Favorita Simona v Petrohradu vyřadil krajan Mannarino

25. 10. 2011, 09:05
Aktuality 7
ATP PETROHRAD - Mohl zvednout své šance v boji o Turnaj mistrů, Gilles Simon ale v Petrohradu končí už v 1. kole. Nejvýše nasazený Francouz překvapivě nestačil na krajana Adriana Mannarina. V Rusku dohrála i turnajová trojka Alexander Dolgopolov z Ukrajiny.
Profily hráčů
Gilles Simon

Francouz Gilles Simon může v závěru sezony pomýšlet na start na Turnaji mistrů, po včerejší nečekané prohře v Petrohradu se ale jeho šance zmenšily. Nejvýše nasazený hráč turnaje totiž nestačil na krajana Adriana Mannarina, jemuž podlehl i ve druhém vzájemném střetnutí.

Adrian MannarinoTřiadvacetiletý Mannarino hrající levou rukou prohrál první set, druhý ale po boji získal a ve třetím už po svém servisu nedal favorizovanému soupeři šanci. Nakonec po 2 hodinách a 11 minutách vyhrál 2-6 6-4 6-4.

86. hráč světa Mannarino, který postoupil do 2. kola turnaje ATP poprvé od Wimbledonu, si o čtvrtfinále zahraje s vítězem utkání mezi jediným českým zástupcem v soutěži Lukášem Rosolem a Ernestsem Gulbisem.

O poslední kapku naděje se kvalifikovat na Turnaj mistrů do Londýna přišel Alexander Dolgopolov. Třetí nasazený Ukrajinec v Petrohradu podlehl za rovnou hodinu hry 2-6 2-6 Izraelci Dudimu Selovi a v ruských halách tak letos prohrál oba své zápasy. Sela, jenž je v první světové stovce jen díky úspěchům na challengerech, si připsal teprve osmou letošní výhru.

K vidění byl v pondělí také souboj dvou bývalých šampionů. Z vítězství se radoval vítěz ročníku 2004 Michail Južnyj, který porazil 6-3 7-6 Sergeje Stachovského. Ten v Petrohradu triumfoval předloni jako úspěšný kvalifikant.

- ATP 250 PETROHRAD -
(Rusko, tv. povrch / hala, 663.750 dolarů)
pondělní výsledky (24. 10. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Mannarino (Fr.) - Simon (1-Fr.) 2-6 6-4 6-4
Sela (Izr.) - Dolgopolov (3-Ukr.) 6-2 6-2
Južnyj (5-Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 6-3 7-6(7)
Starace (It.) - Nedelko (Rus.) 6-0 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte někdo proč se nehraje v Montpellieru? V minulých letech se hrálo v tomto termínu a na stránkách atp taky v kalendáři je.
Reagovat
smazaný uživatel
Rescheduled to Jan. 30, 2012

To je na stránkách ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, toho sem si nevšim. Díky
Reagovat
smazaný uživatel
to je pozitivní
Reagovat
smazaný uživatel
no nevím, mely bysme rešit tenis, a ne krasu:-D,,, manarino je podobnej herci taylor lunter nebo jak, hraje ve stmivani toho vklodlaka....:-D
Reagovat
a.magerova
vyhrál ten hezčí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
prohrál ten hezčí....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist