Došel mu dech? Medveděv sérii finále neprodlouží, v Paříži prohrál s domácím Chardym

30. 10. 2019, 07:42
Aktuality 77
ATP PAŘÍŽ - Čtvrtý hráč světa Daniil Medveděv si finále na sedmém turnaji v řadě nezahraje. Na Masters v Paříži, před kterým vynechal dva turnaje kvůli únavě, třiadvacetiletý Rus prohrál hned ve svém úvodním vystoupení s domácím Jérémym Chardym. Podobně skončil i loňský šampion Rus Karen Chačanov.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv se v létě dostal do parádní formy. Na šesti turnajích po sobě včetně US Open nechyběl ve finále, tři z nich - 'doma' v Petrohradu a na Masters v Cincinnati a Šanghaji - proměnil v tituly.

Jenže 32 soutěžních zápasů během dvou a půl měsíců si vybralo svou daň. Třiadvacetiletý Rus se kvůli únavě nezúčastnil domácího turnaje v Moskvě ani podniku ve Vídni a navíc se po dvoutýdenním odpočinku vrátil porážkou.

Na Masters 1000 v Paříži, kam dorazil se sérií devíti vyhraných zápasů a osmnácti vyhraných setů, překvapivě nestačil na domácího Jérémyho Chardyho. Proti o devět let staršímu Francouzi sice získal první set, ale vedení neudržel, využil jen 1 z 15 brejkbolů a v generálce na Turnaj mistrů prohrál 6-4 2-6 4-6.

"Tohle je nádherné vítězství. Když odehrajete takový zápas na centrálním kurtu ve Francii a vyhrajete ho, je to nádherný pocit. Veškeré úsilí, které do tenisu dávám, je cíleno na chvíle, jako je právě tahle. Je to skvělé a jdu si to teď večer užít," radoval se Chardy, jenž se do 3. kola domácího Masters dostal až při svém jubilejním 10. startu.

Dvaatřicetiletý Francouz, aktuálně 65. hráč světa, si proti světové čtyřce Medveděvovi připsal svůj celkově 11. skalp člena Top 10. Soupeře z elitní desítky porazil po sérii deseti porážek a poprvé od loňského března. Hráče Top 20 vyřadil naposledy loni na Roland Garros (Tomáše Berdycha), od té doby s nimi patnáctkrát po sobě prohrál.

"Když hrajete s těmito tenisty, tak potřebujete hrát perfektní tenis. Já dnes hrál skvěle na brejkboly, což je pro soupeře vždy frustrující. Tohle je můj poslední turnaj v sezoně, takže je úžasné takhle končit," řekl Chardy, jenž se v osmifinále střetne s Američanem Johnem Isnerem, nebo Chilanem Christianem Garínem.



Hned po svém úvodním vystoupení se s halou Bercy rozloučil obhájce titulu Karen Chačanov, který z loňského překvapivého triumfu těžil celou letošní sezonu. Třiadvacetiletý Rus podlehl 6-7 6-3 5-7 Němci Janu-Lennardu Struffovi a ve světovém žebříčku se propadne z 8. na 16. místo.

Chačanov se letos ani jednou nedostal do finále, zahrál si pouze dvě semifinále v Montrealu a Pekingu. K tomu přidal čtvrtfinále na Roland Garros.

Z favoritů v úterý zvládl svůj úvodní zápas jen o start na Turnaji mistrů bojující Alexander Zverev, který začal hladkou výhrou 6-1 6-3 nad Španělem Fernandem Verdaskem. O obhájení loňského čtvrtfinále si německý tenista zahraje s Kanaďanem Denisem Shapovalovem, nebo Italem Fabiem Fogninim, který ještě stále může teoreticky pomýšlet na Turnaj mistrů.

Grigor Dimitrov v utkání prvního kola zdolal 4-6 6-1 6-2 domácího Uga Humberta. O osmifinále, v němž v hale Bercy chyběl pouze při své premiéře v roce 2012, se bulharský tenista utká s oblíbeným soupeřem Davidem Goffinem (h2h 10-1), který má ještě teoretickou šanci dostat se na Turnaj mistrů.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 5.791.280 eur
úterní výsledky (29. 10. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Moutet (Fr.) - Lajovič (Srb.) 6-4 1-6 6-3
Fritz (USA) - Tiafoe (USA) 7-6(6) 3-6 6-4
De Minaur (Austr.) - Djere (Srb.) 6-1 6-4
Shapovalov (Kan.) - Simon (Fr.) 2-2 skreč Sim.
Edmund (Brit.) - Berankis (Lit.) 6-4 6-3
Dimitrov (Bulh.) - Humbert (Fr.) 4-6 6-1 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Chardy (Fr.) - Medveděv (4-Rus.) 4-6 6-2 6-4
A. Zverev (6-Něm.) - Verdasco (Šp.) 6-1 6-3
Struff (Něm.) - Chačanov (8-Rus.) 7-6(5) 3-6 7-5
Albot (Mold.) - Seppi (It.) 7-6(5) 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
Patik
Bautista DeMinaur..to bude zase maratón..nesledujem to ale vidím to ako naozaj nudný zápas plný nezaujímavých výmen.
Reagovat
smazaný uživatel
Má důvěra v DeMinaura zanikla v neděli, ve finále v Basileji, kde dostal neskutečně naloženo a pouze mě utvrdil v tom, že je to grinder bez jakéhokoliv nápadu, bez servisu, bez ničeho. Jestli upinká nějakou "pětistovku", tak bude rád.
Reagovat
Patik
Je ešte slabý jeho hra je bez nápadu..ale má dobrý pohyb no to je tak všetko.
Reagovat
smazaný uživatel
Pohyb je mu na nic když z toho nic nevymyslí. Jediné co dělá je, že odvrací pohybem moment, kdy mu soupeř napálí vítězný míč.
Reagovat
Vlk-v-trave
srandičky, srandičky, a zlatoručka 1111 nám rupla s Garínem.
Reagovat
smazaný uživatel
Díval jsem se, že ten kurz 1,45 není nic moc, naštěstí jsem zvolil Thiema.

Teď čekám na Dimitrova, tam byl kurz přes 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam 5:2 ve druhém, pojď pojď. :))
Reagovat
Patik
a to som myslel že David našiel formu a zabojuje o turnaj majstrov...
Reagovat
smazaný uživatel
David má s Dimitrovem H2H 1:11

To byl stavební kámen mé sázky.
Reagovat
Krisboy
To není žádná ostuda, i já bych měl s Garínem plné ruce práce.
Reagovat
smazaný uživatel
A to už je co říct
Reagovat
brixner
Dákych 195 centimetrou něje nič! To ja mam aj stoosemděsaťseděm a vieš, ako behám? Ako vietor z tých vašich podtatranskích kotárou, kdě sú len ovcie a bačovia, ináč nič, rozumieš - nič! Vieš ty, čo to je ujsť pred súsedkou, ktorá ťa podozríva, že si veľmi, ale priveľmi rýchly? Prekážka nieje výška, ale to, že my tuná v Čechiach beháme rýchlejšim tempom, ako vy tam z tých dědin, vieš? Nětrepaj tu stále také chujoviny, to kvóli těbe Petra prehrála, ty chumajisko :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dej si voraz. Čili, nýbrž, poněvač, budu te honit, až te auto porazí, vole. :)
Reagovat
SwissMaestro
It is with great regret that I am withdrawing from the inaugural ATP Cup event.

When I entered the event last month, it was a really difficult decision because it meant less time at home with the family and a fully intense start to the season.

After much discussion with both my family and my team about the year ahead, I have decided that the extra two weeks at home will be beneficial for both my family and my tennis.

It pains me to not be a part of the most exciting new event on the calendar, but this is the right thing to do if I want to continue to play for a longer period of time on the ATP Tour.

I am sorry for any inconvenience or disappointment my withdrawal may cause for the fans, but I hope you can understand why I made it.

For my Australian fans, I look forward to seeing you all at the Australian Open, fresh and ready to go.
Reagovat
smazaný uživatel
Logicky, reaguje na situaci. 2017 a 2018 Hopman Cup pomohl k zisku AO. Letos vyhučel v OF, tak mění program, reaguje pružně, ví, co dělá.
Reagovat
SwissMaestro
No spíše se mu to nehodí vzhledem k exhibicím, které si nasmlouval po WTF :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak...

Peňeži, cítim silný zápach peňeži :)..Darmo, je to Švajčiar...

Kazdopádne ATP cup je nadbytočne intenzívny s velkym poctom zápasov a cestovania. Nepraktický formát.
Reagovat
ttopi
Zrovna u Federera argumentovat penězi je dost mimo :D
Reagovat
acc
Mimo jak komenty od Forehanda :)
Reagovat
smazaný uživatel
To ze je niekto milionár sa vobec nevylučuje s tým, že je skúpy na korunu. Naopak, bezná vec.
Reagovat
ttopi
Hlavně je zase o rok starší. Zdejší hejtři si prostě neuvědomují, že rok od roku, ikdyž to třeba není znát, to tělo potřebuje odpočinku více a více. A jestliže chce ještě hrát vážnou roli na významných turnajích typu GS, nemůže prostě ztrácet síly na nějakým ATP Cupu. Ta omáčka s rodinou to je spíš jako takovej soucitnej argument, ale mně se to zdá jako rozumný krok.
Reagovat
annah
To bude teda dlouhá přestávka od TM do AO!
Tak kouknem aspoň za scénu reklamy pro Lindt:
https://twitter.com/i/status/1189124081850994691
Reagovat
Patik
No jo...tak atmosféra v Basileji ho zrejme presvedčila aby hral čo najdlhšie..ešte dlhšie než mal v pláne..na človeka to dolahne po všetkých tých rokoch..ľudia ťa milujú tlačia ťa dopredu..vypredávaš štadióny tá odozva ti nedovolí len tak prestať.. navyše keď aj v neskoršom veku hráš top tenis a je to celý tvoj život..inak to nevidím..začal sa ešte dôkladnejšie šetriť aby tu bol ešte dlhšie a možno hlavne kvôli nám.
Reagovat
smazaný uživatel
Dojemné.
Reagovat
annah
V nedávném rozhovoru pro jeden švýcarský časopis Roger zmínil plány. Otázka zněla:
Minulý týden jste se zavázal k olympiádě 2020. Bude to jeden z vrcholů dlouhého rozloučení s tour?
Odpověď:
Ne. Nemám žádné plány, kdy chci skončit. Tokio mě jen lákalo. A diskutovali jsme, zda to zapadá do plánování. V tuto chvíli stále plánuji, jako by všechno probíhalo donekonečna.
Reagovat
Patik
No veď jasné..ja som to hovoril viackrát on nemá dôvod ešte končiť..
Reagovat
annah
GS už nedá podle mě. Ale nějakou tisícovku snad ano, a když k tomu připojí ještě dvě další výhry a tu a tam semifinále, tak opravdu nemá důvod jít od válu.
Já si myslím, že ho to prostě pořád baví, tenis je jeho život už čtvrt století, je už asi 16 let nejpopulárnějším hráčem světa (viz cena fanoušků) a mimo to asi směřuje k nějakému věkovému rekordu - něco jako nejstarší hráč, který se kdy držel takhle vysoko.
Anebo že by přece jen dal i toho Kena Rosewalla, nejstaršího vítěze GS? (Bylo mu v roce 1972 na AO 37 let, 2 měsíce a 1 den)
To je jen v rovině přání.
:-)))
Reagovat
Patik
v tenise je všetko možné..má nato vyhrávať aj grandslamy a dokonca má nato ich vyhrávať aj nad najlepšími hráčmi na okruhu..Wimbledon je takým maličkým dôkazom..síce ho nevyhral ale možnosti na výhru si vie vypracovať..a pokiaľ môže Rafa uhrať US Open za rôznych okolností tak vkľude sa môžu zísť okolnosti aj pre Rogera..nikdy nevieš..
Reagovat
smazaný uživatel
No, tady bych byl opatrný.

Roger měl USO17 i 19 otevřené úplně stejně, jako Nadal. Problém je v tom, že Nadal nezaváhal a Federer zaváhal, což je primární rozdíl.

Nadal získal poslední 2 z posledních 3 GS aniž by čelil někomu z BIG3 a uhrál to.

Federer měl letos na USO walkover a vypadl s Dimitrovem, který hraje tužku.

Federer ztratil respekt a věří si na něj každý i na GS, snad kromě Wimbledonu, to je problém. Z Nadala je pořád každý připosraný a on z toho těží.

Je to samozřejmě i o stylu hry kdy Nadal nutí tvořit hru soupeře a Federer jí tvoří, tím je v jeho 38mi letech náchylnější na blackouty kdy to prostě nepadá.
Reagovat
Patik
otvorené to mali rovnako..len keby sa stretli spolu v semi tak hádaj kto vyhrá na harde..nehovoriac že vo finále by čakal ešte Djokovič..ešte napíš že Rafa by ich dal obidvoch po sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se dostáváme k meritu věci.

Federer by pro potenciální GS potřeboval, aby Nadal i Djokovič vyhučeli a nemusel je porážet. Stejně, jako se to Nadalovi podařilo na posledních pěti GS, které vyhrál, když nepotkal nikoho z BIG3.

Jo Federera letos v neregulérních podmínkách, takže 4 GS
Reagovat
Patik
teoreticky neni problém hrať ani proti obom rivalom..pokiaľ zvládne kľúčové momenty lepšie ako tento rok na Wimbledone..tenisovo nato má..ale samozrejme ulahčilo by mu to turnaj..Djokovič nemá problém poraziť kohoľvek na grandslame to vieme..a Rafa ..sám si tu uviedol bilanciu zápasov za posledné roky on je ten kto sa musí vždy modliť najviac..
Reagovat
Cico93
Najviac sa musí modliť Federer. Však ten má na GS s Novakom a Rafom hrôzostrašnú bilanciu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je důležité rozeznávat současnost od minulosti. Za posledních 5 let se potkali na GS 3x, vede Federer 2:1.

Pro Federera není mimo antuku Nadal problém už přes 5 let. Pro Federera je problém Djokovič a tiebreaky s ním.

Ten Wimbledon letos to úplně pohřbil.
Reagovat
Cico93
Tak rieš súčasnosť a prestaň žiť v roku 2017.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Wimbledon to letos pohřbil.

Co na tom není současnost?
Reagovat
Cico93
To tvoje nekonečne kvákanie o tom ako nie je Nadal pre Federera problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to konečně přiznej a bude klid.

To je vše.
Reagovat
Cico93
Však som to už priznal.
Po AO si Roger na Nadala začal veriť + všetky ďalšie zápasy v tom roku sa hrali na povrchoch, ktoré viac vyhovujú Federerovi. To som už tu písal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vidíš. Není třeba dále vířit vody.
Reagovat
dappe
Jinými slovy Nadalovi více vyhovuje jen antuka? Nebo jak to myslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Cico93
Ani nie tak povrchy ako podniky.
Reagovat
smazaný uživatel
Uzavrime to tak, ze v 2017 mal navrch Federer.

To bol rok, kedy mal v tom 15 rocnom horizonte naviac no..

Je to ako ten jeden pomyselný darček pre Čenkove dieťa. Brať vám to nelze, najma ked clovek vidí tú uprimnú radost, zasluzenu po tych rokoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.

Upravil bych to - od roku 2017 má navrch Federer, Nadal se zmohl na jednu výhru na FO v neregulérních podmínkách, kdy by se normálně všude na světě nehrálo.

Ale na French Open funguje pro Rafu určitý typ magie, že ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom k tomu, ze 2018 spolu nehrali, tak si to mozes tak upravit. Zároven plati, ze Federer mal naviac v 2017 a vybavené. Mozes cakat dalsich 20r, kedy ti pán Božko zošle nádej a tvoj život naberie opat perspektívu. Aspoň subjektivnu.
Reagovat
dappe
Radost lze mít z toho, že se roky do Federera naváželo, jak prohrává se svými rivaly. Přitom Nadal je na tom v pokročilejším věku daleko hůře, i přes příznivější podmínky :) To je celé.
Reagovat
smazaný uživatel
+10000

Konečně někdo, kdo pochopil pointu celé diskuze.

Palec hore.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel je v tom, ze Federer s nimi roky prehrával, reálne na GS.

Nadal s Federerom posledne roky ani nehral. A ked hral, skoncilo to nerozhodne. Ale tieto roky su automaticky pripisované ako výčitka, kedy mal Nadal vyhrat :)

Navyse s oboma má takú pozitivnu bilanciu na majoroch, ze keby dostane 10krat naložené, tak je stále v pluse. Nadal je, čo sa týka H2H, úplne v komfortnej zóne.
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Federerovi prostě vyšel proti Nadalovi jeden rok z patnácti a zdejší fanatici z toho těží dodnes. Řeči jako "posledních pět let" je v kontextu rivality Nadala a Federera absolutně zavádějící, protože, přesně jak píšeš, spolu za těch pět let prakticky nic nehráli. V 2017 měl Federer proti Nadalovi dobrou bilanci, do jisté míry zapřičiněnou tím, že se po x letech dostávání na pr.del v GS finále těch pár rozhodujících míčů překlopilo na jeho stranu. V 2018 se snad ani neutkali. Letos to mají 1:1. Všechny ty řeči, že se Nadal vyhýbá Federerovi, potažmo že může být rád, když na Federera v nějakém turnaji nenarazí a podobně, jsou nádherným dokladem zoufalosti FFF, kterým po všech těch letech bezmoci a utrpení, kdy si z jejich životního idolu dělal hlavní a všemi nenáviděný záporák trhací kalendář, svitla naděje. Bohužel si ale neuvědomují, že ta naděje už je dva roky mrtvá, že už nemáme rok 2017, nýbrž rok 2019, a že nešlo o nic víc než krátkodobý záblesk vybočující ze zaběhlé konstanty. Přirovnal bych to k fotbalové rivalitě Barcelony a Realu z období Messiho, Xaviho a Iniesty, tedy období, kdy Barcelona vyhrávala LM, Ligu a Real občas vyhrál nějaký ten ligový pohár.
Reagovat
dappe
Federerovi se proti němu začalo dařit z daleko více důvodů samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
Říkáš blbosti jako každý pomateny Fanda Nadala

To, ze Nadal porážel Federera je fakt, ale tohle se dělo primárně na antuce, kde ty zápasy byly mnohdy více, než vyrovnané. Btw Federer je pořad jediný, kdo dal Nadalovi na antuce kanara.

Výraz trhaci kalendář je taky blbost, ta H2H je 24:17, mimo antuku, kde Nadal nemá konkurenci celou kariéru, je bilance vyrovnaná.

Kdyby se na antuce snažilo hrát více hráčů, tak Rafa tak dominantní není. Jenomže na cihlu každý z vysoká sere a bohaté stačí jedno French Open, jinak je ta část sezóny prakticky nezajímava.
Reagovat
smazaný uživatel
O sile obhajoby tohto panáka hovorí už len fakt, že argumentuje len vyrovnanou bilanciou Federera s Nadalom mimo antuky :)

Akoby to bol pre Federera vlastne úspech, že na svojich top turnajoch je s Rafom vyrovnaný :)
Reagovat
Marduch
?
Rafa:Djoker

GS antuka 6:1
GS tráva 1:2
GS hard 2:3
Reagovat
smazaný uživatel
Cize 9:6..:)
Reagovat
Marduch
Skoda, ze Rafa napr. na AO nedovolil, aby se tam za celou karieru stretli alespon v podobném mnozstvi zapasu jako na RG, z dvou zapasu tu vzajemnou RG bilanci nemas jak dorovnat..
Reagovat
George_Renel
Slovo finále se takto neskloňuje, prosím opravte si to, je to hrozné.
Viz http://aztekium.pl/find.py?lang=cs&q=fin%c3%a1le
Reagovat
Cico93
finálí :-)
Reagovat
George_Renel
P. S. Lepší spojení je..... "finálovou sérii".....
Reagovat
ttopi
V nadpise se ale jedná o množné číslo ne? 1.pád finále, ale taky bych řekl, že 2.pád finálí.
Reagovat
ttopi
Tak je to opravdu také finále, viz https://cs.wiktionary.org/wiki/fin%C3%A1le
Reagovat
smazaný uživatel
Cesky neviem, ale velmi pochybujem, ze finálí je správne. Uz dlho som nevidel nič, čo tak kolilo oči, nečakal by som takýto preslap od novinárs, a este k tomu do titulku :)
Reagovat
ttopi
Správně to není, ale to jen z důvodu, že se jedná o převzaté slovo, což si ne každý uvědomí. Jinak by se to skloňovalo podle vzoru MOŘE, kde ve 2.pádě je MOŘÍ (finálí). Ono je to vlastně vyskloňováno dle pravidel správně, jen je to zrovna výjimka.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhú stranu, termín "finále" je dnes uz tak otrepaný, hovorovo zaužívaný, v podstate je to bežné slovo, že každému z nás už prešlo cez ústa zhruba milionkrát v roznych formách skloňovania. No vzdy to bolo iba "finále".

A napriek tomu sa dokáže vymysliet nový tvar: Nejdem nikoho lynčovat, sme ludia, mýlime sa. Tenisportal.cz je rodinný portál, nikto o prácu nepríde. Ale ak by toto vyšlo v nejakom mienkotvornom denníku a este k tomu na titulke, bolo by to velké faux pas.
Reagovat
Cico93
Som naozaj zvedavý na tohto chlapíka v budúcej sezóne.
U mňa otáznik...
Reagovat
Vlk-v-trave
U mne tri otazniky, ale nekteri ho uz vidi jako mnohonasobneho viteze GS...
...ktery prijel do Parize potrenovat, aby si zahral poradny zapas v SF. Jako nejkvalitnejsiho hrace, velkou konkurenci pro B3 atd.
Inu neni Vizionar ako Vizionar.
Reagovat
ttopi
Jenže on pro to je důvod si to myslet. Nebo mi řekni případ jiného hráče, který dokázal na 6 turnajích v řadě hrát finále, ale potom propadl a nic nevyhrál. Já teda nikoho takovýho neznám. Nemůže to být náhoda hrát tolik finále v řadě. Štěstí můžeš mít jednou, možná dvakrát, ale ne šestkrát v řadě. Já bych z jednoho zápasu nedělal vědu. Měl teď pauzu, byl unavený. Musí si teď v hlavě srovnat jak to chce do budoucna dělat, protože těch zápasů odehrál za poslední měsíce fakt moc a to se fyzicky nedá.
Reagovat
Cico93
Nejde o ten jeden zápas. On si so sebou vezme veľký tlak a neviem, možno to unesie. Ale u mňa otáznik, nie už teraz svetová jednotka a GS víťaz.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jeste vetsi duvod je pro Stefana, Alexe, FAA,... ale stejne bych byl vic opatrny. Minuly rok jsme tu meli kult Chacanova...a ted pomalu po nem nestekne ani pes.
Tenis Medvedeva mne moc nepresvedcil. Rad si pockam na dalsi sezonu - co predvede:)
Reagovat
ttopi
Ale ti co jmenuješ neodehráli tolik povedených turnajů za sebou, aby se o nich dalo hovořit v souvislosti s vyhraným GS. Medvěd hrál finále na US Open a nakonec nebyl úplně bez šance. No a kult Chačanova je vtipný, ten zatím neuhrál vůbec nic :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Alexandr ma TM!
Stefan ma TM pro NEXTGEN.
FAA ma 18let... dosahli na lepsi vysledky nez on, jestli jde o nejake vekove porovnani.

Nerikam, ze oni budou ti novi Djokovicove, Nadalove, Murove...ale jestli jde o Medveda, su v klidu:) Zatim to je jedna povedena sezona.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediny otaznik pre mna je, kolko skalpov big2 clenov a Federera si pripise. Dufam, ze Nadal sa tomu vyhne, hoci na harde to bude velmi náročné.

Moze vyhrat aj GS, ak sa mu to otvori a nebude musiet porazit aj Nadala aj Djokovica. Je toho schopný, ale je to stále kur*vský rozdiel čelit jednému a dvom/
Reagovat
paddy
Když Nadal hned skončí, tak ho Medveděv už nikdy neprorazí. Hrát v nejlepších letech proti staříkům samozřejmě přinese nějaké výhry.
Každopádně můj základní argument je, že dvoumetrový hráč obecně nemůže být dlouhodobou jedničkou a vyhrávat GS jako na páse. Rozdíl je vyletět na vrchol, a pak se tam držet. Teď bude na nej větší psychický tlak dokazovat každý tyden, že musí být nejlepší. Stabilní světová jednička bude až některý ze současných juniorů.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pokud nekdy nejaka stabilni jednicka jeste bude:)
Reagovat
smazaný uživatel
Skúsme vyclenit Nadala s Djokovicom a Federera mimo porovnávania.

Medvedev bude mat v zime 24r. Aj keby zacal vyhrávat GS v Austrálii, nestihne to.

Skusme sa na neho pozriet optikou nejakých 5-7 GS...To iste platí pri Tsitsipasovi, ten ma vacsiu vyhodu, stále je vo veku, kedy nemal Federer ani jeden GS.

Ja tvrdim, ze nikto z next gen sa pravdepodobne nedostane na dvojciferny pocet GS, ale moze skoncit s koncovými cislami niekde na urovni Agassiho. A ten ma v dejinách tenisu velký respekt.

Medvedev má 198cm, to je exaktný údaj, ale pocitovo, ked sa clovek na jeho hru pozerá. Je zrejmé, ze pohyb je jeho silnou stránkou.

Povedal by si 20r dozadu, ze drzitel najprenikavejsieho historického rekordu v behu na 100m, bude merat 195cm?..

Ja nie, pretoze stereotypy jasne nahovárajú, ze pre tohto cloveka musi byt výška zákonite prekážkou..
Reagovat
ttopi
Chačanov není Němec (chyba v tabulce výsledků).
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist