Do čtvrtfinále v Ostravě postoupili také Hájek a Veselý

2. 5. 2013, 18:57
Aktuality 19
CHALLENGER OSTRAVA - Mezi osmičku nejlepších na challengeru v Ostravě se dostali tři domácí tenisté. Na Lukáše Rosola, který si postup zajistil již ve středu, dnes v deštivém počasí navázali také Jan Hájek a Jiří Veselý.
Jan Hájek

Jan Hájek si v Ostravě poradil už se dvěma soupeři z Bosny a Hercegoviny. Po Basičovi dnes vyřadil dalšího hráče třetí světové stovky Aldina Setkiče, kterého porazil 6-1 7-5 a po turnaji ATP v Montpellier postoupil teprve podruhé v sezoně do čtvrtfinále.

O semifinále si turnajová čtyřka zahraje proti Stevu Darcisovi, jenž dnes na antukových kurtech v Komenského sadech zametl s Ivem Minářem. Belgičan českého daviscupového reprezentanta deklasoval za 41 minut 6-1 6-0.

Hájek poslední čtyři vzájemné duely s Darcisem, se kterým hrál vždy na antuce, vyhrál. V roce 2009 ho zdolal i cestou za titulem právě v Ostravě.

Do již třetího challengerového čtvrtfinále během čtyř týdnů postoupil Jiří Veselý, který si poradil s o 13 let starším krajanem Jaroslavem Pospíšilem. Devatenáctiletý rodák z Příbrami český souboj, který byl několikrát přerušen deštěm, porazil 6-7 6-3 6-3.

Veselý zítra nastoupí proti pátému nasazenému Rakušanovi Andreasi Haiderovi-Maurerovi a po nedávném triumfu v tureckém Mersinu bude usilovat o své druhé semifinále.

Mezi nejlepšími čtyřmi páry je Veselý už ve čtyřhře, ve které dnes s Adamem Pavláskem vyhráli hladce 6-1 6-3 nad druhým nasazeným česko-slovenským duem Jaroslav Pospíšil a Igor Zelenay.

Páteční program čtvrtfinálových duelů budou komplikovat dešťové srážky, které jsou hlášeny prakticky během celého dne.

- CHALLENGER OSTRAVA -
(Česko, antuka, 85.000 eur)
čtvrteční výsledky (02. 05. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Hájek (4-ČR) - Setkič (Bosna) 6-1 7-5
Veselý (ČR) - Pospíšil (ČR) 6-7(3) 6-3 6-3
Darcis (6-Belg.) - I. Minář (ČR) 6-1 6-0
Haider-Maurer (5-Rak.) - Gabašvili (Rus.) 7-6(8) 4-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ta čtyřhra s Pavláskem a Veselým se už asi hrát nebude že? Nebo se hraje? :D Na streamu si hrají dva malí kloučci, tak nevím :D.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol sa rozbehol,s nasadenim na RG to mysli vazne,dufam ze medzi nasadenych sa dostane aj Klizan.
Reagovat
Fandina
Výborně. Třetí game byla tahanice, ale jinak Lukáš výborně. Tak jen tak dál, držím palce a pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
svého soupeře dneska doslova zrosolil. Gratulka. Finále Rosol-Veselý je zase o něco blíž.
Reagovat
Nancy_z
Tak Jirka Veselý je ve formě, postoupil už do semifinále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No vida. A už je před Nalbou.
Reagovat
tommr
kurty jsou nachystaný, kamera je otřená a chybí už jen hráči ... :)
Reagovat
Fandina
super Jirka ve třech ... gratulka
Reagovat
smazaný uživatel
Teda zase rozkouskovanej zapas...Ale Jirka to dal, nevim co se stalo v tom druhem setu proc polevil. Ale super, ze vyhral a mohl si zakricet na konci;-)!
Reagovat
tommr
na začátku druhýho setu Jirka trochu smolně prohrál svůj servis a než se vzpamatoval tak mu ten Rakušák utek na 0:4 a už se s tím nedalo nic dělat. V prvním a ve třetím setu ale hrál Jirka docela dobře. Líbí se mi, že se nespoléhá jen na servis a tvrdý údery od základní čáry a dokáže zahrát i technický údery - v zápase si párkrát soupeře vychutnal pěkným kratasem ... :)
Reagovat
ArcusII
Chudák Honza na tý úvodní fotce vypadá jako handicapovaný sportovec, který drží raketu prvně v ruce... Někdo možná bude argumentovat, že je to skvělej closed forehand :-) Ale proč je vyfocenej jak když má "zlomený" tělo?.... Jen chci podotknout, že nerozporuju jeho herní styl, ale fotku ;-) nemáte lepší úvodní foto? zasloužil by si to... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim jak v Ostravě, ale tady na Jižní Moravě prší jak sviňa.. předpokládám, že tam to asi nebude o moc lepší. Aby se dneska vůbec hrálo...
Reagovat
Fandina
Tady v článku také píší, že má dneska pršet. Viz také odkaz
http://pocasi.divoch.cz/ostrava.php
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo by super a zaujímavé, keby bolo SF složenie takéto :

Rosol - Hájek
Mečíř - Veselý
Reagovat
tommr
já jsem taky pro ... :)
Reagovat
Fandina
Jirko, Háječku, Rosi v singlu a Adamovi s Jirkou v deblu ... pojď pojď pojď!
Reagovat
MirecSVK
uz som sa bal ze pojd pojd pojd nebude ...
Reagovat
Fandina
A proč ses bál?
Reagovat
smazaný uživatel
Adam s Jirkou porazili druhé nasazené! gratuluji kluci!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist