Extraliga: Pražské kluby postoupily

13. 12. 2010, 15:28
Aktuality 0
Pražské tenisové kluby si podle očekávání zajistily postup ze základních do semifinálových skupin extraligy. I. ČLTK Praha neztratil ve dvou zápasech ani set; Sparta musela bojovat víc, přesto postoupila hladce.

Výběr I. ČLTK snadno zdolal v zápasech hraných v hale na Štvanici Spartak Jihlavu i Mariánské Lázně. O body se mimo jiné postarali Ivo Minář a bývalá světová třicítka Michaela Krajiceková (aktuálně 143. na žebříčku WTA). "Vyhrála jsem a tým znovu taky," napsala na twitteru sestra wimbledonského vítěze Michaela Krajicka, která na Štvanici v minulosti mnoho let trénovala a do Prahy přiletěla z kempu v akademii Nicka Bollettieriho.

Sparta Praha nejdříve porazila TK Milten 5:2 a s výběrem LTC Pardubice si poradila 5:1. Tým ze Stromovky spoléhá na Robina Vika, bývalého reprezentanta Bohdana Ulihracha a využívá dvojici Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Družstvo I. ČLTK výhrou postoupilo do semifinálové skupiny A v Prostějově, kde se od středy do pátku střetne s domácím obhájcem titulu a s TK Olymp-Orel Praha. Sparta pojede do Přerova, kde ji čeká ve skupině B domácí tým a TK Neridé.

Do finále postoupí vítězové skupin A a B a v případě účasti Prostějova v boji o titul by za tento celek nastoupila světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska.

Výsledky - extraliga - základní skupiny v Praze:

Skupina C:
I.ČLTK Praha - TCF Mariánské Lázně 6:0

I. Minář - Elgin (Rus.) 6:2, 6:4, Hernych - Olejniczak (Pol.) 6:3, 7:5, Krajicková (Niz.) - Paštiková 6:2, 6:1, Klapková bodovala bez boje, Mertl - Blecha 6:3, 6:2, Jebavý - Holenda 6:1, 6:0.

Skupina D:
TK Sparta Praha - LTC Pardubice 5:1

Vik - Lustyk 6:2, 6:0, Konečný - Novák 7:5, 3:6, 4:6, Zakopalová - Skočdopolová-Zálabská 6:3, 6:4, Záhlavová-Strýcová - Hynková 6:2, 7:5, Čermák - Beneš 6:2, 6:2, Ulihrach - Kunc 6:2, 6:2.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist