Dlouhý a Šnobel zůstali v boji o Australian Open

14. 1. 2009, 12:04
Aktuality 0
Řady českých tenistů v hlavní mužské soutěži Australian Open mohou stále rozšířit dva hráči. Prvním kolem kvalifikace v noci na dnešek prošli Lukáš Dlouhý a Pavel Šnobel, které dělí dvě výhry od účasti na grandslamovém turnaji.
Pavel Šnobel (© pavelsnobel.com)

Lukáš Dlouhý do Melbourne dorazil jako čerstvý čtvrtfinalista turnaje v Čennaí. I když se v Indii dostal mezi nejlepších osm i díky odstoupení Nikolaje Davyděnka, v prvním kole kvalifikace na Australian Open potvrdil slušnou formu. Američan Zack Fleishman českému tenistovi vzdoroval jen v prvním setu, ve druhém mu Dlouhý nadělil 'kanára' a postoupil do druhého kola. V něm ho čeká další Američan, dvanáctý nasazený Amer Delic.

Dva sety potřeboval na postup i další český zástupce Pavel Šnobel. Čtyřiatřicetiletý tenista, který se do hlavní soutěže dostal také loni ve Wimbledonu, porazil Belgičana Bemelmanse 6-2 7-6 a stejně jako Dlouhého ho v dalším kole čeká nasazený hráč - Němec Simon Stadler.

Nejtěžšího soupeře měl v úvodním kole kvalifikace Jaroslav Pospíšil, kterému los přisoudil třetího nasazeného Dudiho Selu. Sedmadvacetiletý Pospíšil vstoupil do zápasu lépe, svému soupeři hned prolomil podání, ovšem to bylo z jeho strany vše. Izraelec ještě dokázal první set otočit a ve druhém už českému protihráči nedovolil uhrát ani game.

Ještě více se v úvodních zápasech kvalifikace dařilo slovenským tenistům. V noci na dnešek se v Melbourne představili tři a všichni postoupili do dalších bojů.

Dominik Hrbatý se dokázal oklepat z dva dny staré porážky od Němce Kohlschreibera a Američana Yaniho porazil hladce 6-1 6-4. Pokud vyhraje i svůj další zápas, může ho v boji o hlavní soutěž čekat krajan Karol Beck. Ten si dnes podobně jako Hrbatý poradil se Slovincem Lukou Gregorcem a v dalším utkání ho čeká Švýcar Marco Chiudinelli. Stoprocentní úspěšnost mají zatím Slováci v Melbourne i díky Pavolu Červeňákovi, který v třísetové bitvě zdolal Brita Goodalla.

Australian Open - kvalifikace.
1. kolo - muži:
Dlouhý (ČR) - Fleishman (USA) 6:3, 6:0, Šnobel (ČR) - Bemelmans (Bel.) 6:2, 7:6, Sela (Izr.) - Pospíšil (ČR) 6:3, 6:0, Hrbatý (Slov.) - Yani (USA) 6:1, 6:4, Beck (Slov.) - Gregorc (Slovinsko) 6:4, 6:1, Červeňák (Slov.) - Goodall (VB) 7:6, 3:6, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist