Dlouholetá deblová jednička Raymondová skončila s tenisem

7. 9. 2015, 16:53
Aktuality 2
Bývalá nejlepší deblistka světa, vítězka 79 turnajů ve čtyřhře Lisa Raymondová se rozloučila s tenisovou kariérou. Dvaačtyřicetiletá Američanka odehrála poslední zápas na domácím grandslamu US Open ve druhém kole mixu po boku Jamieho Murraye.
Profily hráčů
Lisa Raymondová (© usopen.org)

Raymondová vládla deblovému pořadí WTA 137 týdnů a na grandslamech vybojovala 11 trofejí: šest ve čtyřhře a pět v mixu. Hráčce, mezi jejíž spoluhráčky patřily Martina Navrátilová, Lindsay Davenportová, Rennae Stubbsová nebo Květa Peschkeová, se dokonce v klasické čtyřhře podařil kariérní Grand Slam.

Ve dvouhře vyhrála čtyři turnaje WTA a v singlovém žebříčku byla nejvýše na 15. místě. Během 22 let trvající kariéry slavila i olympijský bronz v Londýně s Mikem Bryanem. Do sportovního "důchodu" Raymondovou poslal kazašsko-kolumbijský pár Jaroslava Švedovová/Juan Sebastian Cabal.

"Myslím, že každý si v hlavě nosí pohádku o tom, jak všechno skončí. Všichni by to chtěli mít jako (Pete) Sampras - odehrát poslední zápas a vyhrát grandslam. To se ale všem nepovede," loučila se s úsměvem tenistka, která už se podílí na přípravě dvacetileté krajanky Madison Keysové.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
LEGENDA!!! Přeju hodně štěstí v dalším životě...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist