Do finále v Hertogenboschi překvapivě Tursunov a Dodig

17. 6. 2011, 17:43
Aktuality 3
ATP HERTOGENBOSCH - Generálku na Wimbledon v holandském Hertogenboschi vyhraje jeden z překvapivého dua hráčů Dmitrij Tursunov a Ivan Dodig.
Dmitrij Tursunov

Turnaj na teávě v Hertogenboschi včera komplikoval déšť a teprve dnes se musela dohrát některá čtvrtfinálová utkání. Nejméně to vadilo Dmitriji Tursunovovi, jenž nejprve zvládl závěr zápasu s Kolumbijcem Santiagem Giraldem a o pár chvili později si ve dvou setech poradil i s Belgičanem Xavierem Malissem.

Osmadvacetiletý Rus Tursunov se do finále podniku ATP dostal přesně po dvou letech, během nichž se podrobil třem operacím kotníku. Svůj poslední pátý titul slavil v roce 2009 na trávě v Eastbourne.

V sobotním finále se utká s šestadvacetiletým Ivanem Dodigem, který na trávě hraje teprve potřetí v kariéře v hlavní soutěži. Chorvatský tenista stihl postoupit do semifinále už ve čtvrtek a dnes v něm překvapivě vyřadil druhého nasazeného Marcose Baghdatise. Kypřan sice musel odehrát celé utkání s Denisem Gremelmayerem, Němce však deklasoval za pouhých 47 minut 6-1 6-0 a příliš sil tak neztratil.

Dodig zažívá životní sezonu, před kterou nebyl ani jednou v semifinále turnaje ATP. Letos už ale získal na domácí půdě v Záhřebu premiérový titul a na podniku ATP 500 v Barceloně padl až v semifinále s Nadalem. V holandském Rosmalenu tak 42. hráč světa útočí na druhý titul.

Čermák do finále čtyřhry
Český tenista František Čermák si ve wimbledonské generálce na trávě v nizozemském Hertogenboschi zahraje ve finále čtyřhry.

Čtyřiatřicetiletý Čermák postoupil do svého 40. finále v kariéře spolu s italským kolegou Danielem Braccialim. Rodák z Valtic má zatím na kontě 23 vítězství, to poslední z letošního turnaje v Bělehradu se Slovákem Filipem Poláškem.

Soupeři nenasazeného česko-italského páru budou Švéd Robert Lindstedt a Rumun Horia Tecau, turnajové dvojky a obhájci loňského titulu.

- ATP 250 HERTOGENBOSCH (Holandsko, tráva, 450.000 eur) -
páteční výsledky (17. 06. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Baghdatis (2-Kypr) - Gremelmayr (Něm.) 6-1 6-0
Malisse (3-Belg.) - Bogomolov (USA) 6-2 6-4
Tursunov (Rus.) - Giraldo (Kol.) 6-3 4-6 6-4

Dvouhra - semifinále:
Tursunov - Malisse 6-3 7-6(1)
Dodig (4-Chorv.) - Baghdatis 7-6(4) 6-1

Čtyřhra - semifinále:
Bracciali/Čermák (It./ČR) - Polášek/Zelenay (SR) 7-6(5) 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Jersey
budu držet palce tursunovovi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dodig je 4. nasazený.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Ivan je nasazená čtyřka :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist