Favoritky jsou v Hongkongu suverénní. Ve čtvrtfinále jsou všechny nasazené hráčky

15. 10. 2015, 18:53
Aktuality 3
Bez jediného překvapení dnes pokračoval osmifinálovými zápasy turnaj žen v Hongkongu. Mezi nejlepších osm hráček se probojovala Angelique Kerberová, Venus Williamsová i Francouzka Garciaová, a ve hře o titul tak zůstávají všechny nasazené tenistky.
Venus Williamsová

Zatímco v úvodním kole musela Venus Williamsová otáčet zápas s Ukrajinkou Bejgelzimerovou, proti Yafan Wang se bývalá světová jednička příliš nenadřela. V prvním setu Číňanka neuhrála ani game a v následující sadě si Williamsová dalšími třeba brejky zajistila pohodlné vítězství 6-0 6-2.

"Byla to jasnější výhra než v prvním zápase, ale nikdy to není úplně jednoduché. Soupeřka nikdy zápas nevzdá, musíte si vybojovat každý bod," řekla po utkání turnajová trojka. "Jsem spokojená s tím, jak do zápasu jdu - jsem agresivní a kontroluju výměny. Teď jsem v dalším kole, takže jsem spokojená."

O semifinále si Američanka zahraje s Alizé Cornetovou, na kterou má jen příjemné vzpomínky: zatím se s ní utkala čtyřikrát a pokaždé ji porazila. Co oplácet jí má ale za svou sestru Serenu, kterou zarputilá Francouzka v minulé sezoně zdolala hned třikrát.

"Nehrajeme spolu tak často - hrály jsme spolu párkrát, a mezi zápasy vždycky uplyne nějaký čas," zavzpomínala Venus Williamsová. "(Cornetová) dneska odehrála dlouhý zápas a pak ještě nastoupila ve čtyřhře, což může být výhodou i nevýhodou. Buď vás to trochu unaví, nebo se po takové spoustě výměn dostanete do rytmu. To teď bude asi pravděpodobnější, takže to bude těžký zápas," dodala Američanka, jedna z devíti tenistek, které svádí boj o volná místa na Turnaj mistryň.

O Singapur hraje v Hongkongu také druhá nasazená Angelique Kerberová. Ani Němka nezaváhala, Japonku Kurumi Naraovou porazila dvakrát 6-2.

Výsledky - Hongkong (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kerberová (2-Něm.) - Naraová (Jap.) 6:2, 6:2
V. Williamsová (3-USA) - Wang (Čína) 6:0, 6:2
Garciaová (7-Fr.) - Komardinová (Rus.) 6:0, 6:2
Cornetová (8-Fr.) - Švedovová (Kaz.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:4

Komentáře

3
Přidat komentář
Frick
Kdy se to stalo naposledy?
Reagovat
kada.tom
to netuším, ale je to svátek, když se něco takovýho stane ... tedy ve WTA, u ATP to je častější úkaz
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/111cekl5.png

No ale AKO jen lehce přes 40,00.

takže nic moc...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist