Erraniová bude před domácím publikem v Římě hrát finále proti Sereně Williamsové

17. 5. 2014, 14:51
Aktuality 61
První finalistkou letošního turnaje v Římě se k velké radosti domácích fanoušků stala Sara Erraniová, jež v semifinále porazila 6-3 7-5 Srbku Jelenu Jankovičovou. Italka ve finále vyzve obhájkyni titulu Serenu Williamsovou.
Sara Erraniová

Téměř třicet let nebyla ve finále turnaje v Římě domácí hráčka. Poslední finále, ve kterém hrála Italka, proběhlo v roce 1986, kdy turnaj v Tarantu vyhrála Raffaella Reggiová.

Semifinálový duel Erraniové s Jelenou Jankovičovou rozehrála lépe Srbka, jež získala v úvodu servis soupeřky a dostala se do vedení 2-1. Sara Erraniová ale čtyřmi získanými gamy v řadě otočila průběh první sady, kterou nakonec vyhrála 6-3.

Osmifinálová přemožitelka Petry Cetkovské ztrácela i ve druhém setu, Erraniová musela čelit třem brejkbolům hned při první hře na servisu. Ty sice Italka odvrátila, ale stejně úspěšná už nebyla v následující hře na podání a do vedení 3-1 se dostala Srbka. Jankovičová dobře rozehraný set ale znovu prohrála a tak z postupu do finále se mohla začít radovat Erraniová.

Domácí hráčka byla unešená z podpory publika. "Fanoušci byli fantastičtí, tohle jsem ještě nikdy nezažila," řekla Erraniová, která si o titul zahraje proti obhájkyni titulu Sereně Williamsové. Světová jednička v semifinálovém zápase porazila šestadvacetiletou Srbkou Anou Ivanovičovou 6-1 3-6 6-1.

Ivanovičová prohrála první set 1-6, ale ve druhém setu vyhrála 6-3 a stala se první hráčkou, která na turnaji Sereně Williamsové vzala set. Rozhodující sada ale patřila jednoznačně favorizované Američance.

"Ve druhém seru hrála Ana fantasticky," pochválila Williamsová Ivanovičovou. "Mi se nedařilo na servisu, Ana hraje skvěle na returnu a tak mě dostávala hodně pod tlak. Trochu jsem ztratila koncentraci, ale do třetího setu jsem už vstoupila dobře," dodala.

Český tenis bude mít zastoupení ve finále ženské čtyřhry. O svůj druhý letošní titul si na turnaji zahraje Květa Peschkeová, která postoupila do finále se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Česko-slovinský pár bude usilovat o svoji jubilejní desátou trofej.

Nasazené čtyřky Peschkeová se Srebotnikovou zdolaly v semifinále 7-6 6-4 španělsko-kazašský pár Anabel Medinaová, Jaroslava Švedovová. Peschkeová už letos vyhrála halový turnaj v Paříži, kde byla její partnerkou Němka Anna-Lena Grönefeldová. Celkově má zkušená Češka na kontě 26 deblových titulů.

- WTA PREMIER 5 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 2.628.000 dolarů)
sobotní výsledky (17. 05. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Erraniová (10-It.) - Jankovičová (6-Srb.) 6-3 7-5
S. Williamsová (1-USA) - Ivanovičová (11-Srb.) 6-1 3-6 6-1
• Čtyřhra - semifinále •
Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Medinaová, Švedovová (Šp./Kaz.) 7-6 (8-6) 6-4

Komentáře

61
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak aj sy myslam, ze byh taki pral ty maly. v oto strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je dneska hnusně, budu se dívat a jsem docela zvědavá, jak se spolu holky poperou. Serenu mám ráda, ale je fakt, že Sáře bych to docela přála, protože dlouho nic nevyhrála a výhra doma je super. Tak se nechám překvapit, doufám, že to nebude tak jednoznačné jak se čeká :)
Reagovat
pepin
Bude záležet jen na Sereně, jak k tomu zápasu přistoupí. Bude-li chtít od začátku hrát soustředěně a naplno, tak nebude mít Sara asi moc šancí. Já ji také přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Komu teda přeješ? :) Nějak jsem to nevyčetla :)
Reagovat
PetaM
Já, bohužel, přeju Sereně :D Nic proti Sáře, ale je to prostě Serena ... :D
Reagovat
PetaM
No, tak jestli takhle přeje síť Sereně, tak je to jasné :D :D
Reagovat
pepin
Jistěže Sereně, ta patří společně s Petrou a Vlčíma očičkama k mým tenistkám, kterým přeji nejvíce. I když musím přiznat, že Petra i Vlčí očička jsou totálně mimo.
Reagovat
Frick
Je možné část turnaje dohrát na jiném povrchu? Např., pokud by se hrál antukový turnaj v areálu s přítomností haly s tvrdým povrchem a předpověď by byla katastrofální (např. v SO by se vědělo, že celá NE + PO proprší), bylo by možné odehrát závěrečné zápasy tam, pokud by s tím souhlasily všichni hráči / hráčky.

P.S.: Nemyslím si, že by se to mělo dít na SPO, byť v případě exhibice se tak stalo. Ale je mi jasné, že to byla exhibice, nebojte..
Reagovat
Davor1
Len teraz nedávno- myslím že 2 týždne dozadu, sa toto presne stalo na niektorom americkom challengeri, kde sa pôvodne hralo na antuke, ale kvôli dlhodobému nepriaznivému počasiu sa dohrávalo v hale na harde...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska se o zápase nebudu moc rozepisovat, protože se toho hrálo tolik, že jsem stíhal sledovat tenis jenom jedním okem... Bohužel to byla z mého pohledu totálně podělaná sobota. Nejprve v noci vypadli Ducks ze Stanley Cupu, potom Češi prohráli hokej s Dánskem, pak prohrála Anička a nakonec Barcelona promarnila šanci na španělský titul. :( Dá se říct, že prohra Any mě z toho všeho mrzí asi nejmíň, protože od ní se dneska vítězství moc nečekalo a proti Sereně ostudu určitě neudělala...

Co jsem viděl, tak samotný úvod zápasu nevypadal vůbec špatně. Ana měla v prvním gemu brejkbol a potom srovnala na 1:1. Jenže potom už to bylo do konce 1. setu hodně rychlé a Serena získala pět gemů v řadě... Ve 2. setu se ovšem Aně povedl začátek a vedla už 4:0. Serena si jeden brejk sice vzala zpátky, ale Ana hrála ve druhé sadě moc dobře a zaslouženě ji dotáhla... Jenže jak vyšel začátek 2. setu Aně, tak úvod 3. setu vyšel naopak Sereně. Pak už byla Serena k nezastavení a nedalo se s tím moc dělat. Jsem rád aspoň za to, že Ana zažehnala kanára...

Samozřejmě jsem si přál, aby Ana vyhrála proti Sereně stejně jako na AO. To se nepovedlo, ale přesto si myslím, že každý vyhraný set proti Sereně se cení. :) Ana byla v Římě první (a při vší úctě k Saře asi taky poslední), kdo Serenu potrápil, přestože k vítězství bylo pořád daleko. Dva sety prohrané poměrem 1:6 nevypadají moc hezky, ale aspoň z toho druhého můžu mít radost... Anička v Římě ukázala skvělou formu a na RG může dokázat velké věci. Cíl je asi jasný (Top 10) a bylo by super, kdyby ho Ana dosáhla už na RG... Co se týče Sereny, tak ta zase v Římě ukazuje, že na RG bude asi hlavní favoritkou. Zranění je podle všeho pryč a Serena je prostě pořád Serena. Na druhou stranu, ani ona není neporazitelná...

Co se týče finále v Římě, tak bych se rád mýlil, ale očekávám jednoznačný průběh. Výkony Sary na antuce jsou fakt obdivuhodné (už nějakou dobu se říká, že půjde dolů a ona se pořád drží), ale proti Sereně to bude mít strašně těžké.
Reagovat
kada.tom
Zítra budu fandit Sereně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra to bude zajímavé. Už se nemůžu dočkat. c´moc Sara
Reagovat
smazaný uživatel
No bojím se, aby to nebylo stejně zajímavý jak v minulých zápasech...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže expresne rýchly 3 set
Serena zapla, Anča zapla svoju hlavu labilnu a je konec
Anča aspon si sexy jak žiadna iná:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nenadavajte
na Dobry.kafe.po.vobede
on si robi len prdel
ja s nim písal je uplne ale uplne v pohde:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
tAK AŤ SE TU NECHOVÁ JAK MALÉ DĚCKO;)
Reagovat
aligo
AJDE! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, že Serena ve 3. setu pořádně zapne :)
Reagovat
smazaný uživatel
ve třetím? Nestraš. Serena to zvládne ve dvou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hm.. a nebo možná ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si jako myslíš, že to za stavu 2:5 zvrátí? Anča se zdá rozjetá, i kdy i ona dokázala ztratit vyhraný zápas. A ty nevíš, jak jsem už psala, že existuje nemoc zvaná Kvitovka? Je docela nakažlivá jak pozoruju :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a je to. Takže teď Serena zmobilizuje svoji psychiku a bude to její (doufám) :)
Reagovat
smazaný uživatel
no já to zapnul, až když sem tady na TP uviděl ty reakce.. předpokládal jsem jasnou výhru Sereny. No ale Ivanovic nehraje špatně.. Serena nic moc. Jestli prohraje, tak už si fakt budu myslet, že to má letos na háku..
Reagovat
MarcelPersch
Já to nechápu, Ana nehraje celej žádnej zázrak ( neříkám, že nehraje dobře) a se Serenou je zase tak namotivovaná. Každopádně vítězka tohoto duelu vyhraje i zítra pravděpodobně.
Reagovat
MarcelPersch
turnaj*
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že proti Sereně je více hráček namotivovaných, ale zdá se mi, že to zatím stejně nestačí, jak tak koukám na 3. set. A ani Sára se mi nezdá, že by nějak snadno prohrála. A pokud by hrála se Serenou, může to být David a Goliáš :)
Reagovat
smazaný uživatel
sice v polosuchým, ale gratulka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte někdo kvalitní stream s komentářem v ANJ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bestsportgo.tv/20140512/vv-819711-tennis-537004d172cd11.64579098.html - vyber si :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sara je skvělá herečka, i člověk.. JSem moc rád, že na Fed Cupu v Ostravě jsem jí odchytil na autogram, protože jí si moc vážím.,.. Přeji jí úspěchy.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě :DDDD Do herečky daleko :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ja sy myslym, ze to vihrala dobre. vona byla takova mala, ale umela to, to zase jo. ze prej bude hrad s tou velykou cernoskou, vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ty si za chuja:...
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně nechápu, že to může někomu připadat vtipný..
Reagovat
smazaný uživatel
Já spíš nechápu,jak může být někdo tak blbý, a furt to psát... To už není normální, to už musí dělat dotyčný opravdu naschvál, to opravdu není v pořadku.. Tak nevym no cau.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak většina tady ví, že je to trolling :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale furt to tu psát? Nezdá se vám to trapný, lidi?
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně na Slovensku je tento troll populární :-)
Reagovat
VlS
se před RG dostává do formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno pozitivum jej vyhry vidim v tom, že som nanu naložil a vyhral:DDD
Reagovat
tommr
já zase vidím pozitivum v tom, že díky její výhře zůstane Petra Kvitová i po Římu na šestým místě v žebříčku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy len riešite jej rebriček, ale vo finale turnaja nebola asi 8 mesiacov*DD a furt je v 10 nechapem, DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice hezké,ale nic pozitivního natom není...pozitivní by bylo, kdyby konečně začala pořádně hrát a dokázala, že na to 6.místo opravdu má...
Reagovat
tommr
když se nedaří tak je každá pomoc dobrá ... :)
Jinak ale není sporu o tom, že Petra už by měla konečně zabrat a začít hrát něco pořádnýho. Už brzo bude mít na FO šanci dokázat, že do tý první desítky opravdu patří. Pokud jí to nevyjde ani tam tak už bude sezóna asi definitivně v háji ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra přece nic dokazovat nemusí, sama to říkala :-)
No nejpozději po Wimbledonu přijde sešup.
Reagovat
smazaný uživatel
jojo,máš pravdu, nemusí- musíme jenom umřít, ale snažit by se mohla..já nejsem její fanynka ,ale ani mi nevadí, spíš mi hlava nebere to,že ted hraje velké prd a pořád je šestá:D
Reagovat
smazaný uživatel
Vím,že toho dokázala víc než my všichni dohromady (aspon tedy za mě určitě) ale tož jako mohla by i něco víc...
Reagovat
PetaM
Tak to je super, že sezóna bude v květnu v háji ... Super no. Ty musíš v životě úplně excelovat. Pokud se ti něco nepodaří do května, tak evidentně sereš už na celý rok ....
Reagovat
smazaný uživatel
má pravdu, že letos je to hrozná bída, ale třeba Petra udělá 1/4 finále na RG a obhájí loňský postup na Wimbledonu. Ale spíš to vidím na těžký ústup z pozic ...
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace, i když to není všeobecně moc oblíbená hráčka, mně nevadí a vyhrát na domácí půdě je určitě skvělý pocit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lidsky ji mam rada, s tou hrou je to obcas horsi, ale na antuce ji to jde dobre, likvidovat souperky ;).
Reagovat
Fandina
Proč by nebyla všeobecně oblíbená? Podle mě je to normální tenistka, nevšimla jsem si, že by se nějak vyjímala v přízni. Každý někomu fandí víc, někomu méně. Pojem všeobecně oblíbená je hodně variabilní.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji vloni právě viděla v té reportáži, kde byla opravdu zdeptaná a mluvila o psychice, náročnosti tenisu, jak uvažuje o skončení atd., bylo to dost působivé. Pak podobně mluvila i Lina, takže si pak člověk leccos uvědomí :)
Reagovat
smazaný uživatel
2 sklapy hráček top 10 to chce uznání. Kam se hrabe Petra a rychlým podáním. :D Rozhodně skvělý výkon
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, opravuju to "že na TP není moc oblíbená" co jsem si tak všimla, dobrý? :)

Onndra - v Římě hraje skvěle, vyhovuje jí pomalá antuka, na které ona umí a navíc opět krátila hru, byla u sítě, navíc i domácí publikum dělá své.. i když Jelena předvedla pěkný tenis, celkově se na ně obě pěkně herně koukalo :) Jen to podání je opravdu hodně zvláštní, ještě dost zvláštní má Niculescu :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je no, ale pokud jí to vyhovuje... Ani moc na tom podání dnes ani včera nechybovala :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale jo, jen konstatuju, že je to prostě hodně zvláštní :) Jinak ať si podává klidně spodem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Errani podává bez rozmachu, nevím, kdo jí tohle učil, je to podání jak od rekreačního hráče. Kdyby u toho přiblble neřvala, tak je to celkem sympatická holka, to řvaní mi jí znechuchuje. Jankovič je silně nesympatická, ale aspoň je tichounká.
Reagovat
smazaný uživatel
Errani podává bez rozmachu, nevím, kdo jí tohle učil, je to podání jak od rekreačního hráče. Kdyby u toho přiblble neřvala, tak je to celkem sympatická holka, to řvaní mi jí znechuchuje. Jankovič je silně nesympatická, ale aspoň je tichounká.
Reagovat
smazaný uživatel
Errani podává bez rozmachu, nevím, kdo jí tohle učil, je to podání jak od rekreačního hráče. Kdyby u toho přiblble neřvala, tak je to celkem sympatická holka, to řvaní mi jí znechuchuje. Jankovič je silně nesympatická, ale aspoň je tichounká.
Reagovat
Fandina
Sara s Jelenou sehrály pěkný zápas. A to zvláštní podání Sary jí asi pomáhá, když s ním zatím pořád vyhrává. Dneska pěkný zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist