Dva 'kanáry', tři prohrané gamy. Srbové deklasovali Německo a jsou ve finále Hopman Cupu

4. 1. 2013, 13:37
Aktuality 12
Za necelé dvě hodiny dnes srbští tenisté ukončili dohady o tom, kdo bude druhým finalistou Hopmanova poháru. Novak Djokovič i Ana Ivanovičová smetli své soupeře rozdílem třídy a v Perthu si se Španělskem zahrají o titul.
Novak Djokovič

Dosud neporažení Srbové měli před dneškem nůž na krku: aby mohli pomýšlet na titul v Hopman Cupu, museli jakýmkoliv způsobem porazit německý tým ve složení Tommy Haas a Tatiana Maleková. Novak Djokovič a Ana Ivanovičová to udělali tím nejjednodušším možným způsobem a už po dvouhrách rozhodli o svém postupu.

První krok k třetímu vítězství v Perthu udělal Djokovič v duelu s Tommym Haasem, nad kterým rychle vedl 4-0. Německý tenista debakl v úvodním setu odvrátil, i on se dočkal brejku a snížil na 2-4, ovšem to dnes od něj bylo vše. Světový hráč číslo jedna získal další dvě hry a tím i úvodní set a druhou sadu pak zcela ovládl. Haas už nevyhrál jediný game a s Hopman Cupem se rozloučil porážkou 2-6 0-6.

O postupu Srbů do finále tak mohla rozhodnout už Ana Ivanovičová v duelu s Tatianou Malekovou, kterou porazila ještě snadněji než Djokovič svého dnešního soupeře. Maleková získala v úvodním setu pouhých šest bodů a za čtvrt hodiny prohrávala 0-6. Ve druhé sadě získala za stavu 0-1 alespoň čestný game; dalších pět her znovu ztratila a za pouhých 37 minut prohrála 0-6 1-6 - ke smutku domácích diváků, protože jen vítězství Němců by poslalo do finále australský výběr.

Ke smíšené čtyřhře už němečtí tenisté nenastoupili, Haas se odhlásil kvůli zraněnému palci na noze. Vedle Malekové se tak postavil k exhibičnímu utkání domácí junior Thanasi Kokkinakis, který v tomto týdnu už nahradil Johna Isnera.

Srbové vyhráli skupinu A před domácí Austrálií, Itálií a Německem. Španělská dvojice Fernando Verdasco a Anabel Medinaová za sebou ve druhé skupině nechala Američany se zraněným Johnem Isnerem a páry Jihoafrické republiky a Francie.

Výsledky - Hopmanův pohár v Perthu:
Skupina A:
Srbsko - Německo 2:0
Djokovič - Haas 6:2, 6:0, Ivanovičová - Maleková 6:0, 6:1.

Konečná tabulka:
1. Srbsko    3    3    0    6:2    12:5    3
2. Austrálie    3    2    1    6:3    14:8    2
3. Itálie    3    1    2    4:5    8:12    1
4. Německo    3    0    3    1:7    5:14    0

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Paire, ještě zrovna dneska jsem Chazymu psal, že jsem vzědavý i na něj a jeho sezonu, že by měl jít nahoru, v ruce to má, akorát hraje moc na riziko, prostě všechny údery naplno. A ono šup a hned vyloupne Čiliče, mezi těmi profláklými talenty taky zajímavé jméno, které sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to rozebíral ve vedlejší diskusi... Viděl jsem jenom zápas Any, který proběhl opravdu bleskově. Tak nějak se na tom nedá moc hodnotit, protože Aně vycházelo všechno a její soupeřce nic. Zároveň ale musím říct, že Ana si to uhrála hlavně svými winnery z forehandu, které byly parádní. Krásně to všechno lítalo k lajnám. Malek občas pomohla dvojchybou, ale jinak to byl hlavně skvělý výkon Any, který rozhodnul o tomto výsledku...

Finále Srbsko - Španělsko bude určitě zajímavé. Moc to přeju Aně s Novakem a věřím, že to rozhodnou už po dvouhrách. AJDE SRBIJA!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, tys neviděl mix???
Tohle bylo super:
http://www.youtube.com/watch?v=Sis370MZLW8&feature=youtu.be
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl, protože o vítězi už bylo rozhodnuto a já se chtěl dívat ještě na něco jiného... Tak díky za videa. :) Já se divím, že se Anička vedle Novaka vůbec dokáže soustředit. To já bych asi smíchy neudržel raketu. :D
Reagovat
JStriegler
Kdo dnes nestihl semifinále Tsurenko-Pavlučenková najdeho zde:
http://www.youtube.com/watch?v=v-OcL0hfz1I
http://www.youtube.com/watch?v=aq1Bib2oGEE
http://www.youtube.com/watch?v=XhtbLhamiqE
Prosím o odběr a hodnocení díky
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/c0.195.843.403/p843x403/307274_295723750530893_118206940_n.jpg

:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace oboum:-)
Jinak mix byl podle očekávání sranda:-))) + Kokkinakis je velkej sympaťák (akorát ta naušnice:-/:-D)
Ano, Nole, zejtra IDEMO!!!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Teď mě napadlo, že vlastně Ana bude hrát proti bývalýmu:-D...snad už bude rozhodnuto po singlech a mix bude sranda jako dnes:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, v tom mixe uvidíme, kto je ako s rozchodom zmierený ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono už od jejich rozchodu uplynulo docela dost času. Byli spolu někdy v letech 2008 a 2009. Taky doufám, že už bude rozhodnuto po dvouhrách... A jestli dojde na rozhodnutí v mixu, tak Anička svého bývalého partnera určitě šetřit nebude. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist