Favoritky se v Taškentu trápily, ale postoupily

22. 9. 2010, 17:45
Aktuality 0
Trnitou cestu do čtvrtfinále dnes měly dvě největší favoritky turnaje v Taškentu. Nejvýše nasazená Alexandra Dulgheruová i domácí želízko v ohni Akgul Amanmuradová sice ztratily set, postup mezi nejlepších osm si ale ujít nenechaly.
Akgul Amanmuradovová

Turnajová dvojka Akgul Amanmuradová si musela ve svém druhém utkání v Taškentu poradit se zkušenou Američankou Jill Craybasovou, které v pěti dosavadních duelech pokaždé podlehla. Namále měla i tentokrát, když Craybasová v úvodní sadě podávala na její vítězství a ve druhém setu si v tie-breaku vynutila třetí set. V něm už ale Amanmuradová nezaváhala a po téměř dvou a půl hodinách zvítězila 7-5 6-7 6-2.

Dobře nezačala ani papírově největší favoritka podniku WTA Alexandra Dulgheruová z Rumunska. Ta v souboji s Ruskou Byčkovovou prohrála úvodní dějství, zápas ale otočila a zvítězila 4-6 6-1 7-5.

"Jsem ráda, že jsem to přežila. Byl to těsný zápas," radovala se Dulgheruová. "Udělala jsem pár velkých chyb, kvůli kterým byl závěr zápasu vyrovnaný. Byčkovová hrála dobře, jsem ráda, že jsem to zvládla," dodala.

Jednou z vyřazených nasazených tenistek se dnes stala turnajová osmička Maria Elena Camerinová. Italku měla na svědomí soupeřka ze Švýcarska Stefanie Voegelová, která teprvé podruhé v sezoně postoupila na turnaji mezi nejlepších osm.

"Už jsem s ní hrála dvakrát a pokaždé prohrála," řekla po své výhře dvacetiletá Voegelová. "Dneska jsem zkoušela uhrát každý bod. Byla to dřina,".

Dnešní den byl v Taškentu poslední pro třetí nasazenou Annu Čakvetadzeovou z Ruska. Bývalá hráčka světové desítky vzdala souboj s krajankou Jevgenijí Rodinovou za stavu 6-7 2-3 kvůli nachlazení. Jeho vinou bude muset vynechat také další turnaj v Pekingu.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Dulgheruová (1-Rum.) - Byčkovová (Rus.) 4:6, 6:1, 7:5, Amanmuradovová (2-Uzb.) - Craybasová (USA) 7:5, 6:7 (6:8), 6:2, Rodinová (Rus.) - Čakvetadzeová (3-Rus.) 7:6 (7:4), 3:2 skreč, Vesninová (4-Rus.) - Savčuková (Ukr.) 6:2, 6:2, Kustovová (Běl.) - Rybáriková (6-SR) 6:2, 4:6, 6:3, Kudrjavcevová (7-Rus.) - Panovová (Rus.) 6:4, 6:2, Vögeleová (Švýc.) - Camerinová (8-It.) 6:4, 6:1, Niculescuová (5-Rum.) - Ivanovová (Rus.) 0:6, 6:0, 6:1.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist