Estrella zdolal Bellucciho i počtvrté a v Quitu je opět ve finále

12. 2. 2017, 11:38
Aktuality 0
ATP QUITO - Victor Estrella na antuce v ekvádorském Quitu vyhrál i svůj 14. zápas. V semifinále zdolal Brazilce Thomaze Bellucciho, s nímž si poradil i ve čtvrtém vzájemné duelu, z toho třetím právě v Quitu, a potřetí v kariéře a opět v Quitu postoupil do finále turnaje ATP. O zopakování titulů z předchozích dvou let se 36letý tenista z Dominikánské republiky utká s Italem Lorenzim, kterého naopak ještě nikdy neporazil.
Victor Estrella

Victor Estrella v Quitu startuje na teprve druhé akci v sezoně, na svém nejoblíbenějším turnaji v ekvádorské metropoli se však opět dostal na vítěznou vlnu. Po Slováku Martinovi, nejvýše nasazeném Chorvatu Karlovičovi, jemuž unikl ze tří mečbolů, a Italu Gaiovi si poradil i s turnajovou čtyřkou Brazilcem Thomazem Belluccim.

Šestatřicetiletý tenista z Dominikánské republiky zdolal svého o sedm let mladšího soka 7-6 7-6 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 4-0. V Quitu ho porazil třetí tok po sobě; předloni spolu hráli rovněž v semifinále, loni se střetli ve finále.

Vstup do zápasu měl Estrella parádní a za stavu 5-2 podával na zisk sady. Ale pak ztratil čtyři gamy po sobě a za stavu 5-6 a 0-30 byl dva míčky od ztráty setu. Obrat však na poslední chvíli zastavil a v tie-breaku sadu přeci jen urval na svou stranu.

Na začátku druhého dějství Estrella vyhrál sedm výměn v řadě a vedl 1-0 a 40-0. Brejkboly ale nevyužil, stejně jako další tři za stavu 2-1 a 40-0. Set tak nakonec dospěl znovu do zkrácené hry, v níž i podruhé uspěl Estrella.



Estrella tak v náročných podmínkách na antuce v Quitu, které je nejvýše položeným hlavním městem na světě (2850 metrů nad mořem), vylepšil svou bilanci na 14-0. Předloni se v Quitu stal historicky prvním finalistou a nakonec i vítězem turnaje ATP z Dominikánské republiky a zároveň nejstarším hráčem, jenž dosáhl svého premiérového triumfu.

Na žádném jiném turnaji ATP, na nichž má bilanci 66 výher a 63 porážek, si Estrella ve finále nezahrál. V semifinále byl čtyřikrát v kariéře, ve čtvrtfinále šestkrát. 

O třetí titul si Estrella zahraje s Paolem Lorenzim. S o rok mladším Italem, s nímž prohrál všechny tři vzájemné duely.

Také Lorenzi je ve finále turnaje ATP potřetí v kariéře. Pětatřicetiletý Ital získal svůj jediný titul loni na antuce v rakouském Kitzbühelu. V semifinále si poradil hladce 6-1 6-4 se Španělem Albertem Ramosem.

• ATP 250 QUITO •
Ekvádor, antuka, 540.310 dolarů
sobotní výsledky (11. 02. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Lorenzi (3-It.) - Ramos (2-Šp.) 6-1 6-4
Estrella (Dom. rep.) - Bellucci (4-Braz.) 7-6(4) 7-6(3)
• Čtyřhra - finále •
Cerretani/Oswald (USA/Rak.) - Peralta/Zeballos (2-Chile/Arg.) 6-3 2-1 skreč P./Z.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist