Famózní Berdych převálcoval Nadala a ukončil s ním rekordní šňůru porážek!

27. 1. 2015, 05:18
Aktuality 716
Angažováním stratéga Daniho Vallverdua udělal krok správným směrem, to už je jisté. Tomáš Berdych sice pod novým trenérem zatím neslaví titul, ale raduje se z cenného dílčího úspěchu. Po skvěle takticky i herně zvládnutém zápase rozdrtil svou noční můru Rafaela Nadala, se kterým mohl prohrát rekordní 18. vzájemný zápas v řadě. Na Australian Open tak stále neztratil set a obhájil loňské semifinále.
Tomáš Berdych (© ausopen.com)

V roce 2006 vedl Tomáš Berdych ve vzájemné bilanci nad Rafaelem Nadalem 3-1. Jenže v dalších osmi sezonách prohrál 17 soubojů po sobě, uhrál v nich dohromady pouhé tři sety a vyrovnal rekordní šňůru porážek. Vyrovnal, ale nepřekonal ji. Počítadlo se zastavilo dnes na Australian Open.

Devětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se dnes mohl opřít o několik nosných bodů. V Melbourne se mu daří, čtvrtfinále hrál pátý rok po sobě. Cestou do něj letos neztratil ani set. V úvodu sezony má formu, vyhrál deset z jedenácti zápasů. Proti levákovi si zahrál minulý týden už dvakrát, což pro něj byla ta nejlepší příprava. Nadal se po loňských zdravotních komplikacích stále nedostal do ideální formy, v Melbourne měl namále už ve druhém kole.

A to hlavní: Dani Vallverdu. Nový trenér, kterého Berdych před sezonou angažoval s touhou získat grandslamový titul. Osmadvacetiletý Venezuelan, jenž v minulých letech vedl Murrayho, společně s českým tenistou vymysleli na Nadala plán, kterému věřili a který měl fungovat. Stačilo se držet 'not'.

Tomáš Berdych a Rafael Nadal

A dnešní zápas ukázal, jak důležitá je v tenise taktika. Berdych se od úvodních úderů držel taktických pokynů a za celý zápas ani jednou neprohrával. Český tenista se nepouštěl do dlouhých výměn a hned jak to šlo, tlačil 'na pilu'. Světovou trojku Nadala v Rod Laver Areně ničil agresivní hrou, dělal minimum chyb a po hodině hry na výsledkové tabuli svítilo skóre 6-2 6-0.

Statistiky zápasu Berdych - Nadal:
10 esa 3
0 dvojchyby 6
82 % úsp. 1. servisu 64 %
12/19 hra na síti 6/8
5/10 využité brejkboly 0/4
46 winnery 24
21 nevynucené chyby 26
98 vyhrané fiftýny 71
2 hodiny a 13 minut

Kanára na grandslamovém turnaji Nadal utrpěl teprve potřetí v kariéře a poprvé od roku 2006, kdy prohrál ve finále Wimbledonu s Rogerem Federerem.

Berdych svým výkonem zmrazil soupeře, i publikum. To nedokázalo ocenit skvělou hru českého hráče a jeho parádní winnery většinou doprovodili jen komorním potleskem. Naopak se snažilo udržet nad vodou slabšího a každý Nadalův náznak 'zmrtvýchvstání' bouřlivě slavilo.

I proto možná byla třetí sada z pohledu nezaujatého diváka konečně vyrovnaná. Nadal začal hrát aktivněji a Berdych musel čelit i psychicky náročným situacím. Pod tlak se dostal především za stavu 4-4, kdy musel odvracet dva brejkboly. Situaci však zvládl a utkání ukončil bez ztráty servisu. Za stavu 6-5 dva mečboly ještě neproměnil, v tie-breaku už však celkově čtvrtou příležitost využil přímým bodem z podání a po dvou a čtvrt hodinách zvítězil nad čtrnáctinásobným grandslamovým šampionem jednoznačně 6-2 6-0 7-6.



"Začal jsem výborně a držel se plánu. Snažil jsem se hrát co nejkratší výměny, což se dařilo. Je skvělé zápas ukončit ve třech setech a pokračovat. Cílem je vrchol, cítím se silný a připravený, ale jdu krok za krokem," řekl na kurtu sedmý hráč světa.

Tomáš Berdych a Rafael Nadal Berdych v utkání s loňským finalistou a šampionem z roku 2009 nastřílel 46 winnerů a udělal jen 21 nevynucených chyb. Trefil 10 es a nedopustil se žádné dvojchyby.

"S Nadalem musíte hrát až do konce bez ohledu na skóre, protože je to velký bojovník a nikdy se nevzdává. Proto jsem byl pořád koncentrovaný," řekl Berdych. "Když jsem nevyužil mečboly, zůstával jsem klidný a spoléhal na své zbraně," uvedl český tenista, jenž si připsal devátou výhru v desátém letošním zápase. Dvě výhry navíc přidal na exhibici.

Nadal v Melbourne neobhájí loňské finále a v žebříčku může přijít o post světové trojky. "Cítím se dobře, akorát jsem neměl svůj den a soupeř byl lepší. Proti hráči, jako je Berdych, musíte hrát výtečně," komentoval porážku Nadal na tiskové konferenci.

"Až do třetího setu jsem nehrál sebevědomě. Moje údery byly krátké a nedůrazné. Usnadnil jsem mu to, proto jsem nemohl očekávat, že vyhraju," dodal osmadvacetiletý rodák z Mallorky.

Berdych tak podruhé v kariéře a druhý rok po sobě postoupil do semifinále Australian Open, letos navíc bez ztráty jediného setu. Loni v něm podlehl pozdějšímu šampionovi Stanu Wawrinkovi.

V semifinále byl nejlepší český tenista na každém grandslamu (Roland Garros 2010, Wimbledon 2010, US Open 2012 a poslední dva roky v Melbourne), ale až nyní se mu to povedlo být v něm podruhé na jednom turnaji. Své jediné finále si zahrál před pěti lety ve Wimbledonu, kde podlehl Nadalovi.

O postup do svého druhého grandslamového a prvního melbournského finále se Berdych po dvou dnech volna utká s bývalým svěřencem svého nového trenéra Andym Murraym, na kterého by tak mohl znovu vyrukovat s vítěznou taktikou. S o dva roky mladším Britem vede ve vzájemné bilanci 6-4. Jejich první střetnutí v Melbourne je naplánováno na pátek.

Trojnásobný finalista Autralian Open Murray v dnešním druhém čtvrtfinále potvrdil roli favorita v utkání s domácím Nickem Kyrgiosem. Devatenáctiletého Australana, který usiloval o své první grandslamové semifinále, zdolal rovněž ve třech setech 6-3 7-6 6-3.



"Bylo to složité utkání. Snažil jsem se hrát rychle, jak jen to bylo možné... Viděl jsem Nickovy zápasy, tak vím, čeho je schopný," řekl dvojnásobný grandslamový šampion Murray. "Dokáže zahrát skvělé údery, tak jsem se ho snažil dostat z jeho zóny."

Ve dvouhře mužů tak pokračují už jen hráči Top 10. O druhé semifinálové dvojici se rozhodne ve středu z duelů Novak Djokovič - Milos Raonic a Stan Wawrinka - Kei Nišikori.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 40.000.000 austr. dolarů)
úterní výsledky mužů (27. 01. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Berdych (7-ČR) - Nadal (3-Šp.) 6-2 6-0 7-6(5)
Murray (6-Brit.) - Kyrgios (Austr.) 6-3 7-6(5) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

716
Přidat komentář
VlS
http://youtu.be/Z8zpNxfFbR8
Reagovat
Frick
Dyť je to starý, Škoda, že Škoda se nemotá vyjma hokeje a cyklistiky i kolem tenisu. Jak by to bylo fajn, kdyby je na kury vozily trojkovými Superbi.
Reagovat
Frick
*y
Reagovat
VlS
Fricku, a co je na Superbu tak super? Porshe Panamera je přeci jen někde jinde. Jen pro tvoje info, Superba mám, ale už jsem jezdil s daleko lepšími auty.
Reagovat
Frick
Tak samozřejmě jsem myslel na pražském turnaji. A myslím Superba, který jezdí zatím maskovaný, ne toho současného, to je samozřejmě už auto patřící do penze. A tedy zatím maskovaný Superb 3, jenže bude představen za 2-3 týdny se dle dostupných informací jeví skutečně velice, velice dobře. Ano, Panamera to nebude, ale na tyhle reklamní projížděčky by to taky bylo velice efektní. Hlavně to místo na zadních sedadla - na dvě Cibule za sebou :o)

A v Soulu je posílali do Kií....
Reagovat
VlS
Ježíši, ty máš starosti, co tak vozit vodní melouny ze zahrádky na jižním pólu? Mě je to fuk čím je budou vozit, klidně na velbloudech.
Reagovat
sprchon
Starý? Jak pro koho... Nic to nemění na tom, že je Lucka krásná. ;) A jestli jezdí Superbem nebo stodvácou, to je mi fakt šumák. :D
Reagovat
Frick
Takhkle - není to akutální.
Reagovat
Mayo
tie oči :(
Reagovat
VlS
Yes, so clear, so bright, jak jí píše nějaká americká fanynka na FB :-)
Reagovat
rod_laver
Tomáš udělal chybu! I když si myslím, že Ester se k němu hodí víc. Jestli víš, jak to myslím..a samozřejmě nejlíp by se hodila k tobě :-)
Reagovat
VlS
Jako dcera leda :-))))
Reagovat
rod_laver
Aaaale, jen se nepodceňuj :-))
Reagovat
Frick
A je pěkná. Já bych to dal dohromady s JJ. Syn by byl hokejista, dcera tenistka :o)
Reagovat
VlS
JJ potřebuje kuchařku a pečovatelku, to bych Lucině nepřál.
Reagovat
Frick
Lucka umí vařit. A pečovat určo taky.
Reagovat
VlS
A chce?
Reagovat
VlS
Rozhodně bych jí přál někoho lepšího, než mámina mazánka Jardu s tchýní věčně za zadkem.
Reagovat
blixa
JJ díky mamince zůstává věčným dítětem. Což je super pro hokej, ale peklo pro partnerku.
Reagovat
ipko
tak teraz sa ukáže čo zlepšil od Paríža..fakt neviem či dokáže držať krok v medzihre s Novakom, ale keď to bude páliť hlava nehlava, tak verím že hej..uvidíme čo 1. servis a hlavne priame body a esá..minimálne to budú opäť tesné koncovky setov a tam už je to hop nebo trop..
Reagovat
smazaný uživatel
Už by to chtělo aby Nicole udělala nějaký lepší výsledek.
Reagovat
babolat.cz
měla by otěhotnět
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, tahle navratova sranda ji musi stat pekny love
Reagovat
babolat.cz
měla by otěhotnět
Reagovat
VlS
To stojí taky pěkný love
Reagovat
Jabadu
tak se musí vyhrát!
To mi žádnej nevymluví!
Ale okolnost, že jste porazil španělského krále a že vás přitom vedl strážník, musela působit velmi podezřele!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč Nicole nevyužije WC. Když neprojde kvalifikací. V hlavní soutěži by se mohla chytit a získat pár bodů
Reagovat
EllNino
když prohrála v kvaldě, tak už si WC nemuže vzít :)
Reagovat
smazaný uživatel
to jako nedostává WC do hlavní soutěžě?
Reagovat
EllNino
no když hrála kvaldu, tak asi těžko dostala WC do hlavní soutěže ...já nevím, jestli ještě nějaké WC vubec má ...
Reagovat
smazaný uživatel
myslím si že ještě ano, ale nevím to jistě.
Reagovat
Frick
Prý musí chodit za mez na hnůj :-(
Reagovat
jackiec
nicole kdo? měla by toho nechat, to je marnost nade vše, už jí ujel vlak
Reagovat
smazaný uživatel
a za stavu 0:4 Nicole otočila na 3:4 a jde podávat. Tak Nicole snad tě tohle nakopne
Reagovat
Mayo
Nicole je slabá.
Reagovat
smazaný uživatel
proč ?
Reagovat
slacker
Opakovane prohrava v kvalifikacich s hrackami pate cenove skupiny
Reagovat
Cico93
Otočila? Znížila ;-)
Reagovat
mahycek
Tak, si myslím,že Rafu uložte k ledu ,než začne své 250 v Již.Americe. A Rogera, to samé, než začne 23.2. turnaj v Dubaji. Možná, zítra začne duel, mezi Stanem a Nishim, jako předčasné finále. Od toho zápasu očekávám vše, co momentálně tenis nabízí. Co Ty na to Davore,(slováku) a bratře, i vy další. Nesu kůži na trh, že Nishiho jsem favorizoval, jako, černého koně turnaje ! A Tomovi samozřejmě přeji. Ten třetí,,Roger, už je pryč. Že by finále KEY-TOM ???
Reagovat
Mayo
Wawrinka Nišikori ? vsadil by som svoje boty na japončíka (: je to veľký tenista
Reagovat
janek_da
Sorač, ale nasazená pětka černý kůň?
Reagovat
smazaný uživatel
Pro me je nishi taky cerny hatatitla turnaje
Reagovat
mahycek
Pro mě byl vždycky, Old Shaterhand a Vinnetou, nejušlechtivější člověk, kterého jsem znal. Ach, bože,když na festivalu mě podal ruku, Piere Brice! Znám místa natáčení, mnoho jsem jich prošel,nafotil, natočil,jsem vlastně Vinnetuolog. A proto zdravím Hatátitlů, v apaččině,blesk.
Reagovat
sprchon
666 a tys to zkazil... :D
Reagovat
Jan
No tak 669. Přidej další a bude 670 :)
Reagovat
Jabadu
Parafráze:
"A jestli toho Skota do dvou hodin neporazím, toho chlápka pověste a s ní si můžete dělat, co chcete!"
"Rozkaz, šéfe." :-)
Reagovat
VlS
Tak tobě se zachtělo skalpu Statečného Srdce? Stejně přemejšlím, proč jako vlastenec nehraje v kiltu a v baretu s bambulí a nenastupuje na kurt za zvuku dud hrajících Loch Lomond. Pamatuješ na Lorda Petra při invazi v Normandii s loveckou dvojkou a dudákem?
Nicméně pro Skotsko mám jistou slabost.
Reagovat
Jabadu
"Utahové jsou slepé vrány a Dunivý hrom je velký lhář!" :DDD
Reagovat
VlS
jestli se nepletu chi, chi, chi?
Reagovat
VlS
Vždycky jsem měl radši Ilčiho, nebyl tak jankovitej jako brácha.
Reagovat
smazaný uživatel
Ilči umel lepe vetrit, ale v rychlosti se Hatátitlovi nevyrovnal
Reagovat
VlS
To jsou jen nepodložený pomluvy
Reagovat
VlS
Uvidíme, nevím kdo vyhraje a budeme to vědět ráno. Moc Nishimu nevěřím pro dlouhodobé výsledky, je docela křehkej a často zraněnej. Já fandím Stanovi, ale uznávám, že Samuraj hraje super tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel ve 3.setu prohrává už 0:3. Snad to Nicole ještě otočí
Reagovat
Jabadu
že jsem si všiml, že mám dnes více příspěvků, než hvězda tohoto webu (kterou mám v oblibě a vadí mi útoky na ni).
Když já mám takovou radost a Tomovi to moc přeji.
... ŠIROKÝ usměv :-)
Reagovat
Jabadu
má jednoznačně Petra!
Když jí to jde, tedy ... ehmmm :-)
Reagovat
baggik
a příjem mezi nohy má prý též dobrý :-D říkal Štěpec.
Reagovat
Jabadu
:D:D
"Kvitova ultras" na příštím zasedání rozhodnou, zda budeš popraven za úsvitu, či v podvečer. :-)
Reagovat
VlS
Ani jedno a obojí současně. Zhyne bolestivou smrtí, velmi pomalou, od úsvitu do soumraku mu budou předčítány vybrané příspěvky z TP a bude se je muset naučit zpaměti včetně, čarek, káčků, teček a příslušných mezer podle normy. No řekni, není to na chcípnutí?
Reagovat
Jabadu
Nebo tak! :-)
Reagovat
Jabadu
Já ještě něco prásknu a schovám to sem. Můj mladší bratr (profi muzikant) nedávno hrál ples ve Fulneku - (normálně živá kapela,( ne žádné duo se sequencery) - prostě kvalita pod produkcí K. Vágnera)
Jako jeden z organizátorů byl (pochopitelně) i pan Jiří Kvita.
Prý normální, pohodový chlapík - žádné nosy nahoru, prostě gaučo.
Jasně - pořádek, nasmlouvaná show ... atd., nic nebyl problém
Petra má z těch současných hvězd možná největší štěstí. Její rodiče jsou totiž normální! :-)
Reagovat
VlS
Ale pšššt, přísně se to tutlá ;-)
Reagovat
Jabadu
Ale vždyť jsem nic neprozradil. Srovnejme to s psychopatickými otci jiných hvězd. Já si myslím, že to je rozdíl. :-)
Reagovat
VlS
A tak já to beru v rámci čísla 1000, ale asi to nedáme. Lidstvo je už utahaný a líný.
Reagovat
Jabadu
Nevadí. Ale Tomáš vypadá hodně silně. Muráj také ... ale uvidíme. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bbc.com/sport/0/tennis/31002742
Reagovat
tommr
docela by mě zajímalo co řek Vallverdu o Tomášovi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Predpokladam, ze tomu rikal jeste kdyz delal pro murrayho
Reagovat
Kozoroh
http://www.idnes.cz/blog/clanek.445733.idn
Reagovat
smazaný uživatel
nejede to ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ale stejně, počkal bych s těmito úvahami. Teď je důležité vyhrát nad Andym, až potom by mělo toto smysl.
Reagovat
Jabadu
Chápu to jako oslavný článek a když pominu některé pravopisné chyby (naučil jsem se je nevnímat), vadí mi tam faktické chyby.
Obouručný backhand po lajně je jeden z nejsložitějších a nejriskantnějších úderů vůbec.
Autor uvádí, že ho Tomáš neumí.
František Pála v každém přenosu z DC upozorňuje, že je to obrovská zbraň, kterou nikdo ze současných hráčů téměř nepoužívá, kromě Tomáše.
Backhand po lajně je jeho přípravný úder na předpokládaný tlak.
Já bych spíše věřil panu Pálovi, než samozvanému odborníkovi (ale jistě fanouškovi tenisu). :-)
Reagovat
spaniel
Ty Nadalovy kratsi udery nejsou zpusobene věkem nebo zdravotním stavem, jak tady nekteri píšou. Je jen z formy. Stejne krátké udery hral treba proti Federerovi v Indian Wells 2012, kde kvuli tomu taky prohral. Pokud ma souper dostatečně dobre udery, tak je odmalička veden k tomu, ze z kratších micu se zakončuje nebo připravuje přechod k siti. Jestli se na necem projevuje jeho vek a stav, tak na pohybu. Je pomalejsi nez kdysi, spoustu bekhendu musel zacit slajzovat a spousty forehandu vraci z poslednich sil vysokým oblouckem. Proto ma vypadky na Wimbledonu, protoze trava ztrátu rychlosti neodpustí.
Reagovat
smazaný uživatel
No Rafa hral vždy kratší balony, ale vše to oběhal
Reagovat
spaniel
Ani ne. Kratsi hral, kdyz si nevěřil.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl jsme nikdy Rafu returnovat pod nohy, jak se snaží např Nole, nyní Berdych, Murray ... je mu vždy šlo o to co nejvíce ten balon roztočit, aby skákal vysoko
Reagovat
spaniel
A? Vzdyt to se nevylučuje. Da topspin i délku. Kdyz nejde délka, tak topspin pomůže, ale ne proti vsem.
Reagovat
Cico93
Presne.
To si vždy hovorím, že Nadal neni v pohode.
A dnes to neboli údery, ale vo väčšine priam nahravka Tomášovi.
Reagovat
Jabadu
Mno .. a co se s tím dalo dělat?
Nějaké řešení, když má kolena a záda v kýblu?
A osmnáct už mu není.
Reagovat
yenda1
Podle mě jsou na vině nohy čili pohyb. Teď je otázka jestli je to tím malým zápasovým vytížením.
Reagovat
Mayo
nemyslím si, že tým...proste už tá rýchlosť nie je taká...
Reagovat
yenda1
Takže s tebou souhlasím vlastně :)
Reagovat
Amputace
Naprosto výborně jsi to shrnul. Vidím to úplně stejně, věk doléhá prakticky pouze na jeho pohyb. Nicméně má alespoň tu výhodu, že jeho slice, k němuž je nucen se stále častěji uchylovat, je velice kvalitní. Když bych vzal někdejší top4, tak spolu s Federerem ho má určitě nejkvalitnější.
Reagovat
Mayo
Murrayho slice je perfektný tiež
Reagovat
Pe3k
Murray má přirozený talent na slice a podle toho jak ho hraje si myslím, že je to jeho oblíbený úder. Nadal se slice velmi dobře naučil. Federer je jiná liga.
Reagovat
Amputace
A v jakém roce bys tak řekl, že se ho naučil?
Reagovat
Amputace
Ale určitě není tolik účinný jako u těch dvou. Například Djokoviče Nadala slicovaným BH několikrát vysloveně ničil, napadá mě první set US13.
Reagovat
Pe3k
U Djokovice jsem si všiml už dávno, že čop na něj platí, používají ho často Murray i Federer. Rafa ho ničí forehandem po lajně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Djokovičovi vadí jakékoli vyvedení z rytmu no v tomhle směru. Vítr, odskoky.
Reagovat
smazaný uživatel
Idealne podavat jako Karlovic
Reagovat
Jan
Tohle je zajímavé: Berdych je po Tsongovi teprve druhým tenistou, který na grandslamu porazil každého ze čtveřice Djokovič, Federer, Nadal a Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo :D Když jsem to četl, tak jsem si říkal: to je divný, jaktože se to nepovedlo i Djokovicovi nebo Nadalovi, a pak mi to došlo :D že nemůžou porazit sami sebe, nějaký jsem dneska asi pomalejší nebo co :DD
Reagovat
baggik
Tak se nám ta velká 3+1 začíná povážlivě trhat. Po tom co bylo v New Yorku finále bez nich, může se to opakovat i v Austrálii.
Reagovat
stopan
Tak je to zapricinene viacerymi faktormi, Djokovic je stale v najlepsich rokoch, pri Nadalovom zdravotnom stave si clovek nemoze byt isty nicim ale strata rychlosti sa prejavuje aj na jeho hre nevynutenymi chybami. Murray stratil po vyhre vo wimbledone 2013 akosi motivaciu + prislo zranenie, minuly rok bol pre neho viac menej trapenim. Od Federera netreba cakat zazraky, ma svoje roky podobne ako Serena, takze v ich veku su celkom pochopitelne herne vypadky a trochu necakane vypadnutia. Roger moze prekvapit ale aj prepadnut,davam mu este dve sezony na okruhu, viac nie. Naviac som zvedavy ako sa zdravotne dokopy da Cilic. Janowicz zatial nepresvedcil aj ked uprimne cakalo sa od neho viac. Daniel Thiem sa akosi vytratil, zatial najvacsi prinos pre top ten urcite Nishikori a prislub do buducna Kyrgios, Coric je este velmi mlady, takze mozno o rok dva nieco ukaze. Dimitrov a Gulbis by si to mali trochu popratat v hlave ak sa chcu vyssie posunut, neovoriac o Fogninim, ten mal mozno aj na top 10, ale s jeho saskovanim na kurte :D a hlupou mentalitou sa vyssie nedostane. Sam som zvedavy na T. Berdycha ako konzistentne bude hrat pocas sezony, ci prekroci svoj tien.
Reagovat
spaniel
* Dominic Thiem
Jinak zapomněl si na Raonice, ten se bude jiste držet u špice, navic se stale zlepšuje.
Reagovat
baggik
Ti mladí určitě půjdou nahoru, jejich výkony budou konstantnější s přibývajícím věkem, alespoň tedy ti, kteří to ustojí psychicky. Nadal už možná nikdy neodehraje celou sezonu bez pauz, Novak po té co se stal otcem už to taky tak nehrotí, Roger po olympiádě skončí a Murray dosáhl maximum tim, že vyhrál wimbledon. Bude to zajímavé, škoda, že tam není silná generace hráčů kterým by teď bylo kolem 24,25.
Reagovat
stopan
Nadal sa uz vracal viackrat po zraneni. Problem je v tom, ze s pribudajucim vekom, je sa vratit do zapasoveho rytmu tazsie a tazsie. Co sa tyka toho velebeneho roka 2013, tak si mylsim ze najlepsiu sezonu mal v roku 2010, vtedy vyhral 3 grandslamy. K ospevovanemu roku 2013, je pravda ze bol pre Rafana velmi uspesny, ale nebyt tej jeho zarputilosti tak az taky uspesny byt nemusel. Na Rolland Garros mal velke problemy v prvych troch zapasoch, D. Thiem ho trapil dva sety, nebyt tej blbej chyby na sieti v tiebreaku za stavu 3-1 pre Thiema mal by este velke problemy. V druhom kole sa set a pol trepil s Klizanom, a ani s Fogninim to nemal lahke, prakticky cely zapas sa povacsine branil, Slavny Fogniny utocil a Nadal bol zalezeny dva metre za zakladnou ciarou. Fogniny vsak kazil aj zdanlivo "nepokazitelne". paradoxne potom sa chytil a cez aj dost stastne semifinale s djokovicom vo finale vytrepal ferrera, ktory asi tenisove nacinie zabudol kdesi v satni :D :D. Vo wimbledone vyhorel ako fakla uz v prvom kole. Formu ziskal na hardoch, vyhral oba Masters, ale aj tu mal problemy s federerom, ktory opat v herne odisiel v klucovom momente a Djokovicom. Na US open mal tazky zreb, ale potencionalne hrozby koncili o kolo skor :)))), tak sa cakalo na finale Djokovic Nadal. No Djokovic predviedol podobny vykon ako vo Wimbledone, jedna uderova katastrofa, v tretom sete po nevyuzitiych sanciach uplne herne odisiel a uhral prakticky za dva sety uz len dva gemy :D. Na turnaji majstrov nenaplnil sen vyhrat prvy raz trofej.
Reagovat
smazaný uživatel
Když tě tak poslouchám, tak vlastně Rafa nikdy nehrál dobře. Spokojený by jsi asi byl jen pokud by vyhral v 1 roce všechyn Slamy ..:-)
Reagovat
stopan
Nepovedal som nikdy, ze by si vitazstvo nezasluzil, len hodnotim to co som videl, a myslim ze aj viaceri videli, sam nemozes povedat ze Rafan alebo murray zdolali Novaka vo wimbledone pripade us open 2013 po skutku vynimocnom vykone. Je skutku ze sa na frech open 2013 trapil v 4 zapasoch mal problemy a dost velke, vo wibledone vyletel v prvom kole. Preto vravim, to co ho robi sampionom, je jeho zarputilost a vytrvalost odvracat neprieznive skore a otocit vyvoj zapasu na jednej dvoch prilezitostiach v case ked mu hrozi porazka.
Reagovat
Mayo
ježiš každý kto vyhral s Djokovičom, tak preto lebo srb nehral dobre...už je to smiešne :D ty si jeho fanatický fanúšik ?
Reagovat
VlS
Tak úplně obecně ( a výjimky potvrzují pravidlo) ten co vyhraje hraje líp, než ten co prohraje, takže logicky, ten co prohrál, hrál prostě hůř. Na pochopení týhle myšlenky není potřeba doktorskej titul z Harwardu, na to stačí tak třetí obecná, jakej má smysl z toho zkoušet dělat vědu? Když je někdo lepší tenista , tak má hrát líp než konkurent.
Reagovat
stopan
Myslim, ze aj ty vies, ze v sporte nie vzdy plati ze vyhraje lepsi alebo kvalitnejsi :))) , to iste plati v tenise, nie vzdy vyhraje hrac ktory je aktivnejsi a lepsi, velakrat je to o hlave a vonkajsie tlaku zo stran medii a divakov. Hlavne co sa tyka tych spoimanych finale tak djokovic nepodal vobec vykon hodny svetovej jednotky. To ze napriklad Barcelona prehra na pode getafe, este neznamena ze bola herne horsia, proste pride zapas, kde mas vela sanci a proste nedokazes ich premenit, v tenise to plati tiez, su zapasy aj nadal mal take, kde mal spustu prilezitosti na break a nedokazal byt efektivnejsi ako super, ale u neho je to skor vynimka :). Su zapasy kde proste superovi nefunguje nic, napriklad Nadal federer finale french open 2008, proste nadal nemusel predviest ani top vykon aby vyhral, federer hral od zaciatku uplne zle. Vcera som si pozrel finale v rime 2006 nadal federer a tu sa mi ukazal ten rozdiel medzi oboma hracmi, riesenie zlomovych momentov, federer vedie v poslednom tiebreaku 4-2 je na sieti a uplne zle rozhodnutie, namiesto krizneho forehandu vonku z kurtu to zahral kratkym uderom za tecko nadalovi na forehand a bolo obhodenie. :D Nadal v najlepsej forme je nekompromisny v zakoncovani finalnych uderov, kdezto niekedy mi nabehy na siet zo strany federera pripadaju velmi ale velmi naivne po tej kratkej prihravke meter a pol za tecko :D :D
Reagovat
stopan
oprava to obhodenie bolo za stavu 3-1 pre federera v rozhodujucom tiebraku, inac v tom zapase presustroval matchbaly vlastnou netrpezlivostou a chybami.
Reagovat
VlS
Podívej, já se tenisu rekreačně a ne moc intenzivně věnuji skoro padesát let. řečí o tom, jak lepší prohrál a podobně jsem slyšel ( i sám vyslovil) spousty, ale je to blbost. Lepší je ten, kterej dokáže získat a proměnit match point a hotovo, všechno ostatní jsou hen řeči.
Reagovat
stopan
vies tenis je o hlave teda psychike, nie vzdy o umeni ale o hlave a mentalnej voli.
Reagovat
VlS
Ano, opravdu vím, jakou roli hraje psychika v jakékoliv ludské činnosti, ale to nic nemění na tom, že komplexně lepší hráč získá víc bodů a vyhraje. Do komplexnosti výkonu patří vše, od úderů a fyzické výkonnosti po psychickou rovnováhu a odolnost a hlavně vůli zvítězit. Cokoliv bude chybět, způsobí prohru. Vše se promítne do jednoduchého, číselně jednoznačně vyjádřeného výsledku. Všechno ostatní jsou jen relativizující žvásty s nulovou hodnotou. Nic si za ně nekoupíš.
Reagovat
stopan
zopakujem to este raz, nie vzdy aktivnejsi hrac v zapase uspeje, nie vzdy vyhraje hrac ktory v zapase ma vyssi pocet vyhratych vymien :)
Reagovat
VlS
Vždy vyhraje hráč, který získal a proměnil MP, vše ostatní je jen povídání o ničem. Za výhru jsou body a peníze, za aktivitu, která nevedla k výhře nedostaneš nic. Správná míra aktivity je ta, která vede k výhře. Je jen cýhra a prohra, Nic jinýho objektivně neexistuje. 1 a 0, digitální výsledek.
Reagovat
VlS
Lepší je ten, kterej dokáže získat víc pointů, vše ostatní je nesmyslná relativizace naprosto jednoduchého faktu. Jestli chceš hodnotit uměleckej dojem, tak jdi na krasobruslení ( v slovenčine krasokorčulovanie), nebo na volbu miss čehokoliv, tam se podvádí s bodováním neuchopitelného.
Naštěstí v drtivé většině sportů stačí měření času nebo počítání bodů.
Reagovat
stopan
haha mam pocit ze trosku si sa sekol, v tenise neplati ze automaticky vyhrava ten kto vyhra viacej fiftinov v zapase, je jedno ci vyhravas cistou hrou alebo cez zhodu, dolezite je vyhravat game.
takze porovnavat krasokorculovanie a tenis je dost od veci.
Reagovat
stopan
inac v spominanom finale v rime 2006 bol pocet vyhranych vymien 179 ku 174 pre federera :D takze asi tak :D
Reagovat
Patri.k
Je vidět, že Nadal Berdycha rád nemá, již v minulosti se k Berdychovi vyjadřoval nelichotivě, teď opět místo toho, aby pochválil hru Berdycha, tak to sváděl na sebe.
Reagovat
VlS
Přečti si to prosím znovu, O Berďovi mluví jako o Tomasovi a velmi ho chválí a konstatuje, že mu to usnadnil, protože hrál blbě. Tuto realitu viděl každej, kdo se na to díval.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ona ta věta "usnadnil jsem mu to" zní prostě tak trochu shazujícím dojmem Tomášovy hry, i když netvrdím, že to tak zrovna myslel. Ale není jediný, kdo tohle po prohře tvrdí :)
Reagovat
Jan
Může ho shazovat jak chce. Prohrál, žádným shazováním si už nepomůže, tím to pro něho skončilo. Určitě je pěkně naštvaný. Nanejvýš tím může Berdychovi pomoct, že ho Můra podcení :)
Reagovat
yenda1
Berdych je mu šumák. A soudit dle nějakých pozápasových rozhovorů? Vždyť jsou to většinou takové řečičky, a pokud má člověk trochu té soc. inteligence tak ví co má říkat, aby si svůj mediální obraz nepohnojil.
Reagovat
smazaný uživatel
to je úplně normální, že se většinou hráči zabývají svojí hrou, protože o to jim jde, starat se o svou hru.
Reagovat
Jabadu
Vím, že je to hodně přitažené za vlasy, ale já se domnívám, že u koordináčně náročných sportů (jako je i tenis) může mít vliv každý gram.
Tedy třeba i to, jestli hráč(ka) má náramek, řetízek ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to aby chodili všichni do hola
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/B8WbEKsCAAE4mXe.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
dobrá zpráva - podle oficiálních údajů ATP vytvořil Nadal jeden rekord - je jediný hráč Top10, který dostal dva kanáry po sobě od žebříčkově níže postavených hráčů. Tak aspoň nějak snižuje náskok Federera v počtu rekordů :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
VlS
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/nemyslim-si-ze-to-je-otazka-toho-jakeho-ma-kouce-komentuje-novak-berdychovu-formu--1448380
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Novák je, jak sám zmiňoval kámoš jak s Krupou, tak i Tomášem. Těžko od něj čekat něco jiného. Ale změna u Toma je jasně vidět, nepamatuji si, že bych někdy viděl Berdu se takto dobře hýbat na kurtu, používat obranné čopy, nabýhat tak často na sít, hrát chtře agresivně, atd.
Reagovat
Jabadu
Třeba je to tím, že konečně hraje bez té zatracené čepice! :-)
Ta má také určitou hmotnost.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, aspoň z mého pohledu nemůžeme jiná vyjádření než tato od Nováka očekávat, bere ohledy na Krupu.
Reagovat
VlS
Souhlasil bych celkem s tím, že by nebylo možné za měsíc hráče něco zásadně nového naučit, ale prvky je možné nově poskládat a určit si nový herní plán. Všechny základní údery jsou jistě už od Navrátila, Krupa je pomáhal vylepšit.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/herni-projev-se-za-jeden-mesic-nemuze-uplne-zmenit-mysli-si-berdychuv-extrener-krupa--1448466
Reagovat
VlS
Trochu to vypadá, že to nebyl rozchod úplně v pohodě, tak nějak to vyznívá malinko ublíženě
Reagovat
smazaný uživatel
taky se mi to tak zdá. Ale ono je to trochu pochopitelné, i když si to Krupa asi vzal krapet osobně. Není příjemné přijít o takovou práci, a teď se hodně mluví o přínosu Valverdua, a Krupa tak, jak tu někdo psal, může vypadat jako "trenérské pako", i když to tak není. Oni jsou myslím přátelé i s Novákem, a z toho rozhovoru s ním taky vyplývá, že se snaží Krupu trochu bránit.
Reagovat
smazaný uživatel
Krupova věta : Podle Tomáše Krupy, bývalého trenéra české tenisové jedničky, na Berdychově projevu lze spatřit podstatné prvky jejich šestileté spolupráce...

To je vůl, takže vlastně to byla jeho skvělá práce
Reagovat
smazaný uživatel
Jako promiň, ale co má říct? Sorry, byl jsem 6 let blbým koučem, jsem vlastně blbec, pod kterým Tomáš nikdy nic nevyhrál? Já teda nevím, jak se rozešli, ani mi do toho nic není, ale hned dělat z Krupy ukřivděnýho neschopáka mi přijde dost přehnané ne? Už jsem to jednou psala, je to taky o hráčovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že neměl vůbec ten rozhovor dávat, protože tady se dá odpovědět jen blbě
Reagovat
Jabadu
Éru superkoučů určitě odstartoval jednoznačně on. Ale většina špičkových hráčů se shoduje, že Lendl je výjimečný člověk. Umím si představit, že tak, jak byl náročný k sobě, tak byl náročný na Andyho. Dřina, dřina, dřina ... a poslouchat! Ti ostatní vypadají jako kámoši současných hvězd. To asi stačit nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, ale hlavně to byl a je geniální stratég ...
Reagovat
Pe3k
Souhlas. V mých očích je jednoznačně nejhorší a nejzbytečnější Boris!
Reagovat
smazaný uživatel
No když už nic, tak výrazně vylepšil Noleho podání a hru na síti. Zbytek u něho snad ani zlepšit nejde, jedině poradit určitou taktiku
Reagovat
Jabadu
V rozhovoru s Markem Ebenem (Na plovárně) řekl, že jedna z největších rad, kterou kdy dostal od Tonyho Roche byla, že když bude nervózní, má být v úderech agresívnější!
Všichni ... i ty největší hvězdy ale dělají pravý opak! Začnou hrát kopce nebo údržbu. Pamatuji si, že mne to zaujalo. :-)
Reagovat
VlS
Viz doleji jsem přidal odkaz na článek s Danym
Reagovat
Jabadu
Jo dík. To jsem ještě nečetl.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Rafa bude zase hodně dobrý, vůbec bych se ho ani nesnažil nijak odepisovat.
Reagovat
smazaný uživatel
V dnešním sportě je zajímavý 2 stránkový rozhovor s Valverdu...nazývají ho tam "malý Lendl" ..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
sem s ním! :D Něco zajímavého v něm?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jestli je na netu, četl jsem to při obědě.. S Lendlem jsou prý velcí kámoši a dodnes si denně píši nebo volají a baví se o tenise...popisoval tam, jak mu Ivan pomohl, když mu ukázal věci na soupeřích, který normálně neviděl, chvalil jeho metodiku treninku, apod
Reagovat
VlS
je to ono?

http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/prichazi-dobry-cas-aby-tomas-grandslam-vyhral-rika-berdychuv-kouc-vallverdu--1448576
Reagovat
VlS
A článek s Krupou

http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/herni-projev-se-za-jeden-mesic-nemuze-uplne-zmenit-mysli-si-berdychuv-extrener-krupa--1448466
Reagovat
Mayo
No, moje obavy predzápasové sa naplnili, videl som to nakoniec ... Rafa slabota, tie prvé dva sety no cemment ale asi sa to dalo čakať, neni to ono, snáď sa jeho hra zlepší čím skôr...každopádne Berďa podával neskutočne, tak dobre podávať som ho v živote nevidel, bol nepreraziteľný...škoda chcel som zápas RN vs AM...a čo sa týka Murrayho, tak 3-0 podľa očakávania...páči sa mi na turnaji a podľa mňa sa v semifinále stretnú 2 hráči s najlepšou formou na turnaji...bude to zaujímavý zápas...budem fandiť Andymu ale po pravde neviem neviem, bude to mať ťažké, on to na Berdycha moc nevie, kdežto TB si na neho verí a navyše má Vallverduho, ktorý pozná AM dokonale...no som zvedavý ako to dopadne celé v závere ... vamos Rafa !
Reagovat
smazaný uživatel
:DD Zítra bude zataženo až oblačno, místy přeháňky, na horách můžeme očekávat občasné sněžení, bude foukat mírný severozápadní vítr...vamos Rafa!
Reagovat
Jabadu
Všimli jste si povislé kůže u jeho jinak impozantně vypracovaných nohou? On asi zhubl!
(Tím nechci nic naznačovat, jsem normal hetero) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska ale myslím říkal v nějakým rozhovoru, že nezhubl. Možná bych to ještě našel.
Reagovat
smazaný uživatel
Q. Did you lose also some weight recently?

TOMAS BERDYCH: No.
Reagovat
Jabadu
On sám to asi těžko přizná. Ale může to být jiný poměr svalstva a podkožního tuku. Ono je to důležité v každém vrcholovém sportu, ale u koordinačně náročných sportů (krasobruslení, golf, tenis, gymnastika ...) to může mít zásadní vliv!
Reagovat
smazaný uživatel
to může, jen předávám, co řekl on.
Reagovat
smazaný uživatel
V obličeji ma na 29 let hodně vrasek a trochu vyhaslé oči, aby to nepřehnal s tím drillem
Reagovat
George_Renel
V tom případě je Nadal zralý na starobní důchod.... :-)))
Reagovat
Jabadu
No pozor! Kolena a kotníky má jako důchodce! Tak to prostě je.
Reagovat
Jan
K nějakým vráskám mu možná pomohla i Ester :)
Reagovat
PetaM
Tak jo Tome, začni pomalu otáčet tu vaši bilanci ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo tady psal, že chce zlomit 1000 příspěvků. Tak nadhazuji jedno téma, co by měl Rafa zlepšit.

Jé stále pomalejší a stále bude. Se svým pojetím hry bude těžko obstavat, když už nebude tak rychlý. U něj vidím jako největší problém, že posílá hodně krátký balonů ...

Jsme zvědaví, zda za pár let po vzoru Rogera neangažuje někoho jiného, ale toby asi strejda nerozdýchal
Reagovat
smazaný uživatel
na to ti někdo napíše, že za pár let už Rafa hrát nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
To je asi dost pravděpodobné, je už dost zdravotné zbídačený ve svých 28 letech
Reagovat
Jabadu
Podle mě ho fyzicky ničí antukový styl. Umím si ho v padesáti představit s hůlkou. Totálně si zničí kolena, kotníky, lokty ... Ale nepřeji mu to, pochopitelně.
Reagovat
Mayo
áno, pohyb už nie je to čo býval a tým úderom chýba dĺžka...kopce na téčko je pekná lahôdka na zabitie loptičky
Reagovat
yenda1
Nerad to říkám, ale co jsem Rafu neviděl, připadá mi jakoby hrozně zestárnul. Tady na AO strašně utrápenej výraz, i ty jeho vlasy vypadají,že mají dost. Ani psychicky se mi moc nelíbí.
Jestli je tohle jeho odcházení ukáže až čas. Už se pohřbíval mnohokrát, takže opatrně.
Úderová jistota je někde na dovolený, nohy nic moc. Dělá moc chyb, což je s jeho stylem problém. Pokud se nedá do kupy, na cihle ve Francii padne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by vyhrál French OPen, považoval bych to za malý zázrak, ...on ma špatné kolena, záda, a kdo ví co ještě, uměle mu prodlužují sportovní kariéru nejlepší doktoři ve Španělsku, ....letos čeká titul na cihle na Djokera nebo Nishikoriho
Reagovat
Cico93
Uvidíme.
Treba, ale povedať, že Titul už čaka na Novaka od roku 11.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale Rafa nikdy nebyl tak dole jako ted, když se vracel před 2 lety, tak všechny drtil a měl jeden z nejlepších let
Reagovat
stopan
Nadal sa vracal viackrat po zraneni. Problem je v tom, ze s pribudajucim vekom, je sa vratit do zapasoveho rytmu tazsie a tazsie. Co sa tyka toho velebeneho roka 2013, tak si mylsim ze najlepsiu sezonu mal v roku 2010, vtedy vyhral 3 grandslamy. K tomu roku 2013, je pravda ze bol pre Rafana velmi uspesny, ale nebyt tej jeho zarputilosti tak az taky uspesny byt nemusel. Na Rolland Garros mal velke problemy v prvych troch zapasoch, D. Thiem ho trapil dva sety, nebyt tej blbej chyby na sieti v tiebreiku za stavu 3-1 pre Thiema mal by este velke problemy. V druhom kole sa set a pol trepil s Klizanom, a ani s Fogninim to nemal lahke, prakticky cely zapas sa povacsine branil, Fogniny utocil a v 60 % kazil aj "nepokazitelne", paradoxne potom sa chytil a vo finale vytrepal ferrera, ktory asi tenisove nacinie zabudol kdesi v satni :D :D. Vo wimbledone vyhorel ako fakla uz v prvom kole. Formu ziskal na hardoch, vyhral Masters, ale aj tu mal problemy s federerom, ktory opat v herne odsiel v klucovom momente a Djokovicom. Na US open mal tazky zreb, ale potencionalne hrozby koncili o kolo skor :)))), tak sa cakalo na finale Djokovic Nadal. No Djokovic predviedol podobny vykon ako vo Wimbledone, jedna uderova katastrofa, v tretom sete po nevyuzitiych sanciach uplne herne odisiel a uhral prakticky za dva sety uz len dva gemy :D . Na turnaji majstrov nenaplnil sen vyhrat prvy raz trofej.
Reagovat
Jabadu
"Jakej Wawroch zase?! Člověče, vy tam máte figur, jak na orloji!"
"Ale Wawroch jste vy, Mistře."
"Jo Wawroch, já zapomněl ..." :-)
Reagovat
Nola
neverila som velmi, ale priala som mu, nech konecne zlomi, to prekliatie menom "Rafa",ta statistika bola totiz hroziva, podarilo sa, aj ked som v zapase nemala favorita, fans Rafy su smutni, druhi oslavuju, tak to v sporte chodi... prekvapenie je na svete, dolezite je udrzat nervy, euforiu z vitazstva na uzde a pokracovat vo vykone.... mam favorita este v pavuku, ale v pripade, ze zlyha /vsetko je mozne, favoriti padaju ako hrusky/, jednoznacne fandim Tomovi, ak GS dokazal ziskat Marin, Stan, DelPo, preco nie Tom?
Reagovat
Jan
Jestli se mu to nepovede, uvidíme prečo nie :) Ale prečo nie :)
Reagovat
Jabadu
Alespoň někdo ze Slováků přeje Tomášovi.
Slováci, kteří přejí českým hráčům(kám) /i Tomovi/ většinou nežijí na Slovensku. Zvláštní, že? :-)
Reagovat
Nola
hadzat vsetkych Slovakov do jedneho vreca nie je spravne, ja vo vseobecnosti fandim "Slovanom" maju to ovela tazsie, su zaznavani, podcenovani, pochadzaju z byvaleho vychodneho bloku.... su to tzv. barbari, rozdiel je viditelny v podpore divakov, posudzovani ich spravania na kurte...
Reagovat
VlS
Nemáte někdo link na video holek deblistek?
Reagovat
Padme
svou troškou do mlýna... Viděla jsem asi dva gemy a je mi vlastně jedno, jak to probíhalo. Berdychovi moc gratuluji a držím palce do dalšího zápasu! :)
Reagovat
FulnekUltras
Tak hlavní je nakonec výsledek... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Můj tip je, že půjde dál Djokovic a Nishikori
Reagovat
Cico93
Tak samozrejme každý zápas je iný, ale keď vychádzam z posledného zápasu Tak jasný Kei!!!
A Miloš uvidíme ako mu pôjde servis, ale každopádne Novak by mal.
Reagovat
kada.tom
psal jsem to tu včera - Novak a Nishi postoupí :-)
Reagovat
VlS
Nole a Stan
Reagovat
smazaný uživatel
U mě jde dál jednoznačně Nišikori, a u druhého mám skromný tip Raonic.
Reagovat
Mayo
Djokovič a Nišikori, súhlas.
Reagovat
Fandina
Přeji Nišimu a Raonicovi.
Reagovat
Jabadu
Byl dnes Andy se svou defenzívou lepší než Rafa? Výsledkově ano, ale bude to stačit na stylové přímky? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To se nedá srovnávat, Andy měl Kyrgiho dobře přečteného a hrál to úmyslně, hodně čopů a měnění rytmu hry, a to perfektně zafungovalo. Na Berdycha příjd s nečím jiným, ale myslím a doufám, že ho Tomáš dá.

Myslím, že pro Toma rozhodně jeho lepší forma a ze strany Daniho dokonalé přečtený Andy, přesně ví co mu vadí a co ne
Reagovat
Jabadu
udělali těch 1000 příspěvků (jak bývá zvykem u Petry), chci vám říci, že nic nového nevím, vůbec nic se nestalo, David Berdych sedí furt, ale napíši vám o tom! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no to bude ještě pořádná dřina, udělat dalších 500...
Reagovat
Jabadu
Tak například by se mohly rozebrat Nadalovy obličeje během zápasu. Jako takový ksichty jsem u něj ještě neviděl! :-)
Reagovat
VlS
Třeba se je učil od kapybary.
Reagovat
VlS
Strejda Toni to natáčel na video a pak ho režíroval, aby to bylo autentické
Reagovat
VlS
Ale mám s tím problém, nechce se mi kopat do Rafy
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo to jak ho svěděl obličej, když ho pak kvůli tomu musel před každou výměnou ohrabávat. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Uváděl Sepiho jak dal poprvé Rogera, asi tušil, že Rafa to nedá
Reagovat
smazaný uživatel
ten sestřih toho zápasu je fakt hodně by Nadal´s fun club! :D Je tam tak každej 5 vitěznej míč proloženej jedním Tomovým, to je skoro zázrak, že vyhrálo tolik ne?! :D Kdybych ten zápas neviděl, tak si myslel, že musel mít asi z pr*ele kliku, když vyhrál 6:2, 6:0(!!!),7:6 :D a ještě na závěr jeden postřech.. když si to tady pročítám, tak tu máme aspoň tak 20 000 top trenéru tenisu, to jsou neskutečný věci, co dokážete vypustit někteří! :D a hlavně ty závistivci! No a co, tak ho Murray třeba porazí, ale když bude Béďa hrát jako dneska, tak se ho vždycky zastanu oproti těm deb*lům, co mají ty svoje držky nalepený na obrazovce svýho počítače se zadkem přirostlým ke svýmu kolekovýmu křeslu, zatím co on dře, maká a už 5 let patří mezi top 10 tenistů na světě, což je masakr, protože těch tenistů co neřečněj a hrajou je pořád taky dost a jenom na žebříčku přes 1000.. tak si to přeberte!
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepší je podobné příspěvky ignorovat, blbost a závist jsou asi nesmrtelný :)
Reagovat
Jan
Dobrých trenérů není nikdy dost, ne ? :) Až půjde Valverdu o dům dál, Berdych bude nějakého potřebovat :)
Reagovat
Jabadu
a můj dojem je ten, že Kyrgios měl spoustu, ale opravdu spoustu příležitostí ukončovat výměny winnery, kdyby nehrál tím strašným liftem.
Murray víceméně nahazoval a Kyrgios točil balóny, což mu Andy v pohodě dobíhal.
Představuji si Tomášovy stylové bomby a přímky ... a mám z toho celkem dobrý pocit. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Doufejme, že by to mohlo vyjít. Až v SF se bude pro Toma lámat chleba.
Reagovat
Jan
No tak chleba se lámal už s Nadalem, ale teď ho bude muset zlomit ještě 2x :)
Reagovat
VlS
Navíc bych řekl, že tam byla fůra situací, kdy to prosilo o náběh na sako a volej a kirgios zůstal vzadu jak pes uvázanej u boudy, občas se utrh a šel tam, když nikam chodit neměl. Ale to je o praxi, bude hodně dobrej.
Reagovat
George_Renel
Já zatím pořád nevěřím té jeho hlavě. Zatím jsou mu více než výsledky parádičky a divadýlka. Něco jako Dimitrov. Hlavně myslet na to, aby v zápasu byla alespoň jedna parádní výměna, aby lidi zatleskali. Co na tom, že je to třeba ta, kterou ztratí zápas.
Reagovat
VlS
Hmmm, pokud máš pravdu, tak to má problém. Radek Štěpánek je to samý, jak kdysi řekla Sojka:
hraje na efekt a je z toho defekt :-))
Reagovat
smazaný uživatel
mura ho sfoukne jak svicku tu lopatu a pak si berdych pujde zase vybrecet srdicko k ester a utracet miliony
Reagovat
VlS
Kolik mu jich pošleš?
Reagovat
Jabadu
Tak "vzatej" jsi byl a jsi. To jsem si všiml. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala v top formě dokáže možná porazit jedině Djokovič v top formě a obráceně. To ovšem nemění nic na tom, že Nadal mimo top formu je pořád vynikající hráč. A opravdu mě nehorázně se*e, jak neustále někde čtu degradaci dnešního Tomášova skvělého výkonu na základě toho, že Nadal nebyl stoprocentně ve své kůži. No a co??? V těch 23 vzájemných zápasech by se určitě našel i takový, kdy Tomáš nebyl ve své kůži. Zajímalo to někoho? Nadal před dvěma dny vyřadil bez problémů 15. hráče světa. Chce mi snad tvrdit, že takový tenista neumí hrát tenis. Dneska pronesl, že se cítil dobře, ale skvěle hrající Berdych mu nic nedovolil. A přesto tu pořád čtu, co kdyby se hrál 4. set, co kdyby byl Nadal v top formě, co kdyby Tomáš nezměnil trenéra atd. atd. Jděte s tím už do p*dele. Tomáš zcela zaslouženě vyhrál 3-0 na sety, to je jediná podstatná věc. To je tak těžký přijmout, že se mu to fakt povedlo? Když prohraje, je to špatně. Když vyhraje, je to zase špatně. Tak se na ty jeho zápasy nedívejte, když vám ten člověk tak strašně vadí!
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý SOUHLAS!!
Reagovat
George_Renel
Klid. Samozřejmě že máš pravdu. Ale vem si, že když vypadla Petra, bylo tu hodně přes 1000 příspěvků.
Když udělal dnes skvělý a takřka historický výsledek Tomáš, není tu ani polovina...
Takoví prostě lidi jsou.
Reagovat
smazaný uživatel
O Petru bude vždycky větší zájem. Protože ona je ta, co vyhrála GS a TM.. Hráč, který byl "jen" ve finále(zatím) není tak zajimavý..
Reagovat
Roger_Federer
To si trochu mimo, dojit do finale nebo semifinale na muzskem Granslemu v konkurenci poslednich 10 let je skoro stejna disciplina jako vyhrat Wimbledon..v zenskych.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to nejsem mimo.. Tak se podívej, když vyhraje turnaj Tom a když PEtra, jaký to má ohlas.. u Petry je plno komentů, plno.. Zatímco u Toma? Slabá půlka.. a nenmluvím jen o TP:
Reagovat
smazaný uživatel
A sice je hezký, že řkáš,v podstatě, že SF v chlapech je takové F v ženských.. Ale lidi to tak určitě neberou :) Zatímco Petru berou jako hvězdu, královnu a neívm co, Tomáše berou, jako, že, jo je dobrej, ale PEtra je lepší... (ikdyž se srovnávat ATP,WTA nedá!)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, vrána k vráně, mužský k mužskýmu.... Mě ATP zajímá jen okrajově, na můj vkus jsou zápasy příliš nudné a strašně dlouhé, protože se hraje někdy i 5 setu ( měli by hrát taky na dva vítězné, to by se děli věci ).U Petry je tolik komentů, jen když prohraje....Jinak Berďovi fandím a už by konečně měl to finále dát, ne-li titul, je na čase vytřít někomu zrak i Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už jsem si prostě musela ulevit, protože nemůžu uvěřit tomu, co za hnůj tu neustále čtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je přece jasný, že to tady budeš číst. Prostě si Tomáš dovolil po 9-ti letech porazit Nadala na AO, což skoro nikdo nečekal, tak prostě Rafa neměl svůj den, kdyby to bylo naopak, tak bys tu zase četla, jak je Tomáš labilní, neschopný, nepatří mezi Top hráče apod.. Soudné fanoušky Nadalfans abys hledala v kupce sena, ale nenech si kazit radost, dneska je Tomášův den, zítra už to bude zase jiné :)
Reagovat
janek_da
Asi trošku přeháníte ;-) Řekl bych, že většina fanoušků (i Nadala) je v cajku.
Reagovat
smazaný uživatel
O to nejde, naštěstí tu není žádný troll, jen prostě Tomášovi se po 9 letech povedlo něco, po čem dlouho jako jeho fandové toužíme a pak tu čteme, že jsme vlastně naivní, protože to bylo tím, že Rafa nehrál svůj top, taková menší degradace Tomášového výkonu. Jak píšu, jen pár /tito např./ to napsali objektivně, jinak se tu mele pořád to samé. Ale mně je to šumák, já mám radost a panáka si dám ještě jednoho :)
Reagovat
Jan
I kdyby si Nadal v zápase zlomil nohu a prohrál, tak mi to vadit nebude. Ne že bych mu tu zlomenou nohu přál. Wawrinka také vyhrál loni jen díky Nadalovým zádům. A zas tak moc se to nepropíralo. Tomáš hrál dobře. Nadala porazil, tak co. Wawrinka loni měl co dělat aby zraněného Nadala porazil.
Reagovat
VlS
Taky je mi z toho smutno
Reagovat
Pe3k
Jo to je přesně ta dmnce co zde píšou jeho trolští fandové. Nadala pořád někdo omlouvá, že je zraněný, že neměl svůj den atd. A co ostatní hráči? Oni snad mají pokaždé top formu? Nikdy je nic nebolí? Nadal po všech těch jeho zraněních, nebyl ani 1 na operaci, což tak nějak naznačuje, jaké zranění ve skutečnosti měl...Fakt je ten, že Nadal od jara 2014 neporazil žádného top hráče. Prohrál s celou řadou hráčů mimo top 100 a se dvěma co jim není ani 20 let, jednomu dokonce 17. Berdych byl prostě o parník lepší a zaslouženě vyhrál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš odehrál fantastický zápas a zaslouží si za něj největší respekt. Celé dva sety Tomáš nedovolil Nadalovi se chytnout, až ve třetím setu se hra vyrovnala a stejně Tomáš prokázal, že si zaslouží vyhrát, protože perfektně zlvádnul klíčové chvíle a psychicky skvěle ustál nesmírně náročné momenty zápasu. Ať si to kdo snižuje jak chce, Berdych předvedl špičkový výkon, a nad některými jeho údery jsem musel jen uznale pokyvovat hlavou.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosty souhlas. Na nějaké kdyby se nahraje. Prohrál, hotovo, mazec
Reagovat
smazaný uživatel
"Andy Murray by mohl přelobovat i žirafu" :D Super tweet.
Reagovat
dappe
Z mého pohledu může Australian Open zachránit už jen titul pro Nishikoriho, tak třeba se tak stane. Vítězství Berdycha jsem čekal, pro Nadala hrálo vlastně jen jméno, ale takový debakl jsem nepředpokládal, docela překvapení. Z Nadala moc dobrý pocit nemám, bude hodně zajímavý sledovat, jak to s ním bude. Loni jsem mu předpovídal po dlouhé době horší antukovou sezonu a to se vyplnilo, letos fakt nevím. Každopádně pohyb a servis začínají být obrovským problémem.

Jinak už ted musím uznat, že jsem se spletl v šancích Murrayho, je docela připraven. Samozřejmě soupeři zatím nic moc, navíc jsem čekal čtvrtfinále s RF, kde bych hodně favorizoval Švýcara, ale to nemá cenu nějak řešit, když se tam Federer nedostal. Semifinále Berdych - Murray je hrozně nečitelné, Berdycha bych sice nepřeceňoval, přesto musíme vidět, že hraje opravdu dost dobře. Dnes snad budu fandit i Djokovičovi, aby došlo k případnému semifinále s Nishikorim, to by mohl být podle mě vrchol turnaje, uvidíme.
Reagovat
Jabadu
Etrémní námahu kloubů jakou už léta Nadal produkuje si může dovolit osmnáctiletý mladý muž, ne matador kolem třicítky a po mnoha operacích. Na antuce asi bude pořád dobrý, ale na hardu už to určitě nebude jako kdysi.
A ranaři po něm půjdou čím dál víc.
Reagovat
Kozoroh
" Z mého pohledu může Australian Open zachránit už jen titul pro Nishikoriho, tak třeba se tak stane."

Mám tomu rozumět tak, že Nišikori je tvým jediným zbylým oblíbencem na letošním AO?
Reagovat
Cico93
dobre si porozumel:)))
Reagovat
dappe
Jo, dokonce možná ani ne ze zbylých na AO, ale i celkově :) Federer, pak dlouho nic a Nishikori. Dříve jsem fandil ještě docela Verdascovi, paradoxně když se dostal do desítky, jsem mu fandit přestal. :D
Reagovat
kada.tom
tak Nishiho chci v SF (resp. nechci tam Stana) a pak by se vidělo kdo postoupí z posledního SF (ale asi Novak) a pak dle toho jak dopadne SF Tomáš-Andy
Reagovat
VlS
Pevně věřím, že letošní AO je pro tebe nenávratně ztraceno.
Reagovat
dappe
Možná už za několik hodin tomu tak bude.
Reagovat
Cico93
Sa naplnili moje obavy...bohužiaľ.
Rafa ma k ideálu ďalej ako ďaleko. Nefungujúci servis, krátke až naivné forefandy. Neraz to Berdychovi priam až nahral. To proste na Tomáša v takej forme nemôže stačiť.

Ale verím, že v ďalších turnajoch/zápasoch sa bude Nadal len a len zlepšovať a všetko vypukne pod Eiffelovkou. A nie lenTam!!!
Vamoooos!

Asamozrejme gratulujem Tomášovi a jeho skutočným fanúšikom.
.
osobne tipujem, že semičko zvládne Andy!
Reagovat
babolat.cz
prdlajs
Reagovat
Cico93
?
Reagovat
babolat.cz
prdlajs k poslední větě...
Reagovat
Cico93
jj
uvidíme
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím, že to Berďa zvládne :)
Reagovat
smazaný uživatel
porazila ve dvou setech (skote neznam) rusku a je ve 3.kole kvalifikace, v té narazí na chorvatku Tenu Lukašovou. Zápas by měl začít v 16.30. POJĎ NICOLE
Reagovat
smazaný uživatel
Krupovi nezavídím, vypáda teď jako trenésrské pako. S Berdou sbíral jednu porážku za druhou od Nadala. Příjde Vellvardu a poradí figle Berdovi a ten ho znemožní ... určitě bych chtěla jako profi tenista takého trenéra ..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak soudit na základě jedné výhry je fakt ukvapené. Tady udělal podle mě spíš Tomáš chybu, že trenéra nezměnil dřív. Krupa mu určitě předal mnoho, ale v okamžiku, kdy už nedával víc, tak měl Tomáš přijít se změnou a ne čekat další roky, jestli ta změna nepřijde sama od sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, změnu měl udělat před 2 až 3 roky. Ja jen píši jak to vypadá na venek, určitě Krupa z toho není happy
Reagovat
babolat.cz
jste všichni zase chytří. Takhle kritizují již dlouho Kotyzu. Pak vyhrála Petra Wimbledon a zavřeli pusy...
Reagovat
Fandina
Ano zavřeli, ale okamžitě jak prohrála teď na AO, tak zase otevřeli.
Reagovat
smazaný uživatel
Copak já Krupu nebo Kotyzu kritizuju??? :O
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko se da u Kotyzy srovnávat, když Petra neměla jiného trenéra od juniorek
Reagovat
smazaný uživatel
Jako trenérské pako? No jsou teda názory, Berďa se drží mezi špičkou už pěknou řádku let, ale to asi nic neznamená, že jo? Jsem zvědavá, až Tomáš zase prohraje, co budeš zase psát, že nový trenér je taky vlastně další pako.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je jestli se jen tak nevezl. Vedou mě k tomu výroky Berdi, kterí říka, Dani vymyslel plán, který jsme i trenovali (různé herní varianty). To mi dříve chybělo.

Z toho mě vyplývá, že se s Krupou moc o herní strategii nebavili. Sami zde všichni, i odborníci, kritizovali, že Berda nemá plán B.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ono je to i o Tomášovi přece, nemyslím si, že se Krupa jen vezl a a dělal všechno blbě a přišel Dani a všichni se zblázníme. :) Já jsem zvědavá, jak se bude Tomáš vyvíjet dál. A taky je pravda, že s dlouholetým trenérem máš i přátelské vztahy a podle mě, pokud nejsi studený čumák, není zase tak lehké to ukončit, myslím z toho lidského hlediska. :)
Reagovat
VlS
Danimu zpřístupnil svou metodiku Ivan Lendl a určitě z ní řadu věcí používá. Ivan taky nebyl přirozený obr talent a vyhrával díky pracovitosti, vůli a metodickýmu přístupu.
Reagovat
FulnekUltras
Určitě bych s nějakým konkrétnějším hodnocením role nového trenéra ještě tak dva tři měsíce (nebo aspoň dva zápasy ;-)) počkal. Teď stojí před Tomášem Andy - a to bude zase hodně vážná prověrka.
Reagovat
smazaný uživatel
A keď v ďalšich 5 zápasoch utrpí od Rafu 5 prehier, čo ten dnešok vlastne ukázal?
Reagovat
smazaný uživatel
Prosímtě, kdyby nebyly ryby.. až Tomáš opět 5x s Rafou prohraje, tak ti tu napíšu, že jsi skvělý Nostradamus :D
Reagovat
Pe3k
Že Nadal už tři čtvrtě roku nemá na to, porazit hráče top 10.
Reagovat
babolat.cz
na tatínka Féďu stačil vždycky..
Reagovat
Pe3k
Vždycky? A co těch 10 proher :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to za hloupou otázku? Dnešek ukázal to, že Berdych dokáže Nadala porazit. Na tom žádných dalších 5 zápasů, ať dopadnou jakkoli, nic nezmění.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pardon, to bylo směřováno k tomu Krupovi. Já myslela, že je to nové vlákno. Tak to jo, to potom dává smysl.
Reagovat
Davor1
Nechcem podceňovať Berdycha, hral fakt dobre, ale byť na kurte starý klasický Nadal, tak ho neporazí ani dnes. Dnes by s Nadalom vyhral hockto, myslím, že každý hráč z desiatky by ho dnes dal. Nevyzerá to s ním dobre, tento rok ho vidím bez GS, ak sa Djoko poriadne pripraví na RG...
Reagovat
smazaný uživatel
Do RG je času dost, na tyhle ukvapené závěry taky. Chybí mu prostě zápasová praxe. Bude ok, Nadal dokázal už několikrát po zranění hrát parádní tenis, i když to nikdo nečekal. Odepsat Rafu je podle mě nesmysl, toho bych neodepsal nikdy vzhledem k jeho kvalitám herním i mentálním.
Reagovat
VlS
Houževnatost a zarputilost má jméno Rafa, neodepisovat, nepodceňovat.
Reagovat
Davor1
Už minulý rok na antuke výrazne zaostával za svojimi najlepšími rokmi, nebyť Nishiho zranenia v Madride, tak by nemal ani jeden antukový Masters a tiež keby sa Djoko vo finále RG nezložil ako malý chlapec, tak mohol Rafa odísť naprázdno. Ja ho určite neodpisujem, na antuke bude stále najväčší favorit, len to vidím tak, že už to nebude mať tak "predplatené" ako doteraz, bude musieť stále viac bojovať o výhry, stále viac hráčov si na neho bude veriť a raz to už určite príde, že ho niekto na RG zase zloží. Podľa mňa to už bude tohto roku 50/50, Djokovičovi dávam veľké šance. Takisto je veľmi pravdepodobné, že určitú časť sezóny mimo antuky kvôli nejakému ďalšiemu zraneniu vynechá a opäť stratí rytmus, Wimbledon je už pre neho asi utópia a na hardovych GS je stále silnejšia konkurencia, uvidíme, čas ukáže :-))
Reagovat
Cico93
Nadal Djokovica vo finále prehral.
Aké zloženie prosímŤa?
Reagovat
Davor1
Po tom druhom prehratom sete už hral Novak veľmi slabo, ďaleko pod svoje možnosti, takže to psychicky podľa mňa nezvládol, najlepšie to dokumentovala jeho dvojchyba na MP...podľa mňa na neho po prvom vyhratom sete doľahol tlak kariérneho GS a už nehral svoj top tenis, aj preto bol Nadal jasne lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle "prorocký kecy" fakt zbožňuju.
Reagovat
Davor1
Aké prorocké kecy? Veď len slepý mohol nevidieť, že Nadal dnes nebol ani tretinový v porovnaní so svojou najlepšou verziou. Je to úplne reálny predpoklad, že keby hral svoj top tenis, tak by vyhral. Čo je na tom k nepochopeniu? Viem, že si Berdycha idealizuješ, konieckoncov to robí väčšina fanúšikov pri svojich hráčoch, ja tvrdím, že hral výborne, ale treba sa na to pozrieť aj z druhej strany.
Ja som reagoval na tvrdenie, že Krupa je babrák a Valverdu génius, ktoré tu bolo napísané na základe tohto jedného zápasu, čo je nezmysel. Keby hral Nadal tak slabo v niektorých z predchádzajúcich 17 zápasov proti Berdychovi, tak by ho Tom určite porazil aj bez Dannyho...
Reagovat
tito
Třeba v Cinci 2013, kde s ním hrál vyrovnaně a to byl Rafa ve výtečné formě.
Taky mi leze na nervy to odsuzování Krupy. Nebudu hodnotit dnešní zápas, neviděl jsem, ale hlavní, co Valverdu přinesl není nyní! strategie, ale víra a naděje. Pod Krupou se Tomáš zacyklil a pravděpodobně asi už nebyl ani schopen uvěřit a přenést nějaké herní varianty do zápasu poté, co jej opakovaně projel. Nevěřím, že by hrál bez plánu. Přišla změna trenéra a nová víra. Osobně si myslím, že by ji měl přetavit v úspěch, než její aura vyprchá. Práce s novým trenérem a dílčí změny se projeví až po měsících. Pokud i v té době budeme zaznamenávat mentální i herní posun, potom můžeme teprve zpětně srovnávat.
Krupa je dobrý trenér a jsem zvědavý, koho bude trénovat v budoucnu.
Reagovat
Jabadu
může ta zpropadená čepice! Kdyby si už před deseti lety vždycky nalepil tu fajfku od Nike jako samolepku na čelo, nemusela se mu vařit hlava a kolik by už měl dnes titulů! :D
Reagovat
lars
Myslim, ze tak dlouho ji nepouziva. tipuji tak 5 let ??
Reagovat
Pe3k
Andy Murray se po dlouhé době, pomalu, ale jistě, vrací do vrcholné formy. Wilander dokonce říkal, že takhle ho ještě nikdy hrát neviděl (ale všichni víme, že toho Mats dost nakecá...) Nechci tady rozebírat jeho dnešní zápas, protože si s Kyrgiosem pohrával a celý zápas měl na vrch.

Co chci říct, čeho jsem si osobně všiml a co oceňuji je Andyho pohled. Už to není ten rozmazlený zrzavý klučina, který se drží máminy sukně a jeho hra je založena na pasivním vracení míčů. V jeho pohledu je zcela nový typ sebevědomí, jako kdyby věděl něco, co my ne, jako kdyby dospěl v muže, v bojovníka, který stojí nohama pevně na zemi a je si svou hrou naprosto jistý. Semifinále s Berdychem může být vrcholem AO 2015 a vzhledem k tomu, že je sezona teprve na začátku, myslím si, že se od (ne)oblídeného skoťáka dočkáme ještě velkých věcí...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že máš pravdu. Já jsem si toho jiného bojovného pohledu dneska všimla i u Berdi. Chvílema mě až mrazilo a nevěřila jsem, že se dívám do stejné tváře jako už tolikrát. Podle mě si určitou změnou prošli oba a očekávám opravdu parádní řežbu s nejistým výsledkem pro oba.
Reagovat
yenda1
je brzo něco hodnotit. Dneska hrál famózně. Chleba se bude lámat v momentě, kdy mu to nepůjde, kdy bude mít slabší chvíli a že taková chvíle v průběhu sezóny musí přijít. Pak se ukáže, jak na tom je.
Po dnešním nutně zkresleným pohledu, to vidím mírně na Andyho do finále. Největší favorit stále Nole. I když mně ta vrchní část pavouka připadá taková nenápadná oproti té spodní, hodně nažvejknutý.
Reagovat
yenda1
Na odlehčenou. Něco pro fanoušky Rafy, aby už nesmutnili.

http://capybarasthatlooklikerafaelnadal.tumblr.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Nene :D :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))))))))))))))))))))))
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.ausopen.com/en_AU/news/interviews/2015-01-27/201501271422359301211.html

Kdyžtak Andyho interview :-)
Reagovat
hatatytla
Tomáš hraje solidně, ale krotil bych euforii. Letos nikoho vlastně pořádně neporazil. Víme v jaké formě je zatím Nadal. První dva sety byl Rafa nekonkurence schopný, ve třetí sadě kdy začal něco hrát, tak Berdych ukázal charakter, že neskolaboval. Tím vlastně i herní jistotu. S jediným elitním hráčem ve finále s Ferrer vcelku jasně prohrál.
První opravdový test příjde v SF s Andym, kde se obávám nemá mnoho šancí. Murray je ve formě v jaké dlouho nebyl. Je to zkušenější a hlavně talentovanější tenista než Berdych, což se v zápase na 3 sety projeví. Vzájemná bilance hodně zavádějící, budto antuka, štastné vítězství nebo byl Andy mimo, jako naposledy v Cincy.
Reagovat
smazaný uživatel
:) úsměvné, některé úvahy jsou vážně k nezaplacení.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, to je blábol.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten asi spadl někde z nebe
Reagovat
blixa
A učení, jak známo, z nebe nepadají :D
Reagovat
janek_da
přesněji, spadl z Gurunu
Reagovat
FulnekUltras
apach-mescallero-land ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja s tebou náhodou súhlasím a osobne sa kurz 1.8 na Andyho rozhodne chystám využiť, podľa mňa zápas zvládne..
Reagovat
janek_da
Myslim, že ten zápas je netipovatelný. Andy mírný favorit určitě je, a ten kurz je tedy ferovy. Můj názor.
Reagovat
VlS
Hatatytla - včera zde byla fůra podobnejch prognóz na dnešek s Rafou. Uvidíme, jak to semi bude probíhat. Už se na to těším.
Reagovat
Hook2424
Tomáš má teď opravdu parádní formu, což se vzhedem k relativn? horším výsledkům z konce loňského roku a nemožnosti plné fyzické přípravy kvůli asijskému exibičnímu turné asi neočekávalo. Opravdu se mi zdálo, že takhle dobře hrát a taky servírovat i pohybovat se, jsem ho už dlouho nevid?l. Třeba mu Dani naordinoval po vzoru Andyho n?jaký nový jídelníček a Tomáš do sebe cpe celý den "SUŠI" nebo že by přešel na Novakovu bezlepkovou dietu? T?žko říct... A teď k zápasu. Rafa byl první dva sety, stejn? jako Roger proti Seppimu, bez šťávy. Jeho údery postrádaly délku a servisem si nepomohl. Na jeho pom?ry velmi podprům?rný výkon. Třetí set byl vyrovnaný a i když byl Tomáš stále lepším hráčem, tak Rafa se do toho začal dostávat. Buďme rádi, že koncovka v Tie-breaku dopadla tak, jak dopadla. Rafovi by zřejm? po zisku 3.sady narostla křídla a diváci by jist? byli také bouřliv? na jeho stran?. Mohlo se taky stát, že by Tomáš už neudržel svůj level tém?ř bezchybné hry. Takhle aspoň ušetřil síly a taky sebev?domí do zápasu s Andym! Šance na finále je velká!
Reagovat
Lina
Neber nám euforii, když čekání na poražení Nadala, trvalo dlouhých 9 let.
Reagovat
Lina
Omlouvám se, toto je reakce o něco výš na hatatylu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby kdyby kdyby... Rafa prostě 3. set nevyhrál a je zbytečné spekulovat nad tím, co by se dělo, kdyby ano.
Reagovat
smazaný uživatel
hm, tak jak čtu, hrál asi děsně, škoda, utkání se Seppim bylo skvělé, vůbec na AO Nick překvapil, ale holt Andy je Andy. Škoda, mohlo být další překvapení. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál špatně.. Ani druhý servis Murrayho nedal pomalu do dvorce..
Reagovat
Frick
http://zpravy.idnes.cz/soud-podruhe-rozhoduje-o-propusteni-davida-berdycha-z-vezeni-pt9-/krimi.aspx?c=A150127_091157_krimi_cen
Reagovat
Fandina
není Berdych jako Berdych ... úsměv
Reagovat
panzer.dragon
velký mínus maj u mě diváci na kurtu, to ticho po parádních míčích od Toma byla podpásovka.. vzít titul a rychle pryč :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se jukla na odkaz ohledně podání ruky a zvednutí prstu umpire vůči Tomovi, no myslím, že Barča by jim ukázala, jak se zvedá prst a podává pořádně ruka :D:D
Reagovat
blixa
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mi něco uniklo...
Reagovat
smazaný uživatel
já neviděla rozloučení s umpire, tak mi sem hodila jedna dobrá duše odkaz. proto jsem to napsala :)

https://www.youtube.com/watch?v=t9csDulZVjQ
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jednak si Berďa pověst neoblíbence vybudoval sám, takže se neni čemu divit. Viděl jsi zápas Fedex proti Sepimu, to bylo daleko divočejší a masivní povzbuzování Fedexe, stejně jako u Davis Cupu
Reagovat
smazaný uživatel
Ten komentář, co se je teď na eurosportu, ten byl stejnej, i když to bylo naživo?
Reagovat
Marduch
Výhra strašně důležitá pro Tomovo sebevědomí a psychiku, dost možná si prolomil určitý tabu.
Ale možná ještě větší výzva čeká na Toma až v SF s Murrayem, který je rovněž v laufu. Protože obvykle je pro Toma po výhře v ČF GS další kolo konečná, ten výkon z ČF se mu v SF zdaleka nedaří zopakovat. Kéž by to teď zlomil.
Reagovat
babolat.cz
Andy není v laufu, včera měl namále a nebýt Grigor pako, hrál by dnes on.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebýt pako Andy, tak Grigor končí ve třech. Zase nedramatizujte, Andy byl v tom zápase hlavně díky returnu lepším hráčem, jen nevyužíval šance. Děláš, jak kdyby Dimitrov vedl 5:2 v 5. setu, pořád by měli ještě set.
Reagovat
babolat.cz
však jo, jen reaguji na to, že je Andy v laufu. Co je potom Tom?
Reagovat
smazaný uživatel
Však já nereaguju na lauf, jen na ten přžedchozí nesmysl o zápasu s Grigorem.
Reagovat
Marduch
Ok, tak opravuji - Andy většinu zápasů AO odehrál skvěle. Už dobrý?
Reagovat
babolat.cz
:-)
Reagovat
Marduch
já věděl, že se nakonec domluvíme :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, dominantní výkon, nezapochyboval jsem ani minutku o tom, že Andy vyhraje. První set fakt jednoznačný, Andy skvěle servíroval, rychle přišel na to, jak returnovat servis Nicka a hlavně hrál hrozně chytře, ale zároveň ani ne pasivně, daleko lepší a útočnější výkon než s Grigorem. Nick navíc byl docela přemotivovaný a udělal dost chyb.

Druhý set byl podobně v pohodě, na servisu nepřipustil žádné komplikace, ale Nick se zlepšil, Andy nevyužil šanci na returnu a muselo se jít do TB. Tam se to přelívalo z jedné strany na druhou, Andy otočil krásný lobem, aby pak na to dal dvojchybu a pak zase ukončil set dalším lobem. Z obrany hrál neskutečné míče, slajzy, prohozy, loby, tohle byl Andy, jak ho známe.

Třetí set byl podobný jako první, akorát hrál Nick trošku lépe. Držel se do stavu 2:3, pak přišel brejk Andyho a následně jeho jediné zaváhání. Další rebrejk, to si prostě nemůže v dalších zápasech dovolit. Naštěstí zareagoval pak skvěle, opět si vzal servis zpátky a s přehledem dopodával.

Vynikající výkon, 48 winenrů k 28 nevynuceným chybám, 13 es, 69 % 1. servisu a získané body 80 % po prvním a 67 % po druhém. Skvělá čísla. Opravdu perfektně zvládnutý zápas, fakt nemám, co bych vytknul krom toho rebrejku a hlavně využitým brejkbolů, v tom musí jít nahoru a bude to v pohodě. Po strašně dlouhé době si užívám Andyho tenis a chci si ho užít tenhle týden ještě dvakrát.

Co se týče semifinále, nezakrývám, že se Tomáše nebojím, na Andyho umí, bilance je 6:4 pro Berdycha, z toho ale tři výhry na antuce, na hardu je to 4:3 pro Andyho s tím, že vyhrál ten nejdůležitější vzájemný zápas v semifinále US Open. Bude muset podávat tak dobře jako dneska, o return se nějak nebojím, ale hlavně mu musí vydržet to aktivní pojetí. Na tři sety, na grandslamu furt věřím, že Berdych na něj stačit nebude a Andy to ubojuje ve 4 setech, ale bude to hodně náročné, Tomáš zatím hraje skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem zvědavý, co vymyslí Dani, přeci jen zná Andyho nejlépe ze všech lidí okolo tenisu snad. Stejnou výhodu má však i Andy, který může předpokládat, co Dani poradí Tomovi a změnit svoji taktiku. Každopádně Andy má formu a má kvality na to v semifinále zvítězit, v což taky doufám. Come on!
Reagovat
VlS
Asi můžeme vidět hodně dobrej zápas a myslím, že bude lepší, než by byl tvůj vysněnej s Rafanem. Andymu fandím jen, když nehraje s Tomem, tentokrát budeme každej na jiný straně saka. Tak ať je to hezkej tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Ok, snad jo, i když bych radši bral něco pohodového jako dneska. Každopádně případně ve finále bys byl zase na straně Skoťáka ne?
Reagovat
lars
ty jsi Mure fandil kdyz hral s Veselym ?
Reagovat
lars
Mura rozhodne stejnou vyhodu nema .
Kdy s nim ukoncil spolupraci?
Reagovat
smazaný uživatel
na podzim
Reagovat
smazaný uživatel
Po sezoně no, někdy na konci listopadu, možná na začátku prosince, tak nějak. Ví, že Dani ví o jeho slabinách a může hrát tak, aby na ně nedošlo. Výraznou výhodu nemá ani jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
I also know what Dani thinks of Berdych's game because he's told me, so it works both ways.
Reagovat
babolat.cz
opravdu si myslíte že v letošním AO hrajou nějakou důležitost vzájemné bilance, že je tak rádi používáte?
Reagovat
Kozoroh
H2H 6:4, na venkovním betonu 2:2, na GS 1:1.

Já za favorita tohoto střetu považuji Berdycha!
Reagovat
smazaný uživatel
Papírově je to půl na půl, reálně mi taky Tom připadá, že má lepší aktuální formu. Ale lehký zápas to nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohlo by zafoukat. :-)
Reagovat
Fandina
:-)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kozoroh
Takového štěstí se podruhé nedočkáte :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo tomu říká kvalita, někdo štěstí no. Hlavně, že set s největším větrem Berdych vyhrál.
Reagovat
lars
A jakym zpusobem jsi to zjistil s tim nejvet. vetrem ?
Reagovat
babolat.cz
pán je meteorolog
Reagovat
smazaný uživatel
Očima, ty zjišťuješ vítr nosem?
Reagovat
Fandina
V televizi očima, ale jinak ten nos není úplně špatný nápad. Ale jink se vítr zjišťuje nasliněným prstem, ucítíš na kterou stranu fouká a nebo hozením trávy, listí, něčeho lehkého.
Reagovat
Fandina
A na počítači také hlavně očima, třeba při čtení informací o aktuálním počasí v místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať nezhasnou.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennishdhighlights.com/australian-open-2015/
Reagovat
smazaný uživatel
"I slepa slepice obcas zrno najde "
Reagovat
George_Renel
Tak ses pochlubila že jsi našla....
Reagovat
smazaný uživatel
Neni duvod urazet, ja nevymyslela to prislovi ale uz davno nekdo mnohem chytrejsi. A vime oba kdo presne je ta slepa slepice ktera po 9 letech zrnko nasla .
Reagovat
George_Renel
Děvče, ale Tomáš není žádná slepá slepice. Tomáš je celou dobu ve světové špičce tenistů. Takže to použití toho úsloví bylo hodně hloupé, přesně ve smyslu mé první reakce.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že George chtěl prostě říct, že jen totální slepice tohle v tomto případě vysloví, ale chápu, že ty nechápeš :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nechapete...tady nejde vubec o slepici, klidne mohlo byt jakykoli zviratko ale o Berdychovo nahodne zrnko :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ty nechápeš, že ta slepice jsi ty.
Reagovat
misa
velký prostor pro taktiku. Berdych & Vallverdu mají rozhodně šanci na úspěch.
Reagovat
rib
Nestačím se divit, když poslouchám Rafu a jeho kecy o zápase. Jak se úplně vyhýbá říci cokoliv pochvalného o Tomášovi. Jen že ve třetím dokázal dobře vzdorovat Rafově zlepšené hře. Jinak to shrnul tak, že mu pomohl hrát dobře, že sám hrál tak blbě, že soupeřovi to prostě nakonec jít muselo. Nakonec přece jen upípl, že Tomáš dobře servíroval a hrál agresivně. Ale že ve třetím už Rafa hrál dobře a challengoval Toma hodinu, a že skoro klidně mohl zápas otočit.
To je fakt takový psychopat... koneckonců stačí číst tu jeho knížku, nemůže za to, podepsal se na něm strýčkův přístup.
Reagovat
tito
Já se spíše nestačím divit tomuto příspěvku. Rozhovor je vedle a mně připadá naprosto korektní.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak tito..a pochybu, ze clovek, ktery napise takovy blabol a evidentne hatuje Nadala,se vubec obtezoval cist jeho knihu, a celou!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemas pravdu, je to tvuj zaujaty uhel pohledu!
Reagovat
VlS
Rib, asi jsem poslouchal jinej rozhovor, Rafa Tomáše hodně pochválil a ne že ne.
Reagovat
babolat.cz
co na to říct, ať Rafa řekne cokoliv trotlové to negujou. co by měl asi rafa říct? "hrál jsem svůj nejlepší zápas,snad lépe než na antuce, ale na Toma to prostě nestačilo." spokojen?
Reagovat
smazaný uživatel
Eleganovec nebo uplny blb? Treti moznost neni ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Eleganovec, uplny blb nebo Barney^0,2
Reagovat
smazaný uživatel
nevytvořil náhodou Nadal letos nový rekord ATP? Co turnaj to dostat na pekáč kanára?
Reagovat
rib
Jsem jen obyčejný fanda tenisu, který se zajímá o vsechny hráče a některým fandí. Jsem navíc zasažená britským pozitivismem. Takže mi na otázku "co udělal soupeř dobře" odpověď "hrál dobře, ale víte, každý hráč hraje co mu soupeř umožní a já prostě svojí hrou soupeři pomáhal..." nepřipadá jako pochvala. A je jedno, kdo to řekne. Jen u Rafy na to mám i vysvětlení.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy s přehledem... Možná je to tak trochu varovný prst pro Tomáše, který hraje podobným stylem co Nick. Proti Andymu bude muset na servisu podat minimálně stejně dobrý výkon, co dnes, aby měl šanci na úspěch.
Reagovat
George_Renel
mě dnes těžce zklamal. Moc toho neukázal a své šance nedokázal využívat. Je to holt pořád mlaďoch a ta hlava mu mašíruje tak nějak jinak.
Reagovat
kada.tom
No, jsem na to zvědavej, tedy hlavně na to, co Tomáš s Danim vymyslí na Andyho, kterýho Dani tak dobře zná. Bude to zajímavý - Tomáš dneska předvedl jeden z nejlepších výkonů, jaký jsem od něj viděl. Andy hrál taky dost dobře, nečekal jsem, že Nicka vyřídí ve 3. setech, ale měl to náročnější.

Pokud Tomáš v SF předvede výkon podobný tomu dnešnímu, tak na finále rozhodně má.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy se bude vědět kdy bude hrát Tom s Andym?
Reagovat
Denis92
Stvrtok 9.30 sa bude hrat na 100%. To je dane uz davno.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy se bude vědět kdy bude hrát Tom s Andym?
Reagovat
smazaný uživatel
Co ted Andy vse vratil to cumim
Reagovat
raduz
Berdych hrál dnes skvěle,myslím,že zásadní změnou bylo to,že míče hrál více zevnitř kurtu.Rozhodující byl též skvělý servis.Dnes se ukázalo,že porazit Nadala může hráč právě typu Berdycha,tedy vysoký a utočný hráč.Sodorling a Delpo o tom vědí též své.I ti ho dokázali mnohdy doslova vystřelit z kurtu.Upřímně říkám,že mám z vyřazení Nadala radost,protože jeho tenis netenis není pro oko ničím lahodícím.Na druhou stranu si myslím,že to je dobrej kluk,kterého ten uchyláckej strýček ždíme tak,že chudák Nadal časem skončí někde na magorce v kleci jako nepotřebnej.Ty jeho outrpný výrazy směřující směrem ke strýčkovi atp napovídají něco o mnou předvídaném stavu .Jinak Vitas Gerulaitis byl mým miláčkem.Ta jeho bilance s Borgem byla až alarmující. A přitom to byli nejlepší kamarádi.Gerulaitis měl smůlu,že nejlepší roky ztrávil na okruhu v eře Borga,Connorse a MCEnroea,tudíž byl v letech 1977-1980 převažně na 4místě v žebříčku ATP
Reagovat
smazaný uživatel
V té době jsem začínal tenis sledovat. Vitas byl dobrej, ale mým favoritem byl Jimmy Connors...
Reagovat
VlS
No, já jsem tenkrát tenis taky sledoval, ale těch možností bylo zatraceně málo. S dneškem se to absolutně nedá srovnávat.
Reagovat
Kozoroh
Murray jasně lepším hráčem, ve výměnách na něj Kyrgios nemá nárok, ten se jen tak tak drží servisem, který mu všakAndy dobře returnuje, tudíž při svém podání se Nick hodně nadře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted bacha.. Andy je rozladeny..
Reagovat
Kozoroh
Ani v dnešním utkání si neodpustil ztrátu podání po zisku brejku... Proti lepšímu soupeři se mu to může vymstít!
Reagovat
smazaný uživatel
Nominaci na prvni kolo Fed Cupu, je: Karolína Plíšková, Tereza Smitková, Denisa Allertová a Lucie HRadecká... :D :)
Reagovat
kada.tom
tak nezbývá než doufat, že Bouchard nenastoupí, jinak jdeme do baráže ...
Reagovat
George_Renel
Zapomněl jsi v té větě přivlastňovací zájmeno a předložku... V mé..
Reagovat
kada.tom
ani ne, hele ... Pála oznámil tuhle nominaci
Reagovat
smazaný uživatel
To jako vážně?
Reagovat
kada.tom
jj, viz FB Fedcupového týmu ČR ..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ano, něco nelíbí? :) Konečně má největší anovirtka bude hrát :D :) ..
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, aspoň že tam je ta Denisa :D ne, zní ta nominace dost zvláštně, po tom na co jsme zvyklí.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt musíme počítat i s tímhle.. Ale co, od této nominace se taky něco čekál.. Minimálně od Káji Plíškové :)
Reagovat
misa
To nehraje Genie??? Jinak mi tahle nominace přijde dost zvláštní...
Reagovat
George_Renel
Tak máš opravdu pravdu. Zajímavá nominace, ještě zajímavější bude nominace singl, debl. Každopádně Karolína určitě bude jedničkou a odehraje skoro vše. Zpětně tak má možnost dohrát si podíl na loňském FC. .-)
Reagovat
mahycek
Neviděl jsem část 1 setu, ale druhý ano. Kyrgios tam servíroval několikrát 168,170km 1 servisu, to je snad málo. Jinak, ale talent to je, viděli jste ty rotace u jeho úderů? Ale, jestli může jít ve šlépějích Federera, jak sám tvrdí,(jeho vzor), to se ještě teď nedá odhadnout. Ale, chytrý hráč to rozhodně je. Tento zápas si nechám, i ten našeho Toma. A mám i zkrat Dimitrova, právě s Murrayem. Jinak Andy,výkon hráče, Top 1-3.
Reagovat
Roger_Federer
Teda tiebreik odehral Nick hrozne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicky je sice dobrý hráč, ale aby ho tu každy vyzdvihoval, jako superhráče a bývalou světovou jedničku, na to ještě nemá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak není se co divit,že si to každý myslí, když je prvním teenagerem od dob RF, který postoupil ve svých devatenácti na dvou GS do QF a navíc ta mladá generace za moc nestojí.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale on se nemusí prosat mezi muži vůbec.. ZDaleka nemusí dojít do TOP 5 jak už to tady parkrat lidi psali :)
Reagovat
VlS
No, tak rozhodně na to má víc než Denisa.
Reagovat
smazaný uživatel
mlč
Reagovat
smazaný uživatel
Neví, zda to tu ěnkdo dával, ale tady rozhovor s Tomem i se zvukem hezky v češtině: http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/nadala-porazil-berdych-po-8-letech-jsem-rad-ze-se-mi-utkani-povedlo-rika--1448303
Reagovat
historik
vy furt chcete vědět nějaký ty detaily:-)...ten smích tam:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vysvetlete nekdo prosim Rafovi, ze s temi kratkymi mici na stred kurtu je ztracenej...to mu vzdy prohravalo zapasy s Nolem. Kdy uz to konecne pochopi? Je jak bejk fakt..nebo beran..a pritom je blizenec :-D nechapu. At zase radsi zkousi hrat ty kopce, to je nebo aspon byvala zaruka uspechu. Otazka je, zda se na to souperi uz nenaucili hrat.
Reagovat
Kozoroh
Ty znáš Rafu líp než jeho strýc a trenér? :-D
Reagovat
Marduch
Tohle prohrává zápasy nejen Rafovi.. :)
Reagovat
stopan
Hehe a kto vysvetli potom federerovi, ze ak chcel nadala porazat, a aj ked chcel prehrat Seppiho, mal v zapasoch castejsie hrat udery k lajnam a nie do stredu kurtu, a tie trapne nabehy na siet a hned obhodenie boli tiez smiesne. No ale vazne, dlzka uderov zavisi aj od toho ako hra super, ak ta tlaci super tak tazko sa umiestnuju udery k lajne, si rad ze to prehodis na druhu stranu vobec :D
Reagovat
smazaný uživatel
ještě jednou pro ty, co neviděli, měl jsem pocit, že na eurosportu to nebylo, pozápasový rozhovor s tomem:
https://twitter.com/AustralianOpen/status/559951254554570752
Reagovat
yenda1
není někde press?
Reagovat
smazaný uživatel
tady je asi přepis: http://www.ausopen.com/en_AU/news/interviews/2015-01-27/201501271422344843772.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, super! Upřímně jsem čekal, že Tomáš už Rafu porazí, nebo minimálně mu vezme set.. Ale dát mu ještě kanára, to je vysoce nadplán ! :) Dnes mi přišel Tomáš takový uvolněný, dával tam rány z leva z prava úplně bez respektu.. Tak,že by změna trenéra skutečně pomohla? :))
Reagovat
smazaný uživatel
tomáš hraje zatím v každým zápase líp a líp, a dneska prokázal velkou psychickou odolnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak.. Akorát mě trochu mrzelo, že Tom se neradoval, tak, jak bych čekal:D :) minimálně plácnout o zem by mohl:DD
Reagovat
pockerface
tu největší radost si nechává na finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
KDyž to bude finále, to bych bral :)
Reagovat
George_Renel
by byla,jak bude kouč radit proti bývalému svěřenci. To si novináři smlsnou..
Reagovat
tommr
myslím, že se nerozešli zrovna v nejlepším takže bude mít proti Murraymu dvojnásobnou motivaci ... :)
Reagovat
misa
Doufám, že postoupí Andy. Alespoň si budeme moct ověřit, jak důležitá je na velkých turnajích taktická příprava. A doufám, že Petra by se taky mohla časem posunout k nějakému rozhodnutí...
Reagovat
Fandina
A Dani bude moci Berďovi hodně poradit, jak na Andyho. A koukám, že Andy hraje moc dobře, ještě dva sety a má to. Nebude to mít Berďa lehké.
Reagovat
misa
Lucko, deblový titul by ti taky slušel. Jedem!!!
Reagovat
Fandina
Přesně tak a Barče by také slušel!!!
Reagovat
Frick
To snad radši nééééééééé. Jestli se 1GSL počítá i s deblem.
Reagovat
Fandina
GS jako GS. Samozřejmě, že se to počítá. To Lucce nikdo nevezme, je to jedno, že bude v deblu. Ale bude!!!
Reagovat
lars
on myslel 1. GS :))
Reagovat
misa
Nějak se začít musí :-) Nikde nebylo řečeno, že titulů nemůže být víc než jeden.
Reagovat
misa
Ještě připomínám, že Lucka nikdy v deblovém grandslamovém semifinále nebyla. Loni singl, letos debl. Ale snad to neskončí tak, jako ve Wimbledonu.

Dvouhra je ovšem prioritou, to je jasné...
Reagovat
babolat.cz
super výkon Toma, teď už minimálně finále a pak už to doufám vyjde. Ač mi bylo Rafy líto (jak byl bezmocný), jsem za Toma rád. Paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
v pohodě :) a jsem ráda, že jsi neměl pravdu :D
Reagovat
smazaný uživatel
to mělo být dolů, pardon :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím hodně pohoda, Andy na svoje poměry skvěle servíruje, krom prvního gamu, kdy otáčel z 0:30 nedovolil Nickovi víc jak bod. Výborně a hlavně cyhtře returnuje Nickův servis, no a Nick vypadá až moc nažhaveně a chybuje hodně často, hlavně teď ke konci setu. Škoda jen, že Andy promrhal setboly na returnu, ale to je maličkost.
Reagovat
yenda1
Všimli jste si jak po zápase mu umpire dlouho blahopřál? Dokonce i zdvihnutým palcem to doprovodil.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem právě neviděla, škoda. :)
Reagovat
yenda1
Reagovat
smazaný uživatel
děkuju:)
Reagovat
Bob
Ještě že ne se zdvihnutým ukazováčkem :D
Reagovat
Bob
Ukazováčkem :D Dobrý no.. prostředníčkem :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
kdo chce vidět celý zápas Berdych Nadal tak můžete tady www.tennishdhighlights.com
Reagovat
spaniel
Kyrgios zatim priserne. Je to jen lepsi Rosol.
Reagovat
Pe3k
To sis trošku ujel ne? Srovnávat Rosola a Kyrgiose :D Jedna z největších blbostí co jsem tu za poslední dny četl...
Reagovat
spaniel
Kdyz myslis. Me Kyrgios zatim nepresvedcil, byt z nej nekteri uz delsji pomalu svetovou jednicku. Delovy servis a forehand na riziko, na druhe strane nulove tenisove IQ a podprumerny backhand.
Reagovat
baggik
Omlouvám se Tomovi a jeho fans za ty včerejší kecy, hrál skvěle.
Reagovat
Tornes
Díky za omluvu :)
Reagovat
mahycek
Jak vidíte 2 čtvrtfinále Murray- Kyrgios? Já dal včera míń, než na Berdycha, jenom 100, že Kyrgios uhraje 1 set. A 100kč,že Kyrgios vyhraje. Včera z vás co jste napsali tipy na Berdycha, tak správně tipoval Winger 3-0, pak vítězství Berdycha, Fandina,Kozoroh,Od Tenista,a Kada Tom. Ostatní, co se vyjádřili, tak ttipovali pro Rafu. Tak jdem na Murray -Kyrgios
Reagovat
sprchon
Taky mám, že dá Kyrgios set... Ale ať vyhraje on nebo Andy, budu mu to přát.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je celkem jedno, kdo z těch dvou vyhraje. Murrayho mám docela ráda, ale Nick by byl asi pro Berďu lepší soupeř. No, uvidíme :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka s Betty skvělě!!!Aspon si Lucka spraví náladu po tom zklamání z dvouhry.A Makarovova se aspon muze soustredit na Šarapku,tam vidím šance 50/50.
Reagovat
tommr
jj Lucka by si mohla v deblu trochu spravit pošramocený sebevědomí. Všechny další soupeřky na který narazí už budou podstatně lehčí než byly dneska Rusky ... :)
Reagovat
Kozoroh
Šafářová postoupila do SF dámské čtyřhry. O finále se Lucka s Míšou utkají s německým párem Görgesová/Grönefeldová.
Reagovat
George_Renel
Jak jsem psal, Lucka byla nejlepší na kurtu, ale její partnerkou je Bethsnie.
Reagovat
tommr
byl to hezkej a napínavej zápas. Lucka hrála opravdu dobře a dneska měla na výhře lví podíl. Mattek-Sandsový to moc nešlo a hlavně na podání byla slabší než obvykle. Rusky nehrály špatně a dokázaly vrátit spoustu zdánlivě nevybratelnejch míčků ... :)
Reagovat
Frick
My Háčka, Němky Géčka :o)
Reagovat
sprchon
Naše Háčka už jsou venku, takže nyní půjdou ven i ta německá Géčka. ;)
Reagovat
tommr
doufám, že je Lucka a spol. dají. Němky jsou podstatně slabší než Rusky ... :)
Reagovat
Tornes
Když jsem ten zápas sledoval, tak jsem chvílema nevěřil vlastním očím. První dva sety Berdych parádně a Nadal podprůměrně, třetí set Berdych skvěle a Nadal velmi nadprůměrně. V tom třetím setu jsem chvílemi pochyboval, při každém pokaženém míčku jsem měl před očima Nadala vstávajícího z hrobu, ale byť nakonec vskutku vstal (ten třetí set byl výborný i z jeho strany), Tom ho stejně sejmul!

Já už tomu skoro ani nedokázal věřit, že ho jednou fakt porazí, ale fakt to zvládl!!! Jsem strašně happy.

A navíc jsem rád, že Tom ukázal všem, že ho nikdy nesmí odepisovat. Abych parafrázoval: Nobody beats Tomas Berdych 18th time in row!
Reagovat
tommr
taky jsem si na tu vtipnou průpovídku vzpomněl. Jejím autorem je pokud se nepletu Brad Gilbert? :)
Reagovat
Tornes
Pokud vím, tak Vitas Gerulaitis.
Reagovat
spaniel
Presne tak. Slavny vyrok.
Reagovat
tito
Gratulace fandům Tomáše (zvláště Vlkovi a Lunejce!), doufejme, že nezůstane jen u tohoto úspěchu, i když v případném SF proti Andymu jsou mé sympatie rozloženy rovnoměrně a každému postup do finále přeji z jiného důvodu. Ale Tomášovi případný GS titul více, těch zklamání v minulých letech bylo více než dost. V případě Rafy se naplnila má již předturnajová předtucha a respekt z Berdycha, přestože v průběhu turnaje a postupem do druhého týdne dával jistou naději, že jeho výkon bude gradovat. Každopádně mám radost i z toho, jak daleko postoupil. Doufám, že se naplní i druhá část předpovědi, a to titul z Miami či IW. O antukovou sezonu už strach vůbec nemám :-)
Reagovat
janek_da
Dík. Jsi chlouba Rafans :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuju jsi milej. :) a proč zrovna nam dvěma?.:)
Reagovat
Fandina
Přece proto, že jste dva největší fandové Berdi!!!
Reagovat
tito
přesně tak :-)
Reagovat
Fandina
já to dobře pochopila ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem netušila, že jsem tady brána jako největší fanynka Toma, fandí mu tu přece víc lidí, i ty přece. Asi to tady jen možná nejvíc prezentuju ne? :D:D
Reagovat
Fandina
Berďovi fandí hodně lidí tady. Pro tita ty nejvíc a já to zase takhle nesleduji. Já mu fandím a mám radost, že konečně Rafu porazil. A nakonec to bylo kromě třetího setu dost jednoznačné. Takže super. Mám radost.
Reagovat
VlS
Klobouček dolů Tito, dík.
Reagovat
Pe3k
Federer (4)

2008 RG F vs Nadal: 1-6, 3-6, 0-6
1999 Queen's Club R64 vs Byron Black: 3-6, 0-6
1999 RG 1R vs Rafter: 7-5, 3-6, 0-6, 2-6
1999 vs Monte Carlo R64 vs Vincent Spadea: 6-7(3), 0-6

Nadal (13)

2015 AO QF vs Berdych, 2-6, 0-6, 6-7(5)
2011 WTF RR vs Federer: 3-6, 0-6
2011 Tokyo F vs Murray: 6-3, 2-6, 0-6
2011 Doha R16 vs Lukas Lacko: 3-6, 6-4, 0-6
2009 Rotterdam F vs Murray: 3-6, 6-4, 0-6
2008 Chennai F vs Youzhny: 0-6, 1-6
2007 Paris F vs Nalbandian: 4-6, 0-6
2007 Hamburg F vs Federer: 6-2, 2-6, 0-6
2006 Wimbledon F vs Federer: 0-6, 6-7(5), 7-6(2), 3-6
2005 Monte Carlo F vs Coria: 6-3, 6-1, 0-6, 7-5
2005 Buenos Aires QF vs Gaudio: 6-0, 0-6, 1-6
2004 Lyon R32 vs J Benneteau: 3-6, 0-6
2004 USO 2R vs Roddick: 0-6, 3-6, 4-6

Djokovic (7)

2012 Cincy F vs Federer: 0-6, 6-7(7)
2011 Basel SF vs Nishikori: 6-2, 6-7(4), 0-6
2010 IW R64 vs Mardy Fish: 6-1, 0-6, 6-2
2008 Masters RR vs Davydenko: 7-6(3), 0-6, 7-5
2007 Portugal Open F vs Gasquet: 7-6(7), 0-6, 6-1
2005 USO 1R vs Monfils: 7-5, 4-6, 7-6(5), 0-6, 7-5
2005 AO 1R vs Safin: 0-6, 2-6, 1-6

Murray (11)

2014 WTF RR vs Federer: 0-6, 1-6
2010 Toronto R16 vs Monfils: 6-2, 0-6, 6-3
2010 RG 3R vs Baghdatis: 6-2, 6-3, 0-6, 6-2
2009 RG QF vs Fernando Gonzales: 3-6, 6-3, 0-6, 4-6
2008 Toronto R16 vs Wawrinka: 6-2, 0-6, 6-4
2008 Monte Carlo R16 vs Djokovic: 0-6, 4-6
2007 Miami SF vs Djokovic: 1-6, 0-6
2006 Paris Masters R16 vs Dominik Hrbaty: 6-7(6), 0-6
2006 USO 4R vs Davydenko: 1-6, 7-5, 3-6, 0-6
2005 USO 2R vs Arnaud Clement: 2-6, 6-7(2), 6-2, 7-6(4), 0-6
2005 Wimbledon 3R vs Nalbandian: 7-6(4), 6-1, 0-6, 4-6, 1-6
Reagovat
Alois_Mlok
Zajímavá statistika. Ani se mně nechce věřit, že Federer dostal za posledních 15 let na okruhu jednoho kanára... A to ještě na antuce od Nadala.
Reagovat
Pe3k
Je to tak! Navíc Federer udělil jako jediný kanára každému ze zbývající top 4 (3) Nadalovi, Djokovicovi i Murraymu. Nejvíce kanáru udělil a nejméně dostal a přitom odehrál zdaleka nejvíce zápasů...
Reagovat
panzer.dragon
tak přeci se dnešní zápas zapsal tučně do statistik ATP :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš skvělé zvládl konec třetí sady. Kdyby to v TB nedopodával, tak to Nadal pravděpodobně otočí.

Tohle je pro Tomáše asi nejpozitivnější změna od počátku letošního roku. Vsadím se, že stát se tato situace v roce 2014, tak to ještě prohraje. Letos to zvládl, tady vidím největší rozdíl.

Držím palce do SF i klidně jak říká Tomáš "na vrchol", ale tam je ještě hodně trnitá cesta. Je třeba sundat další dva borce TOP 4, kteří už nemají tak zlou formu jako dneska Rafa.

Good luck Tomas ! :)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
George_Renel
dnes hraje fakt famózně.
Reagovat
smazaný uživatel
prosím tě, nějak to nemůžu najít, nevíš náhodou kolik turnajů zatím letos Nadal vyhrál? Stačí třeba nějaké ATP250, ať si nevypíšeš klávesnici. A jaké má skóre s hráči Top 10?

Kdyby sis nemohl vzpomenout, zkus se zeptat kámoše babolat.cz, ten by to mohl vědět.
Reagovat
yenda1
ale no tak. Nejde mu to. Každý to ví. Ale kopat není třeba, do nikoho.
Reagovat
Tornes
na jednu stranu souhlasím, na druhou stranu... Barney si za to může sám. Kopat není třeba do nikoho, ale on sám do Federera a jeho fandů kopat může pořád?
Reagovat
yenda1
Víš paradox toho všeho je, že když mu to pak chceš vrátit, můžete si podat ruce, poněvadž jediný co vás odlišuje, je dres.
Reagovat
Tornes
Za prvé si povšimni, kdo napsal který příspěvek a pak si rozmysli, na koho tu chceš útočit.

Za druhé nesnáším kecy "pak si můžete podat ruce, jste stejní". Uplatnění tohoto principu znamena například, že když po mně někdo půjde s nožem, já se bránit nemůžu, páč pak bych "byl stejnej". Ano, odpouštět je důležité, ovšem taky je důležité se umět bránit. A toto není nic jiného než obrana proti barneyho útokům.
Další věc je, nakolik je ta obrana účinná, což moc dobře nevidím. Trošku ulevíš sobě a tím končíš.

Ovšem neúčinnoost obrany neznamená, že bych naprosto nechápal snahy o takovou obranu. Spíš jen pro ten pocit, že se s tím prostě něco udělat musí.

No a poslední věc je, že byť tuto snahu chápu a rozhodně nestavím lidi, kteří takto reagují, na stejnou rovinu s barneym, který provokuje naprosto cíleně a celé to začal, stejně to neschvaluji a sám to doufám nikdy dělat nebudu.

Ovšem mezi "schvalovat", "chápat" a "dělat" je celkem významný rozdíl. Já říkám chápu, ty na mne útočíš, jako bych i schvaloval a dělal.
Reagovat
Jabadu
jak se žhavým popelem.
Reagovat
sprchon
Tomášovi! :) Normálně je mi celkem lhostejný, ale v DC a na GS mu to fakt přeju. :) Obzvlášť proti Nadalovi, kterého vůbec nemusím...
Reagovat
Frick
Tomáš Berdych je po Tsongovi teprve druhým tenistou, který na grandslamu porazil každého ze čtveřice Djokovič, Federer, Nadal a Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, ale potřeboval by to dokázat na jednom GS, aby získal vytoužený titul.
Reagovat
Jan
Vzhledem k pavouku by to ani nemohl. Navíc někoho z těch 4 potkává až ve 1/4 finále, takže maximálně by takto na jednom GS mohl porazit 3 z nich.
Reagovat
Fandina
Tak to je super. Jen oni dva. Hezky.
Reagovat
PH94
Nobody beats Tomas Berdych 18 times in a row....:D
Reagovat
smazaný uživatel
Zapla jsem teď čtyřhru Šafářové a docela koukám, že maj ty holky úplně jiné oblečení. Ona tam není podmínka, že by měly jako ladit?
Reagovat
sprchon
Podmínka tady asi není. Ve Wimbledonu třeba jo. :)
Spíš mě překvapilo to, co má na sobě Mattek-Sands. Přece tam není taková zima. :D
Reagovat
PH94
Člověk by ani neřekl, že trenér má tak velký vliv na výkon hráče :) Ale je to naprosto evidentní :)
Reagovat
Alois_Mlok
Kdy naposledy uhrál Nadal na GS jen 8 gamů? Vzpomínám si jen na debakl s Tsongou rovněž na AO.
Reagovat
darek.vrana
S Del Potrem na US 3x 2:6
Reagovat
kodkar
Gratulace k parádnímu výkonu, konečně ukončil tu nechutnou sérii 17 porážek, to byl excelentní výprask, dnes byl Tom opravdová hvězda, v prvních dvou setech jsem se sice štípal, zda-li se mi to jenom nezdá neboť jsem tomu nemohl věřit. Je vidět že změna pomohla, totéž by možná pomohlo i Petře. Jen tak dál Tome.
Reagovat
SubOptikT
Kdy bude semifinále, v pátek ráno?
Reagovat
spaniel
https://38.media.tumblr.com/ecc2e6c8b187b837c06ed10311e85c8e/tumblr_neu95rep8e1sbw7cro1_500.gif
Reagovat
Frick
Taky, že se holky nedomluvěj. By si třeba seděli a Pála by mohl mít vítr s nominací.
Reagovat
tommr
Lucka toho s Mattek-Sandsovou může v deblu uhrát víc než by uhrála s Bárou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak trochu navážu na to, co vedle psal Hirschna. :) Doufám, že přesně takhle jednou Masha porazí Serenu! Stačí skóre těch prvních dvou setů... :D

Konečně nějaký mužský zápas, který mě bavil a rychle odsýpal. :D Je ale fakt, že zápas začal asi až ve 3. setu. První dva sety totiž byly pro Tomáše takový trénink. Myslím, že Rafa předváděl asi jeden ze svých nejhorších výkonů v kariéře a když se k tomu přidal suverénní výkon Tomáše, tak to bylo za dvě hoďky 2:0 na sety... Třetí set už byl pro Tomáše o dost náročnější, ale pořád mi přišlo, že má mírně navrch. Ty dva nevyužité mečboly na returnu za stavu 6:5 ještě nic neznamenaly (Rafa dobře zaservíroval), ale jak si Tomáš v tie-breaku za stavu 5-2 prohrál oba svoje servisy, tam u mě trochu zahlodal červíček. Naštěstí ale vzápětí získal minibrejk a dobře to dopadlo... Esterka jakou měla radost (v těch blond vlasech je fakt super kočka). :)

A taky je ještě jeden důvod, proč to Tomášovi přeju. Někteří "experti" si po angažování nového trenéra klepali na čelo. No a Tomáš pod jeho vedením porazil Rafu po 17 prohrách! Jak je vidět, vždycky není potřeba "superkouče"... Jinak mi Tomáš přišel takový namakanější, než když jsem ho viděl posledně. Ale zase tolik ho nesleduju. :D
Reagovat
smazaný uživatel
* Tak to bylo za hoďku 2:0 na sety... :)
Reagovat
Kozoroh
Strýcová s Krajíčkovou porazily dvojici Kopsová/Spearsová a v SF narazí na pár Jie/Jung-jan.
Reagovat
Kozoroh
A Lucka získala společně s Mattek-Sanddsovou první set nad párem Makarovová/Vesninová!
Reagovat
vrabejka
Obrovská gratulace Tomovi. První dva sety byly v jeho absolutní režii Nadal si ani neškrtl nebyl ve své kůži a bylo to vidět.Ale ve třetím setu to byla opravdová bitva. Nadal se zvedl ale Tomáš dokázal hárt stále famozně a odvrátil několik důležitých breakballů.Pak přišel tiebreak, ve kterém začal dobře a sice ztratil vedení 5-1 ale nakonec to dotáhl.Děkujeme za krásný zážitek pane Berdychu!!!!!
Reagovat
Dennis
Berdych dneska zahrál skutečně parádně, Nadala v prvních dvou setech deklasoval. Smekám za prvotřídní výkon. S takovou hrou se nemusí bát nikoho. Nadal měl také několik slušných momentů, ale celkově to nebyl ten Nadal, jak ho známe. Jsem zvědavý na jeho antukovou sezónu, jestli se vrátí ke své dominanci u minulých antukových sezon. Každopádně pro měl velké překvapení. Že se Berďa takhle pochlapí jsem fakt nečekal.
Reagovat
mahycek
Můžu se zeptat, co Lunejko piješ?? Někdo, tu zmínil druhé Nagano, ale to jsi nebyla ty. Nebylo to žádné Nagano, byl to výborný výkon, od Berdycha a který se dal čekat, na rozdíl od Nadala. A já piji víno, to při Naganu 1998 v semif. s Kanadou, jsem za každý Hašanův chycený nájezd, kopl velkýho panáka 64% slivovice a do zaměstnání nejel. Tak jen, k té důležitosti. Třeba to uďělám po finále. Tak na zdraví.
Reagovat
George_Renel
Nagano jsem zmínil já. Ale ne v tom smyslu jak uvádíš, ale ve smyslu důvodu napití se v tak brzkých ranních hodinách. ;-)
Reagovat
mahycek
Ale to Nagano, to semif. s Kanadou vlastně kolem sedmé ráno začínalo, tak máš vlastně pravdu, ty panáky, byly, až kolem 10hod. To skončilo prodloužení, kde nám Trevor Linden vyrovnal na 1:1 a schylovalo se k nájezdům.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok.,tak jsi to vysvětlil a vrat se do hrobu..))A co játra..ty budeš určitě z Moravy ...panáku..)))
Reagovat
George_Renel
Ale finále s Ruskem skončilo dříve, stihl jsem doutník a pak jel do práce. Uf, to je let, těd už jsem důchodce.:-)
Reagovat
mahycek
Dodatek,teď se pije vlastně dříve, ale tenkrát to bylo drsnější. V pohodě.
Reagovat
yenda1
Rafa se mi moc nelíbí. Strašně mu chybí úderová jistota. A na tu jeho obrannou hru je těch chyb prostě moc, což asi plyne z horší fyzičky po těch lapáliích. Jestli se nezlepší, tak letos RG nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
na nasazení zbývajících hráčů a kromě dvojky (Federera) se tam skutečně sešlo papírově 7 nejlepších hráčů světa + talent Kyrgios.
Reagovat
steve79
Každopádně Nadal musí zlepšit servis jinak šanci na obhájení French Open je velice nízká. Uvidíme. Berda se dokázal neuvěřitelně zlepšit za 3 měsíce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, doufala jsem v progres, ale tohle je lepší než má nejpozitivnější přání :)
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, do posledni chvile jsem doufala v obrat...ale Tomovi to preju, preci jen jsi nas, nas amigo :-D Tak ted titul nebo te zbiju chlape ;-) :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ted budu tlacit Andyho...nekdo taky? Nickovy manyry se mi totiz vubec nelibi. Na to kolik mu je a ze dokazal zatim velkej prd, tak na tom hristi chodi jak machyrek..to nesnasim u sportovcu.
Reagovat
yenda1
Mně nevadí. Je to zajímavej typ. A jak můžeš říct že nic nedokázal? Jak to víš?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim v tenise...oprav me, ale dosahuje snad uspechu nekoho aspon z prvni desitky???
Reagovat
smazaný uživatel
viz. dole moje odpoved. Hraci prvni desitky toho zatim dokazali samozrejme vice ale taky za mnohonasobne delsi dobu.
Reagovat
yenda1
Aha v tenise. Tak úspěchy už má. Zatím tedy spíše dílčí, spíše velké zápasy, ale nějak se začínat musí a většinou to bolí. Je pravda, že působí trochu sebejistě, ale to nic neznamená, že takový je. Normální, zdraví a drzí mládí.
Reagovat
yenda1
zdravý
Reagovat
yenda1
a taky drzý Sakra :)
Reagovat
smazaný uživatel
V pohode :-) jen si myslim, ze se skromnosti nejdal dojdes a fans maji takove hrace nejvic v oblibe, viz. Fede, Rafa, Nole...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejake jeho manyry se mi take nelibi ale takove "velke prd" od dob nactileteho Federera nedokazal nikdo jinej...
Reagovat
smazaný uživatel
Treba Djoko jsem si vsimla, ze dela to same, ale ten si to proste muze dovolit. A Djoko je navic strasne skromnej clovek, ke vsemu verici, coz je velke plus. A to ho nemusim...
Reagovat
smazaný uživatel
Temi manyry myslim chovani mezi vymenama, takove to rozhazovani rukama, prehnane krouceni hlavou, takovej floutek zkratka...
Reagovat
smazaný uživatel
Nenarazim na to jesli se ti Kyrgios ma libit nebo ne, jen na to, ze od dob co Federer v roce 2001 se dostal do dvou GS QFs v nactiletem veku to dokazal jen Kyrgios az ted. Ani Rafa a ostatni dobri talenti to nedokazali. Maly uspech to rozhodne neni...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, ale jak se to bude vyvijet dal nikdo nevi. Tenis neni jen o talentu, je to velka drina, odrikani a hlavne disciplina. Jasne, neznam ho, takze netusim kolik si toho odrika atd., proste tak na me pusobi ..tak nejak vselijak no :-)
Reagovat
Davor1
Nadal bol len svojím tieňom, Berdych zaslúžené semifinále, celý turnaj hrá svoj najlepší tenis. Semifinále s Andym (snáď) bude skvelé, musím si na to násť čas...
Reagovat
smazaný uživatel
Videl jsem jen vetsi cast 3. Setu, takze to nejlepsi gala predstaveni ne. Dani je mag strategie. Skoda jen, ze berda neudelal zmenu trenera pred 3 ci 2 roky. Ukazuje se, ze se Krupa jen celou dobu vezl a pridanou hodnotu moc nemel.

Kdovi co by udelala s Petrou zmena a angazovani exrratridy kouce
Reagovat
smazaný uživatel
Nerekl bych to jinak..ta zmena mela asi prijit drive... ale Tomas moc pekny! Jak jsem vcera predpoladal, vyhraje v pohode.
Reagovat
yenda1
Doufám ve finále Wáwra x Berdych. Má mu co vracet.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že ho tam Nole pustí.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam ze tam bude Japonec
Reagovat
Kozoroh
Lidi, co byste říkali na slovanské finále Djoker-Berďa? Na US Open 2012 tento zápas překazil vítr, letos by to mohlo klapnout (snad nebudou Andy/Nick, Miloš a Kei/Stan proti ;-) ).
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych byla klidně pro, ale pokud bude ve finále Berďa, budu spokojená, ať už bude stát na druhé straně kurtu kdokoli :)
Reagovat
steve79
Tomáš hrál výborně. S takovou to formou má finále téměř jisté. Nadal první dva sety hrůza. Ve třetím setu hrál výborně, ale co ho zklamalo byl servis. Do semifinále bych mu přál Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s Murray by to melo zajimavy naboj
Reagovat
pockerface
Otázka je co by bylo pro Toma lepší? Nick nebo Andy? Pokud bude hrát Tomáš jako dnes první dva sety, tak věřím, že může Andyho porazit, Nicka by měl porazit určitě.
Reagovat
pockerface
Gratulace Tomovi, já se to viděl od stavu 6:2,1:0 a za 20 min. to bylo 6:2,6:0. Pak jsem musel do práce. Tomáš hrál ten druhý set neskutečně (první jsem neviděl). Jestli to dneska budou opakovat na Eurosportu, jako, že asi budou, tak určitě na zápas mrknu. Konečně snad Tomáš prolomil ten blok a i kdyby další zápas s Nadalem prohrál, tak už ví, že ho prostě dokáže porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Tomáši!!!! Viděl jsem celý zápas, kromě TB, tak na něj kouknu až přijedu domů! :D
Ale skvělý výkon, hrál naprosto parádně! :-)
Reagovat
George_Renel
zatáhněme oponu, game is over, i když právě dávají na ES1 opakování, a věnujme se také přítomnosti a budoucnosti.
K přítomnosti - Lucka právě hraje debla a podává skvělý výkon.
K budoucnosti - kdo by byl pro Toma lepším soupeřem, Andy, či Kyrgios? Těžký výběr asi. Andy možná lepší tenisově (a Tomáš s ním vcelku umí), Kyrgios přece jen ještě není hotovým hráčem, ale ve spojení s publikem možná ještě nebezpečnější.
Tak teď babo raď....
Reagovat
PH94
Jednoznačne Kyrgios :D Nejlépe po výhře 10-8 v 5. setu :D
Reagovat
VlS
A proč ne 68:66?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze shudnejsi by byl Kyrgios ale ja chci zapas s Murou. 1. Mam strasne rad zapasy mezi Murou (obrana a technika) a Tomem (utok a hard hitting) a za 2. Tomovi v teto forme verim proti oboum. Tak snad mu ta forma vydrzi, zatim hraje jako zkuseny matador (i ti maji obcas nervy ale Tom se s nimi dokazal vyporadat a preckat tezke okamziky)...
Reagovat
Hypertac
Berďa byl jasně lepší a Rafa hral prvni dva sety tužku. Nevadi, letošním cílem je desátý titul z RG a to je priorita. Kazdopadne Vamos Rafa a gratulace Berďovi aby mu to ještě dvs zápasy vydrželo.
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že jsi to nezaspal. Naživo je to vždycky nejlepší. Ale ani ze záznamu to nebude špatný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ou, tak to jsem se sekl na celé čáře. Takže omluva a gratulace pane Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
nevíš náhodou, kdy to budou opakovat? Chtěl bych se ještě jednou podívat hlavně na ten druhý set.
Reagovat
PH94
:DD
Reagovat
smazaný uživatel
věčně mu to štěstí na soupeře vycházet nemohlo. První kvalitní soupeř a naprosto ostudná porážka. Porážka za porážkou, tohle je možná jeho poslední sezóna na okruhu.
Reagovat
mahycek
Na Eurosportu jsou ču..ci,nedali tam rozhovor s Tomem, přímo na kurtu!!! Už jsem tam psal a mám i odpověď. Je jim to velmi líto, ale vše, se rozhoduje z Paříže, jestli dají reklamu, nebo ne. A oni tu reklamu daly!!! Neunesli, že Tom vyhrál . To jsou Frantíci, u kterých není Berdych, moc v oblibě!!! Tam je Nadal, vždyť mají s ním rekordy v počtu na Rolland Garros. Ty informace mám, ale nechci, aby se to obrátilo proti mě. Komentátory to s.re také, ale nemůžou s tím nic dělat.
Reagovat
freeteepek
Tak jsem se zase po hodně dlouhé době vydržel dívat na celý zápas chlapů na GS! Berďa mi udělal radost a nelituju:-) Od začátku bylo patrné, že Nadal není ve své kůži, to ale nijak Berďův výkon nesnižuje. Dal by ho tentokrát stejně, akorát by to nešlo tak hladce:-) Bylo vidět, že zlepšil podání a zapracoval na taktice. Lépe četl Nadalovu hru a byl dostatečně rychlý. Navíc nedělal skoro žádné chyby. Nedal žádnou dvojchybu a naopak nadělil soupeři deset es. Ve třetím setu už to byla vyrovnaná bitva. Nadal hrál skoro jako za starých časů, ale stejně rozjetého Berdycha nezastavil. Super.
Reagovat
Frick
Berdych zdolá můru 3:0 nebo 3:1 a ve finále s Djokerem to bohužel opět "již nepůjde" - 0:3 :-(
Reagovat
freeteepek
Není příliš brzy myslet na finále? Když Djokerovi tak moc věříš, tak sis na něj určitě už vsadil. Jestli ne, běž to rychle udělat. My ostatní budeme mezitím fandit Berdychovi v SF.
Reagovat
smazaný uživatel
ve finále
Reagovat
Pe3k
Rafael Nadal vs Tomas Berdych MATCH POINT Australian Open
https://www.youtube.com/watch?v=QWkiQWCSarA

AO Expert: Murray v Kyrgios - Australian Open 2015
https://www.youtube.com/watch?v=yLiFSaEvrWk
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybyste někdo propásli pozápasový rozhovor, tak tady:
https://twitter.com/AustralianOpen/status/559951254554570752
Reagovat
mahycek
Tomáši výborně, vsadil jsem po 300kč na 3-0 a po 300kč na 3-1. u Tipsportu, kurs 7.60. Tak mám kapesné chvilku. Ale i kdybych prohrál, tak si vyhrál ty. Vůbec by mi navedilo. Pozn. Jsem tu novej,ptám se, proč tady není ten Barney? Tom vyhrál, ale já proti Nadalovi zášť nemam.
Reagovat
McEnroe
Tomášovi. A to že byl Nadal byl chvílemi úplně mimo, podobně jako vloni ve finále, Tomášův výkon nesnižuje ani náhodou.
Reagovat
tommr
rozdíl je ale v tom, že loni Nadal nebyl úplně fit zatímco letos jen nebyl v optimální formě. Tomáš si to vítězství musel vydřít sám ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že je dobře, že to neskončilo třeba 6-2 6-0 6-2, protože pak by se mluvilo hlavně o tom, jak byl Nadal odevzdaný, že měl určitě zdr. problémy apod...takhle každý viděl, jak Rafa ve třetím bojoval, hecoval se, ale na Toma to stejně nestačilo a o to je to vítězství cennější...
Reagovat
mac.hall
Pustil jsem TV za stavu 4:2 v prvním setu a Béďa pak nedal Nadalovi do stavu 1:0 ve třetím ani čuchnout. 9 gamů v řadě bylo ukázkových, nezbývá než smeknout. Pak ale , asi pod dojmem vidiny vítězství , znatelně polevil , v hlavě mu to asi šrotilo, nervy pracovaly na plné obrátky a jeho tlak na Rafu již nebyl tak výrazný a ten toho logicky využil. Zbytek posledního setu nebyl proto ze strany Toma tak přesvědčivý , dělal znatelně více UE než v prvních dvou setech , ale nakonec zápas dotáhl do vítězného konce. V závěru to byly slušný nervy. Velká gratulace.
Reagovat
tommr
v závěru se holt projevily nervy. Nadal má velkej talent na to dostat se soupeři pod kůži. Tomáš to ale nakonec zvládnul a to je hlavní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych super výkon, je to machr. Kdyby takto pokračoval, tak by to konečně mohl dokázat. Jinak klíčový moment asi třetí set, kdy za stavu 2:2 (a myslím 5:4) nebo jak nedopustil break Nadala - ten se v tu dobu začínal rozjíždět a kdyby bral třetí set, myslím, že by otočil.
Gratulace a Tomaší, vyhraj to celé!
Reagovat
George_Renel
stejně jako Tomášova hra. A řeči o tom, že Nadal nehrál to svoje jsou na nic. Rafa prostě hrál jen to co mu Tomáš dovolil.
Dvě skvrnky bych al našel. Jednak mě trochu zklamalo australské publikum. Člověk pochopí, že má Nadal daleko více příznivců, Tomáš si však zasloužil po některých výměnách větší respekt a aplaus. No a druhá byl komentář pana Šímy. Ten by snad mohl jít tenis komentovat na Slovak Sport. Tam by se ztratil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já publiku nic nezazlívám, chápu že chtěli více setů. A díval jsem se na kvalitní stream na pc, takže si nějaký český komentátor mohl říkat, co chtěl.
Reagovat
George_Renel
Proč bych se díval na stream, když to můžu vidět na velké plazmě v HD?
Reagovat
jacksax
proč plazma, když to můžeš vidět na vlastní oči?
Reagovat
smazaný uživatel
1)Přesně.
2) Tomáš už má auru, které se asi nezbaví - zvlášť zahraničnímu publiku nebude moc sympatický, a s Nadalem už měl tu aférku ,kterou si asi dost lidí pamatuje...
3) Proto sem přepnul zvuk na anglány. Opravdu, jak to může komentovat někdo, kdo to absolutně neumí...
Reagovat
smazaný uživatel
zvláštní, že jsem se snad ještě nesetkal s anglickým komentářem, který by mi vyloženě vadil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. Mně přijde i mín rušivý, než ten český, nemluví tolik a občas z toho komentu pochytím i něco co použiju, když pinkám na kurtu osobně :) Jako pokud by bylo na mně, tak bych koment nepotřeboval vůbec - mám přece oči a nepotřebuju dojmy někoho zpoza mikrofonu. Bohužel možnost vypnout na svém přijímači nemám :)
Reagovat
George_Renel
S Nadalem žádnou aféru neměl. Aféru měl svým hloupým vyjádřením Nadal. Včera jsem to dával k dobru, jak to ve skutečnosti bylo, tak to nebudu opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
a kde si to můžu najít, u jakého článku?
Reagovat
George_Renel
Je to v diskusi pod tímto článkem včetně odkazu na isport článek a mého dovysvětlení. http://www.tenisportal.cz/zpravy/video-snad-kazdy-podavac-micku-vi-jak-15794/
Reagovat
smazaný uživatel
děkuju, už jsem si to přečetla, opravdu hloupé, myslím si taky, že oba hráči už jsou někde jinde, na rozdíl od jejich fanoušků, když si tohle pořád připomínají. Podle mě je to opravdu blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě to byla aféra, a to že ji každý chápe jinak nebo jak ji chce chápat je věc druhá. Berdych z ní u fandů Nadala asi dobře nevyjde...
Reagovat
smazaný uživatel
A proč se pořád tahá špinavé prádlo? Prostě to bylo, teď je rok 2015, to se musí stále něco vytahovat? Já tohle nemám ráda ani v běžném životě.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, ale jak říkám (nebo si myslím) dost fandů si to asi pamatuje, potom to má za následek, že nejsou schopní ocenit Tomáše. Přitom já taky stojím za Tomášem. Na tom co udělal nebylo nic špatného. Taky bych dal publiku najevo co si o nich (právem) myslím...
Reagovat
smazaný uživatel
A co Nole, když ve Španělsku při zápase s Dimim ještě hecoval publikum, když fandilo Dimovi? Bylo to trapné, ale bože, prostě to BYLO. Každý z nás prostě ujede a konkrétně tohle s Tomem a Rafou byla fakt blbost, oba jistě na to dávno zapomněli a jedou dál. Naštěstí. :)
Reagovat
tommr
od příznivců Nadala, který měli v hledišti jasnou převahu holt nemůžeš čekat objektivitu. Hlavní ale je, že je Tomáš umlčel svou hrou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášovi tleskala snad jen Ester a trenér ne? :) A pak banda českých fandů na TP, škoda, že to neslyšel :D
Reagovat
freeteepek
Na eurosportplayeru si mohu zvolit jazyk a zásadně vybírám angličtinu. Na jakýkoliv tenis:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Masakr. Berdych může vyhrát svůj první GS.(y) teď nebo nikdy.;-)
Reagovat
FulnekUltras
nejdřív semifinále... ;-)
Reagovat
tommr
šance na GS titul je letos velká, ale ještě pořád tam straší ta druhá Tomášova noční můra Djokovic ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To ano..Djoko by mu musel stejně asi trochu pomoci, protože si nejsem jistý, že Berdych dokáže nabourat Srbovu precizní hru.:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k vítězství nad Nadalem a k postupu do semifinále! První dva sety vyjímečné a třetí asi nejcennější, Nadal bojoval, jsem rád, že jsi to Tome ustál, jiank by asi bylo po mně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášovi a všem věrným fanouškům, kteří mají dneska obrovskou radost. Takhle brzy jsem nikdy nepila, ale proč ne, když je důvod :)
Reagovat
George_Renel
V roce 1998 se jen o chvíli později také důvod našel. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nagano? OH?
Nezapomenutelný zážitek;-)
Reagovat
George_Renel
Bingo! :-)))
Reagovat
peRFect
.... Barney
Reagovat
smazaný uživatel
mně baggik
Reagovat
smazaný uživatel
No čekal jsem až to někdo vytáhne, bohužel se tak stalo. Tím, že byste ho nezmínili a nesnížili se na jeho úroveň, byste ukazali, že jste lepší než on...
Reagovat
smazaný uživatel
prosímtě, proč to takhle bereš? Já s ním o tom včera diskutovala, tak proč bych tu nemohla zmínit jeho jméno? Nepřipadám si tím na nízké úrovni.
Reagovat
peRFect
Nijak jsem ho neurazil. Napsal jsem, že mi tu chybí, což je pochopitelné. Očekával jsem jeho zhodnocení a názor (samozřejmě objektivní jako vždy).
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo Tomáši
Reagovat
panzer.dragon
kolikrát dostal rafa kanára na GS? od Rogera na wimbledonu, od Berdi teď a ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tomě věřil jsem ti , že by si ho mohl dát , ale ve třech setech to teda ne , bylo by strašně dobré kdyby ti ta forma herní vydržela i na dále.
Reagovat
pepin
Určitě velká gratulace, zasloužil jsi si to. A ještě jedna za sportovní přístup při sporné situaci. Některé "sportovkyně" by se od Tebe měly učit.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděla jsem to celé a tohle mi asi uniklo. Můžeš mě prosím zasvětit?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem se chtěla na to zeptat.
Reagovat
Lina
Tomášovi byl zahlášen jako dobrý 1. servis a Nadal si chtěl vzít jestřába, protože se mu to nezdálo, Tomáš mu ho ušetřil a šel dobrovolně na 2 servis.
Reagovat
pepin
Asi jsi klimbla, při podání Tomáše sám Tomáš přiznal špatný balonek a že si nebude brát jestřába. Dokonce to ocenil i pan Šíma.
Reagovat
pepin
Ty jsi pila již od začátku ne? A tady to maskuješ, že jsi začala až na oslavu vítězství ne?
Reagovat
smazaný uživatel
A kdy to bylo? Já viděla zápas od 3. setu.

pepine - no dovol :D
Reagovat
pepin
Já Ti ted již nevím, zda na konci prvního a nebo ve druhém. Tak to jsem Tě jen škádlil.
Reagovat
FulnekUltras
Takhle smáznout legendu...a ve třetím ještě i zvládnout pochopitelné tlaky na vlastní psychiku. Ty forhendové winnery z tísně přes sloupek do bližšího růžku se prostě nedají nežrat...
Díky moc za dnešní radost a hodně štěstí a vnitřní síly do semifinále !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřil jsem tomu, ale Tom to dokázal. Konečně přišel na kurt s tím, že vyhraje. To, že je Rafa bez formy je úplně jedno, lepší už to asi nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je můj velkej oblíbenec ale v životě by mě nenapadlo mu dneska fandit...skvěle Tomáš a at žijí vlastenci co fandí svým oblíbencům ze zahraničí proti Čechům)))))
Reagovat
babolat.cz
tak tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl jsem jen prvni set nez jsem sel do prace a tam hral vazne jako zkuseny matador, naprosto bez nervu. Strasne bych chtel videt ten set jak mu dal kanara a pak ten treti sledovani na cislicek... Mno, mel jsem nervy jen co je pravda, kdyz Tom nedal ty 2 MP pri podani Nadala pred TB tak jsem se bal, ze to muze byt zlomovy okamzik zapasu... Ale proste, Skvele Tome a Gratulace velikaaa.... :-) Kdyz uz Aga zklame svym pristupem v tretim setu, tak ty me rozveselis :-) Proste Parada...
Reagovat
anajka
Blahoželám Tomášovi k super výhre. Držím palce aj ďalej.
Mal dobrý príklad napr.v Seppim, že každá séria sa dá ukončiť. A podarilo sa.
Reagovat
panzer.dragon
gratulace berďovi, famózní výkon
Reagovat
Kozoroh
Hele jak je to s televizními právy na SF GS? Loni STV vysílala Cibulkovou, co za to STV Eurosportu dalo? Napadlo mě, že bych zavolal ČT a potřeboval bych od Vás přesnější info.
Reagovat
Frick
A Korda v roce 1998 byl?

Vim, že Novotná na ČT ve Wimblu 1997 i 1998 byla.
Reagovat
Frick
No, byla by to snad až národní ostuda, kdyby finále GS českým hráčem nebylo na celoplošné TV.

Ale třeba bude Nick nebo Andy proti.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, bez forehandu sa vyhrať nedá..Hlavne keď je to vaša najvacsia zbran a stojí na tom celá koncepcia..Ak sa k tomu pridá nefungujúci servis a dobre hrajúci súper hladká prehra je logickým vyústením..

Štvrťfinále je po dlhej pauze solídny počin..Na lepší výsledok to proste nebolo a ukázalo by sa to proti špičkovým hráčom aj v prípadnom semi alebo finále, len ešte vypuklejším sposobom..

Pre Berdycha skvelý úspech, no prínos nového coacha by som brzdil..Tomáš hral dobre, hlavne konštantne kvalitne, s prehľadom zvládol aj tých pár kritických momentov, no stále to bolo skor o Nadalovi..Prípadný prínos nového tímu sa prejaví až v pikantnom súboji s Andym...

Každopádne gratulácia Berdychovcom, Tomáš si ten rekord nezaslúžil..
Reagovat
smazaný uživatel
Měl si pravdu, ta 18ka je opravdu zakletá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes to o Nadalovi opravdu nebylo:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš hral naozaj dobre, ale to kým to dnes bolo a nebolo, to ukážu až najbližšie 3-4 zápasy..
Reagovat
smazaný uživatel
Nezklamal jsi.
Reagovat
smazaný uživatel
+1, Tomáš zaslouží velkou pochvalu, hrál výborně, ale Rafa ani nenastoupil no.
Reagovat
Roger_Federer
Jj, Rafa to mel na svoji rakete.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se teda omlouvám Berďovi, že jsem mu víc nevěřil. Hlavně ten třetí set ustál se vší ctí.
První dva sety hrál Nadal možná nejhůř, jak kdy hrál na grandslamu za posledních 10 let, ale to nijak nesnižuje Tomášův výkon.
Pro Tomášovu psychiku je nesmírně dobře, že to Nadal ve třetím nezabalil a rval se do posledního míče a přesto to ustál. Protože teď si skutečně může říct, že mentálně definitivně dozrál v hotového hráče.
Reagovat
FulnekUltras
Přesně...
Reagovat
tommr
nadal hrál dneska určitě o hodně líp než loni ve finále proti Wawrinkovi ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále ?
Reagovat
smazaný uživatel
Uzasny, tak to vyslo, jak sem psal, dobrej impulz novy trener, zmena velka.Gratulace!
Reagovat
Pe3k
Naprostá klasika. Když prohrál Federer byla tady hromada gratulantů z našich řad, kteří to Seppimu přáli. Prohrál Nadal a žádný Nadalovec nepřišel z gratulací. To svědčí o všem...
Reagovat
VlS
Tome, dík a gratulace.
Tomasinho, nebudu taková mrcha jako ty a nebudu fandit proti Andymu
Reagovat
Empe
Mám chuť na přípitek. Ale nechci zakřiknout další děj... tak nevím! :D
Reagovat
FulnekUltras
V neděli je taky den... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď mi to došlo. Tomáš je v semifinále Autralian open!!!! :DDD
Reagovat
PH94
Hrozný nervy :D Ale je to tam!!!
Reagovat
Lina
Gratulace! Paráda, ve 3 setu sice mně brnkal trochu na nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jdem se ožrat? :D:D
Reagovat
Lina
Trochu brzo ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si teda panáka dám, protože tohle je pro Tomáše velký úspěch, i kdyby z AO vyletěl, tak prorazil smůlu s Rafou.
Reagovat
Lina
Důvod se vžycky najde :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já už piju :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš nádhera, třetí set neuvěřitelný nervy, jsem strašně rád za vítězství!!!!
Reagovat
Frick
tak by měl Tom pořídit nějaký dobrý repelent na jednu velkou otravnou můru :o)
Reagovat
Lina
Nebo rozsvítit světlo :)
Reagovat
dadaft
tipér "dabelsobul" dnes trefil Makarovovou i Berdycha.
jeho třetí tip je Kyrgios.
tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Simona mě hodně mrzí, jinak ve Fantasy jsem na výhru tipovala Toma, sice nemám prachy, ale skvělý pocit :D
Reagovat
dadaft
já peníze taky nesázím, tipy tady sleduji hlavně kvůli těm předzápasovým úvahám tipérů. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, taky občas juknu, jak to vidí. Simonu jsem fakt netipovala, že to projede, neviděla jsem zápas, radši, ale dostat kanára, uf.. Ale Káťu mám ráda, tak mě to až tak nemrzí, i když.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To se povedlo.
Reagovat
Pe3k
První 2 sety exhibice, 3. set nervy v kýblu. Gratulace a klobouček Tomáši.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi poklad... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-(((((((
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, že včera se rozebíralo, že Dani není žádná legenda atd. atd., ale o tom to přece není, je vidět, jaký dává Tomovi impuls a to je hlavní. Je fakt sympaťák :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rafu nezničil Dani :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ne, ale videl jsi tu praci na returnu? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Skor som videl ten Rafov servis..To by si Nadal snáď aj dobehol :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) dnes ti odkyvnu vsechno.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj to, že ma v kútiku duše miluješ?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
to ne, jsi zahrabany.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
já vidím i chytřejší hru a mnohem lepší FH crossy, větší trpělivost, i když jsem si přála větší hru na riziko, ale Tomáš mi přišlo, že se pak bál riskovat. Nicméně oproti minulým utkáním z Toma koukalo odhodlání a to je to, co se mi na něm líbilo. I když zahrál blbé gemy, nevyužil BB, ale nepoložil se. Ale samozřejmě, je to jen a jen o Nadalovi, že? :)
Reagovat
smazaný uživatel
psala jsem uz nize, ze Berda zodpovedne plni plan, bylo to ukazneny a Tomas si zaslouzi respekt. Kdyz to nebylo o Nadalovi, tak proc se do toho nevlozil? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasněže. Taky jsem ale viděl kvalitu Rafova returnu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Andymu Wimbl taky nevyhrál Lendl :D:D
Reagovat
Frick
Že vypadá trochu jako Messi? :o)
Reagovat
smazaný uživatel
:O To je jak kdybys porovnával Ivanovič a Schiavone.
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
Kozoroh
Tom to dokázal :-)
Reagovat
Fredy
Velká gratulka ! Tomáš potvrdil loňské body ! A teď něco navíc. Tomáši pojď ! ! ! :)
Reagovat
Frick
http://youtu.be/zT-phaYSCa8?t=24s
Reagovat
Frick
Asi takto :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Oslavný taneček : konečně jsme se dočkali, Béďa převálcoval Nadala !
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem neskutečně trapné publikum, když ani neumí zatleskat soupeři za krásné údery, to se nevidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Že dokážou být trapní - o to cennější to je....paráda.
Reagovat
FulnekUltras
Přiznejme si, že Berďa nepatří na okruhu k nejoblíbenějším...ale dneska nám to může být jedno, a Španělé ať se posmutněle drápou v řiti s Rafou... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pořád takové hloupé klišé, Tomáš se chová už normálně, že měl nějaké blbé úlety, občas zbytečně diskutuje, ok, ale dělá se z toho zbytečný humbuk, vím o horším chování jiných hráčů. Ale neuznat soupeřovy kvality při hře je podle mě trapný. o to víc mám radost, že jim Tomáš zavřel ty netleskající ruce :D
Reagovat
FulnekUltras
Myslel jsem to i tak, že Tom není - podobně jako Petra - typickým miláčkem tribun a médií. Ale za svou dlouhodobou výdrž ve světové špičce už si nějakou tu pořádnou odměnu opravdu zaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to táááááámmmmmm. Tome I love you, kluku ušatá :D:D Trenér obrovský sympoš, i když se bude říkat, že Nadal nehrál svůj top tenis, blbost, limitovaný nebyl, rituály dělal, uhrál sis to sám. Obrovskááá gratulkááá :D:D
Reagovat
Jan
Tom ho porazil i s rituálama :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujuuuuu :-)
Reagovat
SwissMaestro
dooby dooby doooooooooooooooooooo
Reagovat
historik
ten závěrečný set to byly šílený nervy! Fakt velký palec nahoru a poklona!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Anoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
dadaft
je to tam.
gratulace Berďovi.
sehrál to skvěle.
Reagovat
Fandina
Berďaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Reagovat
Oin
Jooooooooooooooooooooooo!!!!!!
Reagovat
Fandina
6:5 Berďa na podání Pojď!!!
Reagovat
Fandina
5:2 Berďo dvě podání. Pojď!!!
Reagovat
hluuusa
............
Reagovat
smazaný uživatel
přestaň pinkat a hraj, máš na to sakra. Přece mu nedáš šanci to zvrátit...
Reagovat
hluuusa
Tohle se musi davat....skvele! Fetisista je skoro venku!! Pojd proboha!
Reagovat
Fandina
0:30 Berďo dva míče!!!
Reagovat
Fandina
2 mečboly ani nedýchám
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš skazil ritern z 2. servisu Nadala, po kterým do té doby neuhrál sand ani fiftýn. Měl by 3 mp v řadě.
Takhle je z toho tajbrejk a může se stát ještě cokoliv.
Reagovat
PetaM
V řadě asi ne, když byla shoda ...
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 0:30 netrefil ritern.
Reagovat
PetaM
Tak to pak jooo :)
Reagovat
Fandina
Škoda že to nedotahl. Držím palce v TB!!!
Reagovat
dadaft
Berdych je lepší.
tohle by neměl prohrát.
Reagovat
Fandina
6:5 Berďo dej to!!!
Reagovat
hluuusa
Drzim palce, modlim se a verim :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tome teďka hodně štěstí!
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Tom tenhle zápas prohraje, tak mu tento rok fakt přestanu fandit... :P :)
Reagovat
EllNino
ale jdi ty :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím to vážně, jako co bych chtěl víc?
Reagovat
EllNino
ste vtipná slečno :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně ti na to dám ruku, protože by mě neskutečně nas..l, když to tak krásně začal.
Reagovat
mahycek
Já do konce kariéry !
Reagovat
Fandina
5:4 a Rafa dotahuje ve hře. Tak Berďo, zkus to skončit na příjmu. Držím palce. Berďo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
4 míče!! Kdy naposledy byl takhle blízko výhru nad Nadalem?? :D
Pojď Tome!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Teď to ustál neskutečně. Ale Nadal postupné přidává na obrátkách.
Reagovat
historik
obrovský palec nahoru...prasata proti němu, diváci proti němu
Reagovat
smazaný uživatel
Důležitý game!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
mahycek
Jelikož jsem vstal už ve tři, můžu otevřít víno?? Nepil bych už na lačno .
Reagovat
smazaný uživatel
dej si :)
Reagovat
EllNino
no to sem teda zvědav ...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč to dá Tomáš Rafovi na raketu, když má volný kurt...ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase ta chyba, proč to nedá na druhou stranu?
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, aspoň že tak. Tome, zkus zázrak a brejkni Rafu a je to tam. :)
Reagovat
EllNino
proč se furt ptáš mě ? :D sem snad jeho tiskovej mluvčí ? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Já se tě neptám, nerve, si povídám pro sebe. :P
Reagovat
EllNino
aha :DD schizofrenie :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak s průměrným 1. servisem 170 a 2. 140 to asi Nadal fakt nedá, šak počkej Berdo, kdyby byl rozehraný, tak ta nula ve druhém setu svítí u tebe.. ale přeju ti vít+zství, těch porážek v řadě už bylo dost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zaber Berďo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Všiml sis výrazu v Berďových očích?
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš ten zombie výraz?
Reagovat
smazaný uživatel
Takový hodně soustředěný, doufám, že mu to vydrží :)
Reagovat
Fandina
4:3 tak Berďo teď to zkus brejknout. Rafa se teď zlepšil, ale nesmíš se dát. Berďo pojď!!!
Reagovat
historik
a nepustit ho moc k těm jeho gestům
Reagovat
Fandina
3:2 ve třetím. Teď by to zase chtělo brejk Berďo a pak dopodávat. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snadné to asi nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč Tomík nechodí k síti sakra? Aby ho Rafa nepřepinkal..
Reagovat
EllNino
protože Rafan 2x na začátkku 2x zasebou prohodil ...tak má respekt ...)
Reagovat
smazaný uživatel
Na respekt se musí vykašlat, s Rafou to jinak nejde, ten když se dostane do laufu, tak je to konečná.
Reagovat
EllNino
mně to neříkej :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Berďa tenhle set prohraje, jdu zase spát, slíbila jsem to už minule a neměla jsem asi vstávat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, hlava, hlava, hlava, máš na to si říkej pořád.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist