Džumhur nedohrál zápas v Acapulku. Zabiju tě, řval na sudího a přišel o téměř 12 tisíc dolarů

17. 3. 2021, 14:56
Aktuality 32
Bosenský tenista Damir Džumhur přišel o téměř 12 tisíc dolarů (260 tisíc korun) kvůli nedohranému utkání v kvalifikaci turnaje v Acapulku. Bývalý 23. hráč světového žebříčku se v nedělním duelu proti nizozemskému soupeři Botici van de Zandschulpovi hádal kvůli spornému výroku s rozhodčím a odmítl v duelu pokračovat. Oficiálně tak byl diskvalifikován.
Profily hráčů
Damir Džumhur

Džumhur se začal dohadovat s umpirovým rozhodčím v jedenáctém gamu prvního setu za stavu 5-5 kvůli nezahlášenému autu. V dohadování pokračoval i poté, co ztratil servis a prohrával 5-6.

Od sudího nejprve dostal varování a poté i trestný bod. Nato odešel z kurtu, hodil raketu do tašky, ťuknul si na znamení konce zápasu pěstí s van de Zandschulpem a zařval na rozhodčího: "Zabiju tě." Následně ještě Džumhur diskutoval se supervizorem turnaje a stále naštvaně mluvil s rozhodčím.

"Damir Džumhur dostal dvě napomenutí za nesportovní chování a jeho neochota pokračovat v zápase vyústila v diskvalifikaci," uvedla ATP. Osmadvacetiletý sarajevský rodák dostal pokutu v celkové výši 6500 dolarů a přišel o prize money 5280 dolarů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

32
Přidat komentář
ttopi
Byl to teda aut nebo ne? Mně to přijde jako dlouhé, takže pak bych jeho rozhořčení chápal. Podobně jako Plíšková, která věděla, že má pravdu, ale nemohla s tím nic dělat. Bezmoc.
Reagovat
Vlk-v-trave
Dzumhur je proste citovy a nedokaze to uplne prekonat.

https://www.youtube.com/watch?v=X_YtA_0tZ1U
Reagovat
FulnekUltras
trochu švihu je dnes potřeba všude... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=BzllGVzG2kM
Reagovat
giovani
A pamätáte sa na reakciu Pliškovej na antuke v Ríme.Tá nespravodlivosť ju úplne rozhodila. Tá Poľka na empajri bola asi fakt slepá, a to tam ostal odtlačok po smeči.
Reagovat
SydneyOpen
ten zápas (nejen on) hlavně ukázal že jestřábí oko je potřeba i na antuce...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mrož ten tenis na kurtu až tak nebaví. Co dělá místo jeho sledování, netušímsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
*Mrože
Reagovat
Krisboy
Asi hrála zrovna tetris nebo něco
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile candy crush.
Reagovat
SydneyOpen
Jinak pokud jste fanoušci tenisových dramat smile doporučuju tenhle kanál, jestli neznáte https://www.youtube.com/channel/UCtqPlutqdCx2-jjeixoWXzw
Reagovat
vladka
a co takhle finančně "vosolit" evidentně neschopnýho rozhodčího?
Reagovat
SydneyOpen
to by museli "vosolit" každýho druhýho umpira. Ano udělal chybu, ale tohle se děje často no a na Challengeru nebo kvalifikaci 250 je to ještě častější i kvůli absenci jestřábího oka. Rozhodčí udělal naprosto hloupou chybu ale to neomlová že se Dzhumur zachoval jako mag.or
Reagovat
blixa
A nezabil, co ? Žvanil ... smilesmile
Reagovat
Krisboy
Je to tlučhuba smile
Reagovat
SydneyOpen
ach ti balkánci.... smile
Reagovat
Gracias_Mendoza
A video z toho podvodu jsme viděli nebo děláme závěry o balkáncích z patra?

Ten míč byl minimálně 30 cm out. Navíc plachtil, žádná prudká rána
Reagovat
Gracias_Mendoza
https://streamable.com/e71vi0
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Out to byl, upír asi koukal na druhou stranu, ovšem existují nějaká pravidla chování, o etice nemluvě...
Reagovat
dappe
Při takové reakci je podle tebe třeba zohledňovat to, jak velkou chybu rozhodčí udělal?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Psal jsem o tom už včera. Jestli jsem se nepřeslechl, zařval na upíra kill you. Teda dřevěný kůl asi neměl, ale i tak přehnaná reakce. Jen jsem nepochopil, proč se vše odehrálo, až co si po sporném míči vyměnili strany. Sehráli jednu výměnu, rozhodčí udělil trestný fifteen a začalo to.

S kamerami je to těžké - upřednostňoval bych je na turnaje od ATP 250 níže, ale tam bude záměr narážet na menší turnaje, kde nebudou chtít do systému investovat. Na druhou stranu, aspoň by už konečně mohli strhnout ta ohavná lina. Pak by finále v Santiagu nevypadalo jak přenos z arabského tržiště.
Reagovat
EllNino
lina?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
PVC
Reagovat
EllNino
jako odkud?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lajny přeci.
Reagovat
EllNino
počkej a proč arabské tržiště? )))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Znáš strýčka z Hale & Pace?smile
Reagovat
EllNino
Aj asi neee
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A copa je to. Strýčku to je okno. A co to dělá?...smile mix černého, primitivního a nekorektního humoru. Pár scének je legendárních, že z nich hlášky používá i mladá generace. Nemálo jich je pro našince trapných. Doporučuji aspoň pro představu nějaké best of na YTsmile
Reagovat
smazaný uživatel
kolik ma metrakovej pytel cementu?
Reagovat
Nola
samo sebou :D balkanci :D slepi umpiri pomohli :D
spominam trebars na zapas Rafa vs Goffin na antuke, out ktory by videl aj slepy.... labilny hrac zial nedokaze taketo nepravosti spracovat..
Troicki mal podobne skusenosti, ale to je balkanec :D
Reagovat
dappe
Asi bych rozlišoval mezi labilní a deb.lní hráč, Goffina můžeme dát patrně do první kategorie, Džumhura s Troickim už těžko říct.
Reagovat
Patik
Toto by sa nestalo keby tam bola namiesto rozhodcov technika..odkedy to hodnotí technika sa mi výroky rozhodcov zdajú pochybné..jastrabie oko len zdržuje hru a vyvádza hráčov z koncentrácie medzi podaním..jednoducho by to malo byť už všade..žiadne spory žiadne zdržiavačky..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist