Dolgopolov v Delray Beach postupuje, po roce má na dosah semifinále

20. 2. 2015, 15:11
Aktuality 4
Ukrajinský tenista Alexandr Dolgopolov se na turnaji v Delray Beach přiblížil svému třetímu titulu v kariéře. Nejvýše nasazený zbývající hráč v pavouku si včera poradil s domácím Smyczekem a prošel do čtvrtfinále. O své první semifinále od loňského března si zahraje s dalším Američanem Donaldem Youngem.
Alexandr Dolgopolov

Alexandr Dolgopolov je sice stále hráčem nejlepší světové třicítky, ale v posledních měsících se mu nedaří. Na postup do čtvrtfinále čekal bývalý 13. tenista pořadí ATP od loňského června a ještě o kolo dál byl naposledy téměř před rokem v Indian Wells, kde dokonce dokázal vyřadit Rafaela Nadala.

V Delray Beach vyhrál třetí nasazený hráč svůj úvodní zápas ve dvou setech a stejně dobře se mu vedlo i včera proti Timu Smyczekovi. Americkému soupeři sebral v každém z obou setů třikrát servis a za necelou hodinu a čtvrt ho porazil 6-2 6-4.

"Mám pocit, že (Smyczek) nehrál v prvním setu tak dobře, díky čemuž jsem měl prostor udělat sem tam i nějakou chybu," řekl po svém postupu Dolgopolov. "Ve druhém setu už hrál o dost líp. Přišlo mi, že hraje o něco defenzivněji než obvykle. Vím, že se rád tlačí dopředu, ale s tím větrem je to problém. Po prvním setu si tolik nevěřil, a asi proto hrál defenzivněji," dodal.

V dalším kole narazí Ukrajinec na dalšího domácího tenistu Donalda Younga. Hráči, který se před třemi lety proslavil svou dlouhou sérií porážek, se v letošní sezoně daří, o čemž se mohl přesvědčit i Kolumbijec Alejandro González. Young proti němu proměnil polovinu ze svých osmi brejkbolů a vítězstvím 6-3 6-2 si vylepšil svou bilanci v tomto roce na osm výher a tři porážky.

"(V Memphisu) jsem porazil několik dobrých hráčů, tři v řadě, což se mi dřív moc často nestávalo," zavzpomínal na předešlý turnaj Američan, který před dvěma lety začal spolupracovat se sportovním psychologem, aby zapracoval na své psychice.

"Hodně jsem prohrával, tak jsem se rozhodl vyzkoušet něco nového. Na mentálním aspektu své hry jsem docela zapracoval. Pořád to ještě není úplně ono, ale rozhodně jsem se zlepšil," řekl Young.

S bývalou juniorskou jedničkou Dolgopolov ještě nikdy nehrál, ale podle svých slov ví, s jakou taktikou musí vyrukovat. "Je to levák, z té strany to samozřejmě bude nepříjemné. Co jsem viděl, posledních pár týdnů hraje solidně. Musím hrát svou hru a přinutit ho se bránit, jak se mi to podařilo dnes. Když ho nechám hrát příliš z forhendu, budu mít problémy."

Výsledky - Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 549.230 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Dolgopolov (3-Ukr.) - Smyczek (USA) 6:2, 6:4
Tomic (Austr.) - Troicki (8-Srb.) 6:3, 6:7 (2:7), 6:4
Nišioka (Jap.) - Matosevic (Austr.) 6:1, 6:3
Young (USA) - A. González (Kol.) 6:3, 6:2

 

Komentáře

4
Přidat komentář
spaniel
Lu vzdycky vypada jak kdyby dva roky nespal.
Reagovat
spaniel
Ten Stan je ale vůl. Sergej hraje cely zapas servis-volej a Stan hraje vsechny voleje vysokým slajzem. A Stanuv navrat ke klasice, nechá se brejknout za stavu 5:4. Dneska rozhodne nemel duvod pro sve gesto, kdy si ukazuje jak to zahrál hlavou. Katastrofa.
Reagovat
smazaný uživatel
Stachin už v Rotterdamu naznačoval, že by to teď mohlo být chvíli dobré, takže mě to ani nepřekvapilo. Stan možná udělal trochu chybu v turnajovém programu.
Reagovat
Davor1
Stan to strašne dobabral, absolútne si nedokázal poradiť so Stakhovskeho štýlom na servise a v treťom sa vrátil do starých koľají, čo sa hlavy týka. Celý set servoval bez najmenších problémov a keď podával na udržanie, tak netrafil jediný prvý servis.
Tiež som len krútil hlavou nad tým jeho slajzom, nefungovalo mu to od začiatku a stále to hral takto. Škoda, mohol si nadrobiť pár bodov pred obhajobou MC, kedy zase výrazne stratí. Na amerických Masters mu neverím, nikdy mu to tam neišlo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist