Dotace 3 miliony dolarů a účast 128 hráček! Turnaj WTA 125k v Praze nabírá obřích rozměrů

20. 8. 2020, 19:34
Aktuality 16
Tenisový turnaj WTA série 125K v Praze, který se uskuteční jako náhrada za zrušenou kvalifikaci na US Open, bude mít oproti původním předpokladům dvojnásobné startovní pole i prize money. Od 29. srpna bude na TK Sparta Prague Open 2020 hrát o prémie z dotace 3,075 milionů dolarů (zhruba 67,674 milionů korun) 128 tenistek místo čtyřiašedesáti. Rozšíření turnaje oznámila WTA.

"V návaznosti na tiskovou zprávu WTA potvrzuji, že od 29. srpna se bude v Praze hrát největší tenisový turnaj, který kdy naše země hostila. Také prize money 3,075 milionu dolarů, které hradí USTA, patří k největším, o jaké se kdy v Česku v jakémkoli sportu soutěžilo," komentoval přidělení turnaje prezident ČTS Ivo Kaderka v tiskovém prohlášení.

Původně měl vedle Prahy hostit druhý turnaj určený pro tenistky z druhé a třetí stovky žebříčku, které by normálně hrály newyorskou kvalifikaci, rakouský Portschach. WTA ale nakonec přidělila celou soutěž české metropoli. Vedle dvouhry se na antuce ve Stromovce bude hrát i čtyřhra s pavoukem pro 32 párů. Odměny kompletně uhradí americká federace USTA, pořadatel grandslamového US Open.

"Rozšíření již oznámeného turnaje WTA na dvojnásobek vnímáme jako obrovské ocenění kvalit v neděli skončeného turnaje WTA. Díky spokojenosti hráček i zástupců WTA jsme byli vyzváni k organizaci velké akce pro 128 hráček. Neváhali jsme a v konkurenci několika desítek dalších světových měst a tenisových resortů, kteří také o tuto akci usilovali, uspěli," uvedl ředitel turnaje a TK Sparta Praha David Trunda. Praha hostila minulý týden jeden z prvních turnajů WTA po koronavirové pauze s dotací 225.500 dolarů, který vyhrála světová dvojka Simona Halepová z Rumunska.

Pořadatelem turnaje bude TK Sparta Praha, kvůli velkému počtu zápasů ale bude organizační tým do úterý využívat i areál 1. ČLTK Praha. "Vnímáme to s velkou pokorou a se stejnou pečlivostí, s jakou jsme připravili minulý turnaj, již naplno připravujeme akci dvojnásobnou," dodal Trunda.

Kategorii turnajů 125K založila WTA v roce 2012 jako mezistupeň pro hráčky přicházející z turnajů ITF, které se snaží prosadit na okruhu. Z českých tenistek vyhrála jeden z nich před čtyřmi lety Kristýna Plíšková v čínském Ta-lien.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Krisboy
Prej Indian Wells...TOHLE je pátý grandslamsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cici jedeem!smilesmile
Reagovat
Alien
Cici?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tady ne, v USsmile
Reagovat
Fransoas
To jsem vážně zvědav,které hráčky tu budou nasazené a zda budou i WC.Určitě to bude u nás největší finanční akce.Asi se nebude tento balík peněz opakovat,protože to financuje USTA.Škoda že tam nebudou diváci.Je to současně největší pocta našemu tenisu od WTA !
Reagovat
paddy
Upřímně řečeno, nikde jinde nejsou podmínky, tak jim nic jiného nezbývá
Kdyby měli na výběr, tak by to tu nebylo
Reagovat
Vlk-v-trave
V Australii jsou...lepsi podminky. V Madarsku, na Slovensku taky. Slovinsko...Cina...v plno zemich...Jednak je CR velmi iniciativni, jestli jde o turnaje, a pochopitelne to jeste dobre zapada do strategie pripravy na RG.
Reagovat
lars
V Cine byly zruseny wta turnaje kvuli Covidu.
A pochybuji , ze by Australie mela o tento turnaj zajem
Reagovat
paddy
Aus padá kvůli karanténě a nesmyslnému cestování na jeden turnaj

Snad první země, kde se hrálo bylo ČR, tak reportoval Tennis Channel

Kdyby se rozhodovalo mezi FR a ČR, kde by se hrálo?
Proč se MS a OH hraje hlavně ve velkých zemích?
Reagovat
Vlk-v-trave
A nemelo by se zapominat take o sile ceskeho zenskeho tenisu...Spanele to nazyvaji urcitym fenomenem. Holky jsou proste dost videt, a nejde jen o FC.
Reagovat
paddy
A proto tu jsou 4 challengery, protože naši muži jsou marní
Reagovat
milik254
Terka Smitková nevyhrála Limoges?
Reagovat
Dobry-den
Ta již upadla do věčného zapomnění.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No pěkně! Na všech kurtech, co Sparta másmile
A které hráčky tam budou nasazené?
Reagovat
603262
Bez diváků a nejvýše nasazená hráčka Kostyuk a dělá ji z toho turnaj roku. Přitom total nuda.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak to bude o ty peníze celkem rvačka. Pro všechny zúčastněné velká motivace a příležitost. Pro diváky už teda menší, no.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist