Edmund si na antuce v Marrákeši zahraje poprvé ve finále turnaje ATP

14. 4. 2018, 21:57
Aktuality 1
ATP MARRÁKEŠ - Kyle Edmund dnes v marockém Marrákeši ve dvou setech Tunisana Maleka Jazírího i Francouze Richarda Gasqueta a poprvé v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O titul si třiadvacetiletý Brit zahraje se Španělem Pablem Andújarem.
Profily hráčů
Kyle Edmund

Kyle Edmund v lednu překvapivě postoupil do semifinále Australian Open, od té chvíle ale prohrál tři zápasy po sobě a navíc laboroval se zdravotními problémy (kyčlí a nemocí).

Dva a půl měsíce dlouhé čekání na výhru ukončil až tento týden v marockém Marrákeši, kde z pozice nasazené dvojky vyhrál už čtyři zápasy a poprvé postoupil do finále turnaje ATP. Na antuce, na které přitom až dosud nebyl ani ve čtvrtfinále.

Dnes třiadvacetiletý Brit zvládl dvě utkání, neboť včerejší čtvrtfinále byla kvůli dešti kompletně odložena na dnešek. Edmund nejprve nedal šanci Tunisanu Maleku Jazírímu a večer si poradil 6-3 6-4 i s Francouzem Richardem Gasquetem.

O premiérový titul bude Edmund usilovat proti Pablu Andújarovi. Dvaatřicetiletý španělský antukář dnes zdolal Rusa Alexeje Vatutina a Portugalce Joaa Sousu a poprvé od dubna 2015 postoupil do finále turnaje ATP. V nich má bilanci 3-4.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 561.345 dolarů
sobotní výsledky (14. 04. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Edmund (2-Brit.) - Džazírí (Tun.) 6-2 6-1
Gasquet (4-Fr.) - Simon (Fr.) 6-2 7-6(4)
Sousa (Portug.) - Basilašvili (Gruz.) 6-2 4-6 6-1
Andújar (Šp.) - Vatutin (Rus.) 6-4 5-7 6-3
• Dvouhra - semifinále •
Edmund (2-Brit.) - Gasquet (4-Fr.) 6-3 6-4
Andújar (Šp.) - Sousa (Portug.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
turista
Výsledek finále známe. Pablo Andújar po třech operacích lokte vybojoval titul. Bravo!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist