Exhibiční turnaj žen na Floridě zastavil déšť, nedošlo ani na finále

25. 5. 2020, 11:01
Aktuality 6
Na Floridě bojovaly o pomyslnou trofej čtyři tenistky, jenže třídenní exhibiční turnaj zastavil déšť. Úvodní díl série UTR Pro Match, kterého se zúčastnily Američanky Alison Riskeová, Amanda Anisimovová, Danielle Collinsová a Australanka Ajla Tomljanovičová se tak nedohrál. Na nedělní finále vůbec nedošlo.

Stihlo se odehrát pět ze šesti skupinových zápasů. Jako první si postup do finále vybojovala světová devatenáctka Riskeová. O druhé finalistce měl rozhodnout souboj mezi Tomljanovičovou a Collinsovou, jenže ten byl za stavu 1-1 na sety přerušen. Kvůli dešti a riziku povodní se nemohlo pokračovat ani v neděli, a proto se pořadatelé rozhodli turnaj nedohrát.

"Těšila jsem se, že se vrátím na kurt, protože včera se mi tolik nedařilo. Věřila jsem, že dnes budu hrát lépe," uvedla Collinsová, která se chce zúčastnit i dalších exhibičních podniků a pochvaluje si návrat k zápasům.

Podobné klání mají naopak úspěšně za sebou muži. Také oni před dvěma týdny právě ve West Palm Beach bojovali o pomyslnou trofej, a to bez diváků a rozhodčích. Nejlépe si vedl 22letý Reilly Opelka, aktuálně 31. hráč žebříčku.

Zatímco tenisová sezona je kvůli pandemii koronaviru přerušená minimálně do konce července, v jednotlivých zemí se začínají rozjíždět alespoň exhibiční či charitativní akce. Za přísných bezpečnostních a hygienických opatření se odehrály menší turnaje v USA či Německu.

Zítra začíná na pražské Spartě turnaj O pohár prezidenta ČTS. První ze série charitativních akcí se zúčastní české tenisové hvězdy v čele s dvojnásobnou wimbledonskou šampionkou Petrou Kvitovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
10:00 Lukáš Rosol ? Vít Kopřiva
11:30 Jonáš Forejtek ? Zdeněk Kolář
14:00 Jiří Veselý ? Michael Vrbenský
15:30 Jiří Lehečka ? Tomáš Macháč
Reagovat
smazaný uživatel
10:00 Karolína Muchová ? Kristýna Plíšková
11:30 Barbora Strýcová ? Linda Fruhvirtová
14:00 Petra Kvitová ? Barbora Krejčíková
15:30 Kateřina Siniaková ? Lucie Hradeck
Reagovat
tommr
doufám, že déšť nezhatí i turnaj na Spartě. Byla by to vzhledem k dlouhotrvajícímu suchu neskutečná smůla ...
Reagovat
Alien
Prosím vás, ten turnaj žen v Praze začíná kdy? Už je to nalosované? Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Začíná zitra a právě teď je tiskovka.
Reagovat
Alien
Tak to je super! Děkuji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist