. V jedenáctém vzájemném střetnutí uspěl podeváté.

"První zápasy bývají ošidné, ale daří se mi na ně dobře připravit. Zápas jsem měl pod kontrolou, hlavně servis mi fungoval a celkově můžu být se svou hrou spokojený," řekl Djokovič, který od začátku července vyhrál už 32 ze 34 utkání. 

Jednatřicetiletý Srb se v Londýně snaží vyšperkovat parádní druhou polovinu sezony, během níž vyhrál dva grandslamy, dva turnaje Masters 1000 a po dvou letech se vrátil na vrchol světového žebříčku.



Turnaj mistrů Djokovič už pětkrát vyhrál (2008, 2012, 2013, 2014 a 2015) a pokud by za šest dní slavil pošesté, vyrovnal by se nejúspěšnějšímu hráči v historii soutěže Rogeru Federerovi.

Také v prvním dnešním utkání skupiny Gustava Kuertena uspěl papírový favorit, když Němec Alexander Zverev zdolal ve dvou tie-breacích Chorvata Marina Čiliče.

Ve středu odpoledne se utká Djokovič se Zverevem a vítěz by po večerním duelu Isnera s Čiličem mohl slavit postup do semifinále.

• TURNAJ MISTRŮ 2018 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 8.000.000 eur
pondělní výsledky (12. 11. 2018)
• Skupina Gastava Kuertena •
Djokovič (1-Srb.) - Isner (8-USA) 6-4 6-3
A. Zverev (3-Něm.) - Čilič (5-Chorv.) 7-6(5) 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Kozoroh
Bravo No1e, skvělý výkon, hned třikrát brejknul Johnův servis a naopak nedovolil Izzymu jediný BP.
Reagovat
turista
Souhlasím. Brejknout 3x hráče s nejlepším podáním na okruhu to skoro nejde.
Reagovat
Kozoroh
Jestli bude včerejší výkon opakovat, o titul strach nemám :)
Reagovat
Pe3k
Být fanda Nol3ho, sem více než v klidu. Jediný problém může být Anderson ;)
Reagovat
Krisboy
Sorry, ale Izzy byl fakt špatnej. Nechci snižovat Noleho výkon, ale Johnny byl sotva poloviční proti Laver Cupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Najpresvedcivejsi Nole s Kandym po prvych zapasoch.
Reagovat
Pe3k
Pokud Isnera breakne kdy se mu zlíbí a Izy není schopen dostat ani jeden set do tb, pak si moc nedovedu představit, kdo proti Srpovi udrží servis...Čadič i Šáša jsou vysocí a obecně bráni jako dobří servis mani, ale to jejich podání je slabší jak on big Johna...
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Marduch
na druhou stranu zreturnovaný servis ještě neznamená fiftýn a oba zmiňovaní jsou v mezihře trošku v jiném vesmíru než dlouhý Johnko..
Reagovat
Marduch
a tím Johna vůbec neshazuju, v kontextu jeho 208 cm dokáže na kurtu neskutečný věci.
Reagovat
Pe3k
Suhlas, ale ten (nejlepší) return vytváří na podávajícího neuvěřitelný tlak, který neustále narůstá dokud se soupeř nezlomí a nepřijde o servis. Včera toho Isnera rozebral neuvěřitelně.
Reagovat
Krisboy
Izzy slabej. Jenom stím toho z Laver Cupu. Nole s prstem v nose.
Reagovat
No-le
Měl jsem trochu obavy, ale Novak vypadá velmi dobře. Zvlášť na returnu byl brutální... viz matchball (((: Takže můj tip na finále - Djokovic:Anderson
Reagovat
No-le
Omluva za mystifikaci. Ten prohoz při matchballu nebyl přímo z returnu ((:
Reagovat
turista
No pokud by to tak vyšlo tak by to snad pak mohlo vypadat jako v tom Wimbledonu ve finále. Novak by si počkal na to až se Kevin vyhází.
Reagovat
Marduch
do W finale ale vstupoval Kandy zvalcovan tim neskutecnym maratonem s Isnerem v SF.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist