Euforii střídá zklamání. Zraněný Monfils z French Open odstoupil

1. 6. 2023, 06:57
Aktuality 14
Gaël Monfils den po úterní pětisetové emotivní výhře v 1. kole French Open z domácího grandslamu odstoupil. Do dnešního souboje se světovou šestkou Dánem Holgerem Runem nenastoupí kvůli zranění pravého zápěstí.
Profily hráčů
Gaël Monfils (© Profimedia)

Gaël Monfils celou kariéru laboruje se zdravotními problémy a jinak tomu není ani na jejím sklonku. Od loňského srpna nehrál sedm měsíců kvůli zranění paty, po návratu do turnajového kolotoče bojoval s bolestmi pravého zápěstí a ty se mu nyní vrátily během French Open.

36letý Francouz v noci z úterý na středu odehrál vítěznou pětisetovou bitvu v prvním kole se Sebastiánem Báezem a úspěch emotivně slavil. Tušil však, že zdravotně na tom není nejlépe a druhý den měl jasno. V turnaji pokračovat nemůže.

"Fyzicky se cítím docela dobře, ale mám problém se zápěstím. Včera jsem ho cítil v průběhu celého zápasu. Dnes jsme dělali maximum, abych mohl zítra hrát, ale riskoval bych zhoršení zranění," omluvil se zklamaný Monfils ve středu v noci na mimořádně svolané tiskové konferenci.

Na Roland Garros startoval pošestnácté v kariéře, jeho největším úspěchem je semifinále z roku 2008. V dalších letech byl ještě třikrát ve čtvrtfinále, naposledy před devíti lety.

Highlights zápasu Monfils - Báez:

Bývalý šestý hráč světa už několikrát prohlásil, že další zranění by mohlo znamenat konec kariéry. O budoucnosti ale nyní zatím nepromluvil. V nejbližších dnech může v Paříži naplno podporovat svou manželku Elinu Svitolinovou, která postoupila už do 3. kola ve dvouhře žen.

Monfils na hlavním okruhu odstoupil z již 31. rozehraného turnaje. Čtyřiadvacetikrát vzdal rozehrané utkání, nyní se posedmé omluvil mezi jednotlivými koly.

Dvacetiletý Rune bude pokračovat za obhajobou čtvrtfinále po třídenním volnu až v sobotu zápasem proti vítězi duelu mezi Italem Andreou Vavassorim a Argentincem Genarem Olivierim.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Ale zase to byl zatim nej. zapas turnaje:)
Reagovat
Krisboy
Ale cena za to je vysoká smile
Reagovat
Nola
asi ano, ale vcera pocas zapasu Novak vs Marton bol k mikrofonu prizvany pan, ktory neskutocne tenisu rozumie, kazdy uder okomentoval, a medzi inym zhodnotil ucinkovanie franc. hracov na RG, vraj hraju v uvodnych kolach neskutocne, ale zbytocne stracaju energiu dlhymi zapasmi, kedy nedokazu udrzal nastaveny level cely zapas a hraju velmi dlhe zapasy, Monfils je toho ziarivym prikladam, dnes je uz sice za zenitom, ale on tak hral celu karieru, na jeho zapas by som si urcite listok kupila, ale iba v uvodnych kolach, kedy je este schopny produkovat top tenis......
iba ma zaujima ako sa vola ten pan, co krasne okomentoval pomaly kazdu vymenu, za mna smile
Reagovat
baba
to mě je líto poraženého, když už nic jiného, mohl mít další šanci hrát, takto si Rune bez boje postoupí dál...nevím, ale asi bych udělala gesto a třeba fifteen před koncem bych zápas ukončila s tím, že jsem zraněná a stejně bych další kolo nehrála...nevím, zda je to takto možné, ale připadá mi to více fér
Reagovat
insanezy_
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak říkával jeden slavný sportovní komentátor:

Aj taký je šport...

Mně by zase připadalo více fér, kdyby Báez zápas tak zbytečně nenatahoval a ukončil ho už v prvním setu s tím, že stejně možná prohraje. Nakonec to tak stejně dopadlo a ještě k tomu se Monfils zranil a takto si Rune bez boje postoupí dál...smile
Reagovat
Pe3k
Čus Stane. Místně řečený borovičko smile
Chtěl sem se tě zeptat co ty jakožto vyznavač 1 ručního backhandu říkáš na Musettiho? Pokud ho ještě nesleduješ, tak začni. Není to žádný Federer, nemá tak pohledný bh jako Gaskét či Almágro, ale dívat se na to dá dobře. Navíc je mu 21, je o něco mladší než Lehečka a tak myslím, že půjde ještě nahoru.
Reagovat
jackiec
Já jsem vyznavač jednoručáků a za mě nejelegantnější jednoručák měl Federer, který měl famózní čopy, ovšem co se týče tvrdosti a síly a winnerů tak tam stavím na piedestal Stana a jeden z top bekhendů samozřejmě Henin.smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
jackiec to řekl za mne... Na Mussetiho se musím podívat, zatím jsem se s ním míjel.
Reagovat
EllNino
No, to by udělal určitě každý sportovec smile
Reagovat
Soptik
nesnáším ho smile je to zmetek, už ať skončí, měl skrečovat smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:))) napadl me Tomic, ale to zase neni sportovec :DDD
Reagovat
Marie9
To je mi líto, Monfils je můj oblíbenec.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist