Dvě Češky do finále! Bitvu o deblovou trofej svedou Šafářová proti Hlaváčkové

25. 1. 2017, 07:32
Aktuality 160
AUSTRALIAN OPEN - Český tenis má na Australian jistou trofej ze čtyřhry žen. Do finále totiž postoupily se svými zahraničními partnerkami Lucie Šafářová a Andrea Hlaváčková, které předloni zkoušely vzájemnou spolupráci. Šafářová s Mattekovou mohou navázat na triumf z roku 2015, Hlaváčková má s Číňankou Shuai Peng šanci na zisk svého celkově třetího grandslamového titulu.
Lucie Šafářová a Bethenie Matteková

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová zahájily letošní sezonu suverénně. Česko-americký pár neměl v předchozích kolech Australian Open žádné problémy a hladce postoupil do semifinále. Dnes měl ale s japonským duem Eri Hozumiová/Miyu Katová velké problémy.

I přes pomalejší start do dnešního utkání to vypadalo, že si Šafářová s Mattekovou-Sandsovou dojdou pro další snadnou výhru. V zádech měly po pěti získaných gamech v řadě set a na kurtu byly jasně lepší.

Jenže Japonky favoritky v sedmé hře druhé sady brejkly a náskok si pohlídaly až do konce. Češka i Američanka kupily neobvykle velké množství chyb a hodně svým soupeřkám ke srovnání stavu pomohly.

Třetí set nezačal pro druhý nasazený pár dobře. Japonkám se nicméně nepodařilo brejk potvrdit a bylo srovnáno. Do výhody brejku se v šestém gamu dostaly Šafářová s Mattekovou, ani ony ale brejk nepotvrdily.

V deváté hře čelily favoritky dvěma brejkbolům, nakonec však kritickou situaci zvládly a vzápětí sebraly čistou hrou Japonkám servis, čímž si definitivně zajistily postup do finále.

Šafářová může získat na Australian Open druhý deblový titul. Úvodní grandslam sezony s Mattekovou ovládly už předloni. Právě tehdy se daly v Melbourne dohromady a od té doby vyhrály také French Open 2015 a loni US Open. Před rokem na Australian Open nehrály kvůli nemoci Šafářové, proto jsou v turnaji ještě neporažené. Američanka je od letoška i deblovou světovou jedničkou.

Ve finále se utkají s Andreou Hlaváčkovou a Číňankou Shuai Peng, které v dnešním druhém semifinále vyřadily 7-6 6-2 nasazené jedničky Francouzky Caroline Garcíaovou a Kristinu Mladenovicovou.

Třicetiletá Hlaváčková je v finále grandslamu pošesté v kariéře a poprvé s jinou partnerkou, než s Lucií Hradeckou. S tou v minulosti vyhrála Roland Garros 2011 a US Open 2013, loni v Melbourne prohrály ve finále.

Po loňské sezoně se ale české tenistky rozešly a Hlaváčková se dohodla na spolupráci s bývalou deblovou jedničkou Shuai Peng, která má na kontě rovněž dva grandslamové tituly. Se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu se radovala ve Wimbledonu 2013 a na French Open 2014.

Hlaváčková s Shuai Peng mají v součtu s minulými sezonami bilanci 19-2. Letos vyhrály turnaj v Shenzhenu a v Melbourne neztratily ještě ani set. Jedinou porážku utrpěly v Sydney s tandemem Mirzaová/Strýcová.

"Je skvělé takhle začít rok. Moc chceme tenhle grandslam vyhrát, pro každou z nás by byl třetí. Bude to zábava, přijďte se podívat," lákala Hlaváčková fanoušky do ochozů. "Hrajeme jedna pro druhou, jako tým," doplnila Češka na kurtu. Finále je na programu v pátek od 6:30 SEČ.

Hlaváčková s Šafářovou se proti sobě postaví ve čtyřhře poosmé v kariéře, pětkrát se z výhry radovala o rok mladší Šafářová. Naposledy Hlaváčkovou porazila společně se Strýcovou loni v Riu v boji o bronzovou medaili. odehrály jedenáct společných turnajů, z toho osm v sezoně 2014. Žádný titul nezískaly.

Australian Open bude mít pošesté u vítězek čtyřhry českou vlajku. V roce 1978 vyhrála Renáta Tomanová s Američankou Betsy Nagelsenovou, v roce 1990 Jana Novotná s Helenou Sukovou a pak každá z nich se Španělkou Arantxou Sánchezovou Vicariovou: Suková v roce 1992 a Novotná o tři roky později. Šafářová a Matteková-Sandsová uspěly předloni.

• AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13.694.800 dolarů
středeční výsledky žen (25. 01. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Hlaváčková/Shuai Peng (12-ČR/Čína) - Garcíaová/Mladenovicová (1-Fr.) 7-6(4) 6-2
Matteková-Sandsová/Šafářová (2-USA/ČR) - Hozumiová/Katová (Jap.) 6-2 4-6 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

160
Přidat komentář
Fandina
Pozitivem, že už se hrají semifinále je to, že zítra stačí, když dneska půjdu spát dřív a vstanu až ráno, první semio začíná ve 4:00, takže žádné noci s přerušovaným spánkem. Negativem je, že AO za tři dny končí.

A jinak Beth hraje ještě smíšenou čtyřhru s M. Bryanem a o semi mixu si zahraje Stosur s Grothem proti Hingis Paes. Nevím, jestli to bude k vidění, ale začíná se hrát v 7 hodin.
Reagovat
George_Renel
Po neděli na O2TV Tchaiwan i Petrohrad - jedno končí, další začínají.
Reagovat
tommr
a postupně se budou zlepšovat vysílací časy pro český fanoušky ... :)
Reagovat
Fandina
jo a to je to pozitivum, že Australie je už za námi :-))
Reagovat
Fandina
Koukám na to, ale to už nebude přes noc, ale bude to začínat v pět ráno a přes den Petrohrad. Tak dík.
Reagovat
smazaný uživatel
koho budu tlacit ve finale, opravdu ani male zrnko prachu pochybnosti...dokonce ani atom pochybnosti...

COME ON!!! BUCIE!!!:)
(prohra Bucie bude zklamanim,,,letos utocime na 4GS v roce:)
Reagovat
tommr
kalendářní GS je příliš ambiciózní cíl. Mě by ke spokojenosti úplně stačilo kdyby se Bucii letos podařilo vyhrát ve Wimbledonu a zkompletovaly by si tak kariérní GS ... :)
Reagovat
janek_da
já budu fandit šafmatu :))
Reagovat
Kozoroh
Po dnešním špatném dni alespoň dvě dobré zprávy...
Reagovat
VlS
Chlapci, O2 nám dělá radost ( teda Montymu ne) a dovolím si Vás o něco poprosit.
Jak to je s Peng Shuai, je ona Peng Šuhajová, nebo Šuhaj Pengová? Mohli byste se zeptat Andy?
A jestli je Šuhajová, nevadilo by jí, kdybychom si ji překřtili na Nikolu? :-))
Reagovat
misa
Peng je příjmení.
Reagovat
bIbec
já teda O2 nemám, ale oni jí snad říkají Šuhajová? Pokud chtějí používat to ová, tak samozřejmě Pengová.
Ale celkově je to takové divné. Ani si nevzpomínám, jestli čeští komentátoři říkali tenistce Li Na, Liová.
Reagovat
EllNino
Reagovat
bIbec
Tak přeci Liová :-) Mimochodem pěkný tenis, teď když na to tak koukám po čase. Dneska ve špičce chybí taková ta ladná agresivita.
Reagovat
George_Renel
O2 nepřechyluje
Reagovat
Kozoroh
Shuai Pengová. Číňané a další východní národy jako první píší příjmení.
Reagovat
Fandina
Teď jde na O2 záznam s Basou a říka Peng, tak jak je to napsáno na skore. Garcia Mladenovic, Hlavackova Peng
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v Číně je to Peng Shuai https://cs.wikipedia.org/wiki/Pcheng_%C5%A0uaj i na Wikipedii to tak je
Reagovat
Fandina
Musíme to reklamovat na WTA, livescore atd..
Reagovat
VlS
A proto se ptám těch, co nají k info blízko :-)
Reagovat
EllNino
Li Na říkala ... že v Číně je to Li Na ... a na západě Na Li :)
Reagovat
VlS
Ale jo, proto jsem jí řiˇkal Nalinka, ale tady fakt nevím, takže se snažím jednat podle zásady " když seš blbej, tak se informuj"
Reagovat
EllNino
prostě u nás je Pengová, Zhengová, Zhangová ... takže Peng je příjmení :)
Reagovat
VlS
Ježíšku, že zrovna ty nepochopimš, že si dělám prdel?
Reagovat
Fandina
Basa
https://www.facebook.com/libor.basik23/photos/a.136437456847557.1073741828.120929971731639/161658410992128/?type=3&theater
Reagovat
tommr
z mýho pohledu nemohlo být složení letošního deblovýho finále AO lepší. Ve finále sice nebudu mít komu fandit, protože to oběma našim holkám přeju stejně, ale aspoň si to budu moct užít v klidu a bez nervů ... :)
Objektivně vzato by si asi výhru ve finále zasloužila víc Andrea s Pengovou, protože měly výrazně těžší cestu do finále (mj. musely porazit největší turnajový favoritky - francouzský jedničky a ruský trojky) a neztratily přitom ani jeden set. Lucka s BMS měly oproti nim podstatně lehčí los a ještě k tomu odehrály o zápas mín ...
Pro Lucku by výhra ve finále znamenala posun na druhý místo v deblovým žebříčku a nové kariérní maximum. Andrea by zůstala i v případě výhry na 9.místě, ale výrazně by si upevnila postavení v desítce a na osmou Hingisovou by ztrácela jen něco přes 200 bodů ...
V Race budou oba finálový páry na prvních dvou místech bez ohledu na výsledek a vítězky už budou mít účast na letošním TM prakticky jistou ...
Reagovat
HayashiM
Škoda toho návratu ke k.o. systému bez skupin, ten z toho pro mě udělal takového kočkopsa. Race v deblu už ve mě zdaleka nevyvolává ty emoce co dřív.
Reagovat
HayashiM
Ale asi se to holt organizátorům nevyplatilo...
Reagovat
tommr
jj ty skupiny byly mnohem spravedlivější a pro fanoušky atraktivnější. Snad se k nim WTA zase časem vrátí. Pro organizátory by to nemělo být o moc náročnější než je ten vyřazovací systém ...
Reagovat
EllNino
Omalovánka Martincová porazila 4:6 6:4 6:4 Beku Šrámkovou a Jess Malečková AKS 4:6 6:4 7:5 ...ikdyž Anička vedla 5:2 ve třetím setu .. ta holka je fakt mimo
Reagovat
janek_da
kdybych nevěděl, jaký je v AKS potenciál, tak by mi to bylo celkem jedno :-/
Reagovat
blixa
Pád AKS je pro mě totální záhada ...
Reagovat
janek_da
Říkal, tuším Forehand, že loni za to mohl románek s Kližanem. Ona to asi brala vážně. Ale že se ani po půl roce nezvetila ...
Reagovat
FulnekUltras
zkujvený kujvínek
Reagovat
brixner
Kujvítko? Proč se nadá jednoduše napsat kurvítko...
Reagovat
brixner
Ha, dá! No vono se dá :-)))))
Reagovat
Fandina
Pro mě taky. Předloni jsem byla v Římě a ona tam hrála s Šafi, která tehdy hrála super a byl to vyrovnaný mač, přetahovaly se obě fest a nakonec to dala Šafi, ale moc nechybělo. Tomuhle jejímu současnému stavu nerozumím.
Reagovat
VlS
Dát Kližana do guláše, kližka jako Kližko
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, pokud je to takhle, tak škoda zamilované hlavy.
Reagovat
misa
Správně, 2 h 49 min na livescore bez obrazu :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Včera jsem letmo sledoval na číslech a nevěřil jsem.
Ale zlomí se to...
Snad.
Kajka, pome!
Reagovat
VlS
No byl bych rád, docela jsem jí fandil.
Reagovat
tommr
v obou případech jde o velice příjemný překvapení - zejména s postupem Terezy jsem moc nepočítal ... :)
Reagovat
brixner
Ale já ten titul přeji jednoznačně skvěle hrající Andree Hlaváčkové!
Pome Andy, do to ho!!!
Reagovat
blixa
Dr. Jekyll a pan Hyde ??? :D
Reagovat
brixner
Kdo to sakra je? Taky hrajou čtyřhru?
:-)
Reagovat
blixa
Noooo ... asijc néééé, málo rukou a nohou :D
Reagovat
tommr
že by se v tobě hnulo svědomí? :)
Reagovat
brixner
To není o svědomí, ale o velkých sympatiích :-))
Reagovat
tommr
no já jen, že jsi jí dost neuctivě přirovnával ke dřevu ...
Reagovat
blixa
A oslovoval ji důvěrně Lahváčová, i když vzhledem k tomu že máš nejspíš k lahváčům vřelý vztah to byl zřejmě kompliment ;-) :D
Reagovat
brixner
Věř nebo ne, ale jsem totální abstinent, fakt!
Reagovat
blixa
Hmmmm, no jak myslíš, já mám svoje zdraví rád, takže dobré červené víno je nutností ;-)
Reagovat
kada.tom
Tak to bude hezké české finále, budu rád ať vyhraje jakákoliv. Ale jakožto Plzeňák budu o něco více přát Andree, i kvůli tomu, že mi je její partnerka sympatičtější jak partnerka Lucky :-)
Reagovat
brixner
Zes Plzni? Bory? Locháč? Škvrňky? Svěťák? Lebovec? Doubravka? Slovani? Nebo snad Moskevská? Jen se ptám :-)
Reagovat
kada.tom
Moskevská :-D kdysi dávno, hele ...
ty seš Plzeňák nebo si jen improvizoval s těmi názvy čtvrtí? :-D protože Škvrňky, Svěťák, Lebovec ani Slovani neznám :-D
Reagovat
blixa
Škvrňky jsou Skvrňany, Slovani budou asi Slovany, ale Lebovec neznám (nemyslel Bolevec ?) a Svěťák to už vůbec ne. Ale já nejsem Plzeňák, jen mám odtamtud předky ;-)
Reagovat
kada.tom
tak já samozřejmě vím, co ke které čtvrti patří :-D :-D :-D mně spíš šlo o ty zkomoleniny, jestli to používá jakožto Plzeňák, jestli se takhle říká plzeňským čtvrtím jinde nebo jestli si to momentálně vymyslel :-)
Reagovat
blixa
No a co je teda Svěťák ? Mě nic nenapadá ... :D
Reagovat
janek_da
Není to někde, kde se jezdí cyklokros?
Reagovat
kada.tom
Světovar :-)
Reagovat
blixa
Aha... :D
Reagovat
brixner
No tak to už asi nejsi taky žáden mladík, hele :-)) Kdy byla Moskevská, 1991? S těmi názvy si dělám prděl, jako bys mě neznal :-) Jsem bývalý plzeňák, bydlel jsem na konečné 4-Lochotín, Jesenická ulice, dokonce jsem i bývalý tramvaják, heč;-) Nyní žiju pár km od Plzně, vcelku klidné místo, ale tenis jezdím mastit na Bory.
Reagovat
Fandina
V Dobřanech?
Reagovat
brixner
Nene, blíž! Ale pobavilas :-)
Jináč...copá, vychrápáno? :-)))
Reagovat
Fandina
Nahrál si na to, te se nedalo nevyužít :-)).
Ano, vyspalá a stihla jsem i zápas Rafy s Raonicem.
Reagovat
kada.tom
tak já vím, že Moskevská byla (dnešní Americká - jak příznačné :-D ...) ... já jsem ročník 1990 :-)

hmm, na to že jsi exPlzeňák bych řekl, že bys měl vědět, že Jesenická ul. je Košutka a ne Lochotín, ten je trošku někde jinde, ale jsem zvyklej, že lidi označují jako Lochotín celý Severní Předměstí :-D :-D jen mě to štve, stejně jako když někdo řekne "Škvrňany" místo "Skvrňany", to bych fakt vraždil :-/ :-( :-D ... no a tedy abych ti odpověděl, já bydlím na Jižním Předměstí :-)
Reagovat
blixa
Jo, "Moskevská" v Plzni mi připomíná "Masarykovu" ve Varech. Napřed Franz Jozeph I. strasse, pak Masaryk strasse, pak Hitler strasse, pak Lenin strasse a dnes opět Masaryk strasse :D.
Reagovat
brixner
Blixa, copa-Vary?? Ještě existuje hotel Jizera? Tam jsem jako spratek chodil na brigádu mejt nádobí, naproti Vindobona...Ježiši, to je už kurefsky dávno...
Reagovat
blixa
Nejsem varskej ale jednu dobu jsem tam byl pečenej vařenej. Hodně kámošů. Jizera furt funguje, Vindobona už dááávno ne .... Jojo, matka Vindobona ... :D
Reagovat
brixner
Tak tak, těch ranních polívek po pařbách na stojáka, občas nějaký ten rumík, aby se člověk jako srovnal...Byly to fakt krásné časy, velmi rád vzpomínám, vymetli jsme kde co-Belveder, Nároďák, Pupp,Olympie, už si na ty pajzly ani pořádně nevzpomínám...Hrozně rychle to letí...
Reagovat
brixner
No tak jo, ano, je to Košutka, mají to i na cedulích tramvaje :-) Jen se prostě obecně říká Lochotín, jako třeba Škvrňany a je jedno, jestli přední či zadní! Apropo, ty Škvrňany...Já myslím, že pokud se někdo nějak zeptá, tak osm z deseti plzeňáků stejně řekne Škvrňany:-) Jižní Předměstí, to je okolí Tylovky, Americké nebo tak něco?
Reagovat
kada.tom
já to psal, že většina říká Lochotín i tomu, co Lochotín není a stejně tak Škvrňany ... máš pravdu, jen mě to štve, takže já bych byl jeden z těch dvou z desíti :-D

a Jižní Předměstí ... no, zhruba tak nějak ... zkrátka ta oblast mezi centrem města a Borama, no :-D zase jako adresu tu říkat nemusím :-P :-))
Reagovat
kada.tom
btw. když ne Dobřany a ještě blíž, tak kde proboha? :-D moc vesnic před mezi není :-D :-D
Reagovat
brixner
Vesnice? Chceš pálkou po zádech? Já ti dam vesnice :-))) Cca šest tisíc člověků tady je ! No mě jebne :-)))
Reagovat
brixner
Ne, adresu nevyžaduji, ale rodné číslo a nějaký ten PINek by se třeba i hodil :-) Von ten Nepál je fakt docela drahej :-)))
Tylovku jsem zmínil asi proto, že tenkrát jsem tam měl jednu...no...bylo to skoro nechutné :-)))))))
Reagovat
kada.tom
dobře, tak já něco vyberu a všechno ti to zašlu :-D :-D :-D

óóó, tak to sorry, celých 6 000 lidí, hmm :-D hotový velkoměsto :-)
Reagovat
Fandina
Andrejka s Peng super, viděla jsem závěr a moc se mi líbili. Hrály pěkně a Caro s Kiki na ně dneska neměly.
Bucii jsem neviděla, ale slyšela v polospánku komentátory, že to tentokrát nebyla taková jízda jako zápasy předtím a protihráčky se hodně snažily.
Gratulka holkám a je mi jedno která z nich vyhraje. Nechám se překvapit. Spíš ale věřím Andrejce s Peng. Viděla jsem jejich zápas s Vesninou a Makarovou a kus dneska a líbily se mi. Bucie zase umí zabrat, když je potřeba. Tak uvidíme. Gratulka oběma k finále a jedné k titulu.
Reagovat
Fandina
líbily
Reagovat
vrabejka
To byly časy kdy grandslamy ještě vyhrávala Angie a Garbině. Ženske složení semifinále je ostuda.
Reagovat
VlS
Zvykej si na jiná jména.
Reagovat
A.R.R.
Serena a Venus, takový nový svěží vítr v ustálených vodách WTA :-D Já jsem spokojen se starou známou Coco :-D
Reagovat
Krisboy
Serena a Venus - to jsou ty americké sestry?
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo loni vyhrály juniorku Wimbledonu.
Reagovat
Krisboy
Jo, ty znám. Docela to uměj, řek bych. Takový ranařky.
Reagovat
brixner
No muheheheheheh :-))))))) A já zas podobná stvoření viděl motat se kolem našeho důchoďáku :-)))
Reagovat
A.R.R.
jj, velké talenty, myslím že o nich ještě hodně uslyšíme :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš to byly časy kdy GS vyhrávaly Petra, Vika, Kim, Li Na, Masha, Sam joo to byly teprve časy
Reagovat
smazaný uživatel
Jasnš časy se mění a jde to dopředu ale na dobu před rokem 2016 opravdu nezapomemu, samé sympaťandy. Škoda že jsem se narodila tak brzo, ani nevíte jak bych si přála zažít domu Mauresmo, Hingis, Justine, brzká dominance obou Williamsek, Dementieva ach jo. Nevýhoda mládí
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, to byly časy, kdy grandslamy vyhrávala Dementěvová :))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo já vím :D ale má zlato z OH
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, ale to je bohužel velmi slabá náplast na to, jaký měla herní potenciál :)
Reagovat
EllNino
na to, jaký měla slabý servis, toho uhrála dost :)
Reagovat
Krisboy
Dementeva byla takovej pan Berdych. Skvělá hráčka, ale měla smůlu, žee hrála v době Justine, Kim a sester, stejně jako pan Berdych má zeď v podobě Big2.
Reagovat
Fandina
Pan Berdych měl hlavně smůlu, že hrál a pořád hraje v době Rogera, Rafy a Noleho. Andy zas těch GS tolik nemá.
Reagovat
Krisboy
No dobře, tak Big3, no...
Reagovat
brixner
Ale měla podle mě ty nejhezčí nohy, co kdy běhaly po kurtech!!
Reagovat
Fandina
A před nima byly Sabattini, Graf, Novotná, Suková, Mandlíková, Navrátilová, Evert. Každá doba má své hrdinky, takže žádná nevýhoda mládí. Velká výhoda, máš těch hrdinek hodně před sebou.
Reagovat
baggik
No nevyhoda to je, protoze ta doba, kdy sportovci byli hrdinove a lide poslouchali bez dechu u radia o jejich vykonech uz se nevrati, ted je vseho nadbytek.
Reagovat
Fandina
Žádná doba se nevrátí, ale to co ty píšeš je věc, která se netýká jen tenisu, v tomhle směru se převratným stal internet, který dává nerušené možnosti ve styku mezi lidmi, to dřív nebylo a samozřejmě to přináší i svoje zápory, že to lidem třeba v tenisu může zevšednět a člověk si toho nemusí tak vážit. A teď máš výhodu, že všechno můžeš sám na vlastní oči sledovat. Ale stejně pořád platí, že někdo je tím lepším a druhý tím méně hrdinou v uvozovkách.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo zvykej si na svěží příliv nových mladých tváří..
Reagovat
smazaný uživatel
Letošní AO je spíš anomálie, která po úpravě povrchu sedla hráčkám, které se stím lépe popasovaly. Asi těžko čekat, že během sezony, hráčky typu Lucic, Coco, Venus budou přehrávat soupeřky.
Reagovat
bIbec
Coco bude ve Wimbledonu jedna z favoritek na titul.. na ostatních turnajích asi spíš ne.
Reagovat
bIbec
teda obecně na trávě bude letos strašně nebezpečná. Nejenom Wimbl.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, letos by mohla prorazit i tam. Viděl jsem ji od zápasu s Genii, a pořád se zlepšuje. Nevím, čím by ji Venus mohla zastavit, ale jsou to ženy. Nasta taky 4x po breaku nepotvrdila, a tím Venus poslala do semi.
Reagovat
Herbert_Hoover
od Lucic ne no :) od Kokina i od Venuše to můžeme letos ještě klidně vidět a ne jednou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Venus zaslouží ve svém věku obdiv, o tom žádná, ale co si budeme povídat, hodně bude záležet na losu.
Reagovat
bIbec
Gratulace Bucii a Šundree. Ať vyhraje ta lepší!
Reagovat
bIbec
nakonec asi budu tlačit Šundreu. Koukám, že tady má větší podporu Bucka, tak je to jasné. Navíc Bucka už musí být z těch deblových úspěchů z poslední doby přemlsaná.
Reagovat
tommr
pro Andreu by to byl první deblovej titul z AO, Lucka už jeden deblovej titul z AO má. Lucka by se letos měla zaměřit hlavně na Wimbledon, aby si zkompletovala kariérní GS ... :)
Reagovat
bIbec
jj.. hej, já nakonec asi taky nebudu tlačit nikoho :-)) Fakt nevím. Ať vážně vyhrají ty lepší. A kdy vůbec hrají to finále?
Reagovat
tommr
mělo by se hrát v pátek v 6:30 našeho času ... :)
Reagovat
bIbec
aha, takže to neuvidím..
Reagovat
smazaný uživatel
Je šílená. Veteránské SF není náhoda, prostě současná špička tenisu naprosto vyhořívá, velké turnaje vyhrávají průmerné tenistky a mladé hráčky se nedokáží vůbec prosadit a když ano tak pak půl roku nevyhrajou pomalu ani zápas (Puig), vemte si Maria vyhrála Wimbledon v 16, Caro v 19 světová jednička, Petra ve 20 Semifinále Wimbledonu, Kim v 17 finále French Open, Nicole před 18 už vyhrávala turnaje WTA a hrála SF na GS i kdž ji to zničilo a takhle bych mohla mlít dál. Teď v Top 10 akorát Madison 21 let pomalu 22, Garbiňe 23 ale to už není mládí pak ještě 13. Elina 22 let no a pak vůbec nic až Kasatkina 27. a 19 let. Nejsílnějším rokem za posledních řádek let byl asi 2012 to byl super rok opravdu ve špičce paní tenistky. Prostě ženský tenis je v pořádných sra..ách bez Sereny to bude teprve něco, už aby se vrátila Vika s Marií a Petrou
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to jsou jen moje osobní pocity
Reagovat
VlS
U chlapů je to stejný. Pořád vyšší požadavky na fyzičku prodlužují dobu potřebnou ba plnou výkonnost. A tos ani nezmínila Jeniffer
Reagovat
tommr
dneska opět předvedla skvělej výkon a protože se tentokrát dařilo i její partnerce je z toho senzační výhra nad turnajovejma jedničkama ... :)
ČR tak už má jistou GS vítězku a jde jen o to jestli to bude Lucka nebo Andrea. Protože fandím oběma stejně budu tentokrát při sledování finále v úplným klidu ... :)
Pokud by titul získala Lucka stane se z ní světová dvojka což by bylo její nové kariérní maximum ... :)
Andrea už každopádně zůstane na 9.místě, ale pokud by získala titul tak by si pozici v první desítce značně upevnila ... :)
Reagovat
d@ve
Přál bych spíš Lucce tu dvojku. ;)
Reagovat
misa
Druhý titul z Austrálie a dvojka v žebříčku :) Ale holky z Bucie budou muset hrát o hodně líp než dnes.
Reagovat
d@ve
To jo, dneska to Bucie měly na mále. Už jsem se těch Japonek obával. :)
Reagovat
VlS
Taky bych přal Lucce tu dvojku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,

jak je to s časem mužskýho finále ?

Na stránkách AO uvádí nedelě 19.30, tzn. že u nás se to bude vysílat v pondělí ráno od půl 6 ?

Pamatuju si, že sem se kdysi díval v neděli přes den, tak to změnili ?

Díky za upřesnění...
Reagovat
Fandina
Ne u nás se to bude vysílat v 9:30 v neděli ráno. Oni jsou napřed.
Reagovat
smazaný uživatel
děkuji paní ! Tak to se hezky vyspíme...
Reagovat
Fandina
Není zač. Ano, konečně se vyspíme. Ale bude zase AO u konce a to je v pytli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani se nenadějem a je to French Open :)
Reagovat
Fandina
No právě. A pak Wimbledon a pak USO a bude konec roku. Doufám, že se Petra na USO už určitě vrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
popletl sem to...
Reagovat
smazaný uživatel
Pilsner Urquell je nej!
Reagovat
VlS
Andy zahrála úžasně
Reagovat
Krisboy
Takže Lucka si to rozdá s Andy o titul. Pjekné.
Reagovat
PetaM
Tak nakonec přece jen české finále :) Super.
Reagovat
VlS
(co je křestni a co příjmení u Peng? ) teda zatím hrajou parádního debla. Super
Reagovat
PetaM
Myslím, že se to někde někdy řešilo ... Že pro Čínu je příjmení Shuai, a pro nás je příjmení Peng :D
Reagovat
EllNino
jj :)
Reagovat
VlS
No dík -?asi jí začnu říkat Nikola ŠuhajOVÁ
Reagovat
EllNino
Suai
Reagovat
Herbert_Hoover
Šohajka je křestní :)
Reagovat
Krisboy
Šohajka? Tak to jí budu říkal Nikolo, to bude nejjednodušší.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo Nikola Šuhaj Loupežník..uloupila francouzkám finále :)) dobře jim tak, za to že mi včera pokazily tiket :D
Reagovat
Krisboy
A ještě by ho mohla rozdat chudým...vlastně ne, to byl zas Jánošík, to je něco jiného.
Reagovat
VlS
Každá pořádná loupežnická legenda bohatým brala chudým dávala , i když podle historiků ve skutečnosti brala všem, od Jánošíka po jesseho Jamese :-).
Ale když budou rozdávat chudejm, tak hlaně ať nezapomenou na Fricka, jinak to budou mít ba talíři dalších 137 let.
Reagovat
smazaný uživatel
Super Lahváčková s Peng mají 1.set!
Reagovat
PetaM
Andrea ten debl zbytečně vyhrocuje ... Povzbuzuje se francouzsky a Kika s Caro začínají být naštvané :D
Reagovat
FulnekUltras
aby zas nedostala na oko ;)
Reagovat
PetaM
Jo no :D Navíc od Kiki nebo Caro by ta rána byla mnohem větší, než od Martiny :D
Reagovat
tommr
zatím jí to hecování ale vychází ... :)
Reagovat
PetaM
Jo, protože je tím rozhazuje. Hlavně křehkou psychiku Mladenovič :D Upřímně se divím, že jí ještě nenastřelily. Zřejmě mají dost dobrou výchovu :D
Reagovat
tommr
nebo vychýlenou mušku ... :)
Reagovat
PetaM
I když z mé zkušenosti je lehčí někoho trefit bez záměru než se záměrem :D
Reagovat
VlS
Jestli sis nevšim, tak Andy se povzbuzuje Alé už strašně dlouho. Do toho je francouzkám pendrek.
Reagovat
PetaM
Nevšiml. Protože ona se povzbuzuje skoro vždy řečí protihráček.
Reagovat
tommr
ale výkon, kterej dneska předvedly proti snaživejm Japonkám byl žalostnej. Tolik lacinejch chyb co dneska nadělaly jak Lucka tak BMS jsem od nich už dlouho neviděl. Ve finále by s tímhle výkonem proti Francouzkám neměly šanci ...
Reagovat
Frick
Lucky mi chce ukázet, že by stejně na tom Taiwanu uhrála hofno, tak je zbytečný, abych hořekoval nad její neúčastí tam.
Reagovat
PetaM
Ano ano, přesně tohle si Lucka říká. Vše jen pro Fricka! :D
Reagovat
FulnekUltras
pro český tenis - teď ještě slečna sládková s Peng...
Reagovat
EllNino
Začátek 1. setu utekl, pak sice dlouho holky vypadaly jako lepší na kurtu, ale v půlce 2. setu se to pomalinku začalo otáčet na stranu Japoneček :) ... ve 3. setu už to vypadalo za stavu 4:2 nadějně, ale další servisní gem všechno poslal zpět na startovní čáru ... klíčový byl devátý gem, kdy Lucka udržela servis, zuby nehty podotýkám :) ... Pak už to holky doreturnovaly ...

No snad si krizí prošly teď a ve finále to bude lepší :) Jedem
Reagovat
misa
Při brejkbolu na podání Lucky dokonce pomohla síť, když Lucie jen tak tak překulila bekhend na druhou stranu.
Reagovat
EllNino
jj :) lucky net
Reagovat
VlS
Lucka ví, co má mít
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist