Doživotní zákaz pro "bláznivého" Köllerera! Ovlivňoval zápasy

31. 5. 2011, 18:04
Aktuality 29
Rakouský tenista Daniel Köllerer dostal za ovlivňování zápasů doživotní zákaz činnosti. Aktuálně 385. hráč světového žebříčku musí zároveň zaplatit pokutu 70 tisíc eur (asi 1,7 milionu korun) a nebude moci ani vykonávat funkci trenéra na profesionální úrovni. Trest dnes oznámil tenisový antikorupční orgán TIU.
Profily hráčů
Daniel Köllerer

"Doživotní zákaz je účinný s okamžitou platností. Znamená to, že pan Köllerer se nemůže účastnit žádných profesionálních turnajů a soutěží," stojí v prohlášení TIU. 

Köllerer byl půl roku vyšetřován a obviněn z toho, že mezi říjnem 2009 a červencem 2010 zmanipuloval tři své zápasy. Proti doživotnímu trestu se může odvolat k CAS. "Je to pro mě obrovský šok. Byl jsem obviněn, že jsem jiné hráče žádal, aby prohráli své zápasy. To je přeci nesmysl," prohlásil pro rozhlasovou stanici ORF Oe3 sedmadvacetiletý Köllerer, který byl v říjnu 2009 dokonce 55. hráčem světa. 

V loňské sezoně vídeňský rodák nedohrál především vinou zranění kolena celkem 6 zápasů a přestalo se mu dařit i na challengerové úrovni. V srpnu dostal za napomáhání k sázení tříměsíční trest.

"Bláznivý Dani", jak se mu přezdívá, letos startoval pouze na několika podnicích futures, z nich tři vyhrál. Naposledy se představil v Mostě, kde přemožitele nenašel.   "Chci být v Top 50. Co nejrychleji to půjde," citoval Rakušana po triumfu v Mostu deník MF Dnes. 

Köllerer byl zřejmě nejméně oblíbeným tenistou na okruhu. Před pěti lety dostal za chování na kurtu půlroční trest, loni ho po vzájemném zápase na turnaji v Itálii obvinil Brazilec Júlio Silva z rasismu. Na červnovém mistrovství Rakouska Köllerer údajně urážel Stefana Koubka, který ho poté napadl a byl diskvalifikován. V létě pak na challengeru ve Štětíně dokonce simuloval úder raketou.

Mezi hráči potrestanými ATP za sázení na zápasy je pět Italů Potito Starace, Daniele Bracciali, Alessio Di Mauro, Giorgio Galimberti a Federico Luzzi, kteří dostali tresty v rozmezí od šesti týdnů do devíti měsíců. Francouz Mathieu Montcourt nesměl hrát dva měsíce.

Köllerera škrtí krajan Koubek:


Köllerer simuluje úder raketou:


Köllerer v roce 2005 podlehl na antukovém challengeru v Santiagu Oscara Hernandeze ze Španělska, který se po proměněném mečbolu 'oblíbenému' soupeři začal vysmívat a pokřikoval na něj 'Ty si tak špatný'...:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Popisek u posledního videa by měl být přesně naopak. Hernández porazil Köllerera a vysmívá se on jemu...:-)
Reagovat
ezpana
Volandri dneska vobec nepredal zapas so Schukinom, ale to uz clovek aj ocakava od tychto spinavych hracov, Pippo nevahal zobrat 3,55 na Juriho a po zapase boli obidvaja spokojny.
Reagovat
pauloX
Doplatil na spravanie...vela hračov predava zapasy a ovela viac,len držia hubu spravaju sa slušne a slepa federacia im da pokoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Köllerer je dobrej hráč, férovej a slušnej a navíc dost talentovanej. Nechápu jak mu to mohli udělat. Všechno jsou to jen fejky, na ATP není férovějšího hráče než právě Köllerer.
Reagovat
smazaný uživatel
"na ATP není férovějšího hráče než právě Köllerer"
Stejně tak bysme mohli napsat, že v naší politice nebylo férovějšího kluka, nežli byl Staňa Gros nebo třeba Pavel Němec, že?!
Podíval ses na ty videa?
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle Köllerera protihráči ?milovali"...:-) V akci Španěl Óscar Hernández ? http://www.youtube.com/watch?v=Vfqp8QEsrds
Reagovat
smazaný uživatel
tak koukám, že tyto stránky neumí zobrazit některé znaky (uvozovky dole a pomlčku), ale to je jedno...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani sa nečudujem že predávajú zápasy keď za pár predaných zápasov zarobí toľko čo za celú kariéru tak prečo nie... nehovorím o hráčoch v prvej stovke ... Ale je to aj hlúposť stávkových že do ponúk dávajú ITF turnaje a futures to ja keď vyhrám 100eur tak zarobím viac ako oni keď sa dostanú medzi 4 najlepších :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak simuloval csss... to je parchant , dobře mu tak !
Reagovat
smazaný uživatel
a Davydenka nikdo nepotresta??
Reagovat
smazaný uživatel
Daviděnkovi nikdo nic neprokázal, ty gumo
Reagovat
smazaný uživatel
pryč s tím odpadem!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda, asi ve vedení ATP sedí banda deb*ilů...:-((
Reagovat
smazaný uživatel
o jednu špínu mín
Reagovat
smazaný uživatel
Snad Koubek Köllerera ne? :-D
Reagovat
ezpana
Ja som to uz vravel roky, ze hraci predavaju zapasy a konecne aj niekoho potrestali, aj ked im to riadne dlho trvalo; Kollerer predaval zapasy v roku 2009 a odsudili ho az teraz. Je to 1.lastovicka, ale ja dufam ze sa to trochu rozhybe a tych potrestanych hracov bude viac, vsak tych hracov co stavkuju a predavaju zapasy je strasne vela, z tych najznamejsich napr. Youzhny, Stakhovsky, Przysiezny, Davydenko, Volandri, Di Mauro atd. atd.. Uz je najvyssi cas aby ATP ocistila tenis od spinavych hracov!
Reagovat
skott
Davydenko s Youzhnym jsou multimilionari vlastnima tenisovyma schopnostma a nemaji zapotrebi riskovat karieru sazenim na svoje utkani.
Pokud nemas v ruce nejake dukazy, zdrz se podivnych hovadin.
Reagovat
skott
podobnych
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenkovi to kedysi dokazali, ale nic s tym nespravili :).
Reagovat
ezpana
Aky dokaz by si chcel, keby si bol videl ich niektore zapasy tento rok, tak by si sam uznal, ze su to spinavi hraci, napr. vyzdvihnem zapas Youzhny - O.Rochus v Miami na tvrdom povrchu, ked Youzhny chcel tak Rochusa likvidoval, ale co Youzhny predvadzal potom v druhom a tretom sete? umyselne zahraval lopticky do siete, alebo do autu, ale nie tesne ze by mu uslo, ale to boli 3-metrove auty a podobne, nulovy zaujem o vyhru. Ale takych zapasov bolo viac tento rok. A ze su milionari, samozrejme ze su, ale takym ludom nikdy nestaci to co maju, vzdy chcu mat viac. Nejde o to ze poprehravali niektore zapasy, ale sposob akym poprehravali niektore zapasy!
Reagovat
VlS
Promiň, ale to je tvůj pocit a tvoje hodnocení, to není žádnej důkaz.
Reagovat
skott
To je nekonecna debata, hraci maji pravo vybrat si spatny den.Ne kazda porazka znamena, ze maji vsazeno proti sobe.Drobna zraneni o kterych se kolikrat ani nedozvis, turnaje ktere se bodove nevyplati viz. Kolja asi pred dvema lety v Moskve atd.
Jsou hraci u kterych bych byl i schopen tomu verit (dokonce nekteri tebou jmenovani), ale pokud Youzhny, Davydenko, to uz je zvracena logika a musel bych stejne podezirat vsechny vcetne Federera a spol.To pak muzu na cely tenis, potazmo profi sport zanevrit uplne.
Reagovat
smazaný uživatel
Davidenka vydiera mafia aby niektore zapasy pustil,on to nerobi pre vlastne obohatenie....
Reagovat
Matti
Co se týče Davidenka, tak některé jeho zápasy, byly do nebe volající, ať je multimilionář nebo není.
Reagovat
skott
vidim, ze panove maji zrejme i kopii podaciho listku doma:))
Reagovat
smazaný uživatel
hoci bol sasek ale aspon bola sranda
Reagovat
misoSK
Tak on bol mozno totalny id.ot, ale pre divaka bolo vzdy spestrenim vidiet jeho zapasy, podobneho sialenca tak skoro na okruhu neuvidime
Reagovat
VlS
No, ještě že se o tom nehlasuje sms JAKO V SUPERSTAR :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Panove,pohybuju se ve vrcholovem sportu a muzu vam rict,ze penize hybou svetem vsude
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist