Dokičová s Molikovou potěšily Hobart, obě vyhrály

11. 1. 2010, 17:33
Stalo se... 0
Vítězství dvou domácích veteránek, které se pokoušejí vrátit na výsluní, udělalo radost divákům v australském Hobartu. Do druhého kola postoupila Jelena Dokičová i Alicia Moliková, která se letos vrátila na okruh WTA.
Alicia Moliková

Svůj návrat do nejvyšší ženského tenisu si Australanka Alicia Moliková naplánovala na Brisbane, ovšem tam minulý týden ve druhém kole narazila na Kim Clijstersovou, která s bývalou světovou osmičkou neměla slitování.

V Hobartu, kde triumfovala před sedmi lety, má Moliková možnost bojovat o šestý titul ve své sbírce. První krok k němu udělala svým třísetovým vítězstvím nad 56. hráčkou světa Saniou Mirzaovou z Indie.

Po prvním vyhraném setu sice Australanka ten druhý hladce prohrála, ale ve třetím se rychle ujala vedení 4-1 a i přes mírné zaváhání utkání úspěšně zvládla a zvítězila 6-4 2-6 6-3.

"Jsem moc šťastná. Saniu jsem nikdy neporazila, vždycky je to bitva," radovala se Moliková. "Byla jsem dnes pořádně agresivní a z toho jsem, myslím, těžila. Není to snadné, nechat si diktovat tempo, je lepší být sama agresivní. To byl dneska můj plán," dodala.

V dalším kole se Moliková utká s pátou nasazenou Carlou Suarezovou-Navarrovou ze Španělska, která v úvodním kole smetla Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu 6-1 6-2.

Do dalšího kola se v noci na dnešek probojovala i další australská zástupkyně Jelena Dokičová. Ta souboj s Britkou Elenou Baltachovou příliš neprotahovala a za hodinu a čtvrt zvítězila 6-4 6-2.

"Ani mi nevadilo, že bylo takové vedro, i když jsou to úplně jiné podmínky, než jaké tu byly v posledních týdnech," řekla po utkání Dokičová. "Míče dneska docela létaly, takže chvíli trvalo, než jsem si na to zvykla. Každý zápas, který vyhrajete, je skvělý a (Baltachová) je mezi nejlepší osmdesátkou na světě a vyhrála jsem docela snadno, ani jsem se nepřiblížila svému nejlepšímu tenisu. To je dobré znamení, ale budu muset brzo zabrat," dodala.

Její další soupeřkou bude Izraelka Shahar Peerová, turnajová dvojka, která na úvod porazila další domácí hráčku Olivii Rogowskou hladce 6-3 6-2.

Výsledky - Hobart (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Peerová (2-Izr.) - Rogowská (Austr.) 6:3, 6:2, Suarezová (5-Šp.) - Švedovová (Kaz.) 6:1, 6:2, Zheng (7-Čína) - Kanepiová (Est.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:4), Dulková (8-Arg.) - Czinková (Maď.) 6:4, 6:2, Dokičová (Austr.) - Baltachaová (Brit.) 6:4, 6:2, Kudrjavcevová (Rus.) - Makarovová (Rus.) 6:0, 6:0, Paszeková (Rak.) - Vinciová (It.) 6:4, 6:3, Erraniová (It.) - Oudinová (USA) 3:6, 6:3, 7:5, Flipkensová (Belg.) - Fergusonová (Austr.) 6:2, 6:2, Moliková (Austr.) - Mirzaová (Indie) 6:4, 2:6, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist