Exodus favoritů v Rotterdamu, neporažená Maria a Maradonovy zuby

25. 2. 2008, 13:29
Stalo se... 0
Řediteli turnaje v Rotterdamu Richardu Krajicekovi se sice minulý týden podařilo přilákat hráče zvučných jmen, udržet v turnaji už je ale nedokázal. Favorité padali jako mouchy: polovina z nasazených hráčů se s Rotterdamem rozloučila v prvním kole, druhá polovina ve druhém.
Maria Šarapovová a Diego Maradona

Jednoho z nich, Rusa Davyděnka, měl na svědomí Michael Llodra. Hráč s téměř nebrejknutelným podáním si z Nizozemska odvezl už druhý titul v této sezoně.

Diego Maradona má možná božskou ruku, ale jeho hlasivky takovou úctu nebudí. Určitě ne u Potita Staraceho, jehož zápasu s Davidem Nalbandianem jeden z nejslavnějších fotbalistů všech dob přihlížel. Maradona si hlediště u tenisových kurtů zjevně spletl s fotbalovým stadionem: Staraceho během zápasu hlasitě urážel a tím ho prý vyvedl z koncentrace. "Od začátku zápasu mi nadával. Rozhodil mě, proto jsem šel za rozhodčím a řekl mu, že jestli Maradonu nenechá vyvést, půjdu mu na tribunu raketou vymlátit zuby," řekl Starace.

Emocemi - ovšem pozitivními - nabitý den zažil také Rotterdam. Po prohře s pozdějším vítězem Llodrou se rozloučil s tenisem domácí Raemon Sluiter. "I když jsem nikdy nepatřil k nejlepším hráčům světa, podle toho, jak se ke mně diváci chovali, byste to nepoznali. To je ten moment, kdy vidíte, že jste sportu něčím přispěli," řekl pohnutě nizozemský hráč.

Jestliže loňský rok byl v ženském tenisu ve znamení Justin Heninové, letošek zatím patří Marii Šarapovové. Ruská hráčka už byla světovou jedničkou a svými výkony jako by varovala Belgičanku, že její pozice není neotřesitelná. S Dauhá se Šarapovová rozloučila "kanárem", kterého uštědřila finálové soupeřce, krajance Zvonarevové. Letošní bilance: 12-0 na turnajích WTA, 2-0 ve Fed Cupu.

O moc hůř si letos nevedla Srbka Ana Ivanovičová. V Melbourne nestačila až ve finále na Šarapovovou a ve Fed Cupu pomohla své zemi třemi vítězstvími, na Dauhá ale nebude vzpomínat ráda. V prvním kole si nešťastně poranila kotník a musela vzdát zápas proti Agnieszce Radwanské. Dobrá zpráva: v žebříčku WTA se přesto vrátila na druhé místo před Rusku Kuzněcovovou a v Dubaji už by tento týden měla znovu hrát.

Jestliže má Šarapovová namířeno vzhůru, další bývalá světová jednička, Amelie Mauresmová, uvažuje, že s profesionálním tenisem nadobro skončí. "Ráda bych hrála dál, ale říkám si, jestli je to ta správná věc," svěřila se francouzskému listu L'Equipe po prohře s Thajkou Tanasugarnovou.

Radek Štěpánek se může pochlubit nejen více než čtyřmi miliony dolarů vydělaných tenisem, ale také dvěma turnajovými tituly. V San Jose mohl přidat třetí, ale to by nesměl ve finále narazit na Andyho Roddicka. Když už Američan přežil infarktové první kolo s Chrisem Guccionem, titul si ujít nenechal. "Dnes jsem na to prostě neměl," konstatoval po prohře 4-6 5-7 Štěpánek.

I přesto byl minulý týden pro české tenisty úspěšný. Iveta Benešová si s Bethanií Mattekovou došla pro celkové vítězství v Bogotě. Tím jen splnily svůj úkol, česko-americký pár byl totiž v Kolumbii první nasazený. Květa Peschkeová se Stubbsuvou v Dauhá překvapily, když ve finále porazily nejvýše nasazenou dvojici Blacková/Huberová, a Tomáš Berdych s Rusem Tursunovem dokonali tažení nenasazených v Rotterdamu.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist