Djokovič zvládl duel s Del Potrem, Murray překonal zranění a poprvé suverénní Nadal

28. 5. 2011, 17:51
Aktuality 76
FRENCH OPEN - Novak Djokovič žádné drama proti Del Potro nepřipustil a vyhrál už 42. zápas v řadě. Do 4. kola French Open v Paříži postoupili i pohodlně obhájce titulu Rafael Nadal a navzdory nepříjemnému zranění kotníku také Andy Murray,
Novak Djokovič

Letos neporaženého Novaka Djokoviče měl v zápase třetího kola prověřit nebezpečný Juan Martín Del Potro, atraktivní duel ale příliš dramatického tenisu divákům nenabídl. Už kvůli přeložení zápasu z centrálního kurtu na dvorec Suzanne Lenglenové spoustě fanoušků unikli včerejší dva sety, po nichž byl zápas kvůli tmě za stavu 1-1 přerušen.

Srbský tenista do zápasu vstoupil lépe, ve druhém setu se ale karty obrátily a Argentiec proti bez 'šťávy' hrajícímu Djokovičovi vyrovnal. Druhý hráč světa vypadal unaveně a zřejmě byl rád, že se na další pokračování duelu mohl lépe připravit.

Dnešní pokračování už bylo zcela v režii favorizovaného Srba, který nakonec zvítězil 6-3 3-6 6-3 6-2 a vyhrál i čtvrté vzájemné střetnutí. Jihoameričan se v utkání prezentoval množstvím nevynucených chyb, jichž zaznamenal 46 oproti pouhým 22 vítězným úderům. To vítěz předvedl 41 'winnerů' a 38 kiksů.

"Dnes už hrál mnohem lépe než já, využil své šance," uznal Del Potro. "Ve třetím setu za stavu 2-2 jsem měl dva brejkboly, ale chyboval jsem. A když proti takovým soupeřům své šance neproměníte, tak prohrajete," dodal předloňský semifinalista.

Sobota v Paříži:

Nejlepší Čech Rosol v Paříži padl po čtyřsetovém boji s Chelou

Djokovič v součtu s minulou sezonou neprohrál už 42 zápasů za sebou. V historické tabulce se posunul k McEnroeovi na třetí místo, lepší už je pouze Ivan Lendl (44 výher) a rekord drží s 46 triumfy v řadě Guillermo Vilas.

V letošním roce zvítězil i ve 40. zápase a dvě výhry ho dělí od vyrovnání nejlepšího vstupu do sezony. Rekord patří Johnu McEnroeovi, který v úvodu roku 1984 vyhrál 42 zápasů bez jediné porážky.

Třiadvacetiletého rodáka z Bělehradu dělí už jen tři výhry od premiérového pasování na nového krále mužského tenisu. Další jeho překážkou bude už v zítřejším osmifinále domácí Richard Gasquet.

Zatím stále současný vládce a pětinásobný šampion French Open Rafael Nadal do letošní ročníku antukového grandslamu vstoupil dvěma rozpačitými výkony; nejprve v pěti setech udolala Isnera a přesvědčivý nebyl ani proti krajanu Andújarovi. Až v dnešním zápase proti Antoniu Veičovi nenechal nikoho na pochybách a zvítězil drtivým rozdílem 6-1 6-3 6-0.

Úspěšný kvalifikant Veič, hráč až třetí světové stovky, si prestižní souboj s prvním hráčem světa zajistil nečekanou výhrou nad Davyděnkem, do dnešního zápasu ale vstoupil s přílišným respektem. První set prohrál po množství chyb a jediném vítězném úderu za pouhých 26 minut 1-6. Pak ale na chvíli hodil ostych za hlavu a po brejku se ve druhé sedě ujal vedení 2-1. To ale bylo všechno, co proti španělskému favoritovi předvedl. Z následných dvanácti her uhrál jedinou na returnu, a když ve třetím dějství získal pouhé čtyři fiftýny, loučil se s francouzskou metropolí 'kanárem'. 

"Pár věcí jsem dělal lépe než v minulých dnech. Za to jsem moc rád," pochvaloval si Nadal. "Jen na začátku druhého setu jsem měl malý výpadek a udělal jsem několik chyb. Ale myslím, že po zbytek zápasu jsem už měl nad míčkem plnou kontrolu," dodal rodák z Mallorky. 

Zítra tomu bude přesně pět let, co Nadal vítězstvím nad Švédem Söderlingem v utkání prvního kola grandslamového Roland Garros vytvořil nový rekord mužů v neporazitelnosti na antuce. Tehdy teprve devatenáctiletý mladík zvítězil po čtyřiapadesáté za sebou, čímž o jednu výhru překonal dosavadní historické maximum Argentince Guillerma Vilase z roku 1977. Na antukových kurtech svou vítěznou šňůru rodák z Mallorky, který naposledy prohrál v dubnu 2005, nakonec našponoval až na 81 zápasů. Přemožitele našel teprve po více než dvou letech, kdy jej ve finále turnaje v Hamburku porazil tehdejší světový hráč číslo jedna Roger Federer.

Letos může šestým titulem z Paříže vyrovnat rekord Bjorna Borga, Nadalovým příštím soupeřem bude Chorvat Ivan Ljubičič, jenž ve třech setech porazil šestnáctého nasazeného Španěla Fernanda Verdaska

Nepříjemné zranění si dnes přivodil čtvrtý hráč světa Andy Murray. Britský tenista si v duelu s Němcem Michaelem Berrerem na začátku druhého setu při dobíhání míčku u sítě podvrtl kotník a vůbec to s ním nevypadalo dobře. Po ošetření několik minut kulhal a až do konce zápasu si na nohu dával pozor, soupeře ale přesto porazil hladce 6-2 6-3 6-2.

"Otočil jsem si kotník a pak mě samozřejmě po zbytek zápasu bolel. Teď musím čekat a uvidíme, co noha udělá. Budu dělat vše pro to, abych byl na další zápas plně připravený," uvedl Brit Murray.

O zopakování předloňského čtvrtfinále se utká se Srbem Viktorem Troickým, který si ve čtyřech setech poradil s Alexanderem Dolgopolovem z Ukrajiny a poprvé v kariéře postoupil do 4. kola grandslamového turnaje.

Poslední osmifinálovou dvojici vytvořil dvojnásobný finalista French Open Robin Söderling a domácí Gilles Simon.

- FRENCH OPEN muži (Francie, antuka, 7.884,000 eur) -
sobotní výsledky (28. 05. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Chela (Arg.) - Rosol (ČR) 6-2 6-4 3-6 7-6(5)
Nadal (1-Šp.) - Veič (Chorv.) 6-1 6-3 6-0
Djokovič (2-Srb.) - Del Potro (25-Arg.) 6-3 3-6 6-3 6-2
Murray (4-Brit.) - Berrer (Něm.) 6-2 6-3 6-2
Söderling (5-Švéd.) - Mayer (Arg.) 6-1 6-4 6-3
Simon (18-Fr.) - Fish (10-USA) 6-3 6-4 6-2
Troicki (15-Srb.) - Dolgopolov (21-Ukr.) 6-4 3-6 6-3 6-4
Ljubičič (Chorv.) - Verdasco (16-Šp.) 6-3 7-6(6) 6-4
Falla (Kol.) - Kubot (Pol.) 6:7 (4:7), 6-4 7-5 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Čermák/Polášek (14-ČR/SR) - Tipsarevič/Troicki (Srb.) 2-1 skreč.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

76
Přidat komentář
smazaný uživatel
podla mna bol djokovic v pohode ale teraz ked zacal vyhravat, podla mna tiez zrazu zazrakom je namysleny a arogantny kazdym zapasom viac a viac.... je svata pravda ak bude takyto vykon podavat aj na buduci rok a potom zas - potom mozete hovorit ze je najlepsi - este nic nedokazal... nadal a federer hra niekolko rokov na tej istej urovni...inak ma neskutocne stastie este mu aj forgini skrecuje... nuz co, .... maju stastie...
Reagovat
pauloX
Prajem Nolemu vytazstvo a svetovu jednoktu,jeho vysledky su uzasne momentalne je niekde inde ako Nadal a spol.
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu...je někde jinde než nadal a spol. protože nadal a federer podávali stabilní dobré výkony v každé sezoně a srb je podávaá jenom letos...je zajímavý že po minulá léto to býval takovej chcípáček o kterém nic nikdo nevědel a kterému se jendou zázrakem podařilo vyhrát AO...zajímavý že teď všechny válcuje...hm, něco na tom bude...jo a ještě jeden duvod proč je jinde než ostatní- chybí mu alespoň trocha pokory...tenhle kluk nemá šanci býti dlouhodobě nejlepší, tak ať si užije 5 minut slávy a pak zanikne navěky...
Reagovat
smazaný uživatel
Náramně pěkný, bez sebemenší důkazů o někom naznačovat, že určitě dopuje.Ukrutuně primitivní a ubohý příspěvek.
Reagovat
smazaný uživatel
ale né, tady přece nikdo nemluví o dopingu...Novak má přece zázračnou sílu z bylinek a kořínku které žere místo masa...:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Rak za A: Svuj prvni Grand nevyhral nahodou, ale systematickym narustem a očekavanym utokem na prvni misto sveta ! Ano, po prvnim mega uspechu nastal utlum - u legend je to časte...viz Sampras, Agassi,...

Za B: Uz ted jeho serie je legendarni...takze o zaniknuti nevím nevím

....a uz me nabaví vypisovat tady jeho superlativa....!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
když ten namyšlenej srb dokáže to co Fedex nebo Rafa tak pak se mužem bavit o nějakejch superlativech...prozatím je to niemand, kterému se tuhle sezonu daří...
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraje letos všechny 4 Grand a sezonu dokonči bez porazky !!! stačí ????? a myslim, ze rovnou muže ukoncit karieru !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě Djokovič nevyhraje..
Reagovat
smazaný uživatel
prosim tě, v čem je namyšlenej? Nějaké namachrované výroky možná vypustili z úst jeho rodiče v roce 2008, ale on - pokud vím - nikoliv. A každej se vyvíjí v jiném věku (viz Lendl, jenž v Djokovičově věku stále neměl ještě ani jeden GS titul -- až do RG 1984). On měl vždy na to, aby porážel i tu nejlepší verzi Nadala a Federera, ale pořádně se to skloubilo dohromady až v této sezoně.
Reagovat
Ananas
Takže já bych to s dnešními OF zápasy mužů viděl takto:
1)Simon vs Soderling 3:2(Ale to spíš než se to stane si já přeju)
2)Fognini vs Montanes 3:1 (Montanes to psychicky neunese a příde mi že Fognini tu hraje lépe)
3)Wawrinka vs Federer 0:3 (Tam je to téměř jasný, Wawroš to nejspíš zas hezky odevzdá národnímu hrdinovi)
4)Ferrer vs Monfils 3:0 (V tomhle zápase si myslim že David s Monfilsem vyběhne ve 3 setech a Gael ani nebude vědět která bije)
5)Gasquet vs Djokovic 0:3 (Věřim že Djokiho tady někdo porazí ale že to bude Richard si nemyslím)
Tot mé tipy na dnešní osmifinálové zápasy mužů na RG, všem tenisovým nadšencům přeji dobré ráno. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jen možna pro zajimavost. v roce 2008 byl zrovna tady zapas čtvrtfinale Ferrer-Monfils a v pěti setech uspěšnější nefavorizovany francouz ( divaci španěla uvařili ) ale take se přiklanim k Davidovi i kdyz oba jsou sympataci
Reagovat
smazaný uživatel
vlastne ve čtyřech setech...
Reagovat
smazaný uživatel
Simon vs. Soderling: no, na antuce spolu ještě nehráli, na zápasy vede Soderling 4:2, naposledy jej loni v paříži (hala) rozstřílel 6:4, 6:0. myslím si, že Simon uhraje maximálně jeden set.

Doufám, že Ferrer porazí Monfilse, protože si můžeme být jistě, že proti Federerovi podá maximální výkon, jakého je momentálně schopen. Monfils by tam předvedl tak nanejvýš zase nějakou zdařilou klauniádu.;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Robinovi evidentne Paris svedčí, opakovaně jeho vykony tady rostou kolo od kola...

Ferrer je bohuzel proti Federer svoji hrou limitovan, spíše na vyrovnanejší zapas bych to videl s francouzem ( uz jen diky prvni jeho vyhře loni v Berci...kde Švycar možna oplyval zrovna životní formou...viz osobni jeho rekordy...v počtu Es na sety...a nasledny uspech v London. Docela věřím Wawrinkovi na konečně dustojný vykon
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling - Simon 3:1
Monťanes - Fognini 3:1
Federer - Wawrinka 3:0
Djokovič - Gasquet 3:0
Reagovat
smazaný uživatel
Jiunak proč řešíte zápas Simon-soderling u dnešního programu, když se hraje až zítra?
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, "všichni jdeme sborem za největším volem". :-)))
Reagovat
Ananas
Ještě ráno bylo napsané tady na TP že se bude hrát dnes. :)
Reagovat
Ananas
Za to se omlouvám ale ještě ráno to bylo napsané jinak, tak sem se řídil informacemi tohoto portálu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak muselo ti být jasné, že když hráli včera, nebudou hrát dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy´t je to koneckonců jedno, můj tip bude stejný i zítra. :-)
Reagovat
Ananas
Tak moc jsem nad tím nepřemýšlel, máš pravdu, moje chyba. :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejprve k včerejší tipovačce: tři věci hrubě nevyšly:

1/ Čekal jsem, že Cirstea bude klást větší odpor Na Li, ale nestalo se tak a hrála dost špatně -- snažila se navíc přehrát Na Li její vlastní hrou, na což objektivně nemá (resp. včera neměla -- o čemž svědčí i silně negativní poměr mez winnery a UE).

2/ Věřil jsem, že Gajdošová ve třech setech udolá Petkovičovou. Jarka sice třetí set začala dobře, získala hned podání Petkovičové, ale pak si jej hned zase vlastními chybami prohrála. Dá se říci, že ve třetím setu ji opustil servis. Jarka byla aktivnější hráčkou, chodila víc k síti,ale taky udělala mnohem víc chyb (Jarka: 36 W/43 UE, Petkovičová 25 W/23 UE, na síti: Jarka úspěšná 15 x z 23 pokusů = 65 %, Andrea 4 x z 6 = 67 %.

3/ Věřil jsem, že Yanina udolá Radwanskou. V zápase se ovšem ukázalo, že poměrně jednorozměrné bouchání do míče je Radwanská, přinejmenším na antuce, schopna poměrně s přehledem ubránit.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešek:

Zvonareva vs. Pavljučenkovová

Nasťa má nepochybně na to, aby Veru porazila, ale předpokládám, že opětovně selže, obzvláště pokud jde o GS turnaj. Ostatně, ani v předchozím kole s Nurií nehrála moc dobře a ty nervy tam byly jasně patrné. Jednou možností je, že bude hrát úplně hrozně, jako se Schiavone na US Open, kdy uhrála jen tři gamy. Anebo to bude klasický zápas Nasťy, tj. uhraje jeden set, ale nakonec prohraje.

Bartoli vs. Dulko

Myslím si, že si Marion postup před domácím publikem pohlídá, i když je to na antuce, která je jinak jejím nejslabším povrchem a Gisela je na antuce velmi dobrá. Navíc všechny čtyři vzájemné zápasy Marion vyhrála bez ztráty setu, i když na antuce ještě nikdy nehrály. Ale myslím si, že tentokrát Gisela jeden set uhraje.

Jankovičová vs. Schiavone

Fran bude bojovat jako lev, ale mám za to, že ji jnkovičová udolá 2:1 na sety. Může to být velmi epický zápas s dramatickou koncovkou.

Hantuchová vs. Kuzněcovová

Obě mě dvě mají výtečnou formu (u Svety ovšem soudím jen z výsledků, z jejích zápasů jsem toho viděl jen málo). Na vzájemné zápasy vede Sveta 7:4 a vyhrála poměrně jednoznačně i oba zápasy na antuce. Myslím si ale, že to bude velmi vyrovnaný zápas a dočkáme se tentokrát tří setů. Tipuji ale, že nakonec vyhraje Sveta. Obě jsou mi sympatické, škoda, že to není semifinále nebo aspoň čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si zkusím tipnout :-)

Zvonareva - Pavlyuchenkova 2:0
Jankovic - Schiavone 1:2
Bartoli - Dulko 2:0
Kuznetsova - Hantuchová 2:0 (avšak nezlobil bych se, kdyby byl výsledek zcela opačný :-))
Reagovat
tito
Ha ranní ptáče!? -D. No ještě že nesázím, z těchto nevyzpytatelných tipů a rozhodování by se mi asi udělalo nevolno. Ale asi bych si tipl Zvonarevu / spíše na základě přání/, Bartoli, Schiavone /opravdu odevzdá maximum/. Ten poslední netipuji.....
Reagovat
smazaný uživatel
Mám dnes bohužel denní službu od osmi ráno, takže jsem vstával brzo. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taktéž si tipnu:

Zvonareva - Pavlyuchenko 2:1 (Jediná možnost, jak může Pavly vyhrát, je, že vyhraje 2:0. Pokud se půjde do třetího setu, grandslamové zkušenosti Věrky ji zápas vyhrají. Výhru ale přeju Pavlyuchenko).

Bartoli - Dulko 2:0 (Dulko překvapila Stosur i sama sebe, ale tady už končí)

Jankovič - Schiavone 1:2 (to je spíše vroucí přání, ale Franceska je bojovnice, ta se jen tak nedá)

Kuznětsova - Hantuchová 1:2 (Kuzna je buldog, který se zakousne a nepustí. Ale pokud Hantuchová předvede obdobný výkon jako proti Wozniacké (i když ta hrála dost tragicky), měla by Světlanu dát)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si fakt nemyslím, že Wozniacká hrála tragicky, tedy aspoň v prvním setu a v druhém setu od stavu 0:4. Danka ji prostě totálně přehrávala, hrála daleko líp a taktičtěji než třeba i Šarapovová v Římě. Resp. opačně řečeno, Wozniacká nehrála hůř, než ve Stuttgartu, Římě, Madridu či Bruselu. Skóre 6:1, 6:3 bylo prostě dáno tím, že Danka hrála daleko líp, než všechny soupeřky Wozniacké z předešlých antukových turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, zápas jsem viděl celý (btw dost mi lezlo na nervy, jak čeští komentátoři zaujatě tlačili Danielu) a Caroline zkazila několik přímo nalitých úderů, které od sítě opakovaně házela metr do autu. Ostatně tuším že dvakrát o servis přišla ze stavu 40:15, což se jí před tím nestávalo. Během prvního setu snad uhrála jen dva winnery, což je i na její obranářský styl žalostně málo. Ve druhém setu od toho stavu 0:4 výrazně přidala a za stavu 3:4* 30:30 to vypadalo na obrat, ale Daniela si to pohlídala a bylo hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, v prvním setu měla 4 nevynucené chyby, nalité míče asi zkazila hlavně v tom rozmezí, které jsem výslovně vyloučil (první 4 gamy druhého setu). Daniela hrála v prvním setu vždy od prvního úderu tak dobře, že k nějakým winnerům neměla Wozniacká ani příležitost, vzhledem k její neschopnosti zahrát winner z hloubi pole (na rozdíl od kratších úderů soupeřky).
Reagovat
smazaný uživatel
Teprve zitra začína Turnaj !!!!!

Ten Srbsky charakterní kluk, tady těm všem Čecháčkům ale musí pít krev ......

Jsem take doslova alergicky na Albance, Makedonce,....ale Novaka považuji za evropskeho, zapadniho borce, ktery oplývá sympatiemi....i kdyz zpočatku před lety moji naklonost zrovna pro jeho gesta neměl-ale to tak bejva. Jeho ekonomický/líbivý styl me zaujal uz v jeho 18 letech.

Doufam, ze po Paris se bude spekulovat o kompletnim Grandslamu !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by měl Djokovič vadit. Hraje dobrý tenis a o tom to je....

Jen nevím jaký je podle Tebe rozdíl mezi Srbem a Makedoncem? To mi vysvětli.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kazdy narod ma jakousi druhou jakost ( o stupen niže v Albanii Kosovo ), na Slovensku třeba za burany považuji tzv výchoďary, u nás za Kromaňonce považuji Ostravaky a atd. .... Chorvaté přecejenom mají pověst dobrou, Srbové už horší...a proto Novaka zařazuji trochu do jine kultury....od dětství. Osobní zkušenost v našem městě...máme s občany Albánie za nepřijatelnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nech si své xenofobní výlevy na ultrapravicové servery a ve svých komentářích se raději soutřeď na stylistickou stránku věci, pač já, byť kromaňonec od Ostravy, nad tím mnohdy kroutím hlavou...
Reagovat
smazaný uživatel
To beru. Jenýe Makedonci (národnost) jsou východní slované stejně jako Srbové (možná o trochu klidnější a umírněnější). Možná na to nahlížíš z pohledu státního občanství, kdy v Makedonii žije 28% menšina Albánských muslimských parchantů .... pak souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, ze tu Ostravu jsem zařadit nemusel...byla to jen cilena provokace na meho neoblibeneho Štepanka. Sorry !
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva přijata.
Reagovat
smazaný uživatel
No vypadá to, že opravdu budu muset fandit Federerovi. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
proč není v juniorkách přihlášená Denisa Allertová? vždyt je ročník 1993 tzn měla hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi proto, že je teď mezi juniory až 155., i když nevím, proč si tak pohoršila...možná se začíná více soustředit na hru mezi dospělými, a tak už moc juniorské turnaje nehraje...taky už má na přechod mezi dospělé čas, tak se jí snad bude dařit :)
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, už se zaměřuje na ženy, což je dobře. Koeckonců, už jí bylo osmnáct a na žebř. WTA je navzdory úspěchu na Sparta Pargue Open stále dost nízko. Ale aspoň se teď už nebude muset trápit v kvalifikacích desítek.

Jinak co se týče jejího postavení na junior. žebříčku, ona toho za posledních 52 týdnů mezi juniory moc neouhrála -- viz zde:
http://www.itftennis.com/juniors/players/activity.asp?player=100124198
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak v rozhovoru na Sparta Prague Open řekla ohledně svých příštích turnajů toto:
http://www.spartapragueopen.cz/cs/novinky/rozhovor-s-denisou-allertovou/27

"... mám na programu turnaj v Prostějově, poté ve Zlíně a možná mě ještě čeká juniorské mistrovství Evropy jednotlivců."
Reagovat
smazaný uživatel
I v sobotu bylo v Paříži k vidění mnoho. Nyní následuje tradiční přehled toho, co se událo.

Češi v akci:

Juan Ignacio Chela vs. Lukáš Rosol --- Je po nadějích. Ve třetím kole skončil i poslední český zástupce Lukáš Rosol. Stalo se tak po čtyřsetovém boji, v němž český tenista doplatil hlavně na své chyby. A že jich bylo dost, přesněji 74. Na druhou stranu si však český tenista připsal 76 winnerů. Jeho soupeř měl na kontě pouze 10 nevynucených chyb a 20 winnerů. Z těchto statistik je patrné, že Čech diktoval tempo hry. Hrál agresivně, riskoval a mnohokrát se mu risk vyplatil. To Chela hrál opatrněji. Velká škoda pro Čecha, že nevyužil mnoho šancí na zisk soupeřova podání, hlavně ve čtvrté sadě. Litovat může Rosol také úvodu utkání, kdy nechal Chelu utéct do vedení 1:0 na sety a 3:0 na gemy. Od té doby hrál lépe, ale náskok ve druhém setu již nedohnal. Třetí sice vyhrál a i ve čtvrtém přišlo také mnoho šancí, avšak Čech ani jednu nevyužil. Čtvrté dějství prohrál v tie-breaku a tím i celý zápas. i tak se ale dostal ze všech Čechů, kteří startovali v hlavní soutěži, nejdál.

Ostatní:

Viktor Troicki vs. Alexander Dolgopolov ----- Souboj dvou nasazených tenistů začal lépe Srb. V deváté hře první sady prolomil servis Ukrajince a později brejk potvrdil, čímž získal první set. Ve druhém měl v důležitých chvílích navrch naopak Dolgopolov a srovnal. Mladý "Dolgo" pil svému sokovi v prvních dvou setech krev hlavně bekhendovými dropshoty, v dalším průběhu zápasu už však přestaly fungovat, Troicki vždy záměr svého soupeře přečetl a u míčů byl vždy včas. Navíc Dolgopolovy dropshoty se postupem času staly čitelnými. Troicki vyhrál následující dva sety a po téměř třech hodinách se mohl radovat z vydřeného vítězství 3:1 na sety.

Novak Djokovič vs. Juan Martin Del Potro ---- V dohrávce včerejšího duelu již Srb větší problémy nepřipustil. Del Potro byl jen stínem svého včerejšího výkonu z druhého setu těsně před přerušením zápasu kvůli tmě.
Reagovat
smazaný uživatel
pokr. zápasu Djokovič - Del Potro
Celkem třikrát dnes přišel o svůj servis a Djokovič vyhrál třetí i čtvrtý set, tím pádem i celé utkání 3:1 na sety.

Rafael Nadal vs. Antonio Veič ---- Zpočátku vypadala taktika Chorvata Veiče pouštět se se Španělem do dlouhých výměn, ten byl ale vždy trpělivější a tak po prvním setu začal hrát Veič agresivněji. zdálo se, že jeho předvedená hrá začne přinášet ovoce, ve třetí hře poprvé v zápase prolomil Nadalův servis a dostal se do vedení o brejk, následně ale tři hry ztratil. Za stavu 2:4 se ještě pokusil o zvrat, když si vzal zpět své ztracené podání, od té doby již nezískal ani gam. Ani na konci druhého, ani ve třetím tak Chorvat již nekladl žádný odpor a Nadal získal první lehké vítězství letos na Roland Garros.

Andy Murray vs. Michael Berrer ----- I navzdory Murrayho zranění ve druhém setu odehrál velmi povedený zápas, svého německého soupeře k ničemu nepustil a dovolil mu uhrát pouhých sedm her a po suverénním výkonu postoupil do osmifinále.

Dále:

Nenasazený Chorvatský veterán Ivan ljubičič pokračuje v "kosení" nasazených. Dnes si poradil se Španělem Verdaskem 3:0 na sety. Dále jde i turnajová pětka Soderling. Němec Mayer jej dnes zlobil pouze ve druhém setu, v němž si vynutil tie-break, jinak Švéd odehrál dobrý zápas, který vyhrál 3:0 na sety. A do osmifinále postupuje i Kolumbijec Falla, když si v souboji dvou kvalifikantů 3:1 na sety poradil s Polákem Kubotem.

Zajímavé zápasy na zítra:

Montanés - Fognini (přibližně od 11:00 SEČ)
Federer - Wawrinka (od 13:00 SEČ)
Ferrer - Monfils (od 15:00 SEČ)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdes přišel na to, že si Mayer vynutil ve 2. setu tiebreak?
Reagovat
smazaný uživatel
Uff, Soderling dnes hrál s Mayerem z Argentíny, ne z Německa, omluva.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, mám to dost pomíchaný, Soda ten druhý set vyhrál 6:4.
Reagovat
smazaný uživatel
Já měl ještě v hlavě zápas Ljubičič - Verdasco.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, proč nedohráli čtyřhru Tipsarevič s Troickim? Zranil se Tipsa nebo Viktor?
Reagovat
smazaný uživatel
Novak: Tak dnes trochu napínavějšího treninku... a zitra zfouknem nejpřecovanějšího jaksi Talenta tenisu těm nacionalistickým degustátorům. Djok opravdu dokazuje - o co kvalitnější soupeř, tak tím vyší kubatura... !!!! On vážně na to má...neopakovatelná jízda...

Rafael: Vrací mi čest ! Trochu neobyčejně obíhaní bekhendu, ale snad si vzpomene na svojí bezkonkuřečnost v dalších mnohem težších kolech.

jen tak dál kluci
Reagovat
smazaný uživatel
Že je Gasquet talent od boha snad nemůže nepřipustit ani ignorant jako ty..
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc má Richard nejkrásnější jednoručný backhand na světě, nad kterým může ten tvůj Jugoš tak maximálně slintat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna Djokovič slintat nemusí, když má nejlepší obouručný backhand. S těmi jednoručnými to je těžké, je jich hodně výborných, ještě lepší než Gasquet ho ale podle mě má Wawrinka.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky nenapsal "nejlepší", ale "nejkrásnější". Ta ladnost toho úderu v Richardově provedení je oku lahodící. Tomu se sebedokonalejší obouručný backhand nikdy nevyrovná.
Reagovat
smazaný uživatel
To je přesně ono... ! Napiste mi aspon jeden duvod ( uspech ) proc je povazovan tak nechutně za supertalenta ! ? Opravdu nechapu. A uz vubec nerozumim jeho tzv dokonalemu bekhendu - hrany za tělem s velkou nespolehlivosti. Pokud chcete videt dokonele ekonomicky/technicky hrany jednoruč, doporucuji viz Kuerten, Edberg, a i treba ten Federer. Co se tyce Noleho bekhendu ? ( nedavno se zde nekdo zminil, ze v histori tenisu nezaznamenal lepsi ) tak podle špičky ATP je jasne nejnepříjemnější a tzv TAHAVEJ hrany v neskutečnych Úhlech.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalitu Djokerova (nejen) backhandu tady nikdo nezpochybňuje! Ale od pohledu je prostě ten Gasquetův backhand naprostá nádhera, byť není tak efektivní jako třeba ten Djokerům. Já to hodnotím z pohledu diváka, nikoli soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Na oku možná jo, za to jeho forehand je na oko otřesný.
Reagovat
smazaný uživatel
Forhend fancouze je tragicky....hraje ho snad až na tři doby...
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet má tragický nejen forhand ale pohříchu i servis. Djoker ho nejspíš rozbije ve třech setech, ale to neznamená, že nebudu Richardovi fandit jako čert!
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát měl Djokovič i trochu štěstí. To přerušení Del Potra rozhodilo - ve druhém setu Djokoviče válcoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Válcoval? Novak si podáni prohrál vlastníma chybama a pak měl několik příležitostí k rebreaku, ale Del Po skoro vždy skvěle zaservíroval. Tomu bych neříkal válcování.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsi druhý set? Del Potro ho přehrával od zadu. Novak byl celkem bezradný a to následně generuje chyby. Ano servis mu chodil, ale to je u Del Potra standard ....

Podívej se na to ještě jednou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, za celý zápas měl Del Po asi 20 winnerů; to na nějaké významnější válcování nevypadá. :-)
Reagovat
baggik
Já to viděl a Delpo Djokoviče neválcoval, akorát Novak hrál každej úder na maximální riziko, chtěl zahrát co nejdříve winner a protože mu to Juan Martin celkem v pohodě velmi dobře vracel tak ho to znervózňovalo a chtěl zahrát další úder ještě rychleji a blíže lejně a z toho pak přicházeli nevynucené chyby. Stejně vypadal i začátek setu třetího, ale v jeho půlce jako by Djokovičovi došlo, že když do toho nebude tolik řezat v každým úderu a bude trpělivější tak DelPo ho winnerem neztrestá a to mu pomohlo. Když pak získal druhej set tak se uklidnil JM navíc v posledním setu už tolik nechodilo první podání a bylo rozhodnuto. Jinak Djokovič byl určitě po celý zápas ofenzivnějším hráčem. Holt ta forma mu dává křídla a chce každýho přehrát, ne upinkat jako někteří tenisté.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. V druhým setu to Djokovičovi nevyšlo. Pokoušel se Del Potra přetlačit ze zadu, ale to mu nevycházelo (ačkoliv to proji jiným vychází - nervozita - riziko - chyby). Uvidíme jak to bude na hardu - Del Potro bude pro Djokoivče dost problém (jestli mu při jeho stylu vydrží zápěstí).

O počet winnerů nejde. Stává se, že i pětisetovej zápas rozhodne jedna výměna tzn. jeden winner.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Murrayho by to bylo již druhé čtvrtfinále a ne první. V roce 2009 hrál čtvrtfinále s Gonzalezem.
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, to m i neříkej, že má takové štěstí, že mu los na RG už dvakrát dopřál "soukromý challenger". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
copak to, ale co rikas memu smelemu sojcimu oku, kdyz jsem ti dopoledne odpovidala na ty "karty", vyslovila jsem hypotetickou pochybnost, aby nahodou Rafa nekoncil uz s Ivanem - a ten ma skutecne s Nandem uz 2 sety doma a v tretim 4:3......
Reagovat
baggik
Už vidim ty titulky: Nadal přijde o post světové jedničky, poslední hřebíček mu zatloukl důchodce Ljubičič.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa byl samozrejme for, ale zapas dobry odhad. A smely taky. Nebo snad pokladas za normalni, ze Nando na antuce vyhori s duchodcem???
Reagovat
Matti
nenech se vysmát sojko. Že dal Ljuba Fernanda neznamená, že dá i Rafu, takže s tím machrováním ještě chvíli posečkej.
Reagovat
smazaný uživatel
PROSIM???? Od zacatku je prece rec o zapase Ivana s Nandem...... Rafu da Fedex. Ehm :-)
Reagovat
tito
Nebuďte malicherní. No tak jestli dá Roger Novaka, tak všechna čest, nicméně finále potom vyhraje Rafa :).
Reagovat
baggik
Djokovič vyhrál zaslouženě, byl lepší. Snad bude mít DelPotro ve wimbledonu větší štěstí na los, rozhodně se nemá za co stydět, na to jak ho poslední dva roky pronásledujou zranění klobouk dolu. No a Djokovič? Ten už půl roku neprohrál, k tomu neni potřeba cokoliv dodávat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist