Emotivní debut na Turnaji mistryň. Sakkariová přehrála Šwiatekovou, Polka se rozplakala

11. 11. 2021, 23:12
Aktuality 23
TURNAJ MISTRYŇ - První Řekyně startující na Turnaji mistryň Maria Sakkariová vstoupila do skupiny čtyř debutantek hladkou výhrou 6-2 6-4 nad Polkou Igou Šwiatekovou, která se v závěru zápasu rozplakala. Druhý duel ve skupině vyhrála Španělka Paula Badosaová, jež přehrála Bělorusku Arynu Sabalenkovou.
Profily hráčů
Maria Sakkariová (© AFP)

Maria Sakkariová v duelu debutantek na Turnaji mistryň porazila Polku Igu Šwiatekovou hladce 6-2 6-4 a připsala si první výhru ve skupině Chichén Itzá. První řecká tenistka na vyvrcholení sezony WTA v historii porazila loňskou vítězku Roland Garros i ve třetím vzájemném zápase a znovu neztratila ani set.

Dvacetiletá polská tenistka v prvním setu ve vysoké nadmořské výšce v Guadalajaře marně hledala stabilitu úderů a prohrála ho za půlhodinu. Ve druhé sadě se o něco zlepšila, ale v sedmé hře nevynucenou chybou z nahraného míče darovala Sakkariové brejk.

Šestadvacetiletá aténská rodačka dnes neměla při svém podání problémy, po prvním servisu vyhrála 26 z 27 výměn a odvrátila oba brejkboly. Dominanci potvrdila i v koncovce duelu. Když si v desáté hře vypracovala stavem 40-0 tři mečboly, Šwiateková se usedavě rozplakala. Měla dlouhou pauzu před returnem, který pak poslala do sítě.

"Někdy asi trochu zapomínáme, že té holce je teprve 20 let," soucítila s Polkou Sakkariová, která se před zraky své matky mohla radovat z premiérové výhry na Turnaji mistryň.

"Je to velké pro mou zemi, pro mě, pro mou rodinu. Je fajn, že tady mám maminku. Myslím, že vidět své dítě tady hrát a vyhrát zápas, je pro ni něco výjimečného," řekla v rozhovoru na kurtu.

Ve druhém zápase skupiny Chichén Itzá uspěla Paula Badosaová ze Španělska, jež po zisku deseti gamů v řadě porazila 6-4 6-0 nasazenou jedničku Arynu Sabalenkovou z Běloruska.

• TURNAJ MISTRYŇ 2021 •
Guadalajara / Mexiko, tv. povrch, 5.000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (11. 11. 2021)
• Dvouhra •
Skupina Chichén Itzá
Badosaová (7-Šp.) - Sabalenková (1-Běl.) 6-4 6-0
Sakkariová (4-Řec.) - Šwiateková (5-Pol.) 6-2 6-4
Pořadí skupin
• Čtyřhra •
Skupina El Tajín
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Fichmanová/Olmosová (8-Kan./Mex.) 6-4 6-1
Su-Wei Hsieh/Mertensová (4-Tchaj./Belg.) - Guarachiová/Krawczyková (6-Chile/USA) 7-6(3) 6-2
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
dadaft
Ještě jsem to pořádně neviděl, jen pár gemů v úvodu, ale zdálo se mi, že Iga hraje fakt nějak divně, jakoby to ani nebyla ona, třeba zoufalých forhendových kopců zahrála tolik, co nepamatuju...... navíc z Marie stříkalo sebevědomí a odhodlání na všechny strany - podle mě jedna z horkých favoritek.
Reagovat
lvicek
No zrejme opravdu jsou ty podminky fakt divoke. Proc se porad kazdy divi? Bare to tu vsichni natreli a ted to vidi u ostatnich...
Reagovat
Mantra
fakt, že plačky nějak vymřely na okruhu, to je taková vzpomínka na Smítkovou
Reagovat
asgard33
Nejvíc očekávány zápas 1.kola skupin mezi Arynou a Pavlínou se stal jediným,ve kterém nevyhrála papírově favorizovaná hrářka.Podotýkám,že pouze nepatrně favorizovaná díky postavení na žebříčku WTA.Od začátku utkání byla Pavlínka pod těžkou palbou,působila trochu zakřiknutě a horkotěžko dorovnávala průběžný stav.Po prohraném servisu na 2-4 se 1.set zdál ztracený,jenže Aryna za stavu 4-2 a 40-15 lacinými chybami odmítla potvrdit brejk a Pavlínka 4 gamy otočila na 6-4. Ve stejném duchu pokračoval i 2.set,ve kterém se fakticky bojovalo jen o potvrzení brejku na 2-0 a zbytek zápasu se stal exhibicí méně slavné hráčky.Samotná výhra Pavlínky není velkým překvapením,ale šokující je ten obrat ze stavu 2-4 a 15-40 s 10 vyhranými gamy v řadě.Výborný výsledek v 1.zápase ještě neznamená jistý postup,ale za příznivých okolností může Pavlínka slavit postup už po 2.kole.
Reagovat
smazaný uživatel
naší dvojcesmilesmile
Reagovat
tommr
pohodová výhra. Katka odehrála výbornej zápas ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Katka si to užívásmile
Reagovat
tommr
brečet kvůli tomu, že prohrávám v zápase ve kterém ani nejsem favoritka jak to předvedla Swiateková je trapný ... smile
A komentář Sakkariový "Někdy asi trochu zapomínáme, že té holce je teprve 20 let" je přinejmenším zvláštní když uvážíme že je jen o pár let starší než Polka ... smile
Reagovat
Fandina
Ono je to jedno, jestli je favoritkou nebo ne. Chtěla vyhrát a nešlo to, tak se rozbrečela.

Zjevně je citlivá a moc toho ještě neprohrála, aby si zvykla.

Mária to zdůvodnila věkem. Možná to zná z vlastní zkušenosti, že dřív se jí prohry také dotýkaly.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Sabalenka se taky rozbrečí.
Reagovat
turista
Porážku ji vrátí na antuce.
Reagovat
Carter
Ale tak zase v tenise je 6 rokov celkom dosť rozdiel. Vlastne nie len v tenise. Keď má človek 26, tak je predsa len trosku vyzretejsi a má to viac upratané v hlave ako keď ma 20 (samozrejme nie vždy smile)
Reagovat
Nenela
Neni to trapne, proste se ji to stalo a sama se to snazila skryt. Emoce k tenisu patri
Reagovat
smazaný uživatel
Trapný jsi ty, plačkosmile
Reagovat
Fandina
Opravdu je potřeba k příjmení cizinek přidávat ová. Pár let je možno, aby si žena vzala příjmení v mužském tvaru bez přidání ová, ale odjakživa taková jména byla, Brixí, Janů, Jírů, byla bez ová a nikomu to nepřipadalo divné. Stačilo skloňovat jméno a bylo všem jasné, o co jde. Jana Jírů šla s Petrou Janů a je to v pohodě. U cizinek stačí nepřechylovat a je pokoj. Stačí vyskloňovat jméno nebo použít takový tvar věty, aby bylo jasné o co jde.
Reagovat
Nenela
To uz se tady resilo mockrat. Je to trapne a hloupe, ale preje si to majitel TP (pry, ja ho osobne neznam smile)
Reagovat
lars
jako Fandina Brixi ? :)
Reagovat
FulnekUltras
a už před sebou vidím jeho opakovanou řež ve finále s brojlerem - postupující z druhé skupiny budou v semi spíš jen do počtu
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
asgard33
Mně by se ta jejich opakovaná řež ve finále celkem i zamlouvala,kdyby ve skupině neměli Badosu a proto doufám,že jim do toho Pavlínka hodí vidle.
Reagovat
paddy
Hlavně ne šavle jako Jabeur smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist