Favorit Murray v Dubaji ztratil set už v 1. kole

23. 2. 2009, 21:54
Aktuality 10
ATP DUBAJ - Po odhlášení několika favoritů je pasován do role nejžhavějšího adepta na titul. Andy Murray měl však už v 1. kole podniku ATP 500 v Dubaji značné problémy s Ukrajincem Stachovským. Vstup do turnaje nezvládl sedmý nasazený Chorvat Karlovič.
Andy Murray

Z různých důvodů se před startem dubajského turnaje odhlásila pětice favoritů. Velkými adepty na titul tak zůstali třetí hráč světa Novak Djokovič a především Brit Andy Murray, který letos ze čtrnácti zápasů prohrál jediný. Navíc triumfoval na prestižní exhibici v Abú Zabí.

Murrayho v úvodním kole Barclays Dubai Tennis Championships čekal Sergej Stachovskij, kterého už v úvodu sezony hladce porazil. Dnes se však nečekaně trápil. V úvodní sadě dvakrát ztratil podání a prohrál v tie-breaku. V dalším průběhu utkání už ale jednadvacetiletý Brit začal diktovat tempo utkání, a přestože v něm nevyužil celkem devět brejkbolů, podával za stavu 6-7 6-3 5-3 na postup. Vedl 30-0, v tu chvíli ale přišel ukrajinský soupeř k síti a oznámil, že utkání vzdává.

Stachovskij si při dobíhání míčku v prvním setu poranil kotník, ale v utkání pokračoval. "Byl jsem překvapený, po ošetření se normálně hrálo. Nemohlo to být tak hrozné, že by ten zápas nemohl dohrát. Já se vždy snažím v takových situacích zabojovat a utkání dokončit," řekl Murray.

Také další nasazení tenisté dnes prohráli první set. Turnajová čtyřka David Ferrer i Chorvat Marin Cilič však dokázali proti Ljubičičovi, respektive Tipsarevičovi otočit.

Nepovedlo se to sedmému nasazenému Karlovičovi, kterému nestačila ani výpomoc 19 es proti švýcarskému kvalifikantovi Marcu Chiudinellimu. Překvapivého vítěze ve druhém kole čeká šampion z roku 2002 Fabrice Santoro.

Na podniku dotovaném částkou 2.223.000 dolarů se zítra představí jediný český zástupce Jan Hernych. Týden před účastí v Davis Cupu se střetne s Rusem Južným.

- ATP 500 DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.223.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
A. Murray (2-Brit.) - Stachovskij (Ukr.) 6-7(3) 6-3 5-3 skreč S.
Ferrer (4-Šp.) - Ljubičič (Chorv.) 3-6 6-2 6-1
Čilič (5-Chorv.) - Tipsarevič (Srb.) 2-6 7-6(3) 6-4
Chiudinelli (Švýc.) - Karlovič (7-Chorv.) 7-6(4) 4-6 7-6(7)
Gabašvili (Rus.) - Recouderc (Fr.) 5-7 7-6(4) 6-3
Santoro (Fr.) - Hanescu (Rum.) 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo: Bolelli/Karlovič (It./Chorv.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) 6-4 2-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
murray looks like postavičky z filmu ostrov dr. morea.
Reagovat
Radzha
no a co? je jedno jak vypadí důležitý je jak hraje tenis
Reagovat
smazaný uživatel
ro Radzhu: aha, no to jsem chtěl slyšet!!!
Reagovat
smazaný uživatel
sorry za to pojmenovani, jestli tu je nejaky administrator, tak to prosím smažte. díky moooc.
Reagovat
smazaný uživatel
Stachovsky určitě udělal velkou radost těm, kteří ho měli na tiketu v handicapu :-D podobně vzdal Alberto Martin ve Vina del Mar a v minulé sezóně Cibulková..taky míček nebo dva před koncem..snad to bylo dokonce při mečbolu. Tohle by se už mělo dohrát.
Jinak teda vůbec nechápu fámu, že Karlovič je nějaký extra úspěšný tajbrejkový mág. Nevím, proč to vzniklo. Když se podíváte na statistiky, tak Ivo měl loni tajbrejky 30:31, celkově 150:146 a letos ještě v tajbrejku neuspěl a dnes ho to stálo zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se zdálo, že se o něm mluvilo vždycky jako o tenistovi, který do tajbrejku set pouze velmi často přivede... tj. Ještě ho nemusí vyhrát.. ty statistiky, co jsi uvedl, mluví za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale dnes ten blb Ivo měl vyhrát s přehledem i bez tajbrejků. Stačilo vzít v každém setu soupeři jedno jeho podání.
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, to je zajimava uvaha.
Reagovat
smazaný uživatel
Dumec: No já na různých diskuzích často čtu, že Karlovič se v tajbreku těžko poráží :-) Ale je to jenom zdání.
Reagovat
smazaný uživatel
nepofeta: karlovič se dobře poráží při vlastnim servisu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist