Favoritům se ve Stuttgartu nedaří, padl i Monfils

13. 7. 2011, 17:45
Aktuality 2
Katastrofálně dopadlo pro nasazené hráče první kolo turnaje ve Stuttgartu. V úvodu se s německým podnikem ATP rozloučil i nejvýše nasazený Gael Monfils, který v dnešní dohrávce utkání s Rumunem Haneskem prohrál 6-2 6-7 a 4-6. Ve druhém kole pak skončil loňský finalista Albert Montaňes.
Gael Monfils

Do včerejška byli ve Stuttgartu mimo hru už čtyři nasazení hráči. Největší favorit turnaje Gael Monfils rozehrál svůj zápas s Rumunem Viktorem Haneskem dobře, ale za stavu 4-2 jejich duel přerušil déšť.

I do dnešní dohrávky vstoupil Francouz lépe, vyhrál dva gamy a získal první set. Ve druhém byl Monfils blízko vítězství, v tie-breaku měl dokonce dva mečboly, rumunský soupeř ale oba odvrátil a vynutil si třetí set. V něm už příští daviscupový soupeř českých tenistů neztratil ani jednou podání a za dvě a čtvrt hodiny se radoval z vítězství 2-6 7-6 a 6-4.

„Prohrát v prvním kole po dvou mečbolech je těžké. Jsem velice zklamaný,“ řekl po utkání Monfils, který zde loni došel do finále. Tam kvůli zranění vzdal Albertu Montaňesovi, který dnes také prohrál.

Lépe nedopadl ani sedmý nasazený Andreas Seppi. Italův soupeř Marcel Granollers sice cestoval do Stuttgartu z texaského Austinu, kde hrál o víkendu Davis Cup, únava na něm ale znát nebyla. Po vyhraném prvním setu sice druhý ztratil, v rozhodujícím dějství ale dovolil Seppimu uhrát jediný game a zvítězil 6-3 3-6 a 6-1.

Doposud jediným čtvrtfinalistou je Pablo Andujar. Španěl dnes po setech 2-6, 6-4 a 6-3 porazil krajana Montaňese. 41. tenistu světa tak porazil letos už podruhé. 25letý Andujar se loni ve Stuttgartu prokousával kvalifikací a ve druhém kole hlavní soutěže nestačil na Gaela Monfilse.

Výsledky - Stuttgart (antuka, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Hanescu (Rum.) - Monfils (1-Fr.) 2:6, 7:6 (9:7), 6:4,
Granollers (Šp.) - Seppi (7-It.) 6:3, 3:6, 6:1.

2. kolo:
Andujar - Montaňés (Šp.) 2:6, 6:4, 6:3

Čtyřhra - 1. kolo:
Granollers, M. López (3-Šp.) - Štěpánek, Stachovskij (ČR/Ukr.) 6:2, 6:1.

 

pva, TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podaval na vitazstvo, v tiebreaku viedol 7:6 a podaval. Co viac chce.
Reagovat
smazaný uživatel
taky mi odpalil tiket..
nechapu ze nepromenil ani jeden ze servisu za stavu **8-7 v TB
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist