Dvě premiéry v Baku: Jovanovská i Cohenová si poprvé zahrají o titul

27. 7. 2012, 18:11
Aktuality 5
Dvě tenistky si v ázerbajdžánském Baku vylepšily své dosavadní maximum na okruhu WTA a poprvé v kariéře si zahrají o titul. Bojana Jovanovská i Julia Cohenová zvládly své dnešní duely a postoupily do finále.
Bojana Jovanovská

Když třiadvacetiletá Američanka Julia Cohenová přiletěla do Baku, měla na svém kontě jediné vítězství na okruhu WTA. V ázerbajdžánské metropoli se s druhým vítězstvím nespokojila; po dalších dvou výhrách postoupila do semifinále a v něm si dnes poradila i s Olgou Pučkovovou.

Po nervózním začátku vykročila za postupem lépe Ruska, která se díky brejku za stavu 4-3 dostala do vedení, jež vzápětí znamenalo zisk prvního setu. Od druhé sady se ale začala v dlouhých výměnách - při jedné z nich přeletěl míč 41x přes síť - prosazovat Cohenová, která soupeřce nadělila dokonce 'kanára' a srovnala na 1:1.

Ve třetím sice Cohenová přišla o náskok, tentokrát se ale v osmé hře radovala z klíčového brejku ona. Za stavu 5-3 pak ještě odvrátila brejkbol Pučkovové a po více než dvou a půl hodinách se radovala z vítězství 3-6 6-0 a 6-3.

O titul si Julia Cohenová zahraje s Bojanou Jovanovskou, pro kterou je postup do finále rovněž dosavadním maximem. Poté, co Srbka v minulém kole vydřela výhru nad krajankou Kruničovou po více než třech hodinách, dnes hladce přehrála turnajovou dvojku Alexandru Panovovou. Jovanovská, která za celý zápas neztratila ani jednou své podání, prolomila své soupeřce v obou setech servis za stavu 3-2 a za hodinu a čtvrt zvítězila 6-2 6-2.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Jovanovská (5-Srb.) - Panovová (2-Rus.) 6:2, 6:2, Cohenová (USA) - Pučkovová (Rus.) 3:6, 6:0, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:
Birnerová/Briantiová (3-ČR/It.) - Cohenová/Jonesová (USA/Austr.) 3:6, 6:4, 10:5.

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
už ve Wimbledonu hrála Bojana dobře a tvrdě potrápila Sabine Lisickou.
tož ať vyhraje lepší...
Reagovat
gigin
Takže ajde Bojana ?? :))
Reagovat
dadaft
vypadá to vypadá, že si to Bojana pohlídá - úspěšnost prvního servisu u obou hráček je zatím úžasná (80% a 88%)
Reagovat
dadaft
takže Bojana má první titul. gratuluji.
v expres zprávách sice píšou, že Cohenovou "smetla", ale opravdu spousta gemů šla přes shodu. ovšem Bojana tyhle gemy nakonec dokázala vyhrávat.
Reagovat
gigin
Taky se připojuju !!! Další IDEMOOO !!!! :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist