Djokoviče ranilo úmrtí dědečka, v Monte Carlu ale po obratu postupuje

19. 4. 2012, 20:46
Aktuality 23
ATP MONTE CARLO - Novaka Djokoviče dnes v Monte Carlu zastihla smutná zpráva. Během tréninku se dozvěděl, že mu zemřel dědeček, ke kterému měl velmi blízko. Jen o pár hodin později už nastoupil k souboji o postup do čtvrtfinále, a i když bylo na kurtu dlouho jen tělo bez duše, duel s Dolgopolovem otočil a postoupil.
Novak Djokovič

Novak Djokovič zrovna absolvoval dopolední trénink, když dostal zprávu na mobilní telefon, že mu umřel dědeček. Ten, se kterým žil v roce 1999 během válečného konfliktu v Jugoslávii a který hrál důležitou roli během jeho dospívání. "Vštěpoval mi, že vždycky musím bojovat," řekl dříve tenista a věnoval mu letošní titul v Miami. "Dodáváš mi pozitivní energii, jsi můj hrdina," říkal.

Čtyřiadvacetiletý Srb zdrcený úmrtím svého dědy tréninkový kurt se slzami v očích okamžitě opustil. Smutnou chvíli zachytily kamery stanice Canal+.



Novak Djokovič s dědečkemNa turnaji Masters 1000 ale Djokovič pokračoval a odpoledne nastoupil k zápasu 3. kola. V duelu s Alexanderem Dolgopolovem se na dvorci dlouho hledal a diváci mohli sledovat pouze kostru světové jedničky. Srbský tenista v prvním setu zahrál pouze šest winnerů, spáchal 17 nevnucených chyb a prohrál 2-6 . Po prohrané první sadě však v sobě našel dostatek psychických sil a nakonec zvítězil 2-6 6-1 6-4.

Po mečbolu Dolgopolov tleskal Djokovičovi u sítě. Srb si otřel slzy, došel doprostřed dvorce a zvedl ruce k nebi. Z tiskové konference po utkání byl omluven. "Zemřel mu děda, bylo pro něj náročné k zápasu nastoupit a hrát a po postupu byl zcela vyčerpán fyzicky i psychicky," uvedlo v prohlášení vedení ATP.



V pátečním čtvrtfinále se Djokovič střetne s Robinem Haasem. Holandský tenista dnes porazil hladce 6-2 6-3 Brazilce Thomaze Bellucciho a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000.

Na cestě za 8. titulem z Monte Carla nedal šanci Michajlu Kukuškinovi druhý hráč světa Rafael Nadal. Španělský favorit vyhrál za necelou hodinu hry dvakrát 6-1 a postoupil do čtvrtfinále.



V něm se utká se Stanislasem Wawrinkou. Švýcarský tenista porazil 6-3 6-3 dvanáctého hráče světa Nicoláse Almagra, kterému oplatil dvě letošní porážky.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO -
(Monako, antuka, 2.744.255 eur)
čtvrteční výsledky (19. 04. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (6-ČR) - Nišikori (12-Jap.) 2-6 6-2 6-4
Djokovič (1-Srb.) - Dolgopolov (16-Ukr.) 2-6 6-1 6-4
Nadal (2-Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6-1 6-1
A. Murray (3-Brit.) - Benneteau (Fr.) 6-5 skreč B.
Tsonga (4-Fr.) - Verdasco (13-Šp.) 7-6(7) 6-2
Simon (9-Fr.) - Tipsarevič (7-Srb.) 6-0 4-6 6-1
Wawrinka (Švýc.) - Almagro (8-Šp.) 6-3 6-3
Haase (Niz.) - Bellucci (Braz.) 6-2 6-3

Čtyřhra - 2. kolo:
Paes/Štěpánek (5-Ind./ČR) - Schwank/Cabal (Arg./Kol.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Sonja
Tahle zpráva mi zkazila den, kterej měl být původně skvělej...
Upřímnou soustrast Nolemu:-(...sama mám s prarodiči blízký vztah, takže ho dokážu pochopit a určitě by mě nenapadlo říkat, že kolem toho dělá moc velký rozruch:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem teda kočkomil, ale připouštím, že některé kusy těchto jinak roztomilých zvířátek jsou na zabití..
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom si potvrzuji jak jste tu všichni strašně rádoby buržousti tenisu...... to jste si trochu spletli ale dobu, tenis už se dávno nehraje ve vestičkách a s kloboukem .....

Jste jak týden staré lečo na slunci co obletují mouchy, vyčpelí, bez energie, bez názoru ....

Proč ten tenis vůbec sledujete, když mu vlastně ani nerozumíte, chcete vypadat dobře před retardovanými přáteli ?

Škoda slov, jste připo.sraní jak já před 5 lety po smažáku z bufetu, teklo mi to ven i botama a jak se ze mě kouřilo .... ajajaj !!
Reagovat
Fandina
Mourku jdi raději sázet ... tvé argumenty jsou příliš zavádějící a na fandění si každý dělá názor sám. Tvé úporné a útočné argumenty vypovídají víc o rozpoložení a mentalitě Tvé osoby než o těch o kterých píšeš ...
Reagovat
dadaft
))))))
živě si to představuju...
a už pokaždé, když uvidím tvůj nick, uvidím i, jak ti to teče z bot.
co tak nám povyprávět, kdy ses poch.cal?
určitě to každého zajímá...
Reagovat
pepin
Fandino, vyprdni se na něj na d..... Za to to nestojí, magor.
Reagovat
dadaft
a ty jsi zralý na pár facek, počtáři.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová je jen karikatura, ta klidně mohla dělat reklamu s Bolkem Polívkou na paštiky HAMÉ, je to úplně jedno ..... beztvará, neforemná, líná, naivní, snadno manipulovatelná ..... labilní jak turek kterému ukradli kebab ...

Však ona brzy shoří jako papírek, 3. kolo Wimbledonu a konečná-vystupovat!

Srbové, to jsou sportovci, chrabří, udatní, sebevědomí, pracovití .... těm by jste měli přát a ne jen z povinnosti přát téhle náhodě !!!!

Prozřete dokud je ještě čas "odborníci" !

Kvitová je výkonostně zralá na 32. příčku WTA, nedávno jsem to počítal !
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím, že už to stačí...všichni jsme už pochopili, že Petře nefandíš...je to fakt, není světovou jedničkou jako Djoka...
Reagovat
smazaný uživatel
Žádného "Djoka" neznám, nevíš o tom nic a krafeš tu blbě jak osel na radnic !!!!!

Srbové jdou do všeho se zápalem, odhodláním a nefalšovaným nadšením.... to ta paní K. si radši strčí tampon a má hned výmluvy!
Bída, šedej podprůměr dneska tady !!!!
Reagovat
Fandina
Mourku jdi raději sázet ... tvé argumenty jsou příliš zavádějící a na fandění si každý dělá názor sám. Tvé úporné a útočné argumenty vypovídají víc o rozpoložení a mentalitě Tvé osoby než o těch o kterých píšeš ...
Reagovat
Roger_Federer
Co ti ta hlava zas vymyslela za blabol?
Reagovat
Stan_Borowitz
Je tomu svýmu dědovi podle fotky hodně podobnej. Djokovič je silně věřící a jako takový je v těchto chvílích na tom o něco lépe než nevěřící, protože podle víry se s dědou dříve nebo později shledá na nebesích.

Teď by naopak měl zapnout a získat pro dědu, který na něj shora kouká, titul z MC.
Reagovat
pepin
Nevím co to tady dole píše za hnupa, ale jsem přesvědčený, že jeho IQ je hluboko pod bodem mrazu. Opravdu úžasný.
Reagovat
hatatytla
Nechci bejt nějak zlej, ale myslim že kolem toho dělá Nole přílišný rozruch. Vzpomínám když zhruba před rokem Petře Kvitové zemřel děda, po zápase mu Petra věnovala vítězství a bylo to takové milé gesto.
Uplně to dnes odvedlo pozornost od tenisu a hrálo se ve vzláštní atmosféře.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec to nesrovnávej, ta ledovka Kvitová z těch Čimelic nebo odkud to že je svýho dědu asi měla hodně málo ráda, když nic neventilovala .... takový suchý zipy bych zrušil hned, beztak jí dědeček všechno financoval, ona shrábla jenom valuty ještě za života dědulínka a potom byla ráda že už jí doma neotravuje a nesmrdí ..

Rodina je a musí být nade vše, kdyby mi někdo šáhnul na mého dědečka Vláďu který už bude mít 87 roků, zabil bych ho na místě bez ohledu na následky... klidně i šroubovákem nebo klíčenkou s potiskem želv ninja ...

Kvitová je pro mě bídná osobnost, nebýt Kotyzy, plácá se někde hodně dole, je to líná veš, ano opravdu to tak cítím .... že vyhrála loni ten turnaj na trávě v tý británii ne kdy to bylo je víceméně náhoda, konkurence byla tenkrát velice žalostná !!!!

Novak je charakter, nevím proč vůbec tý Petře fandíte, jestli jen kvůli tomu, že je z Čech, tak to je hodně ubohé ...

Radka Štěpánka si velmi vážím, ale tu nedotknutelnou přerostlou kobylu nemůžu ani vidět, jak jí dávají v tv, okamžitě pouštím ovladač jinak bych musel bednu rozbít !!!!

GRRRRR VRRRRRRRRRRRR ........... !!!!!!

s tím astmatem to stejně daleko nedotáhne, ještě si dojede reklamu a pak to zabalí a já si otevřu kvalitní sekt !

Dobrou noc všem dobrým lidem !
Reagovat
freeteepek
Hele, Mourku, nemysli si, že už tady nikdo není. Já tady třeba ještě jsem. Jasně, že fandíme Petře. Bez ohledu na to, že je z Moravy:-) Lepší, než fandit nějakýmu Srbovi...Není děda jako děda. To je jasný. Když umřela moje babka, tak jsme si všichni oddechli. Protože jsme jí to už asi 2 roky přáli. Tady se akorát trápila. A s tím sektem to nepřežeň, neměl bys pít radši mlíko???
Reagovat
smazaný uživatel
D*bile, podle toho, jak tě vychoval, žádnej borec ten tvůj děda nebude!
Reagovat
smazaný uživatel
tak ty si mimoň...
Reagovat
smazaný uživatel
Pri takychto situaciach si clovek uvedomi,ze existuju dolezitejsie veci,nez tenis..Uprimnu sustrast Nole :(
Reagovat
gigin
upřímnou soustrast, Nole ...
Reagovat
smazaný uživatel
připojuji se...
Reagovat
tito
:-(((((((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist