Dvojnásobný šampion Tsitsipas odstartoval antukové Masters v Monte Carlu opět vítězně

8. 4., 15:51
Aktuality 0
ATP MONTE CARLO - Šampion z let 2021 a 2022 Stefanos Tsitsipas (25) i pošesté v kariéře zvládl své úvodní vystoupení na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu. Letos řeckému favoritovi postupu usnadnil Srb Laslo Djere (28), který vzdal a prohrál i páté vzájemné střetnutí. Souboj s Carlosem Alcarazem (20) si v Monaku zajistil Kanaďan Félix Auger-Aliassime (23).
Stefanos Tsitsipas vykročil za třetím titulem z Monte Carla (© Profimedia)

Djere – Tsitsipas 3:6, 2:3 / skreč D.

Stefanos Tsitsipas letos v Monaku startuje pošesté a své úvodní vystoupení opět zvládl. V prvním zápase na antuce od loňského Roland Garros vedl nad Laslem Djerem 6:3 a 3:2 s brejkem v zádech ve chvíli, kdy mu srbský tenista v průběhu šesté hry druhé sady vzdal kvůli bolestem pravé ruky.

"Vypadá to dobře. Doufám, že to tak půjde dál. Užíval jsem si konzistentnost na servisu a doufám, že přijdou další zábavné zápasy," řekl pětadvacetiletý Řek. který zvýšil vedení ve vzájemné bilanci už na 5:0.

Tsitsipas v Monte Carlu získal oba své tituly z turnajů Masters 1000, když ovládl ročníky 2021 a 2022. Loni po sérii 12 výher v řadě vypadl ve čtvrtfinále s Taylorem Fritzem a hattrick nezkompletoval.

Letos zatím neprožívá povedenou sezonu - pouze jednou vyhrál tři zápasy po sobě, zahrál si jediné semifinále na menší akci ATP 250 v mexickém Los Cabos a vypadl z TOP 10. Po pondělním duelu má zápasovou bilanci má 12:6.

Ve druhém kole se aktuálně 12. hráč světa Tsitsipas utká s Chilanem Nicolasem Jarrym, nebo Argentincem Tomásem Martínem Etcheverrym.

Auger-Aliassime – Nardi 6:2, 6:3

Félix Auger-Aliassime ve svém prvním letošním utkání na antuce přehrál snadno 6:2, 6:3 sedm zápasů neporaženého italského kvalifikanta Lucu Nardiho, který na sebe před měsícem v Indian Wells upozornil skalpem Novaka Djokoviče a předminulý týden triumfoval na domácím challengeru v Neapoli, a svou mizernou bilanci na Masters v Monte Carlu upravil na 2:4.

"Moc se mi tu nedaří, i když tady trénuju a žiju, ale tohle je dobrý vstup do turnaje," řekl Auger-Aliassime.

V boji o překonání svého maxima v monackém knížectví třiadvacetiletý Kanaďan vyzve světovou trojku Carlose Alcaraze, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 2:3. Obě výhry si připsal v roce 2022 na tvrdém povrchu v hale v Davis Cupu a Basileji.

Letos v Monte Carlu nestartuje žádný český tenista. Jiří Lehečka se odhlásil kvůli bolestem zad, Tomáš Macháč a Jakub Menšík se oproti původním plánům nezúčastnili kvalifikace.

V pavouku dvouhry naopak nechybí světová jednička a šampion z let 2013 a 2015 Novak Djokovič, který vynechal předchozí Masters v Miami, či vítěz tří letošních turnajů Jannik Sinner. Titul obhajuje Andrej Rubljov.

Výsledky turnaje Masters 1000 v Monte Carlu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist