Djokovičova úspěšná sezona dostala hořkou tečku, s účastí v Davis Cupu počítá

15. 11. 2019, 13:44
Aktuality 39
Hořký konec už ve skupině na Turnaji mistrů trošku kazí tenistovi Novaku Djokovičovi dojem z jinak další výtečné sezony. Druhý hráč světa a vítěz dvou letošních grandslamů počítá s tím, že ještě příští týden posílí Srbsko na premiérovém závěrečném daviscupovém turnaji v Madridu.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Nejsem nadšený, jak sezona končí, ale musím přijmout, že jsou i takové dny," řekl Djokovič po čtvrteční porážce se Švýcarem Rogerem Federerem, která znamenala, že počtvrté v kariéře a poprvé od roku 2011 nepostoupil ze skupiny.

Dvaatřicetiletý Djokovič navíc přišel o možnost ukončit pošesté rok v čele žebříčku, čímž by vyrovnal rekord Američana Peta Samprase. "Samozřejmě to byla velká motivace, ale při každém vstupu na kurt je něco ve hře," řekl Srb.

Bělehradský rodák letos ovládl Australian Open a Wimbledon, přidal tituly v Madridu, Tokiu a halové Paříži a hrál finále v Římě. Na kontě má 54 vyhraných zápasů. "Takže si myslím, že sezona to byla velice dobrá," konstatoval Djokovič.

V utkání s Federerem ucítil ve druhém setu bolest v lokti, přesto by neměl příští týden chybět v sestavě Srbska v Davis Cupu. "Bolest to byla ostrá, ale nejspíše šlo o reakci na rychlý pohyb. Pak už to nebylo tak hrozné a mohl jsem zápas dohrát," prohlásil.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
Krisboy
Když jsem koukal na highlights, zdálo se mi, že Nol3 nehraje na sto procent. Míče rozděloval pěkně, ale chyběla tomu razance, byl takovej nějakej zakřiknutej nebo co...Roger hrál skvěle, ale Nol3 rozhodně pod svoje možnosti. Jestli to bylo zraněním, nebo už mu prostě celkově dochází dech...kdo ví.
Reagovat
Patik
publikum tlačiace Federera..
Reagovat
Krisboy
Na to je za svoji kariéry zvyklej, nepřízeň publika mu rozhodně nevadí. US Open 2015, Wimbledon 2014,15,16,19...
Reagovat
Patik
nebolo to také zlé kedysi ľudia sa viac rešpektovali..čím je Roger starší ale ľudia ho tlačia stále viac ku predu..navyše to Wimbledonské finále bolo heartbreakin epické včera ho kvôli tomu tlačili dvojnásobne..podľa mňa hento bol hlavný dôvod a to že už ku koncu podával aj cez krik ľudí mi to nejako potvrďuje.
Reagovat
Nola
otazocka, preco by mal byt na to zvyknuty? sproste, trapne a hlavne blbe z tvojej strany.... ty si proste Krisboy, ktory vsetko zvlada na jednotku.... klaun, ktory si mysli, ze tenista je psychicky odolny donekonecna, ked mu praje tak 10 percent publika, prajem ti, aby si to skusil na vlastnej kozi, ale ty mas stastie, ze mozes akurat prudit na TP a hodnotit z gaucika svoje pocity.... bol si niekedy mimo CR?
Reagovat
spaniel
Tak sam Nole mel nedavno rozhovor, kde rekl ze ma naprogramovanou mysl na to. Ze kdyz lidi krici Roger, on slysi Novak a hecuje ho to... tak mozna kecal. Obvykle kdyz mu to vadilo, tak rval do boxu, nebo gestikuloval do publika po winneru. Vcera byl totalne emocne plochy. Kazdopadne dit by se to nemelo.
Reagovat
Nola
ocenujem, ze si mozno konecne pochopil, .... Novak rozhodne vs publikum najodolnejsi hrac, sprosty Srb, ale nikdy nevies, kedy ta to zomelie... vcerajsi zapas neriesim, Fedex hral ako z partesu.... na druhu stranu, nedokazem si predstavit, ako by to bolo opacne, mozes riesit zaciatok kariery Fedexa, ale to bol iba zaciatok.... v ramci tychto hajlajtov som mu vzdy fandila, je to moj konik, ktory sa dokazal vzopriet svajciarsko-spanielskej nadvlade.... vcera bol bezzuby, ale Krisboy z gauca by to dokazal vzdy...

Fedex ak bude hrat ako vcera, nemoze prehrat s nikym....
Reagovat
Krisboy
Co bych zase dokázal z gauče, ty krávo? Co to kurwa meleš? Vem si prášek nebo se jdi vožrat, já za nesportovní diváky ani za Djokovičovy porážky nemůžu!
Reagovat
woody
Tezko rict, Novakovo rozpolozeni bylo velmi zvlastni, chybel tam ten pohled tygra, kterej je u Novaka zaklad. Mozna to bylo celkovou atmosferou, kdyz se setka dohromady skvele hrajici Roger, neprizen publika, loket ktery se znovu ozval, to je poradny napor na hlavu.

Nedelal bych z toho zavery. Verim ze se dobre pripravi na AO a doufam ze si ten DC jeste rozmysli a hrat nebude.
Reagovat
Krisboy
Co to meleš ty hysterko?
Reagovat
Nola
utocis ako primitiv.... nemam pocit, ze prave tebe sa musim spovedat.... sed si dalej na gauci......
Reagovat
Krisboy
Co se to s tebou děje? Bývala jsi jedna z nejrozumnějších diskutérů tady, vždycky jsem tě rád četl...kde na koho útočím? A za včerejší Nol3ho porážku opravdu nemůžu! Chápu, že jsi frustrovaná, ale tohle je od tebe opravdu nedůstojné až trapné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť chtěl jít na operaci s ramenem, bolel ho loket. Tak to nemůže zas být úplné překvapení.
Reagovat
Krisboy
Vždyť říkám, že to nebyl úplně on. Bylo vidět, že nehraje úplně naplno. Federerovo vítězství bych nepřeceňoval.
Reagovat
annah
Přesně tak. Byla to radost, ale hned v semi může vyhucet. Navíc zopakovat tak excelentní výkon nebude snadné. Někdy je to jak na houpačce. Každopádně za mě má postupem do semifinále splněno.
Reagovat
Krisboy
Nemáš trochu malé nároky? 20 GS, 5 Turnajů Mistrů, 100 aněco titulů celkem, přes 300 týdnů number one a ty jsi spokojená se semifinále?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Krisboy
Dokonce!
Reagovat
gigin
Přesně tak. Chuť do hry nula, emoce nula, něco bylo prostě špatně. Nestandardní Nolda.
Reagovat
Marduch
Mne to prijde, jako by ho ty duely s Fedexem, popadesaty furt to samy v bledemodrym - proti Goatovi a jeho publiku - uz ani moc nebavily.. Treba si driv myslel, ze kdyz bude porazet Fedexe, tak bude za poloboha.. a mozna uz mu to doslo:)
Reagovat
annah
S tím loktem byl letos na operaci, ne? Nebo už loni? Že by se problém vracel?
Reagovat
acc
loket 2018, letos mel problemy s ramenem..coz nepochybne souvisi.
Sam mam problemy s loktem nekolik let a tak i jako nefanousek Noleho to respektuju.
Reagovat
a.magerova
Ať tak či tak, nám TO každopádně bodlo bo - 275 týdnů No1 Noleho je už jen 35 týdnů do našich 310 týdnů, a TO vážně nemůžeme vůbec potřebovat, Rafových 198 je zatím ještě daleko... ;-)
Reagovat
annah
Pravda, pravda. Roger včera nepracoval jen po Rafovu NO1, ale i tu svoji...
Reagovat
Nola
tak, tak, vcera hral v takom laufe, vsetko mu tam padalo, bozske returny, dlzka uderov, hra na sieti, veril si, Novak naopak sa nedokazal absolutne dostat do zapasu, nech to tam vyhra cele, ja mu to velmi prajem
Reagovat
spaniel
:-*
Reagovat
Nola
Fedex sa prepracoval od najhorsieho vykonu k najlepsiemu, to com som vcera videla, bolo nehratelne, slapal mu servis ako hodinky - zvysil rychlost a presnost, bral lopticky rychlo po odskoku, proste nehratelne, Novak presne naopak, myslim, ze zapas s Domom bol specificky, psychicky narocny, obaja dalsi zapas prehrali, Domovi to sice nevadi, ale Mattea zrejme porazit mal, ktovie, ci mu to nakoniec neuskodi
Reagovat
turista
Dá se to tak říct. Myslel jsem si, že vydržet na pozici jedničky se většinou nedá víc než rok. 275 týdnů je pěkných, Djokiho sezóna byla moc dobrá. Nemá se za co stydět. 310 týdnů RF udrží a Rafa se tam jen velice těžko udrží celý rok. I tak by to bylo jen 248 týdnů a ne 275.
Reagovat
Nola
myslim, ze by si mohol konecne kapitulovat, v minulosti tu bolo ovela viac triezvejsich fans Novaka, vsetci pozname Noleho statistiky, nemusis ich vytahovat, zamysli sa nad porekadlom - dopraj a bude ti dopriane, Rafa si to uhral a treba mu pogratulovat
Reagovat
woody
Na to se vykašli, není potřeba sledovat kažsou statistiku. Užívej si,že Novak je v pozici jaké je. Že nám letos udélal radost 2 GS.
Reagovat
Nola
+ 1, on zrejme zabudol v akom prepade bol Nole v roku 2018, 2017 bol k tomu zraneny.... kym nevyhral W, prehraval kde s kym, v roku 2016 hral uzasne a po FO odpadol totalne, riesit dokola NO1, pocet GS ide mimo mna, niekto to ma inak.... aj Rafa mal prepady 2015-2016, Fedex detto, je to iba tenis, nejde o zivot, ak vsetci traja skoncia mozno tu nakoniec nastane mier
Reagovat
woody
Like
Reagovat
turista
Ale nezapomněl jsem na nic z toho. Novak nám udělal letos velkou radost. Jenom bych byl rád aby aspoň v něčem zůstal pro Rafana nedostižný.
Reagovat
Stopball
A je to tady! Džokovič měl bebíčko! Jinak by určitě vyhrál.
Reagovat
woody
To neřekl!

jakmile byl zásah do těla v podobě operace, uź to nikdy nebude 100%!
Reagovat
turista
Operace jsou běžné věci i v životě sportovců. Novak Djokovič není nadšený z toho vyřazení ve skupině, ale bere to tak jak je zapotřebí. Porážky ke sportu patří a musí se jít dál. Myslím si, že titul z tisícovky v Paříži a vyřazení ve skupině je lepší konec sezóny než dvě prohraná finále těchto turnajů což měl loni.
Reagovat
woody
Ano, ale dost často jsou začátkem konce. Třeba u mě.
Reagovat
mendrit
Tak hlavně to platí pro všechny zúčastněné zejména z top3, kde se musí neustále hlídat, aby zůstali fit na hlavní turnaje sezóny. O tom, že každého něco bojí není pochyb, ale díky svým zkušenostem vyhrávají i tak.
Reagovat
acc
Kazdeho profi sportovce neco boli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist