Exhibice v Kooyongu se v roce 2021 kvůli koronaviru neuskuteční

3. 9. 2020, 09:37
Aktuality 6
Tradiční exhibiční turnaj Kooyong Classic, který tenistům slouží jako prověrka před Australian Open, se v roce 2021 neuskuteční. Pořadatelé se rozhodli lednovou akci v Melbourne kvůli pandemii koronaviru a souvisejícím opatřením proti jeho šíření zrušit.
kurt v Kooyongu

"Ve světle současné situace ohledně Covidu-19 dospělo vedení Kooyong Lawn Tennis Clubu (KLTC) k rozhodnutí zrušit ročník 2021," uvedl KLTC v prohlášení. "Kooyong Classic bude zpátky větší a silnější v roce 2022," dodali zástupci klubu.

Tenisový klub na předměstí Melbourne v Kooyongu hostil v 70. a 80. letech Australian Open, než se grandslamový turnaj v roce 1988 přesunul do Melbourne Parku.

Letošního ročníku se zúčastnili Stefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov, Nick Kyrgios, Marin Čilič, Milos Raonic či Matteo Berrettini. V minulosti v Kooyongu startovali i Roger Federer, Andy Murray, Lleyton Hewitt, Andy Roddick či čeští tenisté Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, jenž před šesti lety prohrál finále s Keiem Nišikorim a na následním Australian Open vypadl až v semifinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
misa
šašci
Reagovat
lvicek
A jak to vlastne vypada ted s koncem roku? Cina odpiskala svoje turnaje a zadna nahrada se neobjevila? Ze by jenom Praha byla takova pruzna pri organizaci?
Reagovat
George_Renel
Turnaj mistryň by klidně mohl být v O2 Aréně v Praze. Jsem přesvědčen, že by to čeští organizátoři s velkou ctí zvládli i za tak krátkou dobu.
Reagovat
tommr
po organizační stránce by se určitě zvládlo, ale peníze smile by asi byly neřešitelnej problém. Takový PM jaký vypsali Čínani by u nás nikdo dohromady nedal ...
Reagovat
lvicek
Jooo, to by musel platit někdo jinej...
Reagovat
smazaný uživatel
Zrušil bych preventivně i olympiády, dejme tomu na 10 let.

Bo korona.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist