Do čtvrtfinále v Montréalu postoupili Nadal, Thiem a po boji i Zverev

9. 8. 2019, 10:06
Aktuality 30
ATP MONTRÉAL - Do čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Montrealu nepostoupil žádný z nenasazených tenistů. Mezi osmičkou nejlepších nechybí jednička a obhájce titulu Rafael Nadal, dvojka Dominic Thiem ani předloňský šampion Alexander Zverev, byť měl namále s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal je při neúčasti Novaka Djokoviče, Rogera Federera a Andyho Murrayho největším favoritem letošního Rogers Cupu, který se tento rok koná v Montréalu. Tedy na místě, kde španělský tenista v letech 2005 a 2013 triumfoval. Další dva tituly na Rogers Cupu přidal v sezonách 2008 a 2018 v Torontu.

A roli papírového favorita třiatřicetiletý Nadal zatím potvrzuje. Po výhře nad Britem Danielem Evansem si poradil 6-3 6-4 s Argentincem Guidem Pellou, s nímž neztratil set ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

"Dnešní výkon byl z mé strany rozhodně lepší, než v prvním zápase, který byl ovliněn deštěm. Jsem rád, že jsem dokázal hrát lépe. Dodává mi to více sebevědomí," uvedl Nadal.



Třetím Nadalovým soupeřem na prvním přípravném turnaji před US Open bude nebezpečný Fabio Fognini. Ital, se kterým letos na jaře prohrál na oblíbené antuce v Monte Carlu a celkově ho už čtyřikrát dokázal porazit.

"Fabio mě už letos porazil, takže si bude opět věřit. Je to velmi těžký soupeř a musím být připravený na všechno. Doufám, že tady najdu cestu k vítězství," řekl Nadal.

Přechod z antuky na tvrdý povrch zvládá Rakušan Dominic Thiem. Po třísetové výhře nad domácím Shapovalovem zvládl souboj s Chorvatem Marinem Čiličem, kterého zdolal 7-6 6-4 a po triumfu v Kitzbühelu tak přidal šestou výhru v řadě.

Ve čtvrtfinále se Thiem střetne v repríze letošního finále v Barceloně s Daniilem Medveděvem (h2h 2-0). Třiadvacetiletý Rus v osmifinále přehrál dvakrát 6-3 Chilana Christiana Garína.



Šampion z roku 2017 Alexander Zverev v osmifinále zdolal po dvou a tři čtvrtě hodinách boje 7-5 5-7 7-6 sedm zápasů neporaženého Nikoloze Basilašviliho . Gruzínskému soupeři tak oplatil dva týdny starou porážku z domácí antuky v Hamburku, i když se ocitl dva míčky od další porážky.

Ve čtrvtfinále se třetí nasazený Němec utká s Karenem Chačanovem (h2h 2-1). Ruský tenista vyhrál bitvu s domácím
Felixem Augerem-Aliassimem, který v den svých 19. narozenin neudržel nadějně rozehraný zápas. Kanadský mladík získal první set a ve druhém měl dvakrát výhodu brejku, ale nakonec prohrál 7-6 5-7 3-6.

Roberto Bautista si poradil 7-5 7-5 s Richardem Gasquetem a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil už na 4-1. O semifinále si španělský tenista zahraje s dalším Francouzem Gaëlem Monfilsem, jenž zastavil hladce 6-4 6-0 Poláka Huberta Hurkacze.

Semifinalista letošního Wimbledonu Bautista prohrává ve vzájemné bilanci s Monfilsem 1-3, nicméně jedinou výhru zaznamenal před dvěma lety právě v Montréalu.

• ATP MASTERS 1000 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 6.338.885 dolarů
čtvrteční výsledky (08. 08. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Pella (Arg.) 6-3 6-4
Thiem (2-Rak.) - Čilič (14-Chorv.) 7-6(7) 6-4
A. Zverev (3-Něm.) - Basilašvili (13-Gruz.) 7-5 5-7 7-6(5)
Chačanov (6-Rus.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6-7(7) 7-5 6-3
Fognini (7-It.) - Mannarino (Fr.) 6-2 7-5
Medveděv (8-Rus.) - Garín (Chile) 6-3 6-3
Bautista (10-Šp.) - Gasquet (Fr.) 7-5 7-5
Monfils (16-Fr.) - Hurkacz (Pol.) 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
stopan
Zapas som nesledoval, ale co som kus videl highlight tak mam pocit, ze fognini po prvom sete odisiel herne, zacal kopit nevynutene chyby a "blbnut" na kurte.
Reagovat
smazaný uživatel
...podává o čest.
Reagovat
Nola
Doma Andy Murray v mladsom vydani totalne znicil, stoji daleko za baseline a vrati kazdy servis, pri loptickach je vcas, na svoju vysku ma neskutocny pohyb + servis, vsetko vrati aj z tribuny, nova stena na obzore a iba podotknem, ze vcera Cilic nehral vobec spatne, iba nevie branit ako Medvedik
Reagovat
soloo
o to viac to bolí že som mal naloženo riadne na Cilica, dnes za drobne na Medveda
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal v QF a Fanatici vytrasení..Už ich je po tom epickom wimbledonskom ponížení v diskusiach s Rafom opat cítit :)
Reagovat
peggy
Trafo doufám,že to bude jako v Paříži.
Reagovat
smazaný uživatel
trafo :D
Reagovat
Pe3k
To už je moc :D
Reagovat
Nola
je netočivý elektrický stroj, umožňujúci prenos elektrickej energie z jedného elektrického obvodu do druhého pomocou elektromagnetickej indukcie. Striedavý prúd v prvom (primárnom) obvode vytvára premenlivé magnetické pole, ktoré následne indukuje striedavé napätie v druhom (sekundárnom) obvode, ktorým začne tiecť prúd.

striedavy prud vynasiel Nikola Tesla, je fajn, ze mu veris :DDDDDD
Reagovat
Marduch
Uz bylo na case, Byk uz bylo obnosene..
Reagovat
a.magerova
Reagovat
a.magerova
"Rozhodli jsme se s Rogerem, že do toho půjdeme spolu," uvedl Nadal.

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1131798-takhle-to-dal-nejde-federer-s-nadalem-se-rozhodli-spojit-sily.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
A teď si představ ten velkolepý... výstup, který přijde, jakmile to dají dohromady i jejich hysteričtí fans.
Reagovat
D@nny
Jenze to se nikdy nestane, na to jsou fanatici prilis hloupi...
Reagovat
Mayo
Nadal vs Fognini? To je práve ten najhorší super pre Býka. Rafa môže zahučať jedna radosť. Tipujem, že pred zápasom povie ja nebyť favorit.
Reagovat
Pe3k
Nejhorší je pro něj Djokovic, to je pro Nadala jistá prohra (v současné době s ním prohrál na hardu již 19 setů v řadě!). Fabio může být nepříjemný, může i vyhrát, ale rozhodně to není nejtěžší soupeř. Fanoušci Nadala jsou úplně mimo, trolhand to tady už od rána nezvládá a proč? Strach z Foginiho ;D
Reagovat
Cico93
Roger kedy naposledy porazil Djokovica?
Reagovat
marco22
TM 2015 v zakladnej skupine myslim to bolo naposledy.
Reagovat
Cico93
V podstate ten zápas nič neriešil. Na GS to bolo už taaak dávno, že až.
Reagovat
Patik
Zamerajte sa radšej na aktuálnu scénu a neriešte sto rokov staré sra...
Reagovat
Cico93
Treba si pripomenúť aj dávnu históriu...
Reagovat
Patik
mám taký pocit že tu sa stále rieši len história a každý zabúda alebo teda neuvedomuje si aká je vlastne súčasná realita.
Reagovat
Patik
Frustrovaný po každej nevydarenej lopte..zápasy má pod kontrolou a karhá sa za pokazený úder..neviem čo sa deje..alebo možno aj viem..stárne a už nemôže prehadzovať na rýchlom harde lebo mu zase odídu kolená po turnaji snaží sa hrať ako Federer na podanie a jeden dva údery koniec ..a to mu nejde..lenže nezmeníš niečo čo máš v krvi za pár mesiacov..je tam vidieť zmenu v hre aj na servise ale nebude to také ako si predstavuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Fogna dneska urve set. Dobrý kurz :))
Reagovat
Patik
Fognini bude mať šance potom sa poháda sám so sebou a prehrá si sám dobre rozohratý zápas..ale skôr myslím že Nadal mu oplatí Monte Carlo bez straty setu.
Reagovat
stopan
Bude rozhodne zavisiet ako sa k zapasu fognini postavi, na nadala vie zahrat, ale zial casto sa vyhadze, si pamatam tretie kolo french opan 2013 tam nadal stal skoro cely zapas 4 metre za ciarou a len vracal, fogniny sa v klucovych momentoch kazdeho setu vyhadzal, podobny priebeh bol na uS open 2015, tam fabio po prvych dvoch prehratych setoch obmedzil nevynutene chyby a nadal nenasiel odpoved. tento rok ho v monte carle zdemoloval, takze tazko predpovedat priebeh zapasu, ak bude fogninimu chodit forhand po ciare, ktorym nadala vzdy nici tak ma sancu uspiet.
Reagovat
Patik
Presne tak..no všetci vieme aký je Fognini..a to je jedná veľká skupina..Fognini,Kližan,Kyrgios a ešte pár jedincov ktorých tenis záleží od toho ako sa ráno zobudia pritom svojou hrou prehrajú aj tých najlepších keby chceli..uvidíme pravdepodobnosť že Fognini vyhrá je rovnako veľká ako to že prehrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera super. Monfils za 2.2 kurz byl luxusní, Zverev to vybojoval a Thiema jsem měl na tři sety, ale to mě nesere, dal jsem to za body a ne za prachy.

Dneska: Thiem Win, Zverev Win a popřemýšlím nad Monfilsem, vypadá tady dobře a Fognini by set urvat mohl.
Reagovat
turista
Tenhle turnaj vypadá jakoby ho Federer a Djokovič džentlmensky přepustili Nadalovi když tam oba nejsou.
Reagovat
paddy
dej spíš Bautistu a Williams (bude mít motivaci), ako 3,2
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist