Favoritky postupují: Venus s přehledem, Zvonarevová ztratila set

20. 6. 2011, 18:03
Aktuality 0
Vítězně vstoupily do letošního Wimbledonu dvě z největších kandidátek na grandslamový titul. Pětinásobná vítězka z All England Clubu Venus Williamsová si hladce poradila s Akgul Amanmuradovou; loňská finalistka Věra Zvonarevová sice proti Američance Riskeové ztratila úvodní set, zápas ale otočila a rovněž postoupila.
Venus Williamsová (© wimbledon.org)

Na londýnské trávě, na níž ve své kariéře získala pět titulů, odstartovala Venus Williamsová svoji cestu za šestým triumfem proti Akgul Amanmuradové. Ta se v letošní sezoně hodně trápí, a nic se na tom nezměnilo ani ve Wimbledonu, kde i napočtvrté vypadla hned v úvodním kole.

Na Američance, která kvůli zraněním nehrála pět měsíců, bylo znát, že se v Eastbourne stihla rozehrát. Proti Amanmuradové Williamsová připomněla divákům časy, kdy ve Wimbledonu porážela jednu soupeřku za druhou. Hráčka z Uzbekistánu jí dělala problémy jen v úvodu; ve čtvrté hře jí sebrala podání, od té chvíle dění na kurtu ovládla a za rovnou hodinu zvítězila hladce 6-3 6-1.

"Uzdravovala jsem se dlouho," řekla po svém vítězství bývalá světová jednička, která soupeřce nasázela sedm es. "Teď na to půjdu chytřeji. Nehraju tu čtyřhru, i když jsem chtěla, a to je rozumné," dodala.

Podobně suverénně odstartovala svůj úvodní zápas ve Wimbledonu i druhá nasazená Věra Zvonarevová, která v Londýně obhajuje loňské finále. Američance Alison Riskeové dokonce v prvním setu nadělila 'kanára', jenže od druhé sady se její soupeřka zlepšila na podání a poté, co Rusce prolomila servis, si vynutila třetí sadu. V ní se rozhodlo v osmé hře, kdy Zvonarevová celkově popáté Riskeovou brejkla a po hodině a tři čtvrtě následně zápas ukončila.

Do druhého kola prošla i další Ruska Xenia Pěrvaková, jež si ve svém úvodním kole připsala cenný skalp nasazené soupeřky. Tou byla trápící se Shahar Peerová z Izraele, která tak potvrdila, že se jí v posledních měsících nedaří. Peerová čeká na vítězství už přes měsíc a do Londýna přiletěla se čtyřmi porážkami v řadě. Proti Pěrvakové mohla černou sérii ukončit, jenže po vyhraném úvodním setu proměnila jediný z devíti brejkbolů a po dvou a půl hodinách prohrála 7-5 4-6 a 4-6.

Hned první hrací den zkomplikoval déšť a v po 17. hodině místního času se tak nad centrálním kurtem zatáhla střecha. V tu chvíli hrála Francesca Schiavoneová s Jelenou Dokicovou a stav byl 1-1 ve třetí sadě. Italce změna podmínek sedla více a ujala se vedení 3-1. Australanka pak sice ještě vyrovnala, fianlistka French Open Schiavoneová ale zápas ukončila ziskem tří gamlů v řadě.

V dalším zápase může být třicetiletá Schiavoenová soupeřkou Barbory Záhlavové-Strýcové, která se vinou deště na kurt nedostala. Zápas s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou odehraje zítra, stejně jako Petra Kvitová s Alexou Glatchovou.

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 14,6 milionů liber):
Dvouhra - 1. kolo:
Zvonarevová (2-Rus.) - Riskeová (USA) 6:0, 3:6, 6:3, Schiavoneová (6-It.) - Dokicová (Austr.) 6:4, 1:6, 6:3, Kuzněcovová (12-Rus.) - Čang Šuaj (Čína) 3:6, 6:3, 6:4, Erraniová (It.) - Kanepiová (17-Est.) 6:1, 6:4, Wickmayerová (19-Belg.) - Lepchenková (USA) 7:5, 6:3, Pěrvaková (Rus.) - Peerová (22-Izr.) 5:7, 6:4, 6:4, V. Williamsová (23-USA) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:3, 6:1, McHaleová (USA) - Makarovová (28-Rus.) 2:6, 6:1, 8:6, Dateová-Krummová (Jap.) - O'Brienová (Brit.) 6:0, 7:5, Parmentierová (Fr.) - Cristeaová (Rum.) 6:1, 6:3, Vesninová (Rus.) - Pousová (Šp.) 6:4, 6:3, Tatišviliová (Gruz.) - Pivovarovová (Rus.) 3:6, 6:2, 6:3, Dulgheruová (Rum.) - Craybasová (USA) 6:2, 6:4, Niculescuová (Rum.) - Bammerová (Rak.) 6:1, 6:1.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist