Dlouhá cesta do Astany. Rosol prošel šest letištních hal

3. 4. 2013, 15:57
Aktuality 1
Vedro vystřídal za zimu, hodinky si musel posunout o jedenáct hodin a dvě noci skoro nespal, ale po strastiplné cestě do Kazachstánu už se Lukáš Rosol začíná vyrovnávat s nepříjemným přesunem z Guadeloupe. Do víkendu bych měl být stoprocentní, hlásí dvojka českého týmu, který se v Astaně pokusí vybojovat semifinále Davis Cupu.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol hrál v Karibiku challenger, na kterém vypadl v semifinále, a odtud letěl v pondělí do Paříže. Přistál na Orly a přesunul se na letiště Charlese de Gaulla, aby mohl zamířit do Prahy. Z české metropole se do Astany dostal přes Moskvu.

"Do Astany jsem přiletěl v sedm ráno, dvě noci jsem skoro nespal," řekl dnes už s úsměvem sedmadvacetiletý Rosol před tréninkem. Absolvoval tak jednu z nejdelších cest v životě. "Dá se srovnat s cestou do Austrálie, tam se taky letí celý den a taky je to docela náročný, ale cítil jsem se ráno dobře a šel hned trénovat."

Při přestupech měl i štěstí. V Paříži tři hodiny čekal na let do Prahy, kde ho dělilo pět minut od nástupu do letadla směr Moskva. "Běžel jsem s taškama. Kdyby to nedopadlo, přiletěl bych až ve středu a to už by byl problém," řekl.

Z betonu na antuku? To Rosolovi nevadí
Challenger na Guadeloupe si Rosol vybral, aby přidal body do žebříčku ATP, v kterém se chce vyšplhat co nejvýše. Očekával, že by měl být vedle Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka trojkou týmu, ale Berdych se v pondělí z nominace nečekaně omluvil. "Kdybych to věděl, asi bych ten turnaj nehrál," uvažoval Rosol.

Jeho tělo nyní musí rychle vstřebat jedenáctihodinový časový posun. "Říká se, co hodina, to den, ale tenisté jsou takhle zvyklí cestovat. Spal jsem dobře, tak věřím, že do víkendu to bude stoprocentní," řekl Rosol, který začátkem února odehrál po Berdychově boku rekordní sedmihodinovou čtyřhru v 1. kole ve Švýcarsku.

Zvykat si po betonových kurtech musí na pomalou antuku, což mu nevadilo. "Antuka mi vyhovuje," těšil se na klouzavý povrch. Nerozhodil ho ani velký teplotní rozdíl a přechod z vyhřátých dvorců do promrzlé Astany. "Hrajeme v hale, takže počasí nehraje moc roli, i když venku je rozdíl nějakých 40 stupňů," usmál se 63. hráč světa.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Tak Lukáši je potřeba pořádně potrénovat a držím palce v Astaně. Rosi pojď pojď pojď a vyhrajte tam!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist