Erraniová v chladném Monterrey ukončila neporazitelnost Pavljučenkovové

7. 3. 2015, 08:31
Aktuality 60
WTA MONTERREY - Do semifinále turnaje v Monterrey se dostalo kompletní kvarteto nejvýše nasazených hráček. I nadále bez ztráty setu pokračuje obhájkyně titulu Ana Ivanovičová, už osmý zápas v řadě vyhrála Timea Bacsinszká a Italka Sara Erraniová ukončila tamní neporazitelnost trojnásobné šampionky Anastasie Pavljučenkovové.
Sara Erraniová

Anastasia Pavljučenkovová všechny své starty na turnaji v Monterrey proměnila v tituly. Zvítězila v letech 2010, 2012 a 2013 a tento týden si v Mexiku připsala svou vůbec první a pak i druhou letošní výhru.

Neporazitelnost ruské tenistky se v Monterrey zastavila až na čísle 17. Osmnáctou výhru jí ve čtvrtfinále hraném za velmi chladného počasí nedovolila přidat Italka Sara Erraniová, která zvítězila 7-5 6-4.

"Dnes byla opravdu zima, tedy zcela jiné počasí, než v předchozích dnech. Člověk se tomu musí chvíli přizpůsobovat. Nebylo to snadné, protože míček byl těžký a měl nízký odskok. Ale hrála jsem solidně a jsem spokojená s tím, jak mi to šlo," řekla Erraniová.

V semifinále se druhá nasazená Italka, jež před dvěma týdny triumfovala na antuce v Riu de Janeiro, utká s Timeou Bacsinszkou. Ta minulý týden zvítězila v Acapulku a po čtvrtfinálové výhře 6-4 6-2 nad Polkou Urszulou Radwaňskou neprohrála už osmé utkání po sobě.

"Proti Bacsinszké to bude opravdu velmi těžké. Hraje teď velmi dobře a věří si. Musím se snažit hrát nejlépe jak umím a pak se uvidí, jak to půjde," řekla Erraniová, jež má se Švýcarkou vyrovnanou bilanci 1-1.

Na cestě za obhajobou titulu pokračuje i nadále bez problémů nasazená jednička Ana Ivanovičová. Po Vaidišové a Parmentierové porazila ve dvou setech i jednadvacetiletou Francouzku Kristinu Mladenovicovou, kterou přehrála 6-3 6-2.

"Se svým výkonem jsem moc spokojená. Hrála jsem proti dobré hráčce a pro mě to nebylo vůbec jednoduché," komentovala Ivanovičová. "Od první výměny jsem byla plně soustředěná a jsem teď opravdu šťastná," dodala světová šestka.

O postup do finále se utká už potřetí v řadě s Francouzkou, tentokrát s Caroline Garciaovou. Té ve čtvrtfinále vzdala kvůli zranění kotníku Slovenka Magdaléna Rybáriková.

Druhé deblové finále za sebou si nezahrají Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Po neúspěšném boji o titul v Acapulcu vypadly na dalším mexickém turnaji v Monterrey v semifinále. Nejvýše nasazená česká dvojice podlehla sestrám Anastasii a Arině Rodionovovým 4-6 6-2 7-10.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 500.000 dolarů
páteční výsledky (06. 03. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ivanovičová (1-Srb.) - Mladenovicová (Fr.) 6-3 6-2
Erraniová (2-It.) - Pavljučenkovová (5-Rus.) 7-5 6-4
Garciaová (3-Fr.) - Rybáriková (8-SR) 7-5 skreč R.
Bacsinszká (4-Švýc.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-4 6-2
Semifinálové dvojice: Ivanovičová - Garciaová, Erraniová - Bacsinszká.
• Čtyřhra - semifinále •
An.Rodionovová, Ar.Rodionovová (3-Austr.) - Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) 6-4 2-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
PH94
Ouu Ivanovic dostala pořádnýho facáka :) s Caroline roste velká hráčka :)
Reagovat
Frick
navíc má slušivý knírek :o)
Reagovat
Frick
...pardon, z nějakých fotek mi přišlo, jakoby pod nosem měla trochu černé chloupky, ale asi ne.
Reagovat
tommr
a vypadla v semifinále s Bacsinszkou - už byl nejvyšší čas. Stejně je mi ale záhadou jak se může hráčka s tak směšným servisem dostávat tak daleko. Pro její soupeřky to není dobrý vysvědčení ...
Lucka Šafářová půjde díky tomu do turnaje v IW s náskokem 245 bodů na dvanáctý místo což by jí mělo stačit k tomu, aby si udržela svojí pozici i nadále ...
Reagovat
Frick
http://www.tennis-arena.cz/cibulkova-si-poplakala-musi-ist-na-operaciu-nohy-6164cz/

Že takto dobře komunikuje Dominika s médii. Kdyby třeba Petra udělala něco takového, kde by obeznámila média se svým (až takřka) šokujícím rozhodnutním, bylo by to jen a jen dobře.
Reagovat
Frick
Jinak před Wimblem by Domča mohla mít něco přes 1 000 a bodů být kolem 50. místa.
Reagovat
Frick
Jinak koukám, že na těch bannerech na tom videu z tý TK je J-T Banka. Takže asi odtud vítr vál, co se týče její (původně avizovaný) účasti v Praze.
Reagovat
Frick
To je opravdu úžasný. Budu dělat vlastenku, která by ráda potěšila český diváky, ale bohužel, "zlá" pravidla WTA mi to nedovolují.

WTA pravidla mi to dovolí? Ale já tam i tak nepojedu. Prostě to tak je.
Reagovat
VlS
Chápeš, že ji zastupuje IMG a ta jí sestavuje plány, kde bude a kde nebude? Ona nehraje tenis, aby bavila Fricka, ona si tím vydělává peníze. Jestli chceš bavit českého diváka, tak tam nastup. Sice tě asi cypískají, ale někdo se třeba zasměje. Přestaň už konečně strkat frňák každýmu do kuchyně a starej se o sebe, abys nebyl závislej na tom, jestli ti někdo přispěje daněma na dávky.
Reagovat
Frick
Do háje už. Tady se roky naháněj hráčky na ITF 100.000 i když by se bez kvaldy dostaly na Premier 5 do Říma a najednou tady vyčítáš, že co si my lůza dovolujem, aby se panička Petra obtěžovala hrát po 4 letech turnaj v Ćesku?!

Ok, tak ať si hlavně Petra nehraje na skromnou holku z Fulneku, když je hrabivou sportovní celebritou, která nebude hrát nikde tam, kde ji nezaplatěj.

Ale prostě mi vadí z principu i ta faleš. Budu užívat "neplatnou" výmluvu na Šenčen, protože to vypadá lépe než říct "pardon, nezapadá mi to do turnajového plánu". A když ta neplatnost "praskne" tak udělám ze sebe pitomou, která neví, co má v tu chvíli říct!?

Ale pak nechápu, že už přislíbila účast v roce 2016. I v roce 2016 by pak musela hrát 5 týdnů v řadě (FC - Stuttgart - Praha - Madrid - Řím), pokud nechce vynechat Stuttgart. Nebo už takto dopředu počítá s tím, že vynechá kompletně Fed Cup? Ono to fakt trochu vypadá celkem na velký rozpor. Pokud někomu přislíbím účast 17 měsíců před startem (tj. 1 + 1/3 sezóny předem), tak to skutečně vypadá na to, že po hraní v Praze toužím. A rovněž si nedokážu představit, že by jí v prosinci 2014, jak ty řikáš, IMG určila, že bude hrát za 17 měsíců v Praze.
Reagovat
tommr
a proč to řešíš zrovna ted když není jistý kdy a jestli vůbec Petra bude hrát? Její letošní účast v Praze je momentálně naprosto nepodstatná ...
Reagovat
Frick
1) Cibulková oznámila, že jde na operaci a tedy v Praze hrát nebude - místo pro hráčku TOP 10 je neobsazeno

2) Caroline účastí v KL definitivně a průkzaně potvrdila pravidlo o třech startech.

3) Já vycházím z toho, co se píše v médiích, že tedy místo US betonů (kde jí to nikdy moc nešlo) bude dobíjet baterky a pak se do toho vrhne. No, nakonec by možná smysl dávalo jí nezatěžovat s FC (který se navíc bude hrát na jiném povrchu než várka následujících turnajů - Petra by místo toho se mohla indv. připravovat na antuce). Pokud budou aspoň dvě ze zbývajícího TOP 20 TRIA fit a ve formě, měly by naše holky Frantice dát tak jako tak.

4) V tom případě by jejím prvním turnajem mohl být Stuttgart. Tam ale klidně (zvlášť, pokud to bude první zápas po dvou měsících) může vylítnout hned v prvním zápase. V R32 bude mít bude BYE a v R16 už může čekat nějaká celkem kvalitní hráčka. A co potom? Čekat další dva týdny na Madrid a nebo se jet pořádně rozehrát do Prahy na domácí turnaj?
Reagovat
tommr
ani jeden z těch čtyř bodů co uvádíš není dostatečně pádným důvodem k tomu, aby Petra měnila plány a hlásila se do Prahy. Její účast by naopak byla kontraproduktivní, protože by zbytečně zvyšovala konkurenci našim ostatním top-hráčkám. V Praze si můžou nahrát nějaký body jen dvě hráčky - finalistka a vítězka - ostatním se to nevyplatí. A my už tam máme 3 hráčky z první dvacítky - Lucku, Karolínu a Báru. Našim fanouškům to musí stačit - proč by se tam měla cpát ještě Petra ...
Reagovat
Frick
Dnes špaténka :-(

Veronika opět šílená střelba. Po druhé v řdě udělala na dvou položkách celkem 4 minely. 60%. Příšerné :-(

Samozřejmě, nebylo v tom dnes sama, ale to není k tomu, aby to hodila za hlavu.

No nevim. V ind. závodech to nemusí cinkout ani jednou. Gábi to prostě neběží a Veronice ty terče pořád víc a víc nepadají.
Reagovat
kada.tom
Jarka brečí, nedivím se. Tohle prohrát je taky umění.
Reagovat
EllNino
achjo :/ ....tolik šancí ve 3. setu, to je prostě děs :/
Reagovat
VlS
Jarko, ty seš ťuňťa , holt nedáš? Dostaneš. Šancí bylo na dva zápasy.
Reagovat
EllNino
achjo ...
Reagovat
EllNino
Jarka teď předvedla parádní halfvolley :)
Reagovat
EllNino
4/20 Jaruš, tolik BP a nic ...
Reagovat
EllNino
4/24
Reagovat
EllNino
4/25
Reagovat
smazaný uživatel
Sara se letos dostává do dobré formy. Na antuce by mohla být velmi silná, silnější než loni. :)
Reagovat
kada.tom
tak tak, líbí se mi jak se zlepšuje - loni to byla bída, tak letos by to chtělo trochu zabrat a uhrát nějaký pěkný výsledek na antuce (a klidně i mimo ni) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Loni se mi moc líbila v Římě. To byl ale asi jediný pořádný turnaj, kde hrála pěkně. Ještě by to ale letos chtělo trošku zlepšit. :) Ale opravdu se viditelně lepší
Reagovat
EllNino
Jarky je škoda v 2. setu, achjo ...makej, 3. set zvládneš :)
Reagovat
tommr
nejvíc mě zklamaly Háčka. Porážka od sester Rodionových je jen dalším potvrzením toho, že do své bývalé formy a pohody mají pořád hodně daleko ... :(
Mrzí mě i další výhra Erraniový, která se začíná nebezpečně dotahovat na Lucku Šafářovou. Byl jsem přesvědčenej, že jí Pavlyuchenkova může zastavit a dost nepříjemně mě překvapilo, že to nezvládla. Doufám, že Bacsinszká to zvládne líp ...
Reagovat
EllNino
škoda no, Nasťa byla byla v 1. setu blíž, ale Sara se z toho jako vždy vyízala ...2. set byl taktéž vyrovnaný, stejně si myslím, že Timea a její parádní styl hry na ní bude platit víc než útok Nasti, navíc posílená 8 výhrami v Mexiku v řadě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Timea se letos rozjela zajímavě. Loni posílila sebevědomí a letos jede na vítězné vlně. Přál bych jí další titul.
Reagovat
EllNino
Taky Taky :))
Reagovat
smazaný uživatel
taky :-)
Reagovat
blixa
Sprint mužů
Reagovat
kohlik
Vondroušová je ve finále v Egyptě
Reagovat
tommr
tak to je paráda. Doufám, že Markéta udělá i ten poslední krok a bude z toho první titul ... :)
Reagovat
Alois_Mlok
Tak Mardy Fish se prý chystá na ženský okruh.
Reagovat
vrabejka
Sara bude na RG hodně kousat.
Reagovat
smazaný uživatel
+ Suarez Navarro, pokud jí vydrží forma, RG může být hodně zajímavý turnaj.
Reagovat
Titan
Lucka - nejpozoruhodnější pohyb žebříčkem...
www.womenstennisblog.com/2015/03/05/cash-czech-life-lessons-timea/
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ukazuje, že i na tvrdém povrchu se jí někdy daří. Snad dojde do toho finálka :) Gratuluji
Reagovat
EllNino
Škoda Nasti, ale i tak ses aspoň ve svém oblíbeném Monterrey chytla, genius loci funguje, Petra by mohla vyprávět :)
Reagovat
smazaný uživatel
přitom Nastěnka byla jen 2 sety od výhry...
Reagovat
VlS
Takovej malej kousek?
Reagovat
VlS
nějak ta velká očekávání zůstávají nenaplněná. A mám pocit, že na oltář vašeho znovuzrození položil Pála Barču, která si participaci na Fed Cupu zasloužila víc.
Reagovat
tommr
Pála to udělal dobře. Těžko moh předvídat, že jim to tak nepůjde ...
Reagovat
smazaný uživatel
doskočí veľa lôpt
Reagovat
blixa
Kurňa .. si myslím že slovensky celkem dost dobře rozumím, ale co přesně je "uškrečaná" ? Uječená ?
Reagovat
VlS
Skřek = škrek
Reagovat
blixa
To vím, ale jak bys to přeložil ? "uskřekovaná" určitě ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
uskřečená? :D
Reagovat
vrabejka
uskřékáná :D
Reagovat
smazaný uživatel
uřvaná,uječená,hádavá
Reagovat
blixa
Tak. přečetl jsem pár slovenských textů s tímhle výrazem a tyhle tři významy mi tam sedí.
Reagovat
VlS
Uskřečená, protivná
Reagovat
blixa
??? Uskřečená je české slovo ???!!! :-o :-o
Reagovat
VlS
Trochu kreativity bych prosil :-)
Reagovat
blixa
Tsss, tyhle novotvary .... :D
Reagovat
smazaný uživatel
vydava skreky, tedy skrehota a je uskrehotany, cestina nesedi.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já bych to přeložil jako úžasná :-)
Reagovat
blixa
+1 :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist