Favoritky v Bad Gasteinu: Erraniová rozdala 'kanára', Suárezová ho dostala a končí

10. 7. 2014, 21:42
Aktuality 10
Hladkým vítězstvím a nečekaným debaklem skončily dnes v rakouském Bad Gasteinu zápasy dvou největších favoritek zdejšího turnaje. Sara Erraniová po pomalejším začátku smetla Argentinku Ormaecheovou a postoupila do čtvrtfinále. Výrazně hůř si vedla třetí nasazená Carla Suárezová, kterou Američanka Rogersová poslala domů dokonce s 'kanárem'.
Carla Suárezová-Navarrová

Světová čtrnáctka Sara Erraniová už v zápase s Kateřinou Siniakovou předvedla, že se po přechodu z trávy dokáže adaptovat na antuku rychle, a i své druhé utkání vyhrála bez ztráty setu. Úvod osmifinálového duelu s Paulou Ormaecheovou vyšel lépe argentinské tenistce, která dvakrát sebrala Italce podání, ale od stavu 1-3 už dění na kurtu ovládla Erraniová. Favoritka získala jedenáct her v řadě a za necelou hodinu a půl zvítězila 6-3 6-0.

O semifinále si Erraniová zahraje s Chanelle Scheepersovou, která dnes v utkání přerušeném deštěm vyřadila obhájkyni titulu Yvonne Meusburgerovou.

Jasnou favoritku měl i zápas mezi třetí nasazenou Carlou Suárezovou a Shelby Rogersovou, až 147. hráčka světa se ovšem postarala o největší překvapení turnaje a Suárezovou vyřadila. Španělka se do problémů dostala hned při svém prvním podání, které ztratila, a i když dokázala srovnat na 4-4, úvodní set nezískala. Americká tenistka vyhrála maratónskou desátou hru, v níž proměnila šestý setbol, a bylo rozhodnuto. Ve druhé sadě už Suárezová neuhrála jediný game a s turnajem se rozloučila porážkou 4-6 0-6.

Rogersová, která dosud neporazila žádnou soupeřku z Top 50, si tak v Bad Gasteinu zahraje své vůbec první čtvrtfinále na okruhu WTA. Její soupeřkou bude Italka Camila Giorgiová, která hladce porazila domácí Lisu-Marii Moserovou.

Výsledky - Bad Gastein (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Erraniová (2-It.) - Ormaecheová (Arg.) 6:3, 6:0
Rogersová (USA) - Suárezová (3-Šp.) 6:4, 6:0
Scheepersová (JAR) - Meusburgerová (6-Rak.) 6:4, 1:6, 2:6
Giorgiová (7-It.) - Moserová (Rak.) 6:0, 6:2

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
horska.kraslice
Docela jsem byla zvědavá na duel Camila vs Sara, no nebude (tentokrát).
Reagovat
tommr
dnešní zápas si Karolína asi za rámeček nedá. Minová, která je o hlavu menší a v žebříčku je 90 míst za Karolínou jí ve všem jasně přehrávala a v závěru se už Karolína ani moc nesnažila ... :(
I přes mizernej výkon v posledním zápase skončil Bad Gastein pro Karolínu dobře. Za postup do čtvrtfinále získala 30 plusových bodů do žebříčku a pozici v první padesátce si tak opět mírně vylepšila ...
Reagovat
horska.kraslice
Min získala 1. set, a to zaslouženě. Hraje s rozmyslem, míče na rozdíl od Karolíny dobře umísťuje.
Reagovat
EllNino
ano, Min hrála dobře, ale Karolína od toho neproměněnýho brejkolu totálně rezignovala ...
Reagovat
horska.kraslice
6:2, 6:1. Poslední naše hráčka vypadla. Druhý set jsem viděla jen do stavu 1:2, tak ten zbytek musel být pěkný sešup.
Reagovat
tommr
závěr zápasu Karolína pěkně odflákla - jakoby to už chtěla mít za sebou ... :(
Reagovat
gambon
Ve výsledcích u Suarez Navarro to máte obráceně
Reagovat
tommr
Karolína odehraje svoje čtvrtfinále proti Minový zítra na centrkurtu jako první zápas od 11:00. Doufám, že z toho zápasu už bude konečně přímej přenos na SlovakSportu2 ...
Reagovat
Frick
Tak ještě jednou připomenu, že s každým neúspěchem Carly se zvyšuje šance Lucky na to, že by se mohla dostat k lepší půlce nasazených na USO, což by bylo skvělé.

Ale co my víme. Třeba forma zůstala v AEC a ve zbytku sezóny bude spíše paběrkovat. Což by mne mrzelo. Bohužel, ale Lucka v zásadě neměla špatné období. spíš pár horších výsledků na několika turnajích, jenž navíc byly špatně dotovaný (Brisbane, Oeiras, Praha). No a jestli špatný obdobý přijít (zákonitě) 1x za sezónu musí, tak by to mohlo být nyní. Strašně rád bych se mýlil...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist