Evans a Albot v Delray Beach vyřadili domácí hráče a zahrají si o první titul

24. 2. 2019, 11:38
Aktuality 6
ATP DELRAY BEACH - Nejen v Riu de Janeiro tento týden poznají nového šampiona. V Delray Beach si o premiérový titul zahrají přemožitel Johna Isnera Brit Daniel Evans a Radu Albot z Moldavska, který nadělil dva kanáry dalšímu domácímu hráči Mackenziemu McDonaldovi a vůbec poprvé na okruhu ATP postoupil do finále.
Daniel Evans

Bývalý 41. hráč světa Daniel Evans předloni dostal roční distanc za doping, když měl pozitivní test na kokain. Na kurty se vrátil loni v dubnu a v srpnu slavil triumf na challengeru ve Vancouveru.

A v návratu mezi širší světovou špičku osmadvacetiletý Brit úspěšně pokračuje na začátku nové sezony. Na Australian Open prošel z kvalifikace do druhého kola, v němž podlehl Rogeru Federerovi. Před dvěma týdny si zahrál finále na challengeru v Quimperu a nyní sahá po životním úspěchu v Delray Beach. 

Evans na turnaji ATP 250 na Floridě prošel kvalifikací, v prvním kole vyřadil obhájce titulu Francese Tiafoe, i když byl třikrát dva míčky od porážky, smetl Jihoafričana Harrise, vyřadil šestého nasazeného Itala Andrease Seppiho a ve svém třetím semifinále na okruhu ATP vyřadil i nasazenou dvojku Johna Isnera

Evans zdolal domácího favorita po obratu 3-6 6-2 6-3, když po svém servisu ztratil pouhých 11 fiftýnů, připsal si svůj třetí skalp hráče Top 10 a podruhé v kariéře postoupil do finále. To první předloni v Sydney prohrál.

"Prostě hraju každý zápas, každý game, každou výměnu, jak nejlíp umím. Zní to jako klišé ale... Jen hraju tenis," usmál se Evans. Není to o výhře nad Johnem, není to o výhře nad Seppim. Jen se snažím soustředit na míček a sám na sebe. Dobře se pohybuju, dobře hraju, takže si myslím, že je proti mě těžké hát."

O premiérový titul si Evans zahraje v prvním vzájemném střetnutí proti Radu Albotovi, který má životní formu. Devětadvacetiletý tenista z Moldavska v semifinále porazil 3-6 6-0 6-0 Mackenzieho McDonalda, který ve svém prvním semifinále na okruhu ATP nedokázal navázat na životní skalp Juana Martína Del Potra.

Nadělit soupeři na turnaji ATP kanára se Albotovi povedlo až dosud jen třikrát, třiadvacetiletému McDonaldovi na Floridě 'daroval' hned dva. To se mu během jednoho utkání povedlo jen dvakrát na turnajích Futures. 

"Tohle je tenis. Potřebujete vyhrát dva sety. Jeden prohrajete, ale stále musíte bojovat. A to jsem dnes udělal," prohlásil Albot. "Jsem opravdu šťastný, že jsem vyhrál druhý a třetí set. Že jsem vyhrál oba sety 6-0, je něco výjimečného."

Albot, který v předchozích kolech vyřadil Karloviče, Kyrgiose a Johnsona, si teprve loni na podzim v Métách zahrál poprvé v semifinále. Podruhé se do něj dostal před dvěma týdny v Montpellier a nyní v Delray Beach se na třetí pokus dostal do svého prvního finále.

Albot se může stát prvním moldavským vítězem turnaje ATP. Pokud to dokáže, poprvé se posune do Top 50 světového žebříčku.

Letos tenisový svět poznal už čtyři nové vítěze turnajů ATP -
Alexe de Minaura (Sydney), Tennyse Sandgrena (Auckland), Juana Ignacia Londeru (Córdoba) a Opelku (New York). Tento týden k nim přibudou další dva, neboť v Riu de Janeiro si o první titul zahrají Felix Auger Aliassime a Laslo Djere.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 651.215 dolarů
sobotní výsledky (23. 02. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Evans (Brit.) - Isner (2-USA) 3-6 6-2 6-3
Albot (Mold.) - McDonald (USA) 3-6 6-0 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
EllNino
Sourozenecke finale deblu nakonec pro Boba a Mika ... prvni titul po restartu spolupráce :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mam trochu strach, ze Izzy vypadne z top 30 a dalsia sezóna uz bude kritická..

On si na tychto domácich 250 počínal vacsinou velmi dobre, teraz vypadol s dvoma súpermi, ktorych by mal porázat. Po Miami a W. stratí kvantum bodov a uz sa vezie. Potrebuje spravit nejaký dobry vysledok v Mexiku, resp. na dalsich hardových masters.
Reagovat
Kozoroh
Aspoň se ti splnilo tvé přání mít Izzyho na TM ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Ale bol uplne mimo formu a mal tusim aj tazsiu skupinu.
Reagovat
SwissMaestro
Zbytečný strach. Isner už byl mnohokrát v horší pozici a obzvláště v první části sezóny není obvyklé, že by sbíral velké množství bodů. Většinou se mu podaří jeden z turnajů IW/M, ale pravidelně v této části sezóny turnaje nevyhrával. Třeba roky 15 či tragický 16, který zachraňoval na poslední chvilku v pařížské hale Bercy. Jinak tomu je po W kde má oblíbené turnaje v Newportu či Atlantě, které vyhrává pravidelně.

S tou obhajobou bodů to bude díky Miami vypadat krutě, ale do W nás čeká ještě antuka a kdyby tam uhrál SF na některém z Masters, tak má zase další bodový polštář, který W asi nevykompenzuje, ale zabrání většímu propadu. Nehledě na fakt, že kdyby letos brzy vypadl ve W tak oproti loňsku bude hrát Newport. Nechci srovnávat maličký turnaj v Newportu s W, ale o Izzyho bych se nebál. Ten nám ještě ukáže. :)
Reagovat
SwissMaestro
Snad to tedy Evans dotáhne k titulu. Pěkný návrat :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist