Favoritům se v Rotterdamu nedaří. Tsitsipas prohrál s Bedenem, Goffin se Sinnerem

13. 2. 2020, 17:13
Aktuality 9
ATP ROTTERDAM - Den po jedničce Daniilu Medveděvovi končí na halovém turnaji ATP 500 v Rotterdamu překvapivě i dvojka Stefanos Tsitsipas a čtyřka David Goffin, kteří nezvládli zápasy druhého kola. Řek dnes podlehl Slovinci Aljaži Bedenemu, Belgičan nestačil na italského mladíka Jannika Sinnera.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas hrál v Rotterdamu už třikrát, ale pokaždé se z Nizozemska vracel bez vítězství. Letos začal třísetovou výhrou nad Polákem Hubertem Hurkaczem, ale druhou výhru už přidat nedokázal.

Ve 2. kole jednadvacetiletý Řek překvapivě nestačil na Aljaže Bedeneho, kterému podlehl 5-7 4-6. Slovinský tenista odvrátil všech pět brejkbolů, sám obě šance na brejk využil a připsal si svůj druhý skalp hráče Top 10.

Ve čtvrtfinále na Bedeneho čeká kanadský mladík Felix Auger-Aliassime, který už ve středu vyřadil bývalého finalistu Bulhara Grigora Dimitrova.


Dokonce premiérový skalp hráče Top 10 dnes v Rotterdamu zaznamenal v úvodu sezony se trápící Jannik Sinner, který porazil 7-6 7-5 světovou desítku a finalistu z roku 2017 Belgičana Davida Goffina.



Ve svém prvním čtvrtfinále na podniku kategorie ATP 500 bude osmnáctiletý Ital Sinner usilovat o vyrovnání svého maxima na okruhu proti Španělu Pablu Carreñovi.

Z kvarteta nejvýše nasazených se do čtvrtfinále dostal jen na vítězné vlně se vezoucí Gaël Monfils. Čerstvý šampion z Montpellier si dnes poradil i se svým neoblíbeným soupeřem, když přehrál 6-4 6-1 krajana Gillesa Simona a v 11. vzájemném duelu si připsal teprve třetí výhru.

Ve čtvrtfinále se třiatřicetiletý Francouz, jenž usiluje o premiérové obhájení triumfu a celkově jubilejní 10. titul, střetne s Britem Danem Evansem (h2h 1-0).

Andrej Rubljov porazil 7-5 6-3 Kazacha Alexandera Bublika a ve 14. zápase sezony si připsal 13. výhru, čímž se vyrovnal letos nejlepšímu Novaku Djokovičovi.

O semifinále si ruský tenista zahraje s Filipem Krajinovičem. Srbský tenista si ve večerním duelu poradil s Kanaďanem Vaskem Pospisilem, jenž nedokázal navázat na včerejší skalp nasazené jedničky Daniila Medveděva.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, dolarů
čtvrteční výsledky (13. 02. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bedene (Slovin.) - Tsitsipas (2-Řec.) 7-5 6-4
Monfils (3-Fr.) - Simon (Fr.) 6-4 6-1
Sinner (It.) - Goffin (4-Belg.) 7-6(7) 7-5
Rubljov (7-Rus.) - Bublik (Kaz.) 7-5 6-3
Krajinovič (Srb.) - Pospisil (Kan.) 6-4 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
steve79
Čekal jsem od Tsipsipase více. Od nové sezony zatím výsledky doslova tragické.
Reagovat
sojka1
tu svuj clanek mit nebude, takze mu jmenem byvaleho B.R.R. zakladam vlakno.... :-) Ryan jak maly skolacek, po uspesnem druhem setu a pracnem nastartovani k obratu si nedokazal udrzet koncentraci a hned ze sameho uspokojeni 0:3 ve tretim, hruza hruz. S brachou Chrisem vyleteli ve ctyrhre (s nasazenymi jednickami) uz v prvnim kole, nic pozitivniho se nerysuje nejak.... ted 1:4 dokonce... :-((( no, udrzene podani alespon, 2:4.... to Maruska v Nicholasville ma uz pul kosicku jahod.... ;-)
Reagovat
sojka1
Ryan Harrison v pustem a hlubokem lese, DF na zaver, jmeno viteze ani neumim napsat, hned jsem ho zapomnela.... :-(((
Reagovat
misa
Ještě bude celkem dřina nasbírat tu druhou půlku :)
Reagovat
sojka1
tak lesni jsou droboucke a je to piplacka, ale ta lahodna chut pak.... :-)
Reagovat
dako
Všetci chcú byť ako big3, vyhrávať len tie najväčšie turnaje, GS. A pritom majú problém hrať konzistentne počas celej sezóny a potvrdzovať rolu favorita na menších turnajoch. Strašné WTA nám začne na okruhu, keď sa na to big3 vysere...
Reagovat
sojka1
a konecne poznate, co je zivot... :-)))
Reagovat
Patik
Ten prístup hráčov k turnaju a k zápasom v tejto časti sezóny..Tsitsipas,Medvedev,Anderson,Goffin..už sa zrejme vidia v Indian Wells..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist